- 6 Mart 2017
- 1.649
- 3.481
- 133
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #300.961
Merhabalar,
Bugun bir turlu yazamadim ama dun aksam guzel muhabbet donmus. Hemen ben de dahil olayim bir yerinden:
Program alman gereken kaloriyi hesapliyorda dedigin gibi ne kadar surede kac kiloalmak istedigine gore lineer interpolasyon. Saglikli mi degil mi, kas kaybi olur mu onlari hesaba katmiyor bendeki.
Eeee karatay' ciligin sonu
Evet mantik olarak ne kadar az o kadar cok kilo verilmesi ama bunun saglik acisindan bir alt siniri olmasi lazim, ben de onu merak ediyorum.
Alt sinir 1000, ust sinir 1200se arasinda mi kalmak gerek ki
Karatay bulgur pilavina kizmiyor mu
Ya iste emzirirken 500kcal fazladan harcamis gibi oluyorsun. Eger emzirirken kilon sabitse, demekki normal zamana gore 500 kcal fazla yiyorsun, emzirmeyi birakinca da o 500i yememen lazim.
Evet artik boyuma gore normal kiloda oldugum icin kastan kaybetme riski var ama bu noktada protein onemli sanrim. Proteinsiz ogun olunca gerekli protein tutmuyor. Surekli protein dusunuyorum ne eklesem ogunume diye :)
Kilo yapma durumunu ben de bilmiyorum inan ki. Sadece içindeki sağlıksız şeylerin vücuda girdiğinden dolayı onerilmedigini biliyorum.Iyi aksamlar kizlar size bisey sormak istiyorum.
Sekerli sakizlar hakkinda ne dusunuyorsunuz. Benim aclik ve tatlik krizime iyi geliyor ama kalori olarak nasildir. Kullanilmali mi? Cozemedim birturlu
Çok güzel anlatmışsın. Bence diyet serüveni de insanın metabolizmasini keşfetme süreci. İnsan deneye yanıla hangi tür beslenmenin kendisine iyi geldiğini buluyor. Dediğin gibi tüm ömür uzak duramayabiliriz bazı şeylerden ama dengeli ve ölçülü yendiği sürece bence de sıkıntı olmaz.Simdi gelelim Karatay'a. @Hmavidag da bahsetmis, ketojenik diyet var. Gunluk karbonhidrat tuketiminin 50gramdan az olmasi gerektigi (ne kadar az o kadar iyi), nisastali karbonhidratlarin asla yenmedigi bi beslenme turu. Epilepsi, diyabet vb hastaliklarda ozellikle tavsiye edilen. Karatay bunun biraz esnetilmisini anlatiyor. Bu prensibi sagindan solundan az degistiren baska bir suru diyet var, tas devri de boyle (paleo) vb.
Ben evlenmeden once biraz kilo vereyim diye bu yola girmistim, dusuk karbonhidrat, yuksek yag/protein diyeti yaptim. Neredeyse her gun yumurta, findik fistik, yesillik salata et yemek gibi birseydi. Kilo da verdim, sanirim 59dan 50ye inmistim. Sonra ne oldu, sonrasi hayat. Daha balayinda hatay yemekleri yapan bir yere gittik, yok ben yemeyim demedim tabi ki o guzellikleri :) Yedigin gibi de kilo yapiyor. Demek istedigim, bazi besin gruplarini disarda birakan beslenme bana uygun degil, surduremem. Omur boyu ekmek,patates,manti,simit yemeyecek miyim yani. Saglikli kiloda olup herseyden yiyen bir suru insan var. Neyi ne kadar neyle birlikte ne zaman yiyecegini bilmek gerekiyor sadece. Sonuc olarak benim vardigim nokta, yasak yok ama bazi seyleri cok nadir, bazi seyleri ara sira, bazilarini da sik tuketecek sekilde herseyden kontrollu olarak yemek. Kilo verirken "diyetteyim" dersem, bitince o kilolar geri geliyor.
Simdi gelelim Karatay'a. @Hmavidag da bahsetmis, ketojenik diyet var. Gunluk karbonhidrat tuketiminin 50gramdan az olmasi gerektigi (ne kadar az o kadar iyi), nisastali karbonhidratlarin asla yenmedigi bi beslenme turu. Epilepsi, diyabet vb hastaliklarda ozellikle tavsiye edilen. Karatay bunun biraz esnetilmisini anlatiyor. Bu prensibi sagindan solundan az degistiren baska bir suru diyet var, tas devri de boyle (paleo) vb.
Ben evlenmeden once biraz kilo vereyim diye bu yola girmistim, dusuk karbonhidrat, yuksek yag/protein diyeti yaptim. Neredeyse her gun yumurta, findik fistik, yesillik salata et yemek gibi birseydi. Kilo da verdim, sanirim 59dan 50ye inmistim. Sonra ne oldu, sonrasi hayat. Daha balayinda hatay yemekleri yapan bir yere gittik, yok ben yemeyim demedim tabi ki o guzellikleri :) Yedigin gibi de kilo yapiyor. Demek istedigim, bazi besin gruplarini disarda birakan beslenme bana uygun degil, surduremem. Omur boyu ekmek,patates,manti,simit yemeyecek miyim yani. Saglikli kiloda olup herseyden yiyen bir suru insan var. Neyi ne kadar neyle birlikte ne zaman yiyecegini bilmek gerekiyor sadece. Sonuc olarak benim vardigim nokta, yasak yok ama bazi seyleri cok nadir, bazi seyleri ara sira, bazilarini da sik tuketecek sekilde herseyden kontrollu olarak yemek. Kilo verirken "diyetteyim" dersem, bitince o kilolar geri geliyor.
Evet zararli oldugu cok asikar ay ama tatlik rizlerimde kullanicam heralde cunku bazen sekerimin dustugunu hissediyorum o zamanlarda iyi geliyor.Kilo yapma durumunu ben de bilmiyorum inan ki. Sadece içindeki sağlıksız şeylerin vücuda girdiğinden dolayı onerilmedigini biliyorum.
.
Simdi gelelim Karatay'a. @Hmavidag da bahsetmis, ketojenik diyet var. Gunluk karbonhidrat tuketiminin 50gramdan az olmasi gerektigi (ne kadar az o kadar iyi), nisastali karbonhidratlarin asla yenmedigi bi beslenme turu. Epilepsi, diyabet vb hastaliklarda ozellikle tavsiye edilen. Karatay bunun biraz esnetilmisini anlatiyor. Bu prensibi sagindan solundan az degistiren baska bir suru diyet var, tas devri de boyle (paleo) vb.
Ben evlenmeden once biraz kilo vereyim diye bu yola girmistim, dusuk karbonhidrat, yuksek yag/protein diyeti yaptim. Neredeyse her gun yumurta, findik fistik, yesillik salata et yemek gibi birseydi. Kilo da verdim, sanirim 59dan 50ye inmistim. Sonra ne oldu, sonrasi hayat. Daha balayinda hatay yemekleri yapan bir yere gittik, yok ben yemeyim demedim tabi ki o guzellikleri :) Yedigin gibi de kilo yapiyor. Demek istedigim, bazi besin gruplarini disarda birakan beslenme bana uygun degil, surduremem. Omur bMeselaates,manti,simit yemeyecek miyim yani. Saglikli kiloda olup herseyden yiyen bir suru insan var. Neyi ne kadar neyle birlikte ne zaman yiyecegini bilmek gerekiyor sadece. Sonuc olarak benim vardigim nokta, yasak yok ama bazi seyleri cok nadir, bazi seyleri ara sira, bazilarini da sik tuketecek sekilde herseyden kontrollu olarak yemek. Kilo verirken "diyetteyim" dersem, bitince o kilolar geri geliyor.
Bugunku menum:
sabah: 1 dilim cavdar ekmegi, 5 ceri domates, 1 avokado, 100 gram mozarella peynir
ogle: 1 bardak yagsiz sut, 2 yk fistik ezmesi, salatalik
aksam: 120 gram tavuk koftesi, 120 gram cokelek peyniri
spor: yok (yapabilirsem bebegi uyutunca leslie)
su: 1 litre (artacak)
toplam 1218 kcal, 72.0 gr yag, 64.5 gram karbonhidrat, 85.1 gram protein olmus bugun.
Ya işte asıl mesele o. Modern dünyanın sorunu: hareketsizlik. Benim iş hem stresli hem de masa başıydı, sifir hareket. bebek sahibi olmaya karar verince is degistirdim, gene masa başı ama stressiz. Hamilelikte hergun ise yuruyerek gittim geldim. Ekstradan spor da yaptım, daha sağlıklı oldu.Kesinlikle katiliyorum ilaveten hayatin her anina yerlestirilmesi gereken sey spor ve hareket. Baska turlu kilo korumasi ve yediklerin sindirilmesi cok kolay degil.
Birde soyle bir husus var bana gore yediklerini sadece yemeyerek ddengeleyemezsin. Mesela yagli bir yemek yedin onu az yiyerek atamazsin. Damarlarini, vucudunu korumak icin spor yapmak gerekiyor gibi geliyor.
Tatlı krizlerinde ara öğün seklinde az miktarda kuru meyve veya taze meyve yiyebilirsin (yanında yoğurt, fındık,fıstık,ceviz,badem). Bi karr bitter de olabilir ama keser mi bilmem.Evet zararli oldugu cok asikar ay ama tatlik rizlerimde kullanicam heralde cunku bazen sekerimin dustugunu hissediyorum o zamanlarda iyi geliyor.
Kesiyor ama miktarini ayarlayamiyorum. Kesela kuruyemis asla azicikla kalmiyor. Suan en buyuk sorunum bu tadimlil alamiyorumTatlı krizlerinde ara öğün seklinde az miktarda kuru meyve veya taze meyve yiyebilirsin (yanında yoğurt, fındık,fıstık,ceviz,badem). Bi karr bitter de olabilir ama keser mi bilmem.
Ellerine saglikSporda son durum asagida. Bu hafta bi degisiklik olmazsakardelelen321 onde bitirecek yarisi. Bakalim yapilan sporlar verilen kilolara nasil yansiyacak
Gec oldugu icin leslie yapmicam, sabah erken kalkip tartiya gore bi leslie 45dk yapabilirim. Haftasonu firsat olursa spor salonu, olmadi bi jilian denemesi hedefim var.
Eki Görüntüle 2223770
Çok haklısın canım. Ömür boyu yasaklarla yaşanmaz. Onu yeme bunu yeme... Öte yandan kilo verdik nasılsa deyip bundan bişey olmaz mantığıyla kendimizi de kaybediyoruz. Ne oluyo 1 yılda verdiğini 2 ayda geri alıyorsun. Dengeli beslenmeyi öğrenemedik gitti. Benim en büyük kabahatim bu maalesef .Simdi gelelim Karatay'a. @Hmavidag da bahsetmis, ketojenik diyet var. Gunluk karbonhidrat tuketiminin 50gramdan az olmasi gerektigi (ne kadar az o kadar iyi), nisastali karbonhidratlarin asla yenmedigi bi beslenme turu. Epilepsi, diyabet vb hastaliklarda ozellikle tavsiye edilen. Karatay bunun biraz esnetilmisini anlatiyor. Bu prensibi sagindan solundan az degistiren baska bir suru diyet var, tas devri de boyle (paleo) vb.
Topluca ogrenemedik heralde soyle bir tadimlik alip birakmak, bir ogun kacirinca spor yada az yemekle dengelemek bunlar olmadikca kilo almak kacinilmazÇok haklısın canım. Ömür boyu yasaklarla yaşanmaz. Onu yeme bunu yeme... Öte yandan kilo verdik nasılsa deyip bundan bişey olmaz mantığıyla kendimizi de kaybediyoruz. Ne oluyo 1 yılda verdiğini 2 ayda geri alıyorsun. Dengeli beslenmeyi öğrenemedik gitti. Benim en büyük kabahatim bu maalesef .
Bugün de yalnızca 500 ip atlayabildim canım.Sporda son durum asagida. Bu hafta bi degisiklik olmazsakardelelen321 onde bitirecek yarisi. Bakalim yapilan sporlar verilen kilolara nasil yansiyacak
Gec oldugu icin leslie yapmicam, sabah erken kalkip tartiya gore bi leslie 45dk yapabilirim. Haftasonu firsat olursa spor salonu, olmadi bi jilian denemesi hedefim var.
Eki Görüntüle 2223770
Sanırım banlanmış Svtsvtsvt
Kesinlikle son iki cümlene katiliyorum.. Cok iyi anlatmissin.. Ben de geçen sene karataya başladım aslinda eşimle başladık eve ekmek almadik pirinç yapmadim şeker tuketmedik derken karbonhidratı baya bi azalttik 2 ayda 10 kg verdik.. Sonra tatile çıktık biraz abarttik ben verdigim 10 kg hepsini geri almisimdir diyordum ama yok 3 kg aldim sonra devam edemedim tabi tatlı hamur işi devam etti benim kilomun sebebi tamamen tatli diyebilirim.. Bizde karatayin şöyle bir faydasi oldu.. ben şu an da kahvaltida dahil hiç ekmek aramiyorum menemen yapsam dahi ekmeksiz yiyorum pirinç misafir dışında yapmıyorum ah olsa da yesek demiyoruz (halbu ki öncesinde çok sık yapardik)... Eşim asla çayı şekersiz içemezdi bu sayede bıraktı şu an diyet yapmiyor ama şeker atmiyor pirinç patates tuketmiyor..Yani şunu diyecegim karatay bize çok guzel alislanliklar kazandırdı biz bazi şeyleri hayatimizin parçası haline getirdik ve sanirim artik böyle devam edecek ve bu karatay diyetine basladiktan sonra oldu... Ama senin de dedigin gibi elbette tüketiyoruz ama bazen aşırıya kaçmadan şu an vermek istiyoruz ve ekstra dikkat ediyoruz,korumak istedigimizde dengelemeye çalışacağız tabi... şu tatli borek olayinda da alışkanlık kazansam benim olayim tamam dir :)Simdi gelelim Karatay'a. @Hmavidag da bahsetmis, ketojenik diyet var. Gunluk karbonhidrat tuketiminin 50gramdan az olmasi gerektigi (ne kadar az o kadar iyi), nisastali karbonhidratlarin asla yenmedigi bi beslenme turu. Epilepsi, diyabet vb hastaliklarda ozellikle tavsiye edilen. Karatay bunun biraz esnetilmisini anlatiyor. Bu prensibi sagindan solundan az degistiren baska bir suru diyet var, tas devri de boyle (paleo) vb.
Bi kaçamak diğerlerini çağırıyor zaten. Kanına bi girdimi devamını istiyorsun. Dediğin gibi bugün pasta mı yedim. O hafta hafif beslenerek spor yaparak tölere edebilirim. Vücudumu arındırabilirim. Hatalarımızın farkındayız zamanla inşallah bunları Aşıcaz.Topluca ogrenemedik heralde soyle bir tadimlik alip birakmak, bir ogun kacirinca spor yada az yemekle dengelemek bunlar olmadikca kilo almak kacinilmaz
İyi geceler canımİyi geceler hanımlar, sabaha bol eksilerle uyanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?