Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Dün maalesef İsveçten çıktım ve onca açlığın üzerine biraz cozuttuğum için yazmak istemedim menümü. Pazartesi yeni bir listeye başlıyorum. Bugün de kendime kontrollü serbestlik bırakıyorum çünkü kızımı denize sokalım diye Ağva’ya gitmeye karar verdik ani bir şekilde. Dikkatli bir şekilde kapatıp yarın yeni listeye başlıyorum.

Eki Görüntüle 2652452

Cuma: 59.0
Pazar: 58.4

Cuma günkü bol karpuz kaçamağını atlattım dünkü sıvı beslenme ile DARISI HERKESİN BAŞINA FISTIKLARIM BENİM

Ece bir şey soracağım, bu kadar hızlı kilo verirken kaslarında bir erime farkettin mi hiç? Benim en çok korktuğum şey o. Yoksa kendimi sıkıp çok hızlı bitireyim bu işi diyorum ama bir yandan da kastan kaybedersem diye çekiniyorum.
çünkü diyetisyene gittiğim dönemde karb.-peotein dengesini bozarak beslendiğimde bana bir gün kastan 200 gr kaybetmişsin ekmek az gelmiş sana kaslardan erimişsin 200 gr demişti, oysa ki ben verdiği ekmeği verdiği kadar yememiştim.Durumu hemen farketti anlayacağın. Bu sebeple uzun süre bu kadar dip beslenme şekli beni endişelendiriyor. Sen nasıl hissediyorsun?

Nebevi beslenmeyle ilgili face dışında araştırabilceğim bi kaynak varmı hanmeli

Balım ben her gün spora gittiğim ve aktif olarak 3 saatimi salonda yürüyüş bisiklet aletli egzersizler ile geçirdiğim için bende pek kas erimesi gerçekleşmedi diye düşünüyorum çünkü aynaya baktığım zaman vücumunda şekillendiğini belimin oyulduğunu bacaklarımın aralarının açıldığını görüyorum. İlla ki kas erimesi vardır hiç erimedi diyemem ama protein ağırlıklı beslenip yeniden kas inşa etmeye uğraşıyorum hani oturduğum yerde aç durup kaslarımın erimesine tabi ki izin vermiyorum.

Ha nasıl hissediyorsun diye sorarsan çok enerjik hareketli ve neşeli hissediyorum eskiden 1 saat bisiklette kan ter içinde kalırken şimdi 2-3 saat yapabiliyorum. İlk pilates dersinde yerlerde sürünürken şimdi 2 ders arka arkaya girebiliyorum yani vücut direncim arttı.

Ama spor çok önemli sporsuz verirsen mutlaka çok ciddi kas kaybın olur sadece yürüyüş değil aktif güç egzersizleri de yapmak gerekiyor diyet yaparken ben böyle ilerliyorum yani balım.

Bir de bende basur sorunu var belki okumuşsundur. Bir kez basurum dışarı çıktı mı en az 15 gün beslenme şeklimi etkiliyor katı beslenemiyorum çünkü o bölgeyi tahriş ediyor tahriş ettikçe iyileşme sürecim uzuyor ağrılarım artıyor. Bu nedenle basurlu dönemlerimde sıvı beslenme yapıyorum o da hızlı kilo vermeme neden oluyordur illa ki.
İsveçi bende 9 10 gün filan yapmıştım 4 kilo verdirmişti ama çok zor geçmişti ıspanak yumurta midem kaldırmamıştı bir yerden sonra. Dün dünde kaldı geçti bitti bugün karbonhidrata çok yüklenme pazartesi başlarım diye kendine telkin etme aksine bugün başlamış gibi protein bol su ağırlıklı git pazartesi de devam edersin

İsveçte benimde midemi bulandıran şey o ıspanak-yumurta ikilisi oldu
Azmini çok takdir ediyorum ama ben bu kadar düşük kalorili beslenirken ağır spor yapamıyorum. En fazla bölgesel bir kaç egzersiz yapabilirim sanırım. Aşırı halsiz kalıyorum zaten normalde de düşük tansiyonluyum. Ama belki de üzerine gitsem alışırım, bilmiyorum. Ancak alışamazsam da düşer bayılırım!

Balım herkesin metabolizması farklı mesela bu hafta ortabahar benden çok yemesine ve daha az spor yapmasına rağmen bana göre 1 kilo fazla vermiş nerdeyse. Yani az yiyip çok spor yapınca her zaman kesin çok kilo verilecek diye bir kaide olmuyor canlı örneklerini görüyoruz birlikte. Haftada 1 kg bence ideali ayda 4 kg yapar. Ben kendimi öyle hedefliyorum çok da sıkmaya boğmaya gerek yok dediğin gibi kas kayıpları ve halsizlik yapar sonra.

Bir de benim babam beden eğitimi öğretmeniydi ben çocukluktan beri basketbol yüzme voleybol tenis su topu aklına gelebilecek çok spor dalını yaptım o nedenle spora alışık ve sporu seven bir bünyem oldu yıllar içerisinde. İnşallah çocuklarıma da aynı şekilde bir yaşam tarzı benimseteceğim ilerde. Büyüdüklerinde çok faydası oluyor.

O nedenle şimdi çocukluktan beri sporla uğraşan birisinin spora olan dayanıklılığı ile seninkini kıyaslamamız saçma olur adaletsiz olur yani. Senin yapabileceğin en güzel şey isveç gibi bozma ihtimalin yüksek olan diyetler değil de daha özgür kaldığın şekersiz diyetler, if diyetleri olabilir. Bir de ben diğer diyet gruplarına bakıyorum kilo veren herkesin yaptığı tek şey gerçekten yeme işini erken bitirmek, bol su içmek, proteini yüksek karbonhidratı az şekilde beslenmek. Çok basit 3 kural bu kurala uyduğumuz sürece hepimiz her hafta minimum 400 500 gram veririz rahatlıkla. Tabi metabolik bir sorun, regl, kabızlık vs yoksa.

Sana katılıyorum Ece’cim. Dün cozutsam da if düzenimi bozmadım. Erken bitirmeye çalışıyorum hem mide de alışıyor belli süre sonra az yemeye. Artık geç saatte ağzıma bir şey atarsam midem rahatsız oluyor. İf’e devam edeceğim. Saat aralıklarımı biraz uzattım 1 haftadır ama yine kısaltmayı düşünüyorum yeme aralığımı.

Gece dayanamıyorum diyorsan akşam 9a kadar çekebilirsin yeme aralığını ama en erken 4 saat sonra yatmak kaydı ile. Sabahı da ona göre ileri çekiyorsun tabi. Ben spordan dönüşte yemek yediğim için son yemeğim 8 30 ya da 9u buluyor ama ona rağmen if ile verebiliyorum bu da aklında fikir olsun

Pazar pazar depresyona soktun beni seninle eş olan yandı vallaha
Balım sen bu takımda en çok spor yapan kişisin cuma günü nasıl en az veren kişi olmayı başarıyorsun bunun için özel bir planın var mı bize de anlatır mısın

Lafım geçen cumaya değil tabi geçen cuma süperdin eski haftalar için diyorum

Ah bir bile bilsem. bu kadar sporla 200 ancak gidiyor bi de spor yapmadığımi düşünün rejim yaparken kilo alan tek insan olacağım. önceden rejime girince bu kadar sporda yapmadan hafta 1 kesin veriyordum fazlasıda oluyordu. Ama çok rejim yapmak metobolizmayı alt üst ettiği için malasef az gidiyor. Ekstra çabalarla fazlası gidiyor. Metobolizma ne yapsın 31 yaşındayım 15 senesi senede en az 2 defa rejime girerek geçti.sene de 2 defa kilo verip kilo alıyordum. Yine iyi dayanmış metabolizma. Bu son sans zaten bi daha alırsam ayda 200 gr veririm artık

Acaba çok mu karbonhidrat ya da şeker tüketiyorsun hiç yediklerini inceledin mi. Çünkü bakıyorum gerçekten spor konusunda ciddi efor sarfediyorsun ama karşılığını alamıyorsun gibi. Belki biraz kardiyoya ağırlık verebilirsin bu aralar havalar da sıcak terleme yoluyla daha hızı atarsın ödem ve toksinleri ne dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…