Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Bence güzel bir fikir tabi açıkça söyleyim kargı hakkında bir bilgim yok ama gönderirim özellikle okullar açıldığı dönemde denk gelirse bana o zaman maddi durumum oluyo en azından :):)

amonra ben 1.62 boyunda ve şu anda 74 gibiyim kilo olrak

Ah şöyle yakın olsak ta, başarılı olana gitsek.Her hafta ya da her ay birini seçsek,çok güzel olurdu...Verdiğimiz kiloları geri alırdık ne güzelll
Benzeri bişey ben düşünmüştüm canım valla ama karar verememiştim aslında bulunduğumuz yerleri falanda belirleyip bişeyler planlasak iyi olur diye düşünüyordum ama şöyle bişey var:Gruptaki bir çok kişi yoğun engel çıkmaması mümkün değil ama bu konuda bir fikir edinirsem önericem

ben menümü yazmadım bugün onu yazayım

kahvaltıyla öğle yemeği bir oldu bugün az bişey şehriye biraz yoğurt bir yumurta içerikli çorbamdan 1,5 tabağa yakın içtim/yedim.

[/SI
Günaydınnnn herkeseeee...
Busabah ben ne yazıkki 1,5 sıkma (Sıkma bizim buraların yöresel atıştırmalığı,gözleme tarzı)
ve şekersiz çay 1 tatlı kaşığı da bal ile kahvaltı yaptım ve az önce ara öğün
olarak kayısı ve kiraz yedim.
Kahvaltıdan sonrada her sabah olduğu gibi temizlik yaptık vee
şu anda dinleniyorum öğle yemeğinden sonrada hooooppp havuzaaa

afiyet olsun canım telafi edersin merak etme

Daha da yeni olduğum için bunun gibi kaçamakları dert etmiyorum henüz
Bilmiyorum iyimi yapıyorum ama yavaş yavaş kesmem gerektiğini düşünüyorum
O yüzden şu anda panik yok :)

kesin karar verirsen yaparsın bnde gruba girince karar verdim ve bitti bir tek biraz önce tatlı krizim tuttu form çikolatadan 1 parça aldım

tüm yazılanları okudum hepsi güzel fikir
önemli olan herksein canı gönülden katılım sağlaması
kimsede olmasa yazalım bişiyle çünkü herkes kimse yok die bişey yazmayıp çıkıyo iyice kopuluyo bu sefer
her türlü karara varım bizi motive edicek
çift olarak yarışmakta iyi fikir bu arada elifcim tebrikler
kiloları birbirlerine yakın olan üyeleri badi yapırık süper olur
lequimin kaptan yardımcılığı hayırlı olsun çok sevindim sana ve takımımıza destek çıkmasına
hayırlısı olur herşeyin inş

öğlen yemeğinde semizotu yapıcam salatasını...gidip yapayım öğleden sonra yine görüşmek üzere

ohh afiyet olsunnn.miss miss

hanımlar bu sabah konuşmaya sonuçlandırmaya çalıştığımız konu malum ben söyleyecek şeyler buldukça yazacağım ve bıkmamaya çalışacağım belli ki herkes yine yoğun ama sayfaya baktığınızda belki birşeyler bulunca yazma hevesiniz gelir bende şimdilik evde oturduğuma göre biraz uğraşayım..

Malum ramazan geldi çattı ama 1 kaç güncük tatil imkanı var babam da bu haftasonu bir yerlere gidelim diyor nereyi önerirsiniz diye danışmak istedim lüks bi yer olmasın ama bütçe pek iç açıcı değil sizlerin gittiğiniz ya da duyduğunuz önerdiğiniz bir yer varsa öneri almak isterim
Amcamlar kumbağda şu an oraya çağırıyorlar ama bilmiyorum arkadaşım da şarköy de o da oraya çağırıyor yakın gerçi ama birini seçmeliyim o tarafa gidersek..Daha önceki senelerde erdek ve kerpeye (izmit-kandıra) gittik bu sene oralarda çokpahalı oralara vereceğime farklı yere veirirm farklı bir tatil yapmış olurum diye düşünüyorum bu yüzden sze danışmak istedim:13:

inş hayırlısı olur canım

İşte bir araştırma sırasında rastladığım bir yazı :

İlerleyen yaş ve yavaşlayan metabolizmaya dur demek için en iyi arkadaşınız egzersiz olmalıdır, çünkü bu yaşlarda vücut kas dokusundan kayıplar başlar.

Dilara Koçak

Kas dokusunun kaybı metabolik hızı düşürür, cilt elastikiyetini kaybeder, kırışma ve sarkmalar başlar. Oysa düzenli yapılan egzersiz, yeterli ve dengeli beslenmeyle bu şikâyetler engellenebilir.

Yanlış diyet ve egzersiz kas kaybına yol açabilir: Karbonhidratlar vücudumuzda glikojen olarak depolanır. Kas ve karaciğerde bulunan bu deponun dolu olması özellikle egzersiz için çok önemlidir. Normal yaşayan bireylere günlük diyetin yüzde 55 civarında karbonhidrat içermesi gerektiğini öneriyoruz, sporcuda bu oran yüzde 70’e kadar çıkabiliyor. Karbonhidrat içermeyen diyette kaslar enerji olarak kullanılır. Ayrıca aşırı yürüyüş ve koşma da kas kaybı yaratabilir.

Aşırı protein kas büyütmez, yağ yapar: Yapılan çalışmalara göre sporcularda vücut ağırlığı (kg) başına 1 - 1.5 mg / kg / gün protein yeterli kas büyütme çalışmaları için ise günlük kg başına 2 gram protein üzerine çıkılmamalı. Çünkü aşırı protein vücutta yağ olarak depolanır performansı artırmaz. Karbonhidratı yeterince tüketmeden proteine ağırlık verilirse enerji için karbonhidrat bulamayan vücut proteinleri enerjiye çevirir.

Egzersiz yağı azaltıp kası korumalı: Düzenli olarak egzersiz yapılmasının amacı başta kas-eklem hareketlerini güçlendirmek, dayanıklılığı sağlamak, vücuttaki toplam yağ miktarını azaltıp kas miktarını artırmak, metabolizmadaki oksijen dağılımını ve vücudumuzda meydana gelen metabolik süreçleri yoluna koymaktır.

Kaslar yağ yakan fabrikalardır: Kas kütleniz ne kadar iyi ise yediğiniz besinler o kadar hızlı yakılır.
Kuvvetlenen kas, kemik ve eklem yapısıyla birlikte özellikle kadınlarda ileri dönemde osteoporoz riskine karşı koruma sağlanmış olur.

Kas dokusundaki artış, yağ dokusundaki kayıpla birlikte metabolizma hızı artar ve yediklerinizi daha hızlı yakmaya başlarsınız. Böylece düzenli bir kilo kaybı olur.

Kaslarımız hareket etmemizi, yiyeceklerin sindirimini ve (kalp kasları) besin öğelerinin vücuda pompalanmasını sağlar.

Yetişkinler haftada iki kez kas çalışmalı

Yetişkinlerin haftada en az 2.5 saat hızlı yürüyüş gibi orta şiddette fiziksel aktivitede bulunmaları veya daha kısa süreli ama hızlı koşu veya yüzme gibi daha yoğun bir aktivitede bulunmaları gerekiyor. Haftada 4-5 gün, 30-40 dakikalık yürüyüşler bu öneri için en uygunudur.

Ancak haftada iki veya daha fazla kez kas güçlendirici egzersiz yapmaları önemlidir. Egzersiz bütün ana kas gruplarını çalıştırmalıdır.

Kasları güçlü ve sağlıklı tutmak için beş önemli besin

1 - Balık:

Özellikle omaga 3 yağ asitlerinden zengin olan yağlı balıklar; somon, ton balığı, uskumru, ringa balığı, sardalye tercih edilebilir. Balık vücudun kas kütlesini artırması için olan gerekli tüm esansiyel aminoasitleri ve diğer dokuların yapım-onarımını sağlayan besin öğeleri içerir. Bazı çalışmalar balıkta bulunan omega 3 yağ asitlerinin, kas kaybını yavaşlattığını göstermekte. Haftada en az 2 - 3 kez omega-3’ten zengin yağlı balık tüketimi öneriliyor.

2- Patates:

Kas yapımı için önem taşıyan potasyumun ve antioksidanların iyi bir kaynağıdır. Antioksidanlar, serbest radikalleri zararsız hale getirir ve kas kütlesinin yapım ve onarımına yardımcı olur. Potasyum ve antioksidan zengini diğer besinler olarak marul, biber, kivi, kavun, kayısı ve portakal da sayılabilir. İdeal olan, günde 5-9 porsiyon sebze ve 3 porsiyon potasyum zengini besin tüketmektir.

3 - Az yağlı yoğurt:

Kas fonksiyonlarının iyi çalışması için beraber görev yapan protein, potas-yum, kalsiyum ve D vitamininden zengindir. Günlük 200 gr tüketim, kas kütlesini koruyacaktır.

4 - Tam tahıllar:

Kompleks karbonhidrat içerikleri yüksektir böylece vücudun enerji üretmek için ihtiyacı olanı karşılar. Karbonhidratlar, kas kütlesini korumak için çok önemlidir. Düşük karbonhidrat tüketimi sonucu proteinler yeni doku üretimi için değil ancak enerji üretimi için kullanılırlar.

5 - Kabak çekirdeği:

Magnezyum, manganez, demir ve bakır kaynağıdır. Vücudumuzdaki her mineral harika bir düzende birlikte çalışır. Doku yapımı, vücut fonksiyon-ları için enzim formları ve hücreler arası bağlantıyı sağlar. Kas kütlesini de artırır. Magnezyum, kasların kasıldıktan sonra, rahatlamasını sağlar. Manganez zarar görmüş kas dokularının onarımında rol alır. Demir ise direnç için önemlidir. Yaklaşık olarak 30 gram kabak çekirdeği tüketimi günlük manganez ihtiyacının yaklaşık olarak yarısını karşılar. Unutmayın, fazla tüketim yağlanmanıza neden olur.

umarım yaptığım araştırmaları paylaşmam rahatsız etmiyordur sizlerin de bilgilendirmeyi seviyorum

bunlara dikkat etmeliymişiz :)

Sağlıklı beslenmenin kesinlikle yaşı yoktur.Nasıl bir yaşlı adam için yağlı yiyecekler zararlıysa 8 yaşındaki bir çocuk içinde yağlı bir yemek okadar zararlıdır.Bu nedenle her insanın düzenli beslenmesi gerekir.Örneğin diyet yaptını ve istediğiniz on fazla kiloyu verdiniz.Bu demek değildirki bundan sonra bana yemenin zararı olmayacaktır.Zayıflama tedavisi bittiği esnadan itibarende sağlıklı beslenmeye devam etmelisiniz.
Günlük yürüyüş, spor, egzersizlerinizi aksatmamalısınız.Yine yediğiniz yiyeceklerin az yağlı olmalısına dikkat etmelisiniz.Bu şekilde tokluk hissinde olacaksınız ve az yiyeceksiniz.Sabah kahvaltılarında yağlı peynirlerden uzak durunuz.Sert yağsız peynirleri tercih etmeniz uzmanlar doktorların tavsiyesidir.
Öğlen ve akşam yemeklerinde ise az yağlı et ve balık & tavuk tercih etmeniz gerekmektedir.Az yağlı et veya tavuğun yanında yada yerine baklagilleri tercih edebilirsiniz.Aynı zamanda günlük öğünlerden önce bir bardak su içmeyi ihmal etmeyiniz.Su içmek sizi tok tutar bu sayede aşırı yeme isteğinizin önüne geçersiniz.Aynı zamanda kendinize spor programı yapmalısınız.
Örnek verecek olursak ilk gün sabah esneme hareketleri yapabilirsiniz. Yarım saatlik bir yürüyüşün ardından öğlen vakti çarşıya çıkabilirsiniz.Çarşıya çıkarak vakit geçirirken hem eğlenir hemde farkında olmadan kilo verirsiniz.Sürekli hareket halinde olmalısınız.Bu hareketlilik size çokşey kazandıracaktır.Yine diyet yapmayı bıraktıktan sonrada hareketliliğinize devam etmelisiniz.Hareketli olmanız ömrünüzüde uzatır.

hava ne bunaltıcı ya, bu hava da regl olmak hıc cekılmıyooo, yazları o da tatıle gırse ne guzel olurdu dımııı ama

evet çekilmiyo canım bende aynı durumdayım ama ne yapalım ama kışın çok üşüyo insan.Gerçi yazında terliyo daha kötü oluyo ben pazar akşamı üşüyorum diyince ev halkı tip tip baktı terliyken de üşüyo insan 4 mevsim çekilmiyo anlaşılan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…