- 7 Kasım 2016
- 5.401
- 16.642
- 248
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #303.561
Tursu su toplar vucudda dıkkat et asırıya gıtmeIste menüm
Sabah: 3 bardak cay 2 dilim ekmek zeytin 1 yumurta
1 dilim kek
Oglen: kucuk bir kase kısır(bol sebzeli)
Kucuk kase yogurt
Aksam: 1 kase nohut 1 kase yogurt
4 kasik pirinc pilavi
Tursu ve salata 2 litre su ictim
20 dakika leslie 60 saniye plank.
Ilk gunden bu kadar
Hayır 8 de bıle yıyorum ıkı yumurta sartım var peynır olursa yogurt zeytın mevsımıne göre yesıllık meyveBu iki öğün yiyenler geç kahvaltı yapıyor sanırım öylemi
Canım hamur ısıne gırer onun yerıne yogurtlu karnınahar yeHepinize gunaydin arkadaslar:) bugun cok mutlu uyandim simdiden kendimi hafiflemiş hissediyorum. Bugun daha cok egzersiz yapacagim. Ha bide yogurtlu makarna yapmak istiyorum kizlar nasil bir yemek seçimi sizce
Benim 50 li kilolarım nezaman di biliyormusun hiç durmadan gezer dim çocuklar gibi yediğim içtiği umrumda değildi yeterki yerimde durmayayim gez sohbet muhabbet. Evlenince başka bogazlari da doyuruyoruz ya işte aklımı hep yemekte oluyor oğlum bi iyilessin yapıcam sandivic leri hep gezicez:)Ah ah ağzın bal yesin diyecek ama nerdeee o günler bende evlendiğimde 46 kiloydum en son hamile kaldığımda 55 ondan sonrada hiç 55olmadım
Canın sıkıldığında bi hobi edin ve onunla oyalan canım. Mesela ben çok bunaldığımda puzzle yaparım 1000liklerden. Öyle güzel kafa boşaltıyorum ki anlatamam. Çocuklara rağmen iki günde bitiriyorum. Evde 15 tane yapılmış puzzle var yapıştırmaya üşeniyorum. Bi 7-8 tane de yapılmamış var. Sen de yap, El işi yap neye ilgin varsa.. Çok iyi gelecek gör bakAslinda hem ondan hemde esim evde olmadigi icin aksam sıkılıyorum boyle olunca akıl surekli yemekte:)
Canim 10 da bitmiş oluyo akşam da 5 gibi falan sonra bir şey yokBu iki öğün yiyenler geç kahvaltı yapıyor sanırım öylemi
Etiketleme nasıl yapılıyo bide faydası nedir anlamadımmerhaba hanımlar
morordek
dünkü menümü sayayım..
öğlen:2 haşlanmış yumurta
kurutulmuş domates
yeşil zeytin
zeytinyağlı kekik
3 parmak büyüklüğünde köy ekmeği
şekersiz çay
akşam:etli patates yemeği
ev yapımı yoğurt
3,5 litre su
30 dk yürüyüş
ismim etiketlenmez ise yorum yapamam saygılarımla
Canım menü yazdığında @ işareti ile parkbyull yazarak etiketleme yaparsan, yazdığın menüne yorum yapacak :) Kendisi kaptan yardımcısı, uzun süredir diyet yolculugu yapıyor, bu işi baya çözdü, o yüzden menüleri yorumlamasını ben rica ettim :)Etiketleme nasıl yapılıyo bide faydası nedir anlamadım
Evvetttt stres ve uykusuzlukkk baş düşmanlarımmm ama elimde olan bi durum değil üzgünümArkadaşlar o kadar uğraşmamıza rağmen neden kilo veremiyoruz.
- Bunun pek çok sebebi olabilir:
* Sporu yanlış yapıyorsunuzdur ya da yanlış sporu yapıyorsunuzdur.
Bir mekiği 300 kere yapıp hiç kas sahibi olamayabilirsiniz. Ya da 30 tane yaparsınız ama doğru kasları hedef alarak ve düzgün yaparsınız, 300 taneye göre daha iyi sonuç verir.
Ayrıca belki de yanlış sporu yapıyorsunuz. Mesela sakatlanmış bir bileğe sahip arkadaşım, kardiyo için yüzmeye gidiyor. Bel sakatlığı olan akrabam ise pilates yapıyor. Kilo sorunu olanlara ise genelde doktorlar günde 1 saat yürüyüş öneriyor. Özetle, yaptığınız spor, bünyenize bileğinizi sakatlayacak kadar ağırsa ya da sporunuzu yaparken dikkat edemediyseniz, değiştirmenizi öneririm.
* Beslenmenize dikkat etmiyorsunuz.
Beslenme sorunu iki yönden etkiliyor.
1- "Ne de olsa spor yapıyorum, yağlar eriyordur" diye yediklerine dikkat etmemek.
2- "Spora başladım, yediklerimi de iyice azaltayım ki daha çabuk kilo vereyim" deyip vücudu kıtlığa sokacak diyete girmek.
Vücudu strese sokmamak için 4x4 diyetini öneriyorlar. 4 saatte bir, günde 4 öğün. Sabah 7'de kahvaltı, 11'de öğle yemeği, öğleden sonra 3'te ikindi ve akşam 7'de akşam yemeği. Öğünler az ama sık olmalı.
* Strestesiniz.
Vücudun yağ yakması için kortizol hormonunun salgılanmaması gerekiyor. Kortizol stres hormonudur. Yukarıda "yediklerimi azaltayım" dediğimizde de kortizol salgılanır çünkü vücut "yeterli yiyecek gelmiyor, aç kalacağım" korkusuyla kortizol salgılıyor ve bu da bizi korumak adına yağ depolamasına sebep oluyor.
* Yeterli su içmiyorsunuzdur.
Bu maddeyi açıklamama gerek yok.
* Tek yönlü besleniyorsunuzdur.
Yağ yakımı için yağ almak zorundayız çünkü yağlar yağda çözünür. Ama Doymuş yağ olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Avokado, badem, fındık gibi doğal yağları tüketmek gerekiyor.
Aynı şekilde, karbonhidratı az almalıyız ama tamamen kesmemeliyiz. Ekmeği hayatınızdan çıkarmış olabilirsiniz ama kompleks karbonhidratlara yer vermek, vücudun enerji ihtiyacı için yağlara yönlendirecektir.
* Uykunuzu alamıyorsunuzdur.
Uykusuzluk, kortizol hormonunu tetikliyor. Strese girmemek için ve kasların dinlenmesi için uyku şart.
* Aşırı spor yapıyorsunuz ama ona uygun dinlenme aralığı ve beslenme düzeni oluşturmadınız.
Overtraining yani sürantrenman, bizi depresyona sokan bir durum. Hayal kırıklığına, pes etmeye, vazgeçmeye sebep oluyor. Aşırı spor yaptığınızda vücudumuz enerji ihtiyacını yağlara yöneltemiyor, şeker harcamaya başlıyor. Bu da tatlı aşermesine sebep oluyor. Canınız hangi yiyeceği çekiyorsa, vücudunuzda kesinlikle onunla alakalı bir mineral ya da vitamin düşüklüğü vardır. Mesela canınız kola çekiyorsa, vücut enerjisini şeker yakarak sağlıyor demektir. Yağ yakmıyorsanız, kilo veremezsiniz.
* Bir sağlık sorununuz vardır.
Bu maddelere rağmen sorununuz devam ediyorsa, hormonal bir durumunuz veya bir sağlık sorununuz olabilir. Diyetisyenle çalışmanızı öneririm.
* Bünyeniz farklı şeyler istiyordur.
Her bünye farklıdır, ihtiyaçları da farklıdır. Herkes kendi vücudunu iyi tanır. Sizin için işe yarayanlara yönelin.
* Sıvı kalori alıyorsunuzdur.
Gizli kaloriler var, mesela meyve suları. Faydalı olmasına rağmen aşırı meyve tüketmek ne yazık ki meyve şekeri almamıza neden oluyor.
* Çabuk pes ediyorsunuzdur.
Kiloları bir günde almadık hiçbirimiz ve ne yazık ki Roma da 1 günde kurulmadı, güzel fizik için de kısa sürede sonuç beklemek mümkün değil. Ama inatla devam edin, bedeniniz bir sebepten kendisini korumaya aldıysa yöntemlerinizi değiştirin, onu şaşırtın. Sporunuzu, beslenme şeklinizi değiştirin.
* Düzen yoktur ya da aşırı düzen vardır.
Spor salonunda 1 aylık düzenli spor yaptırılır, 1 ayın sonunda program değiştirilir. Bu vücudun şaşırmasını vekullanmadığı kasları kullanmasını sağlar. Eğer aynı sporu 3 aydır yapıyorsanız düzeninizi değiştirin.
Ya da 3 aydır spor yapıyorsunuz ama vücudunuza düzenli bir şekilde bunu uygulamadınız. Bir gün yapılan, 4 gün yapılmayan, saatleri farklı sporlar etkili sonuç veremeyebilir.
Bende yumurta olmayınca aç kalacak mışım gibi hissediyorum:) bi de bir şey sorcam hiç bulgur tüketiyor musun ? Ben baya tuketiyordum arkadaşlar sayesinde baya azalttımHayır 8 de bıle yıyorum ıkı yumurta sartım var peynır olursa yogurt zeytın mevsımıne göre yesıllık meyve
Cay süt seklınde aksam 17 ye kadar agza bırsry surmuyorum acıkmıyorumda aralarda fılıtre kahve ve su
Bence yalnızlığını degerlendir ve daha hafif şeyler tercih et.. boşver makarnayı sebzeli yada bakliyatlardan bir yemek yapp..Hepinize gunaydin arkadaslar:) bugun cok mutlu uyandim simdiden kendimi hafiflemiş hissediyorum. Bugun daha cok egzersiz yapacagim. Ha bide yogurtlu makarna yapmak istiyorum kizlar nasil bir yemek seçimi sizce
Spor yap mutlaka bir de her tatli krizin tuttugunda su içmeyi dene yada yulafli sütlü hurmali muzlu muhallebiler yap at dolaba canin istedikçe onu ye..Yazamıyorum bir türlü nolur bana gaz verin bırakacak gibiyim bu hafta sonu güme gitti zaten elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum ama yapamıyorum.yani tatlı krizim tutuyor napim
Haftalık 4 kasık fazla degılBende yumurta olmayınca aç kalacak mışım gibi hissediyorum:) bi de bir şey sorcam hiç bulgur tüketiyor musun ? Ben baya tuketiyordum arkadaşlar sayesinde baya azalttım
Uc parca uzun ince biber yedim canim cok degilTursu su toplar vucudda dıkkat et asırıya gıtme
Kuru fasulye yogurt :)Kizlar mesajlarınızı okudum sagolun hepiniz:)musait olamadigim icin tek tek donemedim size simdi soyle birsey var esim burda olmadigi icin sebzem evde yok pek sadece havuc marul gibi. Kucuk bir yerdeyiz cikma imkanimda yok. Yemek olarak fikir verin bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?