- 14 Aralık 2012
- 21.403
- 32.063
- 598
- 38
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #300.941
ördeğim sen şu bakışı bir değiştirsen mi ,kızların az rahat etsin belkim daha çok kilo verirlerAyy insallah ya ne güzel olur
Nasıl bakayım meselaördeğim sen şu bakışı bir değiştirsen mi ,kızların az rahat etsin belkim daha çok kilo verirler
Bu bakış beni eritti :) 2 kg verdim :))
HahahahBu bakış beni eritti :) 2 kg verdim :))
Keşke öyle olsa demii valla ne güzell olur duu :)))Hahahah
İyiymiş süpermiş bundan sonra hep böyle bakacağım, eriyin gidin
simdi Ankara nın kar ın serinligin tadını cıkarın elbet dönersiniz :)Eveeet geçen cuma mesaj atmayı unutmuşum yeni aklıma geldi :) hayırlı olsun tekrardan
Muğla da çok güzel, hatta Aydın'dan bile güzel bence :)
Ah ah keşke oralarda yaşıyor olsaydım :) Ankara hiç güzel gelmiyor bana
cok cok gecmiş olsunEvet bende en son bu kilolarda hatirliyirum pamukcum 1 ay oldu biraz duraksama olmuş sanki geç olsun kalıcı olsun böyle diyince parky geldi aklıma bir slmda ona
Slm ben karabatak ördekcim dediği gibi şu 10 gün ne oldu anlamadım tel arada git gelde oglan havalik olduk naz niyaz ben okula uğradım doğum günü için eve geldim 3 saat sonra yorgan dosek grip sinüzit ateş neyse 4 5 diyet oldu bana bişey yiyemedim sonra kız civali derece vardı bul sen kırıl nasıl oldu bilmiyorum çok şükür sıkıntı olmadı ama tabi bir gün acilde kal simdide acilden aldığımız mikroplarla uğraş evde bir naz niyaz havası neyse hepimiz için sağlık olsun
Yeni gelenlere de selam olsun.
tesekkuler:)Hoş geldin canım.
Yaaa hayır hayır kesinlikle artı kabul etmiyorum ona göre. En azından sabit gelmeye calııısss
Öyle bi dünya yok, kaçamak yapıyorsan cezasına da katlanacaksın :)))
Hoşgeldin aramıza
Ben takım kaptanıyım, 29 yaşındayım ve 20 aylık bir oğlum var. Kilolarımı verip mezun oldum, şimdi korumaya çalışıyorum :) Seni de hedefine ulaştıracağız umarım ki
1285 kalori az bile sanki.. O programda günlük alman gereken kaloriyi hesaplamıyor mu? Benim dediğim uygulamada şu anki kilonu, hedefini ve ne kadar sürede inmek istediğini giriyordun, sana günlük maks alman gereken kaloriyi hesaplıyordu.
Ohh ne guzel görünüyor yaa afiyet olsun.. su su diyorum artmalii bi cozum bulmalı ona.. bide karataya başladığımdan beri karbonhidrat hemen gözüme batiyor :) ekmek patates hele patates yemeyeli çok oldu sanki bide makarna yi özledim yaa..
Hosgeldin.bende yeni katildim bu gruba ama ilginc bir sorumluluk hissettiriyor. Eminim senide motive edecektir.
Bende 26 yasinda evliyim 3.5 yasinda bir oglum var. 91 kiloyum boyum 168 insallah hedefim 65e dusmek
1000 kalorinin altina dusulmemesini oneriyor doktorlar bende bu miktar gayet iyi tebrik ederim.
Hoşgeldiniz sizde Allah bagislasin. İnşallah en yakinda ulaşılır hedeflerini.
Bende 1200 un altına inmek lazım diye biliyorum.
Ayy bende yazayim bari menu mu
Sabah
2 haşlanmış yumurta bide oglumdan kalan vardi
5 6 zeytin
2 ince dilim peynir
Öğle
1 kahve
Akşam 3:30 da
1 tabak bulgur pilavi ustune kiymali patlican yemegi
Ara
10 zeytin
2 hurma
1 kase yogurt
Vücut süt yapmaya harcadığı enerjiyi süte donusturemeyince yağ olarak depolarmis o yüzden bi 500 kalori azaltmak lazim demişti arkadaş ben dinlemedim emzirme bitince siz dinleyin bence
Keşke yerlisi olsam Ege'de yaşıyorum evet
Evet artik boyuma gore normal kiloda oldugum icin kastan kaybetme riski var ama bu noktada protein onemli sanrim. Proteinsiz ogun olunca gerekli protein tutmuyor. Surekli protein dusunuyorum ne eklesem ogunume diye :)Kalori miktarın cok iyi bence azaltma. Kas kaybı yasarsin. Diyetisyenler genekde 1400 1500 civari veriyorlar. Katbonhidrat yerine proteini artırabilirsin
Onu da hesaplasaydı diyetisyenden farkı kalmazdı herhaldeProgram alman gereken kaloriyi hesapliyorda dedigin gibi ne kadar surede kac kiloalmak istedigine gore lineer interpolasyon. Saglikli mi degil mi, kas kaybi olur mu onlari hesaba katmiyor bendeki.
Ahah ben o 500 kalori fazlayı kesin alıyorum şu anYa iste emzirirken 500kcal fazladan harcamis gibi oluyorsun. Eger emzirirken kilon sabitse, demekki normal zamana gore 500 kcal fazla yiyorsun, emzirmeyi birakinca da o 500i yememen lazim.
telefondan yazmıstım kafasına göre duzeltmiş 1200 ün altına inmemek lazım diye biliyorumMerhabalar,
Bugun bir turlu yazamadim ama dun aksam guzel muhabbet donmus. Hemen ben de dahil olayim bir yerinden:
Program alman gereken kaloriyi hesapliyorda dedigin gibi ne kadar surede kac kiloalmak istedigine gore lineer interpolasyon. Saglikli mi degil mi, kas kaybi olur mu onlari hesaba katmiyor bendeki.
Eeee karatay' ciligin sonu
Evet mantik olarak ne kadar az o kadar cok kilo verilmesi ama bunun saglik acisindan bir alt siniri olmasi lazim, ben de onu merak ediyorum.
Alt sinir 1000, ust sinir 1200se arasinda mi kalmak gerek ki
Karatay bulgur pilavina kizmiyor mu
Ya iste emzirirken 500kcal fazladan harcamis gibi oluyorsun. Eger emzirirken kilon sabitse, demekki normal zamana gore 500 kcal fazla yiyorsun, emzirmeyi birakinca da o 500i yememen lazim.
Evet artik boyuma gore normal kiloda oldugum icin kastan kaybetme riski var ama bu noktada protein onemli sanrim. Proteinsiz ogun olunca gerekli protein tutmuyor. Surekli protein dusunuyorum ne eklesem ogunume diye :)
cok cok guzel anlattmıssınız sagolunSimdi gelelim Karatay'a.Hmavidag da bahsetmis, ketojenik diyet var. Gunluk karbonhidrat tuketiminin 50gramdan az olmasi gerektigi (ne kadar az o kadar iyi), nisastali karbonhidratlarin asla yenmedigi bi beslenme turu. Epilepsi, diyabet vb hastaliklarda ozellikle tavsiye edilen. Karatay bunun biraz esnetilmisini anlatiyor. Bu prensibi sagindan solundan az degistiren baska bir suru diyet var, tas devri de boyle (paleo) vb.
Ben evlenmeden once biraz kilo vereyim diye bu yola girmistim, dusuk karbonhidrat, yuksek yag/protein diyeti yaptim. Neredeyse her gun yumurta, findik fistik, yesillik salata et yemek gibi birseydi. Kilo da verdim, sanirim 59dan 50ye inmistim. Sonra ne oldu, sonrasi hayat. Daha balayinda hatay yemekleri yapan bir yere gittik, yok ben yemeyim demedim tabi ki o guzellikleri :) Yedigin gibi de kilo yapiyor. Demek istedigim, bazi besin gruplarini disarda birakan beslenme bana uygun degil, surduremem. Omur boyu ekmek,patates,manti,simit yemeyecek miyim yani. Saglikli kiloda olup herseyden yiyen bir suru insan var. Neyi ne kadar neyle birlikte ne zaman yiyecegini bilmek gerekiyor sadece. Sonuc olarak benim vardigim nokta, yasak yok ama bazi seyleri cok nadir, bazi seyleri ara sira, bazilarini da sik tuketecek sekilde herseyden kontrollu olarak yemek. Kilo verirken "diyetteyim" dersem, bitince o kilolar geri geliyor.
Icinde gercekten seker varsa, agizda sindiriliyordur (yani kalorisi vardir). Eger yapay tatlandirici varsa, o zaman kalorisi yoktur. Ama kalorisi yoksa iyidir diyemeyiz.Iyi aksamlar kizlar size bisey sormak istiyorum.
Sekerli sakizlar hakkinda ne dusunuyorsunuz. Benim aclik ve tatlik krizime iyi geliyor ama kalori olarak nasildir. Kullanilmali mi? Cozemedim birturlu
Him tatlandiricili sakiz hic duymadim ama vardir illaki arastirmak lazim. Yani ozet olarak diyorsun ki diyet suresince uzak durulmaliIcinde gercekten seker varsa, agizda sindiriliyordur (yani kalorisi vardir). Eger yapay tatlandirici varsa, o zaman kalorisi yoktur. Ama kalorisi yoksa iyidir diyemeyiz.
Yine de sunu da belirteyim, gebelik sekeri cikinca test etmistim, yapay tatlandiricilar sekeri yukseltmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?