- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #42.821
iigeceler herkese..
kızlarr, benim teyzem rahim ve yumurtalık kanseri, yarın ameliyat olcak 2 haftadır da hastanede yatıyodu akcigerleri ödem yapmış, karaciger degerleri yüksek falan diye, ameliyat için hazırladılar, yarın sabah ameliyata gircek ege tıp fakültesinde, doktor 7-8 saat sürer ameliyat demiş, riskli birazda.. bi dua da teyzem için edin bu gece lütfen
daha 53 yaşında, çocugu olmadı, kocası kanser oldugnu ögrenince kurtulucam diyip metresiyle yok oldu ortalıktan, annemle babam yanında sadece su anda, bi sahip cıkanı olmadı, biraz önce konustuk, ağlaya ağlaya hakkını helal et dedi, cok kötü oldum bende agladım bisüürü, helallik aldım bende, isim annem o benim
nolur dualarınızı esirgemeyin
ilk yemek tarifini vereyim bu arada.. çok değişik bir tarif değil ama faydalanırsınız inşallah..
zeytinyağlı kabak yemeği
malzemeler: 2-3 adet kabak, 1 soğan, 1-2 domates, bir avuç pirinç, taze nane( kuru da olabilir), 1-2 kaşık zeytinyağı
kabakları, soğan ve domatesleri küp küp doğruyoruz. önce soğanları sonra kabakları biraz yağda çevirdikten sonra domatesi, naneyi, bir avuç pirinci ve göz kararı bir miktar suyu ekleyip kapağı kapatıp pişmeye birakıyoruz.
isterseniz pirinç katmayabilirsiniz ama porsiyon başına düşen pirinç bence diyete engel olacak miktarda değil. biz bunu tüm malzemeyi kavurmadan koyup düdüklü tencerede pişiririz genelde. buharda pişmiş gibi olur. severek de yeriz.. size de şimdiden afiyet olsun...
ben çılgın yemek yaparım amma tarif özürlüyüm. göz kararı, en kötü ihtimal damak tadıdır benim ölçülerim..
aaa hakkaten kimse yok akşama gelirler belki :)
burda daha yeniyim ama ilk defa bu kadar sakin görüyorum :)
bu arada ben yediklrimi yazayım bi ara kriz geldi ve birkaç petibör bisküvi ile şekersiz limonatayı mideye indirdim
sonra akşamüstü 5 gibi yemek yedim öğle yemeği yemedim biküvi yiyince
5 gibide işte 2 yk pilav ve çok azda sebze yemeği ile salata yedim
ve kızlar bu gece ilk sahur var biliyorsunuz
ben oruç tutacağım ve sahurda peynirli börek yemeyi düşünüyorum...
iiakşamlar herkese,
suanda brz keyifsizim, bgn baya bi gezdim, uzun zmndır görmediğim arkadaşlaırmla görüştm fln ama sonu sinir bozucuyduu.. bgn rejim hawasından da cıktım, öğlen burgerda, akşamüstü de dürümcüdeydim.. yemeyi 5te kestim ama 2 ögündede dikkatsiz dawranmam yanlış oldu tbi.. yarın duygunun protein sokuna başlıcam.. telafi eder sanırım..
cnm çok geçmiş olsun,gerçekten çok üzüldümiigeceler herkese..
kızlarr, benim teyzem rahim ve yumurtalık kanseri, yarın ameliyat olcak 2 haftadır da hastanede yatıyodu akcigerleri ödem yapmış, karaciger degerleri yüksek falan diye, ameliyat için hazırladılar, yarın sabah ameliyata gircek ege tıp fakültesinde, doktor 7-8 saat sürer ameliyat demiş, riskli birazda.. bi dua da teyzem için edin bu gece lütfen
daha 53 yaşında, çocugu olmadı, kocası kanser oldugnu ögrenince kurtulucam diyip metresiyle yok oldu ortalıktan, annemle babam yanında sadece su anda, bi sahip cıkanı olmadı, biraz önce konustuk, ağlaya ağlaya hakkını helal et dedi, cok kötü oldum bende agladım bisüürü, helallik aldım bende, isim annem o benim
cnm ya ramazana henüz girerken birbirimizle sahur ve iftar önerileri paylaşsak yakızlar bi gezdim bi gezdim
helak oldum resmen
sabahtan çıktık kardeşim eşim floryada kahvaltı
bakırkötde öğe yemeği
ulusta akşam yemeği
az önce küçükçekmece gölünde çay keyfi
hışırım çıktı
yarında gezcem
mutfaktan şimdi çıkabildim sahur hazırlığı
yarına iftara yemek derken
anca vakit bulabildim
az soluklanayım
cnm çok geçmiş olsun,gerçekten çok üzüldüm,inş hayırlısıyla güzel geçer ameliyatıda en kısa sürede sağlığına kavuşur inş.Yarın hayırlı haberlerini bekliyoruz inş...
cnm ya ramazana henüz girerken birbirimizle sahur ve iftar önerileri paylaşsak ya
nedense bnm aklıma bişe gelmio
hem oruç tutup aynı zamanda kilo kaybetmekte istiyorum
yanlış anlaşılmasın kilo vermek için tabiki oruç tutmuyorum ama
geçen sene naptım hatırlamıyorum ama
oruç tutamamıştım ve annem tüm iftar yemeklerini ben hazırlamıştım
kendisi ramazan sonunda 5 kilo vermişti :)
yinede bu konuda paylaşımda bulunsak öneriler versek güzel olur sankiii ...
bu arada erkek arkadaşımın teyzesi görmüş facede resimlerimi ve sanki biraz kilosumu var demişşş
bu beni daha da azimlendirdi ama düzeltmem gereken bişeler var sanki
offfffffffffffffffff
kızlar bi gezdim bi gezdim
helak oldum resmen
bakırkötde öğe yemeği
ulusta akşam yemeği
hışırım çıktı
yarında gezcem
anca vakit bulabildim
az soluklanayım
iigeceler herkese..
canımm yaa sagol kendimi biraz suclu hissediyorum ne yalan söliim, 2sinin aynı günde olması biraz kötü oldu, telafi etmeye çalışcam bakalm :)
tüm hayatım benim dalgalıdır aslında, duygularımı cok yogun yasarımm, yani iyim cok iidir kötüm dee ufff cok kötü :)
normalde hiç azimli bi insan deildim, bi ders konusunda cok azimliyim, biraz inek bi tipim ben :d fakülte 2.si olarak mezun oldum diye 1 hafta suratım düşük gezmştimm o derece :)
bide simdi nacizaneee kilo veriyozz walla, bende tahmin etmezdm böle olcagmı, demekki sınırları zorlamak gerekiyomus :)
canım azim demişken, sigara bırakma sürecn nası gidiyo.. Bende içiyorum ne yzkki ki bende astım başlangıcı var.. 40ını görürsen şanslısın diyo annem :26: Onlardan uzak yasadıgım için 5 sene saklayabildim, gecen yemn ettirdi annem içiomusun diye, yalan söyleyemedim ögrendi tbi o zmndan beri de aramız limonii hep bi laf sokuyo ama kendi de 30 yıldır günde 1 paketten fazla içiyo, babam desen aynı.. Uff cok kötü bişi yaa üzüldüm su an iice :18: Insallah bırakabilirsin cnm yaa kafada btirmek cok önemli
ilk yemek tarifini vereyim bu arada.. çok değişik bir tarif değil ama faydalanırsınız inşallah..
Zeytinyağlı kabak yemeği
malzemeler: 2-3 adet kabak, 1 soğan, 1-2 domates, bir avuç pirinç, taze nane( kuru da olabilir), 1-2 kaşık zeytinyağı
kabakları, soğan ve domatesleri küp küp doğruyoruz. önce soğanları sonra kabakları biraz yağda çevirdikten sonra domatesi, naneyi, bir avuç pirinci ve göz kararı bir miktar suyu ekleyip kapağı kapatıp pişmeye birakıyoruz.
Isterseniz pirinç katmayabilirsiniz ama porsiyon başına düşen pirinç bence diyete engel olacak miktarda değil. Biz bunu tüm malzemeyi kavurmadan koyup düdüklü tencerede pişiririz genelde. Buharda pişmiş gibi olur. Severek de yeriz.. Size de şimdiden afiyet olsun...
Ben çılgın yemek yaparım amma tarif özürlüyüm. Göz kararı, en kötü ihtimal damak tadıdır benim ölçülerim..
ne olabilirki hayatımm, onlarsız ama onlarla da yapamadıgımız seyy nedirrrr :)
erkek arkadaşımla ilgili, tüm gün cok güzeldi fln, tam dönüşte taksimin göbeginde bi an bi hareketi hiç hoşuma gitmedi we bi anda kendimi tutamayıp hüngür hüngür aglamaya başladım :26:
O uyuz da beni sakinleştirceğne beni kenara cekip ne ağlıosun hadi topla kendini fln diyee üstüme geldii iice sinir oldum
Aksam 9 gbi geldim eve, mesaj atmış benim bi sucum yok kendince triptesin genede özürdilerim diye, cewap bile wermedim, su an bana uzak allaha yakın olsun, sinir oldum..
ohh ne güzel yapmıssın wallaa ben hem üsengec hem beceriksizim, tek olncaa hiç insanın içinden gelmiyo walla bişiler pişirmek..
Ben bi önceki sayfada sigara hikyemi yazdm sana bi bak istersen, bende önceden 10*15 tne içerdim, rejimle günde 1 paketi buldu walla baca gibiyim
daha önce bana tawsiye edilen bi ilaç war o mu die merak ettim yoksa cesaret edemem direkt kullanmaya fırsat bulsam da gitsem doktora keşkee
kızlar iyi geceler hepinize:)
ben hala uyumadım yarın yola çıkıyoruz cumaya kadar buralarda olmayacağım...hala valiz hazırlıyorum 3 posta çamaşır yıkadım sabah erkenden kalkıp ütü yapıcam
şimdiden hoşçakalın demek istedim size telefonumdan yine girer bir selam çakarım size:)
hepinizi çok seviyorum ve öpüyorum...
Sevgiyle kalın...
iigeceler herkese..
Kızlarr, benim teyzem rahim ve yumurtalık kanseri, yarın ameliyat olcak 2 haftadır da hastanede yatıyodu akcigerleri ödem yapmış, karaciger degerleri yüksek falan diye, ameliyat için hazırladılar, yarın sabah ameliyata gircek ege tıp fakültesinde, doktor 7-8 saat sürer ameliyat demiş, riskli birazda.. Bi dua da teyzem için edin bu gece lütfen
kızlar bi gezdim bi gezdim
helak oldum resmen
bakırkötde öğe yemeği
ulusta akşam yemeği
hışırım çıktı
yarında gezcem
anca vakit bulabildim
az soluklanayım
canım tatil diye millet sokaklarda
ben de menümü yazayım dışarda olmam rağmen çok
dikkatli oldum
öğlen ızgara balık bol salata
akşam ton balıklı salata
gün içinde 2 şişe sade soda
ve bol bol su içtim
kahvaltım normal pazar kahvaltısıydı
açık büfenin yağlı hamur işi
ve kızartmalarından uzak durarak yaptım kahvaltımı
canım ben oruç tutmuyorum
eşime hazırlık yaptım
olabiliğince hafif ve doyurucu ymesine çalışıyorum
sahurda eşime tavuk suyuna şehriye çorba
tavuklu fırında makarna yaptım
kahvaltılık da çıkarıcam yumurta haşladım şimdiden
hangisini isterse onu yer gerçi
eşim hepsinden yeme potansiyeline sahip
iftar içinde
yine tavuklu şehriye çorba
karnıyarık
bulgur pilavı cacık yaptım
salata karpuz falan zenginleştirebilirim
günaydın arkadaşlar, hayırlı ramazanlar herkese..
Niyetli olan herkese allahım kolaylık versin insallah, bu sıcaklarda cok zor valla..
Buarada dualarınız, yorumlarınız için cok teşekkür ederim, smdi konuştum annemlerle, teyzem bi 15 dk önce ameliyata girdi, 7-8 saat sürcek galibaa.. Hayırlısıyla çıkıcak insallahhh
günayyydınnn.. Bu saatte biraz tuhaf günaydın demek ama sahurdan sonra yatıp milyon kere wc ye kalkıp kalkıp yattıktan sonra ancak bu saatte günaydın..
Adli tatil de başladıDuruşmalar bittiğine göre yatışa geçebiliriz. 2 yıldır ramazan ağustosa gelince sabah erken kalkma derdi olmayınca baya bir rahatladık oruç konusunda..
Akşam kardeşimle sahur yaptım. O var diye eni konu sofra hazırladım. Patatesli omlet, kızartılmış hellim, sucuk, beyaz peynir, zeytin, domates, salata dan oluşan bir kahvaltı sofrasıydı.. Azar azar yedim hepsinden.. O saate kadar su içtiğimden midem şişti zaten. Fazla birşey yiyemedim. Bakalım akşama kadar durum ne olacak...
Bu akşam sahurda yalnızım. Hiç bu kadar uğraşacağımı sanmıyorum. Kendime bir tabak hazırlayıp yerim herhalde..
kızlaaaaaaaaaaaarr, hani şu bahsettiğim iş wardı yaaa,türkiyenin en büüyük bilişim ve telekominikasyon sirketlerinden birinde ( hatta ta kendisinde ama sülememmmm :) ) işe kabul edildimmmmm, biraz önce tel geldiiiiiiiiiiiiiiiii :)
yarın evraklarımı teslim edicem, sora sağlık raporu fln istiyolar onları tamamlıcaaam :)
tabi bi de su anki isyerime durumu acıklama ve istifa etme durumu var ki en zor kısmıssıııı bu :)
artık servisimm olceeeekk maaşım %60 artceeeekk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?