Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

KAHVALTIM
2 Haş.yumurta 7 zeytin 2 üçgen peynir ve 1 simit
ÖĞLE
1 döner dürüm (ince lavasa) ve ayran kızlar bugün dışarda yemem gerekiyordu 14.30 gibi yedim öğle yemeğini akşam berşey yemem artık acıkırsam yoğurt ceviz falan birşeyler atıştırcagım

Selam kızlar ;
Bugün biraz koşturmacalı geçti ancak eve gelebildim. Bugünkü menüm;

Sabah; 2 dilim kepekli ekmek, 2 üçgen peynir, domates salata biber

Öğlen ; soğanlı yumurta (2 yumurta ile) 3 dilim kepekli ekmek

Ara; 2 ceviz, 1 porsiyon kavun

Ara ; sütlü Türk kahvesi

Akşam ; 250 gr levrek, bol salata

Ara ; 1 bardak süt

3 litre su bolca yürüyüş :)

- sabah açlık ve tokluk şekerim biraz yüksek çıksa da genel olarak dengede gidiyor. Belki böyle beslenmek ilk zamanlarda bana kilo bile verdirir..

Ben hiç diyet programlarına bakmak istemediğim için dogaclama gidiyorum günde tek öğün yiyip ( kahvaltı ) diğer zamanlar sadece suyla geçirmek istiyorum. Çok mu acıktım o zaman 6 ya kadar yedim yedim yemedim yemek yok 😆 ve bol su 2-3 litreye kadar, sabahları limonlu su, şekersiz çay kahveler, abur cubur yok yok canım çekerse sabahın 6sinda uyanıp yemem lazım ki gün içinde yakabileyim 😆😆 ve tabi ki en önemlisi yemek tabağı değil, kase yani porsiyon kucultme. Allah'ım bu sefer 55 olcam inanıyorum
Günde tek öğün yemek yiyerek zayıflamak pek mümkün değil bu metabolizmaya zarar veren bir şey. istediğin kiloya ulaşsan bile sağlığından olurusun. Bunun yerine dengeli 3 ana öğün yemek ara öğünlerle de desteklemek en sağlıklı olan bence.

Böylece insülin direnci kırılıp leptin ( zayıflama) hormonu devreye giriyormuş. Leptinde bizim depodaki yağlarımızdan enerji alıp kalori yakıyormuş ..eğer o hormonu çalıştırmazsanız mümkün değil kilo veremezsiniz verseniz bile hemen geri alırsınız anlık bir kilo olur diyor
İnsülin direnci bende de var. Onunla çok iyi kilo da verdim, çok iyi kilo da aldım :) ama ne diyetisyen, ne de endokrin doktoru 5 saat açlıktan bahsetmedi. Hiç bir zamanda öyle beslenmedim. 3 ana 3 ara öğünle beslendim her zaman, şekeri hızlı oynatacak gıdalar ya sınırlı ya da hiç tüketilmeyecek dendi sadece..

Günde tek öğün yemek yiyerek zayıflamak pek mümkün değil bu metabolizmaya zarar veren bir şey. istediğin kiloya ulaşsan bile sağlığından olurusun. Bunun yerine dengeli 3 ana öğün yemek ara öğünlerle de desteklemek en sağlıklı olan bence.
Doktorların dediği şey bu yani günde tek öğün yeterli olabilir ama bu da sağlam bı kahvaltı yapmakla olur. Bı de şey var illa ogunlere bolunucekse bir öğünden diğerine gecerken çok aç olmanız lazim

Doktorların dediği şey bu yani günde tek öğün yeterli olabilir ama bu da sağlam bı kahvaltı yapmakla olur. Bı de şey var illa ogunlere bolunucekse bir öğünden diğerine gecerken çok aç olmanız lazim
Ben hiç öyle diyen bir doktorla tanışmadım. Hiç duymadım böyle bir şey. Aksine 3 ana 3 ara öğünden bahseden diyetisyen ve doktorum oldu her zaman. Söyledikleri gibi beslendiğimde spor ile desteklediğimde rahatça kilo verdim. Ama kilo vermekten daha da önemlisi diyet öncesi yapılan kan tahlillerinde bazı hastalıklar sinyal verirken, bu tarz beslenmeye başladıktan sonra yapılan kan testlerimde her şey düzene girmişti.

Aaa gidiyor musun buradan.. ben İstanbul'dan Ankara'ya geldim sen Ankara'dan İstanbul'a kader :)) hayırlı olsun tekrardan şehir değiştirmek zor hele çocukla daha zor Allah yardımcın olsun şimdiden işleriniz rast gitsin inş
Ya benim gözüm çok korkuyor zaten İstanbul bana çok kaotik bir sehir gibi geliyor. Burada yasanmaz diyordum, büyük konusmusum :) bakalım ya
Canım benim hakkında hayırlısı olsun. Kolayca alışırsın inşallah. Umutcum için de hayırlısı. Ordayken annen ilgileniyordu İstanbulda nasıl olacak. Kreşe başlar herhalde. Biraz fazla yorucu olacak sanırım senin için. Ama sen üstesinden gelirsin tatlımmm.
Annem ilk başta gelecek malum yeni şehir kreş buldum ettim derken alışma sürecinde bizimle olacak canım. Sonrası Allah kerim artık

Ya benim gözüm çok korkuyor zaten İstanbul bana çok kaotik bir sehir gibi geliyor. Burada yasanmaz diyordum, büyük konusmusum :) bakalım ya
Ön yargılı gitme herşey güzel olsun inş :)
İstanbullular Ankara'yı sevmez ya hep derler ayy deniz yok ay orda hep kara bulut içim daralıyor flaann.. ben geldim hemde ilkk defa gelişimdi düşün ki işim ailem arkadaşlarım hepsi İstanbul'da geride kalmış olmalarına rağmen sevdim ısındım buraya şimdi İstanbulda yapamıyorm :)inş sende benim gibi ısınır seversin hiç belli olmuyor o durumlar yani :) benim gözümü baya korkutmuşlardı :))

İnsülin direnci bende de var. Onunla çok iyi kilo da verdim, çok iyi kilo da aldım :) ama ne diyetisyen, ne de endokrin doktoru 5 saat açlıktan bahsetmedi. Hiç bir zamanda öyle beslenmedim. 3 ana 3 ara öğünle beslendim her zaman, şekeri hızlı oynatacak gıdalar ya sınırlı ya da hiç tüketilmeyecek dendi sadece..
Valla bu kitabı ozaman öneririm sana çünkü baştan aşağı insülin direncini anlatıyor.şöyle açıklamış her iki durumda da ara öğünlü ve ara öğünsüz devamlı kendi kan şekerini ölçmüş ve tablo halinde analiz etmiş orada gözüküyor ki ara öğünde ufack birşey bile yemek armut kayısı vs.. kan şekerini anormal zıplatıyor ama 5 saat aralıklarla yaptığı 3 ana öğünde neredeyse kan şekeri hep aynı düzeylerde yemek sırasında çok az artıyor ama sonra düşüyor.

Menüm
toplight toplight melita09 melita09 kardelelen321 kardelelen321

Melitacım menüleri puanlayabiliyor musun? Vakit olmuyorsa etiketlemeyelim seni :)

Sabah
İki haşlanmış yumurta
Domates peynir zeytinyağı kekik karışımı.
5 Zeytin
Öğlen
Yulaf lapası
Akşam
Tarhana çorbası
Salata
Patlıcan köz
Zeytinyağda dilimli şekilde tavada pişmiş kabak
Su dikkat edemedim şişemi kaybettim :)
Spor 1 saat bisiklet

Selam kızlar ;
Bugün biraz koşturmacalı geçti ancak eve gelebildim. Bugünkü menüm;

Sabah; 2 dilim kepekli ekmek, 2 üçgen peynir, domates salata biber

Öğlen ; soğanlı yumurta (2 yumurta ile) 3 dilim kepekli ekmek

Ara; 2 ceviz, 1 porsiyon kavun

Ara ; sütlü Türk kahvesi

Akşam ; 250 gr levrek, bol salata

Ara ; 1 bardak süt

3 litre su bolca yürüyüş :)

- sabah açlık ve tokluk şekerim biraz yüksek çıksa da genel olarak dengede gidiyor. Belki böyle beslenmek ilk zamanlarda bana kilo bile verdirir..
Kaç saat yürüdün canım. Spor listesi tutuyorum da. Kaydedeyim...

Biliyomusu
Menüm
toplight toplight melita09 melita09 kardelelen321 kardelelen321

Melitacım menüleri puanlayabiliyor musun? Vakit olmuyorsa etiketlemeyelim seni :)

Sabah
İki haşlanmış yumurta
Domates peynir zeytinyağı kekik karışımı.
5 Zeytin
Öğlen
Yulaf lapası
Akşam
Tarhana çorbası
Salata
Patlıcan köz
Zeytinyağda dilimli şekilde tavada pişmiş kabak
Su dikkat edemedim şişemi kaybettim :)
Spor 1 saat bisiklet
Canım izindeyim pazartesi 2 haftalık listeyi atacam

Valla bu kitabı ozaman öneririm sana çünkü baştan aşağı insülin direncini anlatıyor.şöyle açıklamış her iki durumda da ara öğünlü ve ara öğünsüz devamlı kendi kan şekerini ölçmüş ve tablo halinde analiz etmiş orada gözüküyor ki ara öğünde ufack birşey bile yemek armut kayısı vs.. kan şekerini anormal zıplatıyor ama 5 saat aralıklarla yaptığı 3 ana öğünde neredeyse kan şekeri hep aynı düzeylerde yemek sırasında çok az artıyor ama sonra düşüyor.
Diyetisyenseler uzun yıllar önce meyve +yoğurt şeklinde ara öğün yaptırmazdı. Ya meyve ya süt yoğurt verilirdi. Ancak insülin direnci olan birisi günde bir max iki porsiyon meyveden fazla tüketemediği gibi proteinsiz de tüketmiyor şu an.Endokrine göre proteini alıp 15 dakika sonra meyve yenmeli ki kan şekeri hızlı artmasın, diyetisyene göre beraber alınmalı. Bana bunu ekmeklerle anlatırdı diyetisyenim, bir dilim beyaz ekmek veya kepekli ekmek yediğinde kalori ya da diyetin açısından bir fark yok. Ama beyaz ekmek ile şekerin hızlı yükselir yemeyeceksin :) patates makarna yemeyeceksin. Ama çok canın istiyorsa az pişirip soğuk yiyeceksin ve kesinlikle nadiren yiyeceksin derdi.
Burada yakın zamanda öğrendiğim bir şey var.. şeker ölçmeye başladım biliyorsun. diyetisyen iki gün önce şeker yüksekse zAten yeme, normalse proteinle ara öğün yapabilirsin. Ama ideal olan ana öğünlere eklemek yemeklerle yemek. Böyle yaparsan diğer yiyeceklerin arasına karışır ara öğünlerde de süt / yoğurt/ yumurta gibi seçenekler söyledi.
Burada yabancıların öğle yemeklerinde meyve yediklerini görüyordum zAten. Sebebi bu anlayışmış demek ki :)

Kaç saat yürüdün canım. Spor listesi tutuyorum da. Kaydedeyim...
Canım
Beni şimdilik ekleme istersen, Çarşamba kontrolde doktora soracağım spor yapabilir miyim diye.. izin verirse düzenli yapmak istiyorum. O zaman spor amaçlı aktivitelerimi ben de paylaşırım. Bugün spor amaçlı değildi zAten, dışarıdaydım, işlerim vardı, gezdim dolaştım toplam 17 bin adım yürümüşüm.

Annem ilk başta gelecek malum yeni şehir kreş buldum ettim derken alışma sürecinde bizimle olacak canım. Sonrası Allah kerim artık
Şeyma cım İstanbul zor bir şehir olabilir ama bir o kadar da keyifli bir şehir bence. Alıştıktan sonra sen de seveceksin bence.. Ankara’ya göre daha sıcak, Deniz var.. Bunlar size iyi gelecek bence :)

Back
X