- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #43.321
Bennn geldim canlar:)
Bacılar döktürmüşsünüz yine..Yavaşşş yavaşşş yazam bari:=)
13.44 e kadar olan kısmını alıntıladım bakalım...
Canım o zaman yiyorsan madem protein yapınla alakalı demek belkide fazla kilon yok sadece bölgesel diye yüzünden gidiyordur..
ben denemedim hiç bal ve ananas ama en kısa zamanda alıp deniyeceğim..
Hımmm tramisu yemiyorsan zaten konuşmaya gerek yok benimde en sevdiğim tatlıların başında gelir hele birde kahvesi bolsa
Bende yıllarca peynir var diye künefe yemedim ama bir tattım ki aman amann amannnn o nasıl bir tattır öyle yaa bayıldım:)
Canım kabak bağırsakları çalıştırıyor diye yedim bende çünkü tatilde taş oldum resmen karnım şişti davul gibi ama yinede çok etkili olmadı malesef
Olabilir canım herkesin bir durma noktası var belki sende o noktadasın sabırlı ol yine başlar gitmeye...
Bence güzel menün Begümcüm sonuçta oruçta tutuyorsun canım 16 saat dile kolay Allah kabul etsin bu arada...
Canım ben diyetisyene sordum aynı soruyu mesela bir meyve öğünümüz yerine bir dondurma yesek kalorisi aynı dedim o da dediki kalorisi aynı ama yağı aynı değil onun için çok tavsiye etmiyorum ama çok canın çekerse ara sıra ye demişti
He bacım sorma 1 kgdan yaptım sevilen birşey yapsan tavuk falan aynı gün biter kimse sevmiyor ya herkes kaşığını sayarak alıyor3 er kaşık 2 şer kaşık günlerce ben yedim ders oldu bir daha yaparmıyım 1 kgdan yarım kilo neyime yetmez
Bu arada kızlar kk de bir bayat ekmek pizzası yapmış arkadaşın biri sağolsun sabah yaptım oğlana bayıldı..Şükürler olsun köfte dışında ekmeği değerlendircek bir yöntem buldum ya deneyin sizde aklınızda olsun
Kızlar bugün başıma neler geldi anlatamam,,
Kısaca özetlemek gerekirseee
Eve geldim,bugün erkenciyim:) Yemek yapmak için mutfağa girdim,baktım salça kalmamış.Televizyonu falan açık bıraktım,2 dakikalık markete gidip gelicem ya.Bu arada ben annemlerin üst katında oturuyorum,oturduğum kat teras.Mutfağın falan penceresi açıktı.Cüzdanı aldım,teli aldım.Cebim yok diye de annemlerin katına uğrayıp kapıyı açtım,telefonu içeri attım,seslendim ''anneeeee ben markete gidiyorum,tel çalarsa bak,birşey istiyor musun'' deyip çıktım.(birbirimizde yedek anahtarlarımız var annemle) Neyse gittim markete,sözde sadece salça içindi,baya eksiğim çıktı,ellerim poşetlerle dolu zor zor çıktım yukarı.Annemlere uğradım,çocuklara da dondurma aldım çünkü,onları bıraktım.Bu arada çocuklar;oğlum(12 yaşında), erkek kardeşim(21 yaşında),annem ve babam:) Babam öyle uzanmış tv izliyordu,çıkıyorum deyip çıktımmm....Kapının önüne geldim,anahtarı soktum,döndü,döndü amaa bir türlü açılmadı.Allah Allah dedim,o arada bişey farkettim;kapıyı ben kilitlemedim çıkarken,hem kilitli,hem de arkadan zinciri takılmış gibi açılmadı.Evde biri var diye ödüm koptu,poşetleri falan fırlatıp aşağıya uçtum.Hemen anneme gidip çığlık çığlığa ''babaaaa evde biri var,kapıyı arkadan kilitlemiş''diye bağırdım,ama elim ayağım titriyor...Babam hemen fırladı yukarı.Kapıyı zorladı biraz,açamayınca''çabuk aşağıdan tüfeğimi getir'' demez mi? Ben de ''ne tüfeği,polisi arıycam'' dedim.O arada annem feryat figan yukarı çıktı.Ne tüfeği nee diye bağırmaya başladı,daha anlamadı neler olduğunu..Baktım annem kötü olacak ''sus anne sus,sadece prosedürü uyguluyoruz,eğer içerde biri varsa'' dedim
Bir baktım babam mutfağın camından girmeye çalışıyor,hayır girme diyene kadar girdi,kapıya gelip anne babam girdi içeri,aç kapıyı diye bağırdım anneme deli gibi.O arada içerden sesler gelmeye başlayınca,bir hamleyle ben de içeri daldım camdan.Bir baktım tv açık ya,onun sesi:) Tabi evde kimse yok.Annemi sakinleştirmek için ben bidaha dışarı...O arada erkek kardeşim göbişini sallaya sallaya geldi ''ne oluyor,ne oluyor,babam nerde'' diyerek.Kardeşimde çok uzun boylu ve yapılı bir çocuk.Onu öyle görünce sinirlerim boşaldı,gülmeye başladım,çünkü don atlet çıkmışBabam camdan bir atladı elinde bıçak,biz bir çığlık,alttaki komşu geldi elinde demirle...Birşeyler var anladım ,o yüzden boş gelmedim diyor o da...Bir baktık meğer kapının dili takılmış,ondan açılmıyormuş.Babam bıçakla dışardan açmaya çalışacakmış.Gülmekten yerlere yattık tabi Sonra bir baktık duyan gelmiş,birimiz polis,birimiz babaaa diye bağırdık tabi terastan duyulmuş,herkes yukarı çıktı.Ne güldük yaa...Sonuç mu;açamadık,çilingir ancak iftardan sonra dedi,ben de camdan girdim içeri,yemeğimi yaptım,hapis gibi yazıyorum
hey allahım ya
ne çok güldüm
yalnız baban aynı benim babam tarzan gibi camdan girmeler falan
annen benim annem panik kadın
sen de anlamadan dinlemeden ortalığı birbirine katan be
don gömlek kardeşin de ayrı bi renk katmış
bennn geldim canlar:)
bacılar döktürmüşsünüz yine..yavaşşş yavaşşş yazam bari:=)
13.44 e kadar olan kısmını alıntıladım bakalım...
Canım o zaman yiyorsan madem protein yapınla alakalı demek belkide fazla kilon yok sadece bölgesel diye yüzünden gidiyordur..
Ben denemedim hiç bal ve ananas ama en kısa zamanda alıp deniyeceğim..
Hımmm tramisu yemiyorsan zaten konuşmaya gerek yok benimde en sevdiğim tatlıların başında gelir hele birde kahvesi bolsa
Bende yıllarca peynir var diye künefe yemedim ama bir tattım ki aman amann amannnn o nasıl bir tattır öyle yaa bayıldım:)
canım kabak bağırsakları çalıştırıyor diye yedim bende çünkü tatilde taş oldum resmen karnım şişti davul gibi ama yinede çok etkili olmadı malesef
olabilir canım herkesin bir durma noktası var belki sende o noktadasın sabırlı ol yine başlar gitmeye...
Bence güzel menün begümcüm sonuçta oruçta tutuyorsun canım 16 saat dile kolay allah kabul etsin bu arada...
Canım ben diyetisyene sordum aynı soruyu mesela bir meyve öğünümüz yerine bir dondurma yesek kalorisi aynı dedim o da dediki kalorisi aynı ama yağı aynı değil onun için çok tavsiye etmiyorum ama çok canın çekerse ara sıra ye demişti
He bacım sorma 1 kgdan yaptım sevilen birşey yapsan tavuk falan aynı gün biter kimse sevmiyor ya herkes kaşığını sayarak alıyor3 er kaşık 2 şer kaşık günlerce ben yedim ders oldu bir daha yaparmıyım 1 kgdan yarım kilo neyime yetmez
Bu arada kızlar kk de bir bayat ekmek pizzası yapmış arkadaşın biri sağolsun sabah yaptım oğlana bayıldı..şükürler olsun köfte dışında ekmeği değerlendircek bir yöntem buldum ya deneyin sizde aklınızda olsun
kızlar bugün başıma neler geldi anlatamam,,
kısaca özetlemek gerekirseee
eve geldim,bugün erkenciyim:) yemek yapmak için mutfağa girdim,baktım salça kalmamış.televizyonu falan açık bıraktım,2 dakikalık markete gidip gelicem ya.bu arada ben annemlerin üst katında oturuyorum,oturduğum kat teras.mutfağın falan penceresi açıktı.cüzdanı aldım,teli aldım.cebim yok diye de annemlerin katına uğrayıp kapıyı açtım,telefonu içeri attım,seslendim ''anneeeee ben markete gidiyorum,tel çalarsa bak,birşey istiyor musun'' deyip çıktım.(birbirimizde yedek anahtarlarımız var annemle) neyse gittim markete,sözde sadece salça içindi,baya eksiğim çıktı,ellerim poşetlerle dolu zor zor çıktım yukarı.annemlere uğradım,çocuklara da dondurma aldım çünkü,onları bıraktım.bu arada çocuklar;oğlum(12 yaşında), erkek kardeşim(21 yaşında),annem ve babam:) babam öyle uzanmış tv izliyordu,çıkıyorum deyip çıktımmm....kapının önüne geldim,anahtarı soktum,döndü,döndü amaa bir türlü açılmadı.allah allah dedim,o arada bişey farkettim;kapıyı ben kilitlemedim çıkarken,hem kilitli,hem de arkadan zinciri takılmış gibi açılmadı.evde biri var diye ödüm koptu,poşetleri falan fırlatıp aşağıya uçtum.hemen anneme gidip çığlık çığlığa ''babaaaa evde biri var,kapıyı arkadan kilitlemiş''diye bağırdım,ama elim ayağım titriyor...babam hemen fırladı yukarı.kapıyı zorladı biraz,açamayınca''çabuk aşağıdan tüfeğimi getir'' demez mi? Ben de ''ne tüfeği,polisi arıycam'' dedim.o arada annem feryat figan yukarı çıktı.ne tüfeği nee diye bağırmaya başladı,daha anlamadı neler olduğunu..baktım annem kötü olacak ''sus anne sus,sadece prosedürü uyguluyoruz,eğer içerde biri varsa'' dedim
Bir baktım babam mutfağın camından girmeye çalışıyor,hayır girme diyene kadar girdi,kapıya gelip anne babam girdi içeri,aç kapıyı diye bağırdım anneme deli gibi.o arada içerden sesler gelmeye başlayınca,bir hamleyle ben de içeri daldım camdan.bir baktım tv açık ya,onun sesi:) tabi evde kimse yok.annemi sakinleştirmek için ben bidaha dışarı...o arada erkek kardeşim göbişini sallaya sallaya geldi ''ne oluyor,ne oluyor,babam nerde'' diyerek.kardeşimde çok uzun boylu ve yapılı bir çocuk.onu öyle görünce sinirlerim boşaldı,gülmeye başladım,çünkü don atlet çıkmışBabam camdan bir atladı elinde bıçak,biz bir çığlık,alttaki komşu geldi elinde demirle...birşeyler var anladım ,o yüzden boş gelmedim diyor o da...bir baktık meğer kapının dili takılmış,ondan açılmıyormuş.babam bıçakla dışardan açmaya çalışacakmış.gülmekten yerlere yattık tabi sonra bir baktık duyan gelmiş,birimiz polis,birimiz babaaa diye bağırdık tabi terastan duyulmuş,herkes yukarı çıktı.ne güldük yaa...sonuç mu;açamadık,çilingir ancak iftardan sonra dedi,ben de camdan girdim içeri,yemeğimi yaptım,hapis gibi yazıyorum
Bi ara içim geçmiş ama sızmadım kabul etmiyorum
öğleden sonra araziye çıktım
çıkmışken kedoşlara köpeklere baktım ben yokken eksik gedik olmuş mu diye
yoklama aldım hepsi tam maşallah
Ondan giremedim dalmışım onlara saat 5 de koşa koşa çntamı aldım çıktım
sonra alışverişe gittim eve erzak aldım falan
geldim yemek yaptım şimdi burdayım
link versene kuzu tarif isteriz
bende de bayat ekmek çok oluyo ben köfte kanepe falan yapıyorum fırında ama
pizza daha ilginç geldi
of kılzar çok yoruldum ya
bi kaç bişey alcam dedim markete 170 lira bayıldım geldim
hayat çok pahalı çok
sonrakendime fırında karnabahar yaptım
ama başemel soslu eşim yoksa yemiyo başka türlü
dünden de yemeğim var zaten
çok acıktım çok
bu arada akşam menüm şöyle;
yeşil mercimek çorbası
fırında tavuklu patates
salata
cacık
annem de sulu köfte getirdi yanında pilavla. Ama ben sadece çorba ve salata yedim.üzerine de cacık...gündüz zaten sadece yoğurtlu kepek yemiştim 1 kase.şimdi de annem kapı hallolsun da çay demliyorum,sen de çikolatalı kek yap gel,yiyelim diyor.heyyy allah'ım yaaa:)
ya kızlar nerdesiniz???
Kapı işi halloldu ama o arada ben sinir krizleri geçirdim resmen.tak tak tak..en sonunda dedim eğer kırmaya çalışıyorsanız,kardeşim daha çabuk kırardı.çilingir kapıyı kırarak açtı kızlar ya...
Hadi gelin,çok sıkılıyorum.bak eğer gelirseniz resmim var 2 tane,pc de buldum az önce,onları koyucam
hem fikir olur bana zayıfsın diyenlere:)
günaydınn bebeklerrr :)
yeni makinamın siftahını yaptımmm gelsin tazee resimlerr :)
yorumlarınıız bekliyoom hee :)
Eki Görüntüle 237544 Eki Görüntüle 237543 Eki Görüntüle 237542 Eki Görüntüle 237541
Eki Görüntüle 237544 Eki Görüntüle 237543 Eki Görüntüle 237542 Eki Görüntüle 237541
Gelelim ekmek pizzanın tarifine
bayat ekmekleri yada taze ekmekte olur farketmez
dilim dili kesiyoruz
üzerlerine az biraz margarin yada terayağı sürüyoruz ki yumuşak olsun.
(diyette olunca bu pek uygun olmuyo tabii o zaman da ekmeği yumuşatmak için hazırlayacağımız karışımdan faydalanıcaz mecbur)
sonra ayrı bi kapta
domates ve biberleri küçük küçük doğruyoruz
beyaz peyniride doğruyoruz ufak ufak
ekmeğin çokluğuna göre 2 yumurta kırıyoruz aynı kaba
arzuya göre maydonoz yada kekik tzu koyup bi güzel karıştırıyoruz
sonra bu karışımıfırın tepsisine hazırladığımız ekmeklerin üzerlerine kaşıkla pay ediyoruz
istenirza üzerlerine 1 dilim kaşar da koyulabilir
180 derece fırında bi güzel fırınlıyoruz
afiyet olsun
çok güzel oluyor herekse tavsiye ederim
aynısını sadece kekik ve kaşarlada yapıyorum ben oda çok güzel oluyo.bilgilerinize
Bu arada akşam menüm şöyle;
Yeşil mercimek çorbası
Fırında tavuklu patates
Salata
Cacık
Annem de sulu köfte getirdi yanında pilavla. Ama ben sadece çorba ve salata yedim.Üzerine de cacık...Gündüz zaten sadece yoğurtlu kepek yemiştim 1 kase.Şimdi de annem kapı hallolsun da çay demliyorum,sen de çikolatalı kek yap gel,yiyelim diyor.Heyyy Allah'ım yaaa:)
Ya kızlar nerdesiniz???
Kapı işi halloldu ama o arada ben sinir krizleri geçirdim resmen.Tak tak tak..En sonunda dedim eğer kırmaya çalışıyorsanız,kardeşim daha çabuk kırardı.Çilingir kapıyı kırarak açtı kızlar ya...
Hadi gelin,çok sıkılıyorum.Bak eğer gelirseniz resmim var 2 tane,pc de buldum az önce,onları koyucam
Hem fikir olur bana zayıfsın diyenlere:)
ay teşekkür ederim tatlım,içim rahatladı siz böle yazınca
bana bu aralar bişeyler oldu çok yiyomuşum gibi geliyo ya
hee bide bu bahsettiğin bayat ekmek pizzasını ben özelikle pazar sabahları çok yaparım.
Hatta ekmek bayat olmasa bile alıp yaptığım olmuştur.çok güzel oluyo bak nasıl yaptığımı anlatayım sizede
anammmm.kendiniz yazıp kendiiz oynamışsınız desene.iftar saati size bi atraksyon olmuş :))
geçmiş olsun diyelim yinede tatlım
iyi hadi kedişlerine kavuştun desene
bak ben tarifini vereyim size onun du bi dk yazcam şimdi
bende akşam çok yoruldum valla 12 idi işim bittiğinde
onlarıda yazayım bak :)) durun bi
mönün güzelmiş csnım.hatta sen az yiyerek daha da güzel yapmışsın.afiyet olsun
merak ettim sonuçyta ne oldu çikolatalı kek ? :))
bugün isteriz resimleri bak ona göre
Günaydın kızlarr begün de ben açıyorum tükkanı herkese güzel bir gün diliyorum.çabuk geçer inşallahhh
geleim akşam yediklerime
iftar:
1 kase mantar çorbası
3,4 kaşık kadar belkide daha az nohut yemeği
2 kaşık kadar pilav
cacık
sıfır ekmek :))
ara:1 aktivya(artık içine keten tohumu katıyorum yerken tuvalete çıkarıyormuş diye)
sahur:1 dilim ekmek
1 k.k. Kadar beyaz peynir
1 ufak haşlanmış patates
2 fincan çay
bana bu yediklerim çok geldi işte sanki ilk günler daha az yiyodum
pilav hiç yemezdim mesela
ama ne biliyim şimdi nohut loyunca tabağa bide klamasın diye yiyorum
ekmek hiç yemiyorum ama yinede çok oluyo sanki
bu aralar böle bişey var üstünde hayırdır bakalım
ğer bende yemzsem çünkü ne kadar az ölçüden de yapsam allahım 3 gün bitmiyo yemekler mübarek :))
selam kılzar işe geç kalmışım
sahurada kaldıramadım eşimi
nasıl bi uykuysa bendeki de
şimdi az işlerim var onlaı halledeyim geliyorum
he bu annemin kanepsi gibi o da
beyaz peynir yoğurt, yumurta ve salçayı ezip ekmeklere sürer fırına atar
üstüne kekik falan
öyle lezzetli olur ki
eskiden çok yapardı çocukken çok severdim bunu
hafasonu kahvaltıya gideyim anneme de yapsın yine
saol kuzu tarifin için
kızlar taydin nerde 3 gündr kayıp
Çikolatalı kek yapıldı,bolca çikolata kullanılarak ve süslenerek.O binbir emekle yapılan kek aşağıya indi,hoyrat eller tarafından keyifle parçalanıp yendi.Kimse buradaki garibanı,Allah tarafından az yemeye mahkum edilmiş masumu düşünmedi
Resim konusuna gelince dün baya hırs yaptım,kimse yoktu ama,bir de cerenin resimlerini görünce sabah utançtan ve kıskançlıktan çatır çatır çatladım
Gayet normal menü canım,dengeli yemişsin... Bende de o dert var,yemesem bitmiyor,yesem neden yiyim fazladan.İnan artık 1 pataes,1 patlıcandan yapıyorum yemek,zaten eşim de 2.gün aynı yemeği yemiyor sağolsun.Ve artık asla kalmasın yemek diye yemiyorum...Sakın yeme kalıyor diye,kadınların en büyük hatasıdır canım bu:)
Anaaa ben koyacaktım resim,kmse yoktu,şimdi koyayım dedim fakat seni görünce resmen morardım.Koyamam herhalde bu fıstığın karşısına bir resim.Şaka bir yana harika çıkmışsın canım.Başarılarının devamını dilerim vee bekliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?