- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #51.741
Canım ben yazayım Ece çıktı sanırım,valla ben yanıma not aldım unuturum diye
ŞİRİNE Betül
Tgdg Derya
Chosen 1234 Aslı (arkadaşımız ameliyat oldu,haftaya gelecek)
Maway Nurcan
Seng Ece
İklimam İklima (arkadaşımız da taşınıyordu,o da bu hafta gelir sanırım)
Samanyolu Arzu
İnşaallah kimseyi unutmamışımdır.Canım senin adın Bahar di mi,yoksa yanlış mı hatırlıyorum....:44:
Bence dizi izliyorlarsağol canım benim ece de önceki sayfada yazmış dün akşam kalabalıktık bu akşam kimse yok
Bence dizi izliyorlar,gelirler birazdan...
tamam canım bakıyom hemen bulduklarımı yazarımehehehheh :)ben şu araştırmalar için vazgeçtim diziden :)
Kızlar benden size bir araştırma konusu...
Bunları araştırıp tartışabilirsiniz de...
Diyette meyveler.
Diyette Badem vb....
tamam tatlım görüşürüz öptümmmmbende kaçarım yapmam gerekenler var...
akşam yemeğimide yazayım
1 kase tavuk çorbası
2 yk bulgur pilavı
patatesli tavuk yemeği az bişiy
4 dilim kepek ekmeği ama ekmeğin baş kısmı küçük oluyorya onları yedim o da takriben 2 dilim eder su da şimdilik 9 su bardağı
1 bardak daha içeyim 2 lt.
biraz araştırma yapıyorum. arkadaşlar bizim için paylaşmak isterim inşallah faydalı olur bizim için;
Yapılan araştırmalara göre tokluk hissi vererek zayıflamaya yardımcı olan besinleri yiyeceklerden 10 tanesini şunlardır.. Belirlenen açılığŸı bastıran tokluk hissi veren, insanı tok tutan yiyecekler, patates, yumurta, yulaf, fasulye, balık, sebze çorbası, elma, kırmızı et, salata ve patlamış mısır insana en çok tokluk hissi veren besinler arasında yer almaktadır.
Zayıflamaya yardımcı yiyeceklerin kullanım şekilleri ;
Patates
240 kalorilik papates haşlaması yediğŸinde 3 saatten daha uzun süre tok hissedebilirsin. Cips ve patates kızartması için aynı şey geçerli değŸil.
Yumurta
Bilim adamlarını mükemmel proteini yumurta uzun süre tok hissettiriyor.
Yulaf
Yulaflı gevrekler en doyurucu kahvaltılık. Protein ve lif bakımından oldukça besleyici. YağŸsız süt veya yoğŸurtla yendiğŸinde sabah tok kalabilirsiniz.
Fasulye
Fasulye yüksek lif oranına sahip. Araştırmalar yüksek lif oranına sahip yiyeceklerin midede daha yavaş öğŸütüldüğŸünü ve tokluk hissinin yemek yedikten sonra çok daha uzun sürdüğŸünü gösteriyor.
Balık
Kalkan ya da kevrek gibi büyük ızagarada pişirilmiş balıklar daha tok hissetmenizi sağŸlıyor.
Çorba
Rejimde olan ve günde 2 kase çorba içenler kilo kaybetmede ve kilosunu korumada başarılılar . Tavuk ve sebze çorbaları uzun süre tok kalmanızı sağŸlayan çorbalar
Elma
Elma sıvı bakımında oldukça yüksek bir meyve. Çok su içeren yiyecekler az kalori içerir. Günde 1 elma sizi sağŸlıklı ve tok tutar
Kırmızı et
Demir ve çinko gibi birçok önemli bileşene sahip protein yuvası kırmızı et yanında yüksek lif oranına sahip pirinç ve bulgur pilavıyla yediğŸinizde bir daha mutfağŸa uğŸramanıza gerek kalmaz.
Salata
Çok az kalori içermesine rağŸmen sizi oldukça tok hissettirir. YemeğŸin başında salata yiyenler yemeyenlere göre daha az kalori alıyor.
Patlamış mısır
Fazla yer kaplıyor olmasına rağŸmen hiç de aşırı bir yiyecek değŸil. Sizi hem oyalar hem de tok tutar.
hayatım menün çok iyi maşallah hiç fire vermedin maşallah..
canım kusuruma bakma yaa..Beni şimdi bir hangi üniversite hangi bölüm hangi konular hangi kitaplar vs. telaşı sardı.Bu akşam bunların geniş araştırmasını yapmalıyım...
Ayy pardon o zaman baharcım.rezzancım tavuk çorbasına şehriye koymadım sadece tavuk etlerini dideledim.yoğurtla unu çırpıp kaynayan suyda ekledim bir taşım kaynattım. (çorbanın tarifinide yazdım bu arada :)))o kadar az yiyiyom ki zil zurna açım şuanda
selam kızlar yürüyüşe gittim akşam üstü yorgundum zaten iyice yoruldum
Baharcığım teşekkürler bilgiler için...biraz araştırma yapıyorum. arkadaşlar bizim için paylaşmak isterim inşallah faydalı olur bizim için;
Yapılan araştırmalara göre tokluk hissi vererek zayıflamaya yardımcı olan besinleri yiyeceklerden 10 tanesini şunlardır.. Belirlenen açılığı bastıran tokluk hissi veren, insanı tok tutan yiyecekler, patates, yumurta, yulaf, fasulye, balık, sebze çorbası, elma, kırmızı et, salata ve patlamış mısır insana en çok tokluk hissi veren besinler arasında yer almaktadır.
Zayıflamaya yardımcı yiyeceklerin kullanım şekilleri ;
Patates
240 kalorilik papates haşlaması yediğinde 3 saatten daha uzun süre tok hissedebilirsin. Cips ve patates kızartması için aynı şey geçerli değil.
Yumurta
Bilim adamlarını mükemmel proteini yumurta uzun süre tok hissettiriyor.
Yulaf
Yulaflı gevrekler en doyurucu kahvaltılık. Protein ve lif bakımından oldukça besleyici. Yağsız süt veya yoğurtla yendiğinde sabah tok kalabilirsiniz.
Fasulye
Fasulye yüksek lif oranına sahip. Araştırmalar yüksek lif oranına sahip yiyeceklerin midede daha yavaş öğütüldüğünü ve tokluk hissinin yemek yedikten sonra çok daha uzun sürdüğünü gösteriyor.
Balık
Kalkan ya da kevrek gibi büyük ızagarada pişirilmiş balıklar daha tok hissetmenizi sağlıyor.
Çorba
Rejimde olan ve günde 2 kase çorba içenler kilo kaybetmede ve kilosunu korumada başarılılar . Tavuk ve sebze çorbaları uzun süre tok kalmanızı sağlayan çorbalar
Elma
Elma sıvı bakımında oldukça yüksek bir meyve. Çok su içeren yiyecekler az kalori içerir. Günde 1 elma sizi sağlıklı ve tok tutar
Kırmızı et
Demir ve çinko gibi birçok önemli bileşene sahip protein yuvası kırmızı et yanında yüksek lif oranına sahip pirinç ve bulgur pilavıyla yediğinizde bir daha mutfağa uğramanıza gerek kalmaz.
Salata
Çok az kalori içermesine rağmen sizi oldukça tok hissettirir. Yemeğin başında salata yiyenler yemeyenlere göre daha az kalori alıyor.
Patlamış mısır
Fazla yer kaplıyor olmasına rağmen hiç de aşırı bir yiyecek değil. Sizi hem oyalar hem de tok tutar.
Bugün kü menümü yazayım.
Sabah: 2 dilim ekmek ( çavdar ), 1 yumurta, domates, salatalık, yeşillik, peynir az bişey, şekersiz çay
Ara: Türk kahvesi, 1 lokum
Öğlen: 1 kase tarhana çorbası
Ara: 1 elma,
Akşam: 1 kase yoğurt, 4-5 kaşık kereviz yemeği
2 tane yeşil çay, su miktarını hatırlamıyorum kızlar.
evet arzu ablacığım sağlıklı bş diyet yapacağım :)canım sen iyileşte gerisi kolay...:13:Zaten Hasretle yaptığınız şok diyet sadece su kaybı oldu farkındayız.Artık sağlıklı bir diyet yaparsın....
kızlar günaydın bu sabah diyeti bırakmaya karar verdim. çünkü sütüm azaldı. bebeğim huzursuz oluyo bebeğim herşeyden önemli. gruptan da ayrılmalıyım sizi etkilemek istemem ama ayrılmakta istemiyom iyi bi arkadaşlık kurduk nasılş yapsak ama diyet bitti benim için kızım doymuyor çünkü sütüm kesilirse dayanamam benim yüzünden kızıma bunu yapamam haksızlık.
GÜNAYDIN,hepinize iyi haftasonları diliyorum
Ben birazdan oğluşu sınava götürücem,sonra gelip ev temizliğine devam...Saat 4 gibi kayınpedere giderim inşaallah,ee akşam 9 gibi siteye girerim ancak..Haber veriyim dedim,kaçtı sanmayın...
Bugün malzemeleri alıcam yarın 3 günlük diyete başlıyorum,,,Bugün ne bulursam yiyim bari.... Sağlıcakla kalın....
canım sende süt arttırıcı şeyler yiyebilirsin birçok arkadaşım o şkelide zayıfladınlar sen tabiki normal diet yapmamalısınkızlar günaydın bu sabah diyeti bırakmaya karar verdim. çünkü sütüm azaldı. bebeğim huzursuz oluyo bebeğim herşeyden önemli. gruptan da ayrılmalıyım sizi etkilemek istemem ama ayrılmakta istemiyom iyi bi arkadaşlık kurduk nasılş yapsak ama diyet bitti benim için kızım doymuyor çünkü sütüm kesilirse dayanamam benim yüzünden kızıma bunu yapamam haksızlık.
tabiki bebeğin herşeyden önemli.. o zaman sana şöyle bi tavsiyede bulunayım sen normal yeme düzenine devam et ama tatlılardan uzak dur..
canım bebeğin daha önemli.Zaten listeye de girmemiştin.Canın istediği zaman gel topiğe sohbet ederiz yine.Senin diyet yapmıyor olman birşey değiştirmez.Bebeğin büyüsün.O zaman kurtulursun kilolarından...kızlar günaydın bu sabah diyeti bırakmaya karar verdim. çünkü sütüm azaldı. bebeğim huzursuz oluyo bebeğim herşeyden önemli. gruptan da ayrılmalıyım sizi etkilemek istemem ama ayrılmakta istemiyom iyi bi arkadaşlık kurduk nasılş yapsak ama diyet bitti benim için kızım doymuyor çünkü sütüm kesilirse dayanamam benim yüzünden kızıma bunu yapamam haksızlık.
selam kızlar istanbulda kar yağıyor süper:)
İnşallah istediğin bir yeri tutturursun cnm. Allah yardımcınız olsun tüüm sınava girenlerin.
Kızlar giremedim bugün nete fazla Arada girdim okuyayım diye, eşim gel beraber dizi izleyelim dedi. Napıyım gitmesem surat yapcak mecbur izledim.
Seng listeleri nasıl yapıyonuz ya ne zor hiç bişey anlamadım. :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?