Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Canim her cocuk bazi donemlerde bunu yasayabiliyor. Biz büyükler bile bazen huzursuzluk hissedebiliyoruz. Benim oglanda bir ara aynisini yasadik. Yüksek sesle ve yakindan tv izlemesin. Bize doktor tv de reklam izlerken bile cicuklar binlerce farkli renklendirme ve isiklandirmaya maruz kaliyor dedi. Hele cizgi filimler animasyon dolu. Gece uykudada göz ve beyin huzursuzlugu yapabiliyor. Birde krese gidiyorya orda oyun oynuyorlar cok haraketli oluyorlar gece rüyasina girebiliyor. Sen sakin ol. Gece uyanip agladiginda gerildigini belli etme. Birde yaninda bu durumu konusmayin. Benim oglumda yilda 1 2 kere tekrarlaniyor. Cok haraketli oldugu zaman tv fazla izledigi veya eline tablet verdigimizde oluyor.

Aa yanlış biliyomuşum @reyyanmeftuni ama yine de bence su orucu korkunç vücuduna besin girmiyo ki

Bende daha önce lahana corbasi diyeti yaptim 3 ay 105kg dan 63kg ya düstüm. Hayatimin en büyük hatasiydi. Resmen vucudum iflas etti.hastanelik oldum. Kimseye önermiyorum. Verdigim kilolarida geri aldim

Canim kuzum ahhh ne yılda bir ikisi biz doğdu doğalı böyleyiz abartttigimi düşünüyor olabilirsiniz ama inanın 3,5 yıldır uyumuyorum geceleri 2 3 saat uyku ile sabahı ediyorum sonra koltukta 10 15 dkka uyukluyorum bu kadar günde 5 fincan kahve içiyorum çünkü duramıyorum
Gitmedigimiz doktor kalmadı hemde güç bela randevu bulup profesörlere götürüyoruz ama yok elle tutulur hiç.birsey alamadık
Kreşe şuan gitmiyor domuz gribi olayından sonra aldım TV günde 1 saat belki bakıyordur ama öyle hayatta oturup bakmaz oyun oynarken kafayı çevirir görürse görür.biz günün 2 saati en az parktayiz bisiklete biner koşar oynarr
Eve gelir oyun hamuru resim yapar
Sonra eğitim kitaplarından yaparız birlikte
Sonra fix evde top yada balon oynanır gün bizde böyle geçer . hani onun psikolojisini bozacak hiç birşey olmaz çoğu çocuğa göre sansli güzel bir lojman ortami var şimdilik günde 1 çıkıyoruz ama yazın bu günde 2 3 kez e çıkıyor çaresizlikten ne okuduysam yaptim yapmaya çalıştım emzirme bitsin geçer dedim öğle uykusu bitsin geçer dedim öyle öyle bu zamana dayandım ama yok hiç bişey geçmedi durup durup ağlıyorum

Yaa ağlama kıyamam sen mükemmel bi annesin belki katı kurallar koysan uykuyla ilgili bi kaç gün ağlar ama kabullenir pedagoga danışıp tabi psikolojisini etkilemeden. Gece uyku vaktimiz uyumak istemiyosan kendin oyuncaklarla vakit geçir bizi uyandırma gibi bi yöntemle çözülür mi acaba

Senin kuzucuk ne kadarlıktı canım

Bu tarz davrandığımda gece yarısı aşırı bagiriyor bana kalsa sabaha kadar bagirsin ama işte komşulara günah gece 3 ünde insanlar bizim yüzümüzden uyumuyor
Gece sinirlendim diye esim oturdu onunla oturma odasında sonra adam namaz için kalktı ise gitti hiç uyumadı o da nereye kadar gidecek bilmiyorum küt diye gitcem.bir gün
Neyse sikmayayim canları varya diyete odaklanmasam salcam birakcam kendimi insanin bir amacının olması güzel

Ne diyim canim rabbim şifa huzur versin. Zaten elinden geleni yapiyormuşsun. Sen güclü ol canim. Anne olmak kolay degil. Oyüzden cennet annelerin ayaginin altinda

Doğru komşu faktörü aklıma gelmedi. Uykusuzluk çok kötü bi an önce kesintisiz uyku düzenine geçer inşallah. Sen bırakma kendini geçecek elbet bu günler

Ne diyim canim rabbim şifa huzur versin. Zaten elinden geleni yapiyormuşsun. Sen güclü ol canim. Anne olmak kolay degil. Oyüzden cennet annelerin ayaginin altinda
Amin cümlemize Allah sabır sihhat versin benim derdim bu başkasında başka dertler olur

Cherry Mom canimyasadigin sıkıntılardan dolayı çok cok geçmiş olsun insaalah bir an önce oglunun uykusu düzelir gerçekten çok sabirlisin ben olsam coktan depresyona girmiştim..ben gün icinde senin kadar bile ilgilenemiyorum tv desen cani isteği kadar izler oğlum masallah üstüne düşen annelik görevini cok iyi bir şekilde yapiyosun oğlunun bi sıkıntısı var bu kesin bunun çaresidir doktor da neden olduğu hakkında hiçbir fikrim yok...Sen üstüne düşeni fazlasıyla yapiyosun..Allah acil şifalar versin...

Allah razı olsun canim girdim depresyona aslında ama dediğim gibi burası güçlü kılıyor beni hemen ilgi odagim değişiyor iyi geliyor
Bazen kendimi çocuğumun esiri gibi.hissediyorum ne acı ki öyle. İdare edemiyorum çocuğumu resmen bu aktivitelerle en azından yaramazlıgini engellemis oluyorum yoksa gün felaket geçiyor

Bende onu diycektim aglamalar basladiysa depresyon kapidadir.
Ortaya yaziyorum psikolojik rahatsizliklar atlanicak değil cozum isteyen onemli seyler.ve normal ile hastalik arasinda ince cizgiler var hasta da bunu kendi farketmiyor yada inkar ediyor.bu yuzden cevrede birkac kisi ayni seyi söylüyorsa bir uzmana gorunmekte fayda var.bunlari zaten bilen biliyordur diye düşünüyorum ben farketmeyenleri uyarayım (ben mide bulantisi sikayetiyle doktora gidince ogrendim depresyonda oldugumu daha emziriyordum)
Mesela bi konuda takintili olmak ,israrla kendi dedigini dogru kabul ettirmeye calismak,uyarilari tavsiyeleri yanlis anlayip olumsuz tepki vermek,tepkilerde asiriya kacmak bunlar normal değil,cevrenin goruslerini dikkate almak lazim.
Keza uykusuzluk ta basa bela,dinlenmemis bir vucuttan saglikli olmasi nasil beklenirki,pili azalan tarti dogru tartiyomu.
Kisacasi yardim alinacak,psikolog pedagog bir suru uzman cikiyo konusuyo yaziyo dinlenecek okunacak.seminerler var gruplar seninle ayni sıkıntı lari yasayanlar var,tecrubelerden faydalanilacak.hem kendi hem sevdiklerimizin sagligi icin.
Boyle bi abla gibi yazayim dedim,yoksa kimseye akil vermek haddim degil hata ettiysem affola.hepinizi seviyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…