Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

3 çocukla anca çocuk bakım profu olursun

Ooooo maşallah kuzucum sana. Bende Eylül'de çatlatıcam sizi

Düzeltiyorum 2 kilosu gitmis..
Aaay çok iyi, vücudun ödem tutmaya meyilli o zaman özlemcim. Netten ödem yapabilecek şeyleri bir araştırıp şöyle bir inceleme altına alsan acaba iiine yarar mı ki?

Evet evet farkettim bende

fısıtk fıstık
atlamak ağrıtır

fısıtk fıstık
atlamak ağrıtır
Günaydın kızlar..
4 kilo fazlalıgımın 1 kilosu gitmis bile.
Bugün wendicigimin @wendigo paylastıgı listeyi uygulayacagim insallah..
Bak gördün mü? O 1 kiloda yakında kalmayacak eksiye geçeceksin

ŞEKER ORUCU İLE İLGİLİ....
Ne yemiyoruz?

Rafine yani saf şeker ve bunların eklendiği yiyecek ve içecekler. Ambalajlı ürünlere de dikkat ediyoruz, muhakkak etiket okuyoruz, göreceksiniz o kadar çok şeyin içinde şeker var ki… Lezzet katsın, bağımlılık yapsın, raf ömrü uzasın diye her şeyde var.

Mesela hazır soslar (barbekü, ketçap, mayonez, hardal, soya…), meyveli yoğurtlar, krakerler(tuzlularda bile), kahvaltılık gevrekler-müsliler, sakızlar, gazlı içecekler…

Tatlandırıcılı gıdaları tüketmiyoruz, çünkü o tatlı tadını da unutmamız lazım ki bu ürünleri tatlı tadlarından tercih ediyoruz.

Beyaz ekmek, pirinç ve beyaz hamur ürünlerini tüketmiyoruz. Tam tahıllı unlardan yapılmış ekmekler, bulgur…tüketebiliriz.

Sadece patatesten yapılmış, yoğun patates içeren yemekleri tüketmiyoruz, içinde eser miktarda varsa tüketebiliriz.

Bal ve pekmez serbest, güvendiğiniz markalar olsun aman içine şeker eklenmişler olmasın. Onda da canınızın en tatlı istediği zamanlara saklayın, gün içinde 2 tatlı kaşığını geçmeyin, dediğim gibi hiç tüketmezseniz daha bir güzel olur.

Nasıl geçecek 21 gün ?

Gün içinde daha iyi hissetmek ve şekerin eksikliğini hissetmememiz için güne çok güzel bir kahvaltı ile başlamak şart. Kahvaltıda tatlı bir şeyler arayanlar kuru veya taze meyve tüketebilirler.

Aralarda meyve tüketin, tatlı isteğiniz olduğunda kuru meyveleri tercih edin. Özellikle hurma çok iyi gelecektir.

Gazlı içecek tüketmeyi alışkanlık haline getirmiş olanlar maden suyu ve limon ikilisini deneyebilirsiniz.

Öğünlerde muhakkak yoğurt ve salata da yemeye çalışın, ne kadar iyi doyarsanız o kadar az tatlı isteğiniz olur.

Uykusuz kalmayın. Uykusuzluk yorgunluk yapar ve bu da enerji açığı oluşturur ve tatlı isteğiniz olur.

Susuz kalmayın. Hep diyoruz susuzluk açlıkla karıştırılır ve aç olunca ilk yenmek istenen şekerli enerji veren yiyeceklerdir.

Muhakkak kendi yüzünüzü, vücudunuzu, tartıda kilonuzu fotoğraf olarak kaydedin. 21 gün sonra karşılaştırmada neyin vücudunuza iyi geldiğini göreceksiniz.

21 gün boyunca yenmeyecekler:
Beyaz un
Şeker
Bal-reçel-pekmez
Pirinç
Patates
Fast food
Cips
Kızartmalar
Çikolata-Dondurma
Kurabiye, Bisküvi, gofret vb zımbırtılar
Hazır gıdalar
Ketçap vs soslar
Aşırı yağlı yiyecekler
Asitli içecekler
Alkol

Tüketilmesi serbest olan yiyecekler :
%100 tam buğday ve tam çavdar ekmekler, tam buğday makarna, bulgur, kurubaklagiller, yulaf
Badem, Fındık, Fıstık, Ceviz abartılmadan serbest
Meyve günde maksimum 2 porsiyon
Et-tavuk-balık-yumurta
Peynir-zeytin
Yoğurt-Laktozsuz veya light süt
Çiğ ve pişmiş sebzeler
Kurubaklagiller (max.haftada 1-2)

burada makarna demiş ama bazı yerlerde de bal yiyebilirsin makarna yiyemezsin diyor.

ekmek serbest mi bu uno nun tam tane ekmeğini aldım fancynancy sende tam tahıllı yiyiyordun dimi acaba tam esmer ekmek mi yediklerimiz
ortim aslında ekmeği sabahları yedik mi gerisi diyetimize uygun meyve bile serbest yarın mı başlıyoruz

Bende tam taneli ekmek yiyordum yersem tabi. meyve 2 porsiyonu geçmeyecek ama. Yarın başlayalım. Bana zor görünmüyor açıkcası. makarna pirinç zaten tüketmiyorum. Hazır gıdayı bırakalı da çoookk uzun zaman oldu.
hadi o zaman yarın başlıyoruz.

bencede zor değil o zaman ben kuru meyve yi ne yapayım kuru erik aldım doğal ekşi tatlı değil 2. ara için ayça kaya demişti ben varım hadi bakalım

Bende aynı şeyi düşünüyorum nilgüncüm. Diyette de aslında farklı bir şey yapmamalıyız ama şeytana uyuyoruz işte. lydznp ayşecim sağol uğraşmış bizle paylaşmışsın. Bizde kendimize göre uyarlayıp makarna ve balı çıkartalım. Zaten hakiki balı nerde bulacağız, bulsakta saçma derecede ateş pahası. Ki o da ne kadar doğru ne kadar organik. Ben artık ticari olan hiçbir şeye inanmıyorum. pekmezle, hurmayla idare ederiz dediği gibi krizlerimizde, ne dersiniz? Pekmezin organiği daha bulunabilir sanki imalat bakımından.
Nilgüncüm ekmeğe gelince bende en çok uno alıyorum, çok tahıllı, tam buğday vs ama doygunu daha bir methediyorlar da buralarda bulunamıyorum. Bize diyorlar ki bu tam buğday, bu kepekli vs bizde yiyoruz, artık senin tabirinle Mevlam kayıra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…