Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Bence de çok iyi bir diyetisyen ama Kocaeli nde bir arkadaşımız 5 ayda 20 kilo verdi öyle tanıdık kendisini. Sonra başka bir arkadaşımız 1 ayda 6 kilo verdi hamile kaldığını öğrendi :)
Benim diğer diyetisyen tecrübelerim biraz kilo verirsin takılır ve derler ki kilo alırken bu kiloda çok kaldığın için direnç kilosu.. belki bir ay harfiyen uyar tek kilo vermezsin.
Bu diyetisyene 88 ile başladığımda 82 ve 79 benim takılmam gereken kilolardı ona da söyledim iki akşam aç kalabilir misin dedi ve akşam yemeği yerine yoğurt şeftali ve çiya tohumu verdi. 82 yi onunla 79 u burada kendim hiç takılmadan kırdım

yok buğdayı koyun eti ile eriyene kadar pişiriyorlar bol tereyağlı hımm missss

vışşş koyun varsa güzeldir... inek olaydı daha eyiydi :)))) afiyet olsun....

azcık anlatsana neler ye dedi mesela menülerin nasıldı .....

ben bursanın en meşhur diyetisyenine gittim... hem kilo verende var ama gidiyosun 5 dk görüşüyorsun ben biraz yönlendirme bekledim açıkçası kağıt çıkarıyo veriyo selametler.... gelsin sıradaki... şey gibi olmuş popülerlikten vezneci gibi... sanki para vermek için gidiyormuşum gibi hissettim bir süre sonra....

ay sorma bende burda gitmiştim çok ilgisizdi bir daha gitmedim

ay bu da benden. Bende o dereotu maydanoz yıkama derdine çürüyüp çöpe gidiyor üzülüyorum ama

sizin orda iyi besliyolar valla beni de alın laa :))
ay burda düğünler sünnetler kazan kazan yemekli oluyor 6-7 çeşit yöresel yemek tatlısı hoşafı ayrı birde baklava dağıttılar plastik su bardaklarının içine koyup almadım ondan gel gel tatile kadar 100 kilo olursun sünnet sahibi dana kesmiş her yemek etli zaten herkes koyun kesiyor anam burda çok etlidir düğünler baklavalar tepsi tepsi dağıtılır

oraya taşşınıyorum ben tutmayın beni.... burda ölsen kalsan ölünü kediler yer :))) kimsenin ruhu duymaz.....

Bende insülin direnci var bu da kilo vermeyi zorlaştıran bir şey bu nedenle diyetindeki protein miktarı fazla. Herkese 80 gr ton balığı verir bana 160 gr verdi mesela.. ama bende de yağı kıstı öğlen akşam salatalarına yağ eklemedi.. ilk iki hafta peynir vermedi sadece haşlama yumurta iki adet. Sonra sahanda veya menemen olabilir dedi..
sabah ile öğlen arasına bir Türk kahvesi ekledi. Metabolizmayı hızlandırmak için sanırım. Protein öğününü öğlene sebzeyi akşama koydu ve 2 günden fazla yer değiştirme dedi. sebze ile bakliyat değişimine iZin yok sadece protein ile var (6 kaşık mercimek /fasülye vs ) öğleden sonra ara öğünüm ya kefir 2 ceviz ya da meyve yeşil çay oldu. En son ara öğünüm her zaman yeşil çay oldu. Ama oradayken çok geç yatıyordum o nedenle öğlen ekmeğimi başta iki dilimdi bire düşürüp akşam yemeğinden sonra bir ara öğün daha ekledi..
Benim gördüğüm biz bir ara öğün yapsak yemeği az yeriz ama o ekmek ile değişim yapıyordu
Bir hafta çavdar ekmeği bir hafta çiya tohumlu ekmek değiştiriyordu sürekli. Öğlen yemeğine buğday lavaşı vermişti o çok keyifliydi :) sabah kahvaltısında nane dereotu maydanoz vardı
Aklıma gelenler bunlar biraz karmaşık anlattım sanırım
AA ne güzeli 3. hafta öğleden sonra ara öğününe çiğ badem fındık ve cranberry den oluşan bir çay bardağı çerez koydu o bana çok iyi geldi :)
Öğleden sonra ara öğünü yerine 2 top dondurma veya sütlü tatlı max haftada 1 kez.

Son düzenleme:

ayyy ne güzeeel dondurmalı diyet :)

bende listelerimi bulayım da hafta sonu paylaşayım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…