Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

yılın başı bi sütlaç yedin
akşam yemeği de yememişsin zaten üzülme

kızlar ben de yediklerimi yazayım
sabah dilim pide ufak bi parça eski kaşar ve çayla kahvaltımı yaptım
öğlen az yoğurtlu makarna
akşam da mercimek çorbası
zeytinyağlı barbunya
bugün hiç ekmek yedim çünkü evde yoktu üşendim çıkıp almaya
sahurdan kalan bi lokma pideyi yedim sadece
ekmeksiz de yemek yeniyomuş

arada fincan adaçayı içtim de altınbaşak limonlu bisküvi

yarın pazartesi ve benim iznim bitti
ne güzel alışmıştım evde oturmaya
hiç de sıkılmadım bu kez
hiç işe gidesim yok benim
hele sahura kalkıp bi daha yatıp
7 de nasıl kalkcam gözümde büyüyo valla:26:

Benimde şeker hakkım var pirinç ve bulgur hakkım yok:)))
Doktor bir kase muhallebi ya da kazandibi verdi ama içindeki pirinçten hiç bahsetmedi:))
Üzülme tatlım ya birşey olmaz o kadarcıktan..
Sen kaç kilosun bu arada kaç kilo olmak istiyorsun takvimin yok merak ettim?

Hoşgeldin:)

Benimde şeker hakkım var pirinç ve bulgur hakkım yok:)))
Doktor bir kase muhallebi ya da kazandibi verdi ama içindeki pirinçten hiç bahsetmedi:))
Üzülme tatlım ya birşey olmaz o kadarcıktan..
Sen kaç kilosun bu arada kaç kilo olmak istiyorsun takvimin yok merak ettim?

Hoşgeldin:)

Canımcımm hoşgeldin topiğimize:)

yılın başı bi sütlaç yedin
akşam yemeği de yememişsin zaten üzülme

Dimi dimi....

Aynen ben de öyleyim.Tam anlamıyla yarından itibaren yoğun tempoyla başlıyorum işe.Ramazan haftası durgun diye kafama göre takıldım.Artık yarın açılır işler.Ama hamlaştım galiba ya..Bu hastalık derdine sporuda aksattım.Çok yorulucam çookkk

rica ederim fıstık hadi yaz oraya
ben kaçırcam seni hemen

Hadi kaçır edicim kaçır.Burada bekliyoruz

Şu anda 55 kilo sayılırım:) Yani dayanamayıp sabah tartıldım da

52 olmaya çabalıyorum

Kuzum sen zaten zayıfmışsın ohooo yarım kase sütlaçı takıyor birde şurda 3 kgcuk kalmış:)
Şimdi senin boyunda 1.70 falandır Allah bilir git o zaman o geri kalan sütlaçıda ye

Fıstığım maalesef o kadar kolay değil.Eğer kilom orantılı yerleşmiş olsaydı rejim bile yapmazdım.Fakat daha önce de dediğim gibi basen de toplanmış durumda o fazlalıklar.Onları eritmeye çabalıyorum fakat günlerdir herkes bana yüzün çökmüş deyip duruyor.Hem şaşkınım,hem kızgınZaten yüzüm ince,ufacık bir de hemen yüzüm çöküyor.pöfff

ben de bu sabah 79,4 çıktım anlamadım 2 günde 1,2 kilo nasıl alınır

Günün mü yaklaştı yoksa canım???

günüm geldi de geçiyo kuzu
17 gün oldu bekliyorum
bekarken de böyleydim evlenince düzelmişti
şimdi yine sapıttı o ladar zamandan sonra
bebek şakası yapmayın kuzular
hamile eğilim

Canım o zaman protein eksik kalıyor demektir rejiminde...
Protein alımın tam olmazsa yüzün çöker gider...
Hatta bunu ünlü bir diyetisyde söylemişti..
Ben nerdeyse 40 kilo verdim doğumdan sonra ama yüzüm çökmedi..
Hergün yumurta ya da et mutlaka yemen lazım

Bu arada Hülya Avşar 2 ayda 9 kilo vermiş..Diyetisyeni neler yediğini anlatmış..
Ananaslı ballı ekmeğe bayıldım ben paylaşmak istedim
Metabolizması ananas ve somonla hızlandırıldı
Ananas: Sabahları genellikle ananas yedi. Ananasın metabolizmayı hızlandırıcı önemli bir etkisi etkisi var. Bu nedenle diyet programlarında artık daha sık yer alıyor. Sabah kahvaltısında yarım ananası eziyorsunuz içine biraz peynir koyuyorsunuz. İki dilim ekmeğin üstüne sürüp en üstüne de bir tatlı kaşığı bal koyup onu yiyorsunuz. Bu hem çok güzel hem de sağlık için yararlı bir kahvaltı.
Somon: Hülya Hanım için özellikle balıklardan somonu tercih ettim. Diyet yaparken yağlı balıklardan kaçınmak lazım diye bir önyargı var. Ben buna katılmıyorum yağlı balıkların tam tersi Omega-3′ten zengin oldukları için metabolizma hızlandırıcı özelliği vardır. Somon’u da özellikle öneririm.

Kuru kayısı: Bağırsak çalıştırıyor.

Kivi: Metabolizmayı hızlandırıyor.

Kavun: Tokluk hissi yaratıcı ve metabolizmayı hızlandırıcı etkisi var. Kavun listesine verdim. Karpuzu pek tavsiye etmedim. Kirazı ise her zaman önerdim.

Kabak: Metabolizmayı hızlandırır. Diyet listesine iki haftada bir veriyor ama üç gün üst üste öneriyordum.

Su: Günde mutlaka 2.5 litre içilmesi gerekiyor. Diyet yaparken özellikle dikkat edilmesini istiyorum.

Yumurta: Metabolizmayı hızlandıran yumurtayı üç gün üst üste verebiliyordum. Sabah kahvaltıda haşlanmış olarak yenilebilir bir sonraki gün akşam yemeğinde menemen olarak üçüncü gün de öğlen omlet olarak yenilebilir.

Yağları karıştırıp kullandık
Fındık yağı soya yağı ve zeytinyağı bu üç yağı karıştırıp yemeklerde kullanmak için önerdim. Tereyağ çok az miktarda yemeklerde kullanılabilir ama miktarın çok çok az olması lazım. Yani tat vermesi için bir tatlı kaşığı falan gibi. Ancak o da çok sık olmamak şartıyla. Margarin vermiyorum. O kadar güzel yağlar dururken margarine gerek yok! Diyet yemekleri lezzetli olmalı insanlar sevmiyorsa kepekli makarna yemek zorunda değil! Ben hep diyette normal makarna öneririm. Zaten kepekli makarnanın içindeki kepek çok az; zorlamaya da değmez..

Selahattin Dönmez söylemişti bunu sanırım...

ve böyle beslenerek hep yağdan kaybediyo insan ben hafta 2,5 kilonun tamamını yağdan verdiğim
zamanlarda et yumurta tavuk bunları tüketiyodum
eski diyet listeme başlıcam en kısa sürede
şimdi derdim iş yerinde nasıl yemek yerim
off zor oluyo niyetli arkadaşlara ayıp olcak diye
ne ara öğün ne su içmediğim zamanlar oluyodu
bakalım bu ramazan napcam

Son düzenleyen: Moderatör:

ananası meyve olarak çok severim ama peynir ve balla bağdaştıramadım
çok net çizgileri olan bi damak tadım var tatlı ve tuzlu asla yanyana yiyemem hele de meyveli
kavunu biz iyette olmaz bilirdik arada sırada rahatlıkla yenebilir tabi
bu arada fındık yağı kullanırım bütün yemeklerde
salataya da zeytinyağıyla karıştırıp
en sağlıklı yağlardan biri fındık yağıbi giresunlu olarak az da reklamını yapayım

Son düzenleme:

Canım bende senin gibi asla tatlı ve tuzluyu bir arada yiyemem mesela ballı yoğurtmuş peynirle bal ya da işte tarifler olur ya portakallı pırasa vb..ben hayatta yiyemem...
Ama labne tatlılarda kullanılan ve ara tatta bir peynir biliyorsun..Ben labne ile bu tarz şeyleri reçel ve meyveleri yemeye bayılıyorum:)

Fındık yağı hiç kullanmadım Elifcim ben yemeklere riviera salatalara sızma zeytinyağı kullanıyorum..
Hatta geçen eşime 2 3 tane patlıcan kızarttım mecburen zeytinyağında:)))
Bende deneyim bari fındık yağını merak ettim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…