Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

kızlar bu arada biz link veriyoz ya başka sitelerin o yasakmış he
ediler şaparsa üyeler napmaz aman dikkat edelim bundan sonra

Son düzenleme:

zeytinyağı çabuk yanan bi yağ olduğu için ben zeytinyağlılara en son ekliyorum mesala fındık yağıyla kavurup
en son altını kapayınca koyuyorum zeytin yağını lezzeti inanılmaz
fındık yağı çok hafif bi yağ ve besin değeri omega zımbırtıları çok yüksek
kızartmaları da acayip hafif oluyo zaten su renginde çok ince bi yağ
deneyince sen de farkedersin mutlaka

Süt,yumurta,yoğurt,tavuk yiyorum neredeyse hergün.Ona rağman bunu bana yapıyooo Diyetisyenle zayıfladığım dönemde de böyle olmuştu,yapacak bişey yok demişti bana

Ananasla bala bayılırım.Mesela tatlı bisküvilerle,tatlılarka yoğrt yiyebilirim:)

Ayy bu portakallı pırasa falan bana da uymaz

ben şu peynirli tatlı var ya neydi künefe
adı peynir diye onu bile yiyemiyorum
labne de sevmiyorum
tramisu da yemem peynir ve tatlı
o kadar uzak bana yani
cins bi insanım o konuda biraz

ben şu peynirli tatlı var ya neydi künefe
adı peynir diye onu bile yiyemiyorum
labne de sevmiyorum
tramisu da yemem peynir ve tatlı
o kadar uzak bana yani
cins bi insanım o konuda biraz

Ah ah elif'im..Künefe yemedin mi hiç?? Çok şey kaçırmışsın inan ki...Sıcak tatlılara zaten bayılırım.İlk ben de peynirle tatlı olmaz demiştim ama birgün tattım,vay be dedim,bu nasıl bir uyumdur.Bir kez denesen bana hak vereceksin

fındık yağının bilinen özellikleri , fındık yağında yüzde 83 oranında oleik, yüzde 12 oranında linoleik asit, E vitamini, minerallerden kalsiyum, demir, çinko ve potasyum bulunduğunu ifade ederek, fındık yağının faydalarını şöyle sıraladı:

- Damar sertliği, daralması ve bundan kaynaklanan muhtemel kalp hastalıklarını önler.

- Vücuttaki aktiviteyi arttırır, psikososyal bir problem olan kısırlığa karşı etkilidir, üreme sistemini güçlendirir.

- Hücrelerden doku ve organlara kadar tüm yapılarda yaşlanmaya karşı doğal savunma oluşturur.

- Kanser gelişimi ve riskinde engelleyici etkisi vardır.

- Yüksek kalsiyum içerdiğinden çocukların kemik ve diş oluşumuna katkı sağlar, menopoz sonrası kemik erimesini yavaşlatır.

- Bünyesinde bulunan yüksek E vitamini alyuvarların parçalanmasını önleyerek kansızlığa karşı kuruyucu etki yapar.

findik

Fındık Yağı’nın faydaları

TMO tarafından imalatı yaptırılan ve perakende olarak ülke genelindeki 150

satıs noktasında satısa sunulan rafine fındık yağının diğer bitkisel yağlarla

karsılastırılması ve insan sağlığına olan faydaları asağıda yer almaktadır:

• Fındık yağının yağ asitleri bilesiminde % 80 oranında oleik asit bulunmakta olup bu oran

zeytinyağı da dâhil diğer bitkisel yağların üzerindedir.

• Oleik asit; yüksek tansiyon riskini azaltmakta, kötü kolesterolü (LDL) düsürmekte, iyi

kolesterolü (HDL) arttırmakta, kalp damar hastalıklarına karsı koruyucu etki göstermekte,

diyabetli hastaların insülin ihtiyacını azaltmakta, kan sekerini düzenlemekte ve tümör gelisimini engelleyerek kansere karsı koruyucu etki yapmaktadır.

• E vitamini fındık yağında diğer bitkisel yağlardan daha fazla miktarda bulunmaktadır.

• E vitamininin; üreme sistemine olumlu katkıda bulunduğu, alyuvarların parçalanmasını

önleyerek kansızlığa karsı koruyucu etki yaptığı, vücut hücrelerini koruyarak yaşlanmayı

geciktirdiği, Parkinson ve Alzheimer hastalıklarını önlediği bilinmektedir.

• Fındık yağının yanma noktası diğer yağlardan çok daha yüksektir. Yanma ısısı 220 0C

olan fındık yağı ısıya karsı en dayanıklı yağdır. Fındık yağı dısındaki diğer yağların, yüksek ısıya dayanamadığından pisirildiklerinde, (özellikle yüksek dereceli kızartmalarda) fiziksel ve kimyasal yapıları değiserek zehirli (toksik) özellikleri açığa çıkmaktadır.

• Fındık yağının, kızartmalarda kullanıldığında ortamda ve yiyecekte koku bırakmadığı,

hafif ve lezzetli olması nedeniyle hamur isleri de dâhil her türlü yemek yapımında çok iyi

sonuçlar verdiği bilinmektedir.

ay baktım tadına çok ağır kuzu ya ben ballı şerbetli kızarmış tatlıları hayatta yiyemem
baklavayı bile gözüm çok dönerse belki yerim
sevmedim ben o peynir ya içindeki ben biliyorum sonuçta
sevemedim ne bileyim
ama bi sütlaç bi tavuk göğsü görsem affetmem o ayrı

kızlar ben çıkayım
uyuyayım sahura kadar yarın iş var ve
ben uyku düzenimin içine ettim
sabah nasıl kalkıcam bilmiyorum
öptüm hepinizi kocaman

Kızanlarım günaydın....

Ya ben çok uyuşuk olmaya başladım he...Nasıl olsa hastayım diye saldım kendimi.Saat 10dauyandım ve zor uyandım yani... Bir de bugün o kadar işim varken

Bu arada bnedendir bilmem sabahları artık kahvaltı istemiyor canım, çorba ya da yoğurt falan yiyorum hemen uyanır uyanmaz,ilaç içmek için o da.Şöyle peynir falan yesem iyi olur ama yaa,hepten vitaminsiz kalıcam...Sizler neler yapıyorsunuz kızçeler, anlatın bakem

inş görürüz kuzu.bu ramazan iyi gidiyorum sanki :))

güzel mönü tatlım,afiyet olsun

Yaa bi de ben bişey sorsam yarın iftara misafirlerimiz var annemköfte yapıcakmış yanına ne yapsam diye sabahtan beri söylenip duruyo :s bi tavsiye verseniz beee

köfte yanına püre yada fırında patates,pataes kroket alternatiflerinden birni seçebilirsin,pilav ve salataylada tamamlarsınız.gerçi benim cevabım sizin yemeğe yetişmemiştir ama olsun :)

bu pide ıslatma bizim bursanın pideli köftesi gibi bişey herhalde

dondurmadan o kadarda korkma bence kuzu ya

aman yüzün dolgun olucakta napcan deli kız.bırak olduğu gibi kalsın

isteriz isteriz resim isterizzzzzz

evet macunu en yakın zamanda bi aktara sorcam bakalım.denemekte fayda var

patatesler olmasa patlıcan kebabı diyoz biz bu yemeğe

saol kuuzm iltifatın için
dediğin gibi bakım istiyo ihmal etmiyorum önerdiğin sarıkız serumu
bakalaım bıkana kadsar kızılım bi süre

sarıkız serumuda neymiş beya.saç içinmi ?

bizde hiç öle değil
ailecek bi tombiklik irilik var yanii :))
ee armut nereye düşcek diimi ama :))

bu siteyi kim dediyse güzel tarifler var cidden
bi kurcalamkta yarar var

linki yasaklamışlar ma açok merak ettim özelden atsana ban kuzu?

geçen hafta cuma : 61.5
bu cuma : 62.6
cumartesi : 63
pazar : 63.1

kız bu ne böle allah allah inanamadım valla

regliden olabilir bencede

bak şuan kimin sölediğini, hatırlamıyorum ama burdan bi arkadaş bana salam yeme salamın içinde vücudu şişiren bi madde var demişti.aklında olsun tatlım

neden bu kadar heycan tatlım?

valla bu renk herkese öle kolay kolay yakışmaz.bence kesimde renkte çok güzel görünüyo

ayy benim eşimde hergün resmi giyinir
ve hergünde o gömlek pantolounu atar kirliye
bende her hafta çamaşır yıkarım ki ütüler birikmesin diye yoksa altından kalkılmıyo valla
heede bu sıcaklarda

Regl sancısı mı canım bu??? Benim hiç ağrım sancım olmaz.Normal bir gün gibi geçer....:26:

Hatunum bu kadayıf ne oluyor kaç gündür,herkes kadayıf yiyor???

HE VALLA HERKESEDE Bİ KADAYIFTIR GİDİYO,BENDE ANLAMADIM :)

mönü çok güzel.bari bu kabaklar seni tuvalete çıkartır işte bahaneyle kuzu.ama tikssinmen normal yanii.3 günden fazla yenmez hakkatende

ekmek olmadan daha güzel işte kuzu aldığın kalori daha az olmuş fenamı

izin dönüşü çook zor oluyo hakikatten canım ya

Şu anda 55 kilo sayılırım:) Yani dayanamayıp sabah tartıldım da

52 olmaya çabalıyorum

ya bi git allahını seversen 55 miş de 52 olcakmış çdöverim valla seni

ben de bu sabah 79,4 çıktım anlamadım 2 günde 1,2 kilo nasıl alınır

regli olucksındır tatlım

günüm geldi de geçiyo kuzu
17 gün oldu bekliyorum
bekarken de böyleydim evlenince düzelmişti
şimdi yine sapıttı o ladar zamandan sonra
bebek şakası yapmayın kuzular
hamile eğilim

tam aklımdan geçiyodu ki yazını okudum ve susuyorumm

bunları çook beğendim ben
ama ananasla peniri yakıştıramadım
anansı meyve olarak yesek olmuyomuymuş ki

zor bi durum gerçektende allah yardımcın olsun seninde valla.oda ayrı bi dert

hiç kullanmadım şimdiye kadar fındık yağını ama yağlarım bitince alcam valla bi deniycem bakalım

hani beğendi yapıyoruz ya kızlar onun içine de kaşar yerine artık labne koyuyolarmış.geçen bir yemek programında duymuş annem ama bana sanki olmazmış gibi geldi ya,sizce?

günaydın kızlar
gece ben kapamışım sabahta ben açayım bari tükkanı

uyanabilmişsin bak kuzu hemde en erken sen açmışsın tükkanı ne güzel
hayırlı işler sana ve herkese kuzum

valla tatlım ramazan dolyısıyla sahur yapıyoruz malum.sahurda da kahvaltı ederiz biz
ama ondan çcesi her sabah kahvaltımızı ederik peynir yumurta v.s ile

Ya bu arada benim kilo vermem mi durdu nedir??? Bakıyorum tartıda aynıyım...Bir de ben hepten kestim gibi oldu yemeyi.Acaba o yüzden metabolizmam yavaşladı da,ondan mı kilo veremiyorum.Bak sabah sabah moralim bozuldu işte...

hoşgeldin canım merak etme motivasyonun artacaktır
Artık buna da bişey diyemiycem ne kadar kötü bişey olduğunu biliyorum babama acımadım bugün ama sana içim acıdı şimdi kız bizde alışmıştık senin evde oturmana :)
günüm geldi de geçiyo kuzu
17 gün oldu bekliyorum
bekarken de böyleydim evlenince düzelmişti
şimdi yine sapıttı o ladar zamandan sonra
bebek şakası yapmayın kuzular
hamile eğilim
Valla fırça atar gibi söylemeseydin ben de onu dicektim :):) niye yaa ne varmış yaşında ya da zamanda :) bizde gelir severiz işte fena mı

yemezsen öyle olur işte yemeye intikam almaya başlıycak miden senden biraz biraz zorlasan seni şu an da tam olarak anlamak için elimden geleni yapıyorum ama sen böyle olunca da üzülüyorum çıtırım yaa

bende hafta sonu mönülerimi paylaşıyım sizlerlede
bana fazla olup olmadığını söyleyin lütfen

ramazan başından beri çok az yiyince hafta sonu yediklerim sanki fazla olmuş gibi geldi
bakalım siz ne diceksiniz?

cumartesi akşamı mudanyaya anneme gittik
halan bizi dışarı iftara çıkarttı

1 kase mercimek çorbası
karışık ızgara (2 kaarlı köfte,4 kalem küçük inegöl köfte,1 tavuk şiş)
salata
ayran
ekmek yok tabikide

saat 11 gibi 1 tane şeftali

sahur:1 küçük dilim kepek ekmeği+yarım dilim kadar da ince bir pide
peynir salça ,domates,salatalık,biber v.s kahvaltımı tamamladım

dün akşam iftarda eşimin babanesine gittik köye inegöle
1 kase tarhana çorbası
3 köfte,3,4 elma dilim patates kızartası malesef
1 k.k. kadar börek
salata

ara:saat 10 gibi 1 dilim kesme dondurma

sahur:2 k.k kadar patatesli börek

misafirliğe gidince böreği tatmadan olmaz dediler,hatta az tattık die bide yanımıza verdiler :) oda sahurda bize patladı (

şimdi söyleyin bakalım bana mönülerim nasıl,çok mu fazla

açıkcası bana eski yediklerimi göre faza geldi ama bakalım sizler nasıl yorumlar yapıcaksınız???

yemezsen öyle olur işte yemeye intikam almaya başlıycak miden senden biraz biraz zorlasan seni şu an da tam olarak anlamak için elimden geleni yapıyorum ama sen böyle olunca da üzülüyorum çıtırım yaa

Elbiselerim olmaya başlamıştı ne güzel..Şimdi neden durdu ki??? Ben çokfazla yiyerek kilo veremem ki:26:

Demek ki bu yemezsen metabolizma yavaşlar,yediklerini depolar,savunmaya geçer tezi doğru Ama ben bol bol yoğurt ve meyve yedim yaaa

hmm teşekkürler canım iyi bir bilgi olmuş o zaman şu fruittare midir nedir onun ananaslısı vardı galiba dondurma seçimi olarak iyi olur mu ki acaba
annemde şeker hastası diye tutamıyo doktora falan gidince o da çok zorlanıyo yaa :s

aynen yaa ben de öyleyim kimisi ayranla şerbetli tatlı yiyo :s çok titizdir midem o konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…