Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

HAFİF AKTİVİTELER - 150'den az Kalori/saat
Bilardo 140
Uzanmak/uyumak 60
Ofis İşleri 140
Oturmak 80
Ayakta Durmak 100

ORTA DERECELİ AKTİVİTELER - 150-300 Kalori/saat
Oryantal Oynamak 340
Dans Etmek 210
Bisiklete Binmek 170
Bowling Oynamak 160
Kürek 170
Bahçe İşleri 270
Golf Oynamak (araba ile) 180
Golf Oynamak (arabasız) 320
Pazar Alışverişi 180
Ata Binmek 250
Ev Temizliği 250
Pinpon Oynamak 270
Yüzmek 290
Tenis (çiftler) 310
Evde Elektrikli Süpürge 220
Voleybol 260
Yürüyüş 200
Yürüyüş (acele) 240
Yürüyüş (hızlı) 300
Aikido 300
Tai chi 236

AĞIR AKTİVİTELER - 350'den çok Kalori/saat
Step/Ayrobik 440
Sırtçantalı Gezinti (5 kg'luk) 540
Badminton 450
Basketbol (maç) 660
Basketbol (atışlar) 390
Bisiklet (5 km hızla) 375
Bisiklet (7 km hızla) 600
Kayak Yapmak 460
Dağa Tırmanmak 460
Buz Pateni Yapmak 384
Koşmak 550
Koşmak (hızlı) 690
Duvar Tenisi 620
Rollerblade Kaymak 384
Kürek Makinesinde Çalışmak 540
Koşmak (çok hızlı) 900
Dalmak 570
Kar Temizlemek 580
Futbol Oynamak 580
Spinning 650
Merdiven Çıkmak 480
Yüzmek (hızlı) 680
Su Ayrobiği 400
Su Kayağı 480
Ağırılık Çalışmak (setler arası 30 sn.) 760
Ağırılık Çalışmak (setler arası 60 sn.) 570

Unutmamalısınız ki sizi stratejiye iten aktiviteler her zaman daha çok kalori harcamanıza sebep olur. Bir kum torbasını 1 saat yumruklamak, 70 kg.lık bir kişi için 354 kalori harcatırken, aynı kişinin karşısında biriyle boks yapması ona 531 kalori yaktıracaktır.

alıntıdır.

Yağ yakmanın, direnci artırmanın, koordinasyon ve denge geliştirmenin etkili bir yoludur, ip atlamak. Aynı zamanda, ip atlamak hızlı kalori yakıcısı bir kardiyo egzersizidir. İp atlama hızınıza bağlı olarak dakikada ortalama 11 kalori yakabilirsiniz. Eğer hızınızı ve kondisyonunuzu arttırarak atlamaya devam ederseniz dakika başına 20 kaloriye kadar yakmanız mümkündür. Yani ne kadar hızlı atladığınıza göre 10 dakikada 111 ila 200 kalori yakabilirsiniz.
Uzak doğu sporlarında ve boksta da oldukça popüler olan "ip atlamak", kondisyondan ziyade, dövüş sporları için önemli olan el ve ayak hareketlerinin koordinasyonunu sağlamak amacıyla yapılır. Profesyonel sporcular, biraz daha zorlaştırmak için, ağır halat ya da içinde çelik olan hortum ile atlarlar.
İlk yapmanız gereken şey, atlayacağınız ipin doğru uzunlukta olduğundan emin olmaktır. İpin tam ortasına basın ve ipi vücudunuz boyunca dümdüz çekin. Eğer boyu göğüslerinizin ortasına kadar gelebiliyorsa sizin için uygun görünüyor demektir. İp atlamak için başta biraz pratik gerekebilir. İp atlarken beton da atlamamaya çalışın, çünkü bu eklemlerinizi yıpratacaktır. Zemin için çim, parke, yoga matı veya halı seçmeye çalışınız. İp atlama egzersizini biraz daha zorlaştırmak için ayaklarınıza veya el bileklerinize hafif kum torbası takmayı deneyebilirsiniz, bu stil ip atlamak yaktığınız kalori miktarını da arttıracaktır.

İP ATLAMANIN FAYDALARI
Bu kardiyo egzersizi ile saatte 600 ila 1200 kalori yakabilmek mümkündür.

İp atlamak komple bir vücut çalışmasıdır.

Hızınızı ve eforunuzu çok rahat ayarlayabileceğiniz bir egzersizdir.

İp atlama sizi daha iyi bir sporcu yapabilir.

El ayak koordinasyonunu sağlar ve beyninizin iki yarısını da eş zamanlı çalıştırır.

Kaslarınızın beyin ile iletişimini hızlandırarak verdiğiniz tepki süresini kısaltabilir.

İp atlayarak bacakları sıkılaştırıp, kalçanızı dikleştirebilirsiniz.

Selülit ile baş etmenin uygun yollarından birisidir.

Lenf sistemini çok iyi çalıştırır.

Zihninizi dinginleştirmek için birebirdir. Stres attırır.

Varisleri ve örümcek ağı damarları giderebilir, ip atlamak.

alıntıdır

Son düzenleme:

oy oy oy sen büyümüşünde nelere dertleniyorsun yahu o sevdiceğininde seninde önünde o kadar çokk çokk yol varki bende lisede sevdiğim cocukla bir ömür gecircem sanırdım bazı şeyler kafamda büyürdü de büyürdü hayatta ne dertler var çaresi yoktur sen şanslısın.. bu yaşıma kadar ne öğrendim sen istediğin kadar güzel ol mükemmel ol karşındaki insan tipe fiziğe değer veriyorsa senden daha iyisini hep arayıp durucaktır..sen senin ruhunu fikirlerini seven benimseyen insanı bulucaksın yani aslında çoğu insanın ruh eşini aradığı gibi yoksa inan bana mutlu olamıyorsun..seni yara izinle örnek veriyorum çarpık dişlerinle yada bir ömür kullanmak durumunda kaldıgın ilacınla seni sevmeli eğer tam tersiyse salla gitsin onu doğru adam o hiç değildir..birde hayatını yaşamadan evlenme derim 27 den sonra evlen ama buldunmu kalbi gümgüm attıranıda evlen gitsin ehehe onu bulmak zor oluyor da en azından ben için öle oldu:))

doğru...Söyleyecek birşey bulamıyorum.Teşekkür ederim nurcancım...

kızlar hani diyordum ya değişik birşeyler diye...Bir site var oradan turlara falan katılabiliyorsun günlük.bir haftasonu paraya kıyayım da şöyle tekte olsam değişiklik yapayım kendime öyle ya da böyle paraya kıymasam da bir şekilde harcanacak.Oraya buraya gideceğine benim değişiklik yapabileceğim bir şeye gitsin yeter.Ama kış olduğu için şu sıralar tiyatro sinema vb. takılsam iyi olacak.İlkbaharda gidecem tura...

diyorum ki bu hafta içi sinemaya gideyim.Labirent filmine...sonraki hafta da tiyatroya giderim.
İlkbahara doğru da bir hafta kartepe turu bir hafta sapanca-maşukiye-abant turu yapayım diyorum.günü birlik.

araya giren haftalarda zaten işlerime yoğunluk veririrm.Yazında istanbulu gezerim.

Ooohhh gez bakalım, bugünlerinin kıymetini bilmek lazım cnm. Bak sonra gidemezsin.

iyi geceler bitmedi çamaşırı bulaşıgı vss gelemedim fazla ama bakıorumda kimseler uğramamış

Ooohhh gez bakalım, bugünlerinin kıymetini bilmek lazım cnm. Bak sonra gidemezsin.
İşte canım bunu biliyorum ama para olmadan olmuyor.Benim de 85 lira gizli birikmişim var.110 lirada annemlerin bildiği birikmişim var.yapacağım harcamaların bir miktarını da annemle yardım eder zaten.E yaza da bir iş bulur da çalışırsam daha ne :) 18 yaşındayım ama en iyi gezdiğim yerler gaziosmanpaşa eyüp bi de rami :)
iyi geceler bitmedi çamaşırı bulaşıgı vss gelemedim fazla ama bakıorumda kimseler uğramamış

evet canım kimseler uğramadı...

mrb nolur kusrma bakmayn gelemıorum dıe pc basına oturmaktan korkuorum yenı bısıler gorcm dıe ablası sureklı bısıler yazıo kesnlkle yapmayacklarmıs dugun feln bıze ancak 2013 un temmznda yaprlarmıs bzde kesnlkle bunu kabl etmıorz herseı bnm aılem yapck dugunu ewı duzmeyı ama edrnede yapmıcz dugunumuzu burada olck kına dugun oradada sewdıgımn arkdslaryla berabr bı nıkah yapcz okadr aıleme ne kadr tsk etsem az kalır sanırım yarn spora gtmıcm ayda oraya wercm parayı bırktreye karr werdm ama her sabh cıkıp yurucm ewe gelcm harektlerımı yapcm onda karrlıyım yarn sabh cıkcam mesla ıns faydalı olur

Ececim böyle şeylere kafanı takma,insan gerçekten severse sevdiğinin hiç bir kusurunu görmez,dünya güzeli gözükür gözüne...Zaten kusurların görüyorsa o gerçek sevgi değildir ki...Sonra insan sağlıklı evlenip,sonra da sakat kalabilir,ciddi bir hastalığa yakalanabilir,böyle bir durumda sevdiğini terk etmek mi gerekir..Tabii ki hayır...Umarım bir gün gerçek aşkı bulursun...Benim lisedeki erkek arkadaşım gözümde dünyanın en yakışıklısıydı,sonra üniversitedeyken onun çok çocuksu,sorumsuz olduğunu düşünüp ayrıldım.Şimdi ortak arkadaşlarla toplandığımızda ben bunun neresini beğenmişim diye soruyorum kendime...Oysa eşimi çok sevmiştim,hala da yerini hiç kimsenin dolduramayacağına inanıyorum...Seni gerçekten hakedecek birini bulursun inşaallah,sakın acele etme...

Kızlar bu hafta 11. olduğumuzu biliyorsunuz di mi?
Utanç vericiiiii
Sakın Hasretim sen karışma,bırak annesi ile kendisi halletsin,senin ufacık bir lafın sonra olay olur,aralarına girme...annesi ve ablası hakkında da kötü şeyler söyleme,erkeklerin sağı solu belli olmaz,birden onları tutar üzülürsün sonra...

Oh tatil planları başlamış Ececim,günlük turlar benim de ilgimi çekiyor...bizde oğlumla İstanbul u gezmeyi planlıyoruz bakalım....

menum : sabah 2 dılım cawdar ekmegı 2 parca tawuk peynır zaytın recel
oglen :elma 2 mandalına
aksam :k fleks
su 2 lıtre

canım herşeyin hayırlısı olsun inş. gönlüne göre de olur.Olur tabi ki faydası.Ben de spor salonuna gitmiyorum.Hayatım istersen telefonunu özelden at bana ara sıra konuşuruz.Girmek istemediğin zaman bildirim yapamayacağın zaman falan da haberleşiriz...

Ben de geldim:)

Sonunda sizi yakaladım.
Geri mi dönsem ne, çok alışmışım buraya.
Sürekli bu takımı kontrol ediyorum
buyur gel :) ama listeye alınabilmene kaç ay kaldı :):)
menum : sabah 2 dılım cawdar ekmegı 2 parca tawuk peynır zaytın recel
oglen :elma 2 mandalına
aksam :k fleks
su 2 lıtre

ama bunlar azzz hiçç yemeseydin bari..

İlle düğün mü istiyorsun Hasret,sadece nikah olsa tatile gitseniz daha iyi olmaz mı,düğünde de bir sürü sorun yaşanıyor...
Yürüyüş tabii ki faydalı olur ,spor salonu şart değil ki Hasretim...

arzu ablacıgm yazmıssn ya hala da cok sewıorum da ınan okadr ıcım sızladıkı onu okuyunca ben gecelerı yattıgmda hep dua edıorum allhm benı annemsız we bulntsız bırakma dıe korkuorum bısı olmasında allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…