Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

simdi Ankara nın kar ın serinligin tadını cıkarın elbet dönersiniz :)

cok cok gecmiş olsun

Merhabalar,

Bugun bir turlu yazamadim ama dun aksam guzel muhabbet donmus. Hemen ben de dahil olayim bir yerinden:

Program alman gereken kaloriyi hesapliyorda dedigin gibi ne kadar surede kac kiloalmak istedigine gore lineer interpolasyon. Saglikli mi degil mi, kas kaybi olur mu onlari hesaba katmiyor bendeki.

Eeee karatay' ciligin sonu

Evet mantik olarak ne kadar az o kadar cok kilo verilmesi ama bunun saglik acisindan bir alt siniri olmasi lazim, ben de onu merak ediyorum.

Hoşgeldiniz sizde Allah bagislasin. İnşallah en yakinda ulaşılır hedeflerini.
Bende 1200 un altına inmek lazım diye biliyorum.

Alt sinir 1000, ust sinir 1200se arasinda mi kalmak gerek ki

Karatay bulgur pilavina kizmiyor mu

Ya iste emzirirken 500kcal fazladan harcamis gibi oluyorsun. Eger emzirirken kilon sabitse, demekki normal zamana gore 500 kcal fazla yiyorsun, emzirmeyi birakinca da o 500i yememen lazim.
Kalori miktarın cok iyi bence azaltma. Kas kaybı yasarsin. Diyetisyenler genekde 1400 1500 civari veriyorlar. Katbonhidrat yerine proteini artırabilirsin
Evet artik boyuma gore normal kiloda oldugum icin kastan kaybetme riski var ama bu noktada protein onemli sanrim. Proteinsiz ogun olunca gerekli protein tutmuyor. Surekli protein dusunuyorum ne eklesem ogunume diye :)

Program alman gereken kaloriyi hesapliyorda dedigin gibi ne kadar surede kac kiloalmak istedigine gore lineer interpolasyon. Saglikli mi degil mi, kas kaybi olur mu onlari hesaba katmiyor bendeki.
Onu da hesaplasaydı diyetisyenden farkı kalmazdı herhalde
Aşağı yukarı bir fikir verir diye demiştim. Yoksa tabi ki birçok parametre var. Kas kaybı olup olmadıgını anlamak icin her hafta tartıldıgında yağ/kas oranını da bilmek, takip etmek gerek.
Ya iste emzirirken 500kcal fazladan harcamis gibi oluyorsun. Eger emzirirken kilon sabitse, demekki normal zamana gore 500 kcal fazla yiyorsun, emzirmeyi birakinca da o 500i yememen lazim.
Ahah ben o 500 kalori fazlayı kesin alıyorum şu an Emzirme bitince o kısmı almamayı başarabilirim umarım

telefondan yazmıstım kafasına göre duzeltmiş 1200 ün altına inmemek lazım diye biliyorum
birde kalori degilde insülin önemli insülin artınca kilo aliyoruz insülini de en cok kabonhidratla proteini karıstırmak yükseltiyor mesela iskender:)
aslında sütten kesince direk diyete girmek lazım:)

Iyi aksamlar kizlar size bisey sormak istiyorum.
Sekerli sakizlar hakkinda ne dusunuyorsunuz. Benim aclik ve tatlik krizime iyi geliyor ama kalori olarak nasildir. Kullanilmali mi? Cozemedim birturlu

Simdi gelelim Karatay'a. Hmavidag da bahsetmis, ketojenik diyet var. Gunluk karbonhidrat tuketiminin 50gramdan az olmasi gerektigi (ne kadar az o kadar iyi), nisastali karbonhidratlarin asla yenmedigi bi beslenme turu. Epilepsi, diyabet vb hastaliklarda ozellikle tavsiye edilen. Karatay bunun biraz esnetilmisini anlatiyor. Bu prensibi sagindan solundan az degistiren baska bir suru diyet var, tas devri de boyle (paleo) vb.

Ben evlenmeden once biraz kilo vereyim diye bu yola girmistim, dusuk karbonhidrat, yuksek yag/protein diyeti yaptim. Neredeyse her gun yumurta, findik fistik, yesillik salata et yemek gibi birseydi. Kilo da verdim, sanirim 59dan 50ye inmistim. Sonra ne oldu, sonrasi hayat. Daha balayinda hatay yemekleri yapan bir yere gittik, yok ben yemeyim demedim tabi ki o guzellikleri :) Yedigin gibi de kilo yapiyor. Demek istedigim, bazi besin gruplarini disarda birakan beslenme bana uygun degil, surduremem. Omur boyu ekmek,patates,manti,simit yemeyecek miyim yani. Saglikli kiloda olup herseyden yiyen bir suru insan var. Neyi ne kadar neyle birlikte ne zaman yiyecegini bilmek gerekiyor sadece. Sonuc olarak benim vardigim nokta, yasak yok ama bazi seyleri cok nadir, bazi seyleri ara sira, bazilarini da sik tuketecek sekilde herseyden kontrollu olarak yemek. Kilo verirken "diyetteyim" dersem, bitince o kilolar geri geliyor.

cok cok guzel anlattmıssınız sagolun

Bugunku menum:
sabah: 1 dilim cavdar ekmegi, 5 ceri domates, 1 avokado, 100 gram mozarella peynir
ogle: 1 bardak yagsiz sut, 2 yk fistik ezmesi, salatalik
aksam: 120 gram tavuk koftesi, 120 gram cokelek peyniri

spor: yok (yapabilirsem bebegi uyutunca leslie)
su: 1 litre (artacak)

toplam 1218 kcal, 72.0 gr yag, 64.5 gram karbonhidrat, 85.1 gram protein olmus bugun.

Iyi aksamlar kizlar size bisey sormak istiyorum.
Sekerli sakizlar hakkinda ne dusunuyorsunuz. Benim aclik ve tatlik krizime iyi geliyor ama kalori olarak nasildir. Kullanilmali mi? Cozemedim birturlu
Icinde gercekten seker varsa, agizda sindiriliyordur (yani kalorisi vardir). Eger yapay tatlandirici varsa, o zaman kalorisi yoktur. Ama kalorisi yoksa iyidir diyemeyiz.

Yine de sunu da belirteyim, gebelik sekeri cikinca test etmistim, yapay tatlandiricilar sekeri yukseltmiyor.

Him tatlandiricili sakiz hic duymadim ama vardir illaki arastirmak lazim. Yani ozet olarak diyorsun ki diyet suresince uzak durulmali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…