- 17 Mayıs 2018
- 2.690
- 7.955
- 88
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #299.801
Elma+ fistik ezmesiBide bana onerbileceginiz ara öğünler var mı ara öğün olarak aklıma bisey gelmiyor sınırlı sayıda geliyor
GünaaaydııııınGünaydın herkese
Haklısınız kahvaltı bulmakta sıkıntı yaşıyorum ben normal peynirli zeytinli kahvaltıyı çok sevmiyorum. Bugün de mesela lifalif yulafı un haline getirip yarım bardak sütle krep yaptım çok güzel oldu. Yulaf kepeği olsa daha iyi olurdu ama. Hergün aynı şeyleri yemek istemiyorum. Farklı kahvaltı öneriniz varsa alabilirim :)Bence de başlangıç icin güzel, sadece kahvaltılyla ilgili haddim olmayarak ufak bir yorumda bulunabilirim. Karbonhidrat ağırlıklı olmuş. Bunların yanına fındık/ceviz/badem türünden ekleyebilirsen protein ve temel yağ da olur. Ben de hızlı kahvaltı olarak muz, ceviz/badem, süt üçlüsünü kullanıyorum arada.
Bir de daha genel bilgi olsun diye, Nesfit tahminen 100 gramın 40-50si karbonhidrat olan bir üründür. Onun da ne kadarı şeker acaba?10-15i bulur tahminen, umarım daha fazla değildir, kutusuna bakabilirsin. Yani farketmeden fazla yenebilecek birşey. Ben şahsen müsliyi tercih ediyorum ama şu anda ara verdim, istedigim kiloya inince ekleyeceğim.
Süpersin canım. Sen emzirdiğin için zaten bi spor yapıyo sayılırsın. Üzerine ilave ettiğinde neler olur düşünemiyorum. Haklısın 10. takım çok daha fazla katılımcı. Bizim takımda hafta sonları tatilGünaaaydııııın
Haydi hanımlar ben bu haftayı hem sporsuz hem de diyet açısından rahat geçirmeme rağmen kilo verince iyice motive oldum, bu enerjimden size de geçireyim biraz. Bugün ve yarın spor salonuna gidicem, üstüne evde birşeyler yapmaya çalışırım. İşin sırrı haftasonunu iyi geçirmek bence. Cumaya iddialı olabiliriz, baktım da kardeş takım 10. Grup bireyselleri süpürmüş orada bir sinerji olduğu kesin. Gerçikardelelen321 dağıtırdı oraları ama listede değil
Bol aktiviteli, kaçamaksız bir gün diliyorum herkese.
Kahvaltı benim için de büyük sorun evde olmama rağmen. Genelde haşlanmış yumurta ile geçiştiriyorum. Zaman zaman yulaf kepekli omlet ben de yaparım. Ama çabuk olacak bi alternatif yoğurtlu yulaf ezmesi yada yulaf kepeği, sütlü misli başka benden de bu kadar çıkıyorHaklısınız kahvaltı bulmakta sıkıntı yaşıyorum ben normal peynirli zeytinli kahvaltıyı çok sevmiyorum. Bugün de mesela lifalif yulafı un haline getirip yarım bardak sütle krep yaptım çok güzel oldu. Yulaf kepeği olsa daha iyi olurdu ama. Hergün aynı şeyleri yemek istemiyorum. Farklı kahvaltı öneriniz varsa alabilirim :)
Bir de sabah erken çıkmak zorunda olduğum günlerde pratik bir şeyler yapmak istiyorum çok zor oluyor sabahın erken saatinde kahvaltı hazırlamak.
Ben yumurta yemiyorum ondan da biraz zor oluyor. Geçen sene diyetisyenim bir hafta gluteni kesmişti o hafta her gün haşlanmış patates yedim kahvaltıda. Gün içinde karbonhidrat miktarı ayarlanırsa diğer öğünlerde protein ağırlıklı beslenilirse bence bu da güzel bir alternatif. Aslında kalorisi bayağı az haşlanmış patatesin.Kahvaltı benim için de büyük sorun evde olmama rağmen. Genelde haşlanmış yumurta ile geçiştiriyorum. Zaman zaman yulaf kepekli omlet ben de yaparım. Ama çabuk olacak bi alternatif yoğurtlu yulaf ezmesi yada yulaf kepeği, sütlü misli başka benden de bu kadar çıkıyor
yumurta da yemediğine göre ya kahvaltıyı cok hafif tutup öğlene ekliceksin ya da hızlı olabilecek:Haklısınız kahvaltı bulmakta sıkıntı yaşıyorum ben normal peynirli zeytinli kahvaltıyı çok sevmiyorum. Bugün de mesela lifalif yulafı un haline getirip yarım bardak sütle krep yaptım çok güzel oldu. Yulaf kepeği olsa daha iyi olurdu ama. Hergün aynı şeyleri yemek istemiyorum. Farklı kahvaltı öneriniz varsa alabilirim :
Bir de sabah erken çıkmak zorunda olduğum günlerde pratik bir şeyler yapmak istiyorum çok zor oluyor sabahın erken saatinde kahvaltı hazırlamak.
Süpersin canım. Sen emzirdiğin için zaten bi spor yapıyo sayılırsın. Üzerine ilave ettiğinde neler olur düşünemiyorum. Haklısın 10. takım çok daha fazla katılımcı. Bizim takımda hafta sonları tatilbaksana kimsecikler yok 2-3 kişiden başka. Biraz daha buraya vakit ayırabilsek çok daha fazla motive olucaz.
Dün beni takımdaki başka kardelenle karıştırıp 9.takım kaptanı mefkurem 2 defa etiketlemiş. Ben de yanlışlığı düzeltmek için yazdım çıkamadım. Herkes aktif biraz muhabbet edip çıktım. Biz böyle kalabalık sohbetler edemiyoruz ne yazıkki. Acaba bi saat belirlesek de o saatte herkes bi 15 dk ayırsa mı diye düşünmüyor değilim. Birbirimizi motive etmezsek bi yerde kopup gidiyo yoksa
Kaşar ve sucuğun bir zararı olmaz mı? Çorba iyi fikir ama hem severim hem doyurucu. Süt çorbası yaparım kahvaltı için.yumurta da yemediğine göre ya kahvaltıyı cok hafif tutup öğlene ekliceksin ya da hızlı olabilecek:
1 dilim ekmek üzerine fıstık/badem/ findik ezmesi (tabiki sekersiz) ve süt
1 dilim ekmek üzerine (istersen kızarmış) zeytinyag, avokado limon
1 dilim ekmek uzerine kaşar, küçük parça sucuk
1 dilim ekmek uzerine kahvaltılık salça (genelde domates, kırmızı biber agirlikli olur bunlar) ve peynir
Yoğurt + musli
Yogurt+ meyve
Tarhana çorbası + beyaz peynir
domates corbasi+ kaşar
aksamdan kalan hafif bir corba/yemek
ekmekli secenwklerde ekmek mümkünse cavdar/yulaf/kepekli/tam buğday ve belki diğer lgunlerde ekmek yememek.
evet emzirme kalori yakıyor ama vücudu sıkılaştırmak için spor şart :)
forumun güzel tarafı zaten herkesin vakti olunca girip bakabilmesi ama tabi çoğunluğun aktif olduğu saatlerde muhabbet daha hızlı akar.
diger arkadaslar da yorum yapsin tabi ama ben her tip peynir yiyorum. kasar tipi sert yagli peynirler de dahil buna. Sucuk olayi katkisizi bulmak zor oldugu icin tartisilir, haklisin. Belki bir de tuzlu oldugu icin odem yapabilir ama siki diyette degilken yenilebilecek bir alternatif (tabi ayda 1-2 defa olur herhalde).Kaşar ve sucuğun bir zararı olmaz mı? Çorba iyi fikir ama hem severim hem doyurucu. Süt çorbası yaparım kahvaltı için.
cehaletimi mazur gorun, bezelye mi o tabaktaki?Eki Görüntüle 2217757 öğlen yemeğim canlar
Yarım ekmek derken somun ekmeğin yarısı değildir diye umuyorum? :)Sabah kahvaltım =1 adet patates 1 adet yumurta domates salatalık ve meyvesuyuydu Akşam yemeğim =1 tabak yayla çorbası yarım ekmek bide yarım porsiyon patates püresi onun dışında bisey yemedim akşam salep içtim su olarak da bügün sadece 1 litre içebilmişim sonradan hesaplayınca çok üzüldüm bu saate kalmamanın sebebi de sınavlarım olduğu icinBi yanlışım varsa her zaman düzeltmeye hazırım umarım zayıflarım eski ideal kiloma geri dönerim
Kardelencim çok haklısın. Takımda ne kadar çok muhabbet donerse o kadar cok motive olunuyor. Hep söylüyorum takıma yazın mutlaka diye, herkes birbirinin menüsüne yorum yazsa bile muhabbet olur.Süpersin canım. Sen emzirdiğin için zaten bi spor yapıyo sayılırsın. Üzerine ilave ettiğinde neler olur düşünemiyorum. Haklısın 10. takım çok daha fazla katılımcı. Bizim takımda hafta sonları tatilbaksana kimsecikler yok 2-3 kişiden başka. Biraz daha buraya vakit ayırabilsek çok daha fazla motive olucaz.
Dün beni takımdaki başka kardelenle karıştırıp 9.takım kaptanı mefkurem 2 defa etiketlemiş. Ben de yanlışlığı düzeltmek için yazdım çıkamadım. Herkes aktif biraz muhabbet edip çıktım. Biz böyle kalabalık sohbetler edemiyoruz ne yazıkki. Acaba bi saat belirlesek de o saatte herkes bi 15 dk ayırsa mı diye düşünmüyor değilim. Birbirimizi motive etmezsek bi yerde kopup gidiyo yoksa
Evet ördeğim valla her sabah bi günaydın mesajı bile olsa atalım. İşimiz varsa söyleriz birbirimize akşam görüşmek üzere ayrılırız. Tabiki kimse sürekli burda duramaz da burayı da unutmasak güzel olur.Selam hanımlar
Yarım ekmek derken somun ekmeğin yarısı değildir diye umuyorum? :)
Akşamın tamamen karbonhidrat ağırlıklı olmuş. Çorba, ekmek ve patates hepsi karbonhidrat. Oysa ki protein ağırlıklı olsa hem daha tok tutar hem de daha sağlıklı. Et, tavuk yiyebilirsin, sebze yemeği olabilir, yoğurt gibi şeyler mutlaka olsun menülerinde.
Kardelencim çok haklısın. Takımda ne kadar çok muhabbet donerse o kadar cok motive olunuyor. Hep söylüyorum takıma yazın mutlaka diye, herkes birbirinin menüsüne yorum yazsa bile muhabbet olur.
Ben de sıfırcı hocalar gibi oldum dimiEvet ördeğim valla her sabah bi günaydın mesajı bile olsa atalım. İşimiz varsa söyleriz birbirimize akşam görüşmek üzere ayrılırız. Tabiki kimse sürekli burda duramaz da burayı da unutmasak güzel olur.
Kaptanım hergün 5 mesajını atmayana 200 ip atlama cezası filan mı kessek ne yapsak
Çok doğru söylüyorsunuz bugün telefi edicem akşam menüm öle olucak ben yurta kalıyorum da tavuk yemeği çıkıyor bide fırında tavuk onlardan yiyebilirmiyim zararlı olur mu yanı kalori alımı fazla. Olur muSelam hanımlar
Yarım ekmek derken somun ekmeğin yarısı değildir diye umuyorum? :)
Akşamın tamamen karbonhidrat ağırlıklı olmuş. Çorba, ekmek ve patates hepsi karbonhidrat. Oysa ki protein ağırlıklı olsa hem daha tok tutar hem de daha sağlıklı. Et, tavuk yiyebilirsin, sebze yemeği olabilir, yoğurt gibi şeyler mutlaka olsun menülerinde.
Kardelencim çok haklısın. Takımda ne kadar çok muhabbet donerse o kadar cok motive olunuyor. Hep söylüyorum takıma yazın mutlaka diye, herkes birbirinin menüsüne yorum yazsa bile muhabbet olur.
Mutlu az kalorili haftasonlari guzeller
9. takimdan sevgilerle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?