- 28 Kasım 2008
- 7.706
- 22.773
- 548
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #247.481
Fancy cim bu saatte okuyamadim musait bi zamanda okurum tatlim20 sn plank
2 dk squat
7 dk kol ağırlık çalışması
8 dk karın kası çalışması (Flat stomach) diye geçiyor programın adı
Artık yatayım di mi. Çok geç kaldım bugün yaaaa ofherkese iyi geceler.
Paylaşım alanı yazan yer var ya orası işte, arada olaylar çıkıyor :)Ayy gıybet var neresi orası
Ferahcim cok akademik çalışmışsın, tam benlikmorordek sana gelsin
Bebeğimizi ısırmak istememizin bilimsel bir açıklaması varmış!
29 Ocak 2017
bilimselanne
Siz de bir bebeği severken kendinizi dişlerinizi sıkarken buluyor musunuz? Veya sevimli bir kedi veya köpeği severken canını acıtmamak için kendinizi zor mu tutuyorsunuz? Yalnız değilsiniz, hatta yaşadığınız duyguları açıklayan bilimsel bir terim bile varmış!
Yale Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı bu konuyu şöyle açıklıyor;
İnsanlar bazen bir duyguyu çok yoğun yaşayınca, vücut bu duyguyla başa çıkabilmek için tezat bir tepki verir; mesela fazla mutluluktan ağlamak, sinirleri bozulunca kahkaha atmak, veya sevinçten çığlık atmak gibi. Bu ters yöndeki tepki, vücudun biraz rahatlamasını sağlar.
Aşırı sevimli bulduğumuz bir bebeği veya hayvanı da “yerim seni!” gibi sözlerle saldırgan bir şekilde sevme eğilimi göstermemiz bu tezat tepkilere bir örnekmiş. Hatta şirinliğin agresyon hisleri uyandırması durumunu bilim insanları “cute aggression” yani “sevimli agresyon” terimiyle tanımlamaya başlamışlar.
Yale Üniversitesi araştırmacıları Rebecca Dyer ve Oriana Aragon, insanların şirinliğe verdikleri tepkileri birçok değişik yöntemle değerlendirmişler. Deneylerin büyük kısmında katılımcılara sevimli bebek veya hayvan resimleri gösterip, hislerini bir anketle değerlendirmişler.
Yaptıkları deneylerden birindeki yöntem ise çok ilginç; katılımcıların ellerine baloncuklu ambalaj naylonları vermişler (hani şu patlatması çok zevkli olanlardan) ve çeşitli hayvan fotoğrafları göstermişler; fotoğraflardan bazıları normal veya komik, bazıları ise yüksek dozda sevimliymiş. Ve görmüşler ki katılımcılar sevimli fotoğraflara bakarken dayanamayıp ellerindeki baloncuklu ambalajları sıkarak patlatmışlar.
Sosyal psikoloji uzmanı Dr. Rebecca Dyer , “Bazı şeyler o kadar sevimli oluyor ki dayanamıyoruz” diyor. Bazı psikologlar bu “sevimli agresyon” hissinin patolojik boyutlara varabileceğinden endişelense de Dr. Oriana Aragon sevimlilik sebebiyle tetiklenen mıncıklama veya ısırma gibi isteklerin endişelendirici bir durum olmadığını açıklıyor. Yani bu hissedilen saldırganlık hissi karşımızdaki sevimli bebeğe veya hayvana gerçekten zarar vermek istediğimiz anlamına gelmiyor. Aksine, bu başa çıkma mekanizması ile yoğun duygularımızı rahatlatmaya çalışıyoruz.
Araştırmacılar aynı zamanda, sevimli görüntülere ‘saldırgan’ tepkilerin ardından ‘korumacı‘ tepkilerin geldiğini gözlemlemişler. Yani ortada korkulacak bir durum yok gibi görünüyor.
Sonuç olarak dayanılmaz şirin bebekler ve hayvancıklar karşısında dişlerimizi gerçekten sıkmamız gerekiyor, ama artık en azından bunun normal bir durum olduğunu ve bilimsel bir açıklaması olduğunu biliyoruz
Bol şirinlikli ve sağlıklı günler!
Kaynaklar ve daha detaylı okumalar:
Dimorphous expressions of positive emotion: displays of both care and aggression in response to cute stimuli.
Psychol Sci. 2015. Oriana R. Aragón, Margaret S. Clark, Rebecca L. Dyer, John A. Bargh
http://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/0956797614561044
Cuteness Inspires Aggression
https://www.scientificamerican.com/article/cuteness-inspires-aggression/
So cute I could eat it: The science behind ‘cute aggression’
www.independent.co.uk/news/science/so-cute-i-could-eat-it-the-science-behind-cute-aggression-9860440.html
Sevimli Şeylere Karşı Saldırganlık Eğilimi, Klinik Psikolog Barış Gürkaş
http://barisgurkas.com/sevimli-seylere-karsi-saldirganlik-egilimi/
Canım çok teşekkür ederim netim bitti giremedim bugün zaten evde değilim pazartesiye kadar onun için haftaya dedim tatlım. Haftaya yazarız :)bu hafta hiç beklediğim gibi olmadımatilda34 kuzucum ekledim seni de, bugün de bildir olmazsa izin kilona düşene kadar.
Takımın t3k yüz karası olarak sizden çok özür diliyorum canlar. Hepinizi de tebrik ediyorum ayrıca***5. Takım 522. Etap***
servey (70,1/69,1/1/%1,43)
0zlem (73,4/73,2/0,2/%0,27)
moni (92,2/91,7/0,5/%0,54)
fancynancy (76,6/75,8/0,8/%1,04)
Cikilatacanavari (78,2/77,9/0,3/%0,38)
lydznp (84,8/ / /%) sabit
hedef38beden(82,0/81,8/0,2/%0,24)
TopaLsoLucaNn (67,1/66/1,1/%1,64)
5. Takım Ortalama: %0,694
nilsub (77,8/79/-1,2/%-1,54)
morordek (70,5/ / /%)
wendigo (66,0/66,3/-0,3/%-0,45)
BuRCuCuKkK (53,0/ / /%)
matilda34 (66,9/ / /%)
Beni bir sen bir de bu havalar mahvetti.sana bi haller oldu x ortimvalla yerden yere vuruyon beni
tuzu azalttım yağı azalttım wc sorunum yok atın beni boğazdan en iyisiçarpmanın etkisi ile yağlar parçalanır belki
yok düzenli yiyiyorum canım
Iyi görünüyor menü. Bir kalori hesabı yap ama. Sanki bunlar 1000 kalori etmez gibi geliyor bana.kızlar menümü paylaşayım yanlışlık gördüğünüz yerde söyleyin çözemedim ben bu işi
kahvaltı 2 haş yumurta yarım salatalık domates 2 kk peynir 3 zeytin 1 dilim çavdar ekmeği bir tutam maydanoz 2 kupa yeşil çay limonlu
ara sade türk kahvesi
öğlen 2 taze kayısı 1 kepçe yoğurt 1 yk chia biraz tarçın
ara yarım salatalık yarım yk lor (tuzsuz kendi yaptığım)
akşam 2 yumurtadan 1 tabak menemen 1 kupa ayran(çok az zeytinyağı kullandım)
su 2,5 lt bitti yatana kadar içerim birazdaha
spor 45 dk eliptik 60 direnç bandı ile kol 50 ipli ip atlama
Kızlar aklıma ne geldi. Bir organisazyon yapsak da buluşsak. Nasıl olur? Ben hepinizi merak ediyorum. Burada herşeyi paylaşıyoruz. Kimseyle paylasmadiklarimizi da. Gerçekten kardeş gibi olduk.Aaa o zaman bak cok duygulandım şimdi, Umut'a özel bi sevgi demek, biz de seni cok seviyoruz Nilgun teyzesi
Âminay canım tabi görmesekte sürekli konuşuyoruz beynimizde yer edindi paşarabbim analı babalı büyütsün Umutcuğu kimseyi evlatla sınamasın RABBİM
Neyse içim rahatladı. Yıllarca ıcimde ne cani anneyim hissi var di gitti çok şükür.morordek sana gelsin
29 Ocak 2017
bilimselanne
Siz de bir bebeği severken kendinizi dişlerinizi sıkarken buluyor musunuz? Veya sevimli bir kedi veya köpeği severken canını acıtmamak için kendinizi zor mu tutuyorsunuz? Yalnız değilsiniz, hatta yaşadığınız duyguları açıklayan bilimsel bir terim bile varmış!
İnsanlar bazen bir duyguyu çok yoğun yaşayınca, vücut bu duyguyla başa çıkabilmek için tezat bir tepki verir; mesela fazla mutluluktan ağlamak, sinirleri bozulunca kahkaha atmak, veya sevinçten çığlık atmak gibi. Bu ters yöndeki tepki, vücudun biraz rahatlamasını sağlar.
Aşırı sevimli bulduğumuz bir bebeği veya hayvanı da “yerim seni!” gibi sözlerle saldırgan bir şekilde sevme eğilimi göstermemiz bu tezat tepkilere bir örnekmiş. Hatta şirinliğin agresyon hisleri uyandırması durumunu bilim insanları “cute aggression” yani “sevimli agresyon” terimiyle tanımlamaya başlamışlar.
Yale Üniversitesi araştırmacıları Rebecca Dyer ve Oriana Aragon, insanların şirinliğe verdikleri tepkileri birçok değişik yöntemle değerlendirmişler. Deneylerin büyük kısmında katılımcılara sevimli bebek veya hayvan resimleri gösterip, hislerini bir anketle değerlendirmişler.
Yaptıkları deneylerden birindeki yöntem ise çok ilginç; katılımcıların ellerine baloncuklu ambalaj naylonları vermişler (hani şu patlatması çok zevkli olanlardan) ve çeşitli hayvan fotoğrafları göstermişler; fotoğraflardan bazıları normal veya komik, bazıları ise yüksek dozda sevimliymiş. Ve görmüşler ki katılımcılar sevimli fotoğraflara bakarken dayanamayıp ellerindeki baloncuklu ambalajları sıkarak patlatmışlar.
Sosyal psikoloji uzmanı Dr. Rebecca Dyer , “Bazı şeyler o kadar sevimli oluyor ki dayanamıyoruz” diyor. Bazı psikologlar bu “sevimli agresyon” hissinin patolojik boyutlara varabileceğinden endişelense de Dr. Oriana Aragon sevimlilik sebebiyle tetiklenen mıncıklama veya ısırma gibi isteklerin endişelendirici bir durum olmadığını açıklıyor. Yani bu hissedilen saldırganlık hissi karşımızdaki sevimli bebeğe veya hayvana gerçekten zarar vermek istediğimiz anlamına gelmiyor. Aksine, bu başa çıkma mekanizması ile yoğun duygularımızı rahatlatmaya çalışıyoruz.
Araştırmacılar aynı zamanda, sevimli görüntülere ‘saldırgan’ tepkilerin ardından ‘korumacı‘ tepkilerin geldiğini gözlemlemişler. Yani ortada korkulacak bir durum yok gibi görünüyor.
Sonuç olarak dayanılmaz şirin bebekler ve hayvancıklar karşısında dişlerimizi gerçekten sıkmamız gerekiyor, ama artık en azından bunun normal bir durum olduğunu ve bilimsel bir açıklaması olduğunu biliyoruz
Dimorphous expressions of positive emotion: displays of both care and aggression in response to cute stimuli.
Psychol Sci. 2015. Oriana R. Aragón, Margaret S. Clark, Rebecca L. Dyer, John A. Bargh
www.independent.co.uk/news/science/so-cute-i-could-eat-it-the-science-behind-cute-aggression-9860440.html
oh bi işe yaradım barioy anam anam ölüyorum nilgünnn
45 dk yürüdüm geldim
kız sağolasın vallaben miskin miskin uyuyacakken sebep oldun çıktım yürüdüm hava hafif esintili miss gibiydi iyi geldi
ayy çok güldümgeçerim bak dikkat et
hahah bu sabah 78 çıktım regli şişkinliği bendeki naberrrTeşekkür ederim cnm tozumda mi boğuldu birileri
Ayy gıybet var neresi orası
yok ya ne kaçamağı olduğu gibi yazıyorum yediklerimi yapsam yazarım gıııİyi ki emziriyorum valla gitmezdi böyle menülere bu kadar kilo kuşum ya. Gerçi kiloları da hamişliklerimde aldım o da ayrı. Neysem ben bıraktırmayayım memeyi 2 yaşına kadar iyisi mi
Ay kıyamam yaaaa. Olacak olacak. Kaçamak yapmıyorsun değil mi bizden habersiz kız? Yaptığında da yaz ok?
Valla menü gayet güzel kuzucum. Öğle ile akşam yemeğinin yerini değiştirseydin daha da iyi olurdu. Acaba sen dukancılardan mısın kız? Biraz proteine ağırlık versen, gerçi sabah akşam 2şer yumurtadan 4 yumurta yemişsin. Karatay teyzeme göre sıkıntı yok ama belki senin bünye sevmiyordur yumurtayı. Sabah 1 tane ye, öğle yemeğini de işte çorba salata veya sebze salata yapsan akşam da ızgara köfte veya kırmızı et veya tavuk, balık yapsan? Biraz kendini denesen Nilgüncüm. Bak mesela süt bana anormal kilo yapıyor, geceleri uyumadan önce süt içerdim, seneler önce bıraktım. Kahvelerimde falan da yarım yağlı kullanıyorum.
hiç bakamadım neler olmuşCnm gecti artik ortalik duruldu
denedim canım çorba salata ızgara geçen hafta tavuktan midem bulandı o yüzden hazırdada yemeğim yoktu hemde evdekilere tava tava patates kızarttım ağzıma bir tane sürmedim yemin ederimİyi ki emziriyorum valla gitmezdi böyle menülere bu kadar kilo kuşum ya. Gerçi kiloları da hamişliklerimde aldım o da ayrı. Neysem ben bıraktırmayayım memeyi 2 yaşına kadar iyisi mi
Ay kıyamam yaaaa. Olacak olacak. Kaçamak yapmıyorsun değil mi bizden habersiz kız? Yaptığında da yaz ok?
Valla menü gayet güzel kuzucum. Öğle ile akşam yemeğinin yerini değiştirseydin daha da iyi olurdu. Acaba sen dukancılardan mısın kız? Biraz proteine ağırlık versen, gerçi sabah akşam 2şer yumurtadan 4 yumurta yemişsin. Karatay teyzeme göre sıkıntı yok ama belki senin bünye sevmiyordur yumurtayı. Sabah 1 tane ye, öğle yemeğini de işte çorba salata veya sebze salata yapsan akşam da ızgara köfte veya kırmızı et veya tavuk, balık yapsan? Biraz kendini denesen Nilgüncüm. Bak mesela süt bana anormal kilo yapıyor, geceleri uyumadan önce süt içerdim, seneler önce bıraktım. Kahvelerimde falan da yarım yağlı kullanıyorum.
e boşuna demiyolar ayı yavrusunu severken boğarmış diye desenemorordek sana gelsin
29 Ocak 2017
bilimselanne
diyosunBeni bir sen bir de bu havalar mahvetti.
eder ya bakma sen az göründüğüneIyi görünüyor menü. Bir kalori hesabı yap ama. Sanki bunlar 1000 kalori etmez gibi geliyor bana.
ben uzaktayım ya gııııKızlar aklıma ne geldi. Bir organisazyon yapsak da buluşsak. Nasıl olur? Ben hepinizi merak ediyorum. Burada herşeyi paylaşıyoruz. Kimseyle paylasmadiklarimizi da. Gerçekten kardeş gibi olduk.
ben anlamadım canım kusura bakma soruyorum 2. eşin mi şuan evliliğinNeyse içim rahatladı. Yıllarca ıcimde ne cani anneyim hissi var di gitti çok şükür.
Baha 1 yaşında ya var ya yoktu. Bir gun baktım popoda bir morluk. Bakicimiz o kadar tatlı ilgili merhametliki acaba görüntü bu altında da bir cani mi yatıyor dedim. 1- 2 gün geçti aklıma geldi ben çocuğumu nasıl olsa bezi var diye bir ısırmışım ki. Bizim garibin acı eşiği yüksektir. Hiç ağlamazdı. Ben de anlayamadımsonra bakicimiz dedim kusura bakma senden şüphelendim ama ben ısırdım severken dedim. . Kadın da benim çocuğa işkence ettiğimi sanmış. Çünkü o dönem Baha'nın babası ile boşanma surecindeydik. Adamın hırsını çocuktan çıkardı galiba demiş.
Ya aslında super olur, ben gerci Ankara'dakilerle bile gorusemedim. Kaptanım Ankara'da ornegin ama gorusme fırsatımız olmadı. Herkese uygun bi zaman ayarlanabilir mi tabi bilmiyorum da ben isterim yani :)Kızlar aklıma ne geldi. Bir organisazyon yapsak da buluşsak. Nasıl olur? Ben hepinizi merak ediyorum. Burada herşeyi paylaşıyoruz. Kimseyle paylasmadiklarimizi da. Gerçekten kardeş gibi olduk.
döverim sizi saçınızı başınızıYa aslında super olur, ben gerci Ankara'dakilerle bile gorusemedim. Kaptanım Ankara'da ornegin ama gorusme fırsatımız olmadı. Herkese uygun bi zaman ayarlanabilir mi tabi bilmiyorum da ben isterim yani :)
Bin otobüse gel bacımdöverim sizi saçınızı başınızıyolarım ben nasıl gelicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?