Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

günaydın hilalim
ben 20 dk yaptım
cumaya kadr dengeli besleneceğim
akşam eve geç gidiyorum yemek yemeyeceğim 1 dilim karpuz biraz çilek yiyeceğim
öyle kararlar aldım
cuma tartı yüzümü güldürsün
ah bide regl olsaydım

ıns haftaya gıttıgnde dha DA YUZUN GULER ABLACM

eceıgım bn takımdan ayrılmak ıstıorum cnm
bnm uyelıkden sıl
ben yıne ara ara ugrarım ıns

Hasret, bu takımı dinamik kılan insanların başında geliyorsun. takımın sana ihtiyacı var canım, ben kendi adıma gitmeni asla istemiyorum. Ece'nin yoğunluğunda takıma gelemediği anlarda bile takım kaptanı olarak işleri çok iyi idare ettiğini, takımı toparladığını düşünüyorum.
lütfen kararını bir daha gözden geçir

silkelenip ben de bu akşam başlamalıyım eliptiğime
canım bisikletim beni bekler.
bu arada yeni kararlar yüzünü güldürecek İnş, karpuz akşamları çok iyi fikir.

hılalcım bolesı sanırım daha ıı olcak
aksamları bnde mı karpuz yesem
cok sewıorm karpuzu ya
sekerlı dıe sabh kahwltılarnda yıorum bnde

Son düzenleme:

hilalcim başlamalısın bisiklete bencede herşee yetişiyoruzda 20 dk bisiklete zaman ayıramıyoruz
ben 2 gündür yapıyorum devmı gelir inş

hasretcim evdeki karpuz çok güzel çıktı ve tüketmek lazım:))))
bide böle deneyim akşamları çünkü eve gittiğimde saat 8 i geçiyor

ee bıde karpuzun anawatanındasn
bızım ewdekıde guzl ama ıste sabh yemkle yetınıorum
ewe almıcm bıda dıorum
sogukda ıı gıdıo
sıskoluk kotu

ee bıde karpuzun anawatanındasn
bızım ewdekıde guzl ama ıste sabh yemkle yetınıorum
ewe almıcm bıda dıorum
sogukda ıı gıdıo
sıskoluk kotu

canım 2 senelik evliyim
ilk defa aldıgımız karpuz ve kavun güzel çıktı
eşim artık hep alırım diyo
hahha güya anavatanıyız

ben şöle düşünüyorum canım çiko tatlı yiyeceğimize en azından meyva doğal şker
abartmadan yiyebiliriz

bncede bncede
ama bna bıraklsalr bı karpuzu yerm kı

KARPUZ YİYEREK ZAYIFLAYABİLİR MİYİM?

Karpuz sulu içeriği ile yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Çoğumuzun sevdiği karpuz yazın bol miktarda tüketilmektedir. Fakat karpuz hakkında bir çok yorum yapılır, karpuz zayıflatır, karpuz peynir ile tüketilmez, karpuz şekeri yükseltir, yasaktır diyette tarzında bir çok bilgi kirliliği vardır. Peki karpuz yiyerek zayıflanır mı? Ne kadar karpuz yenmelidir?

100 gr. dilimlenmiş karpuzun besin değerleri şöyle sıralanabilir: 26 kalori; 0,5 gr. protein; 0,3 gr. lif; 0 kolesterol; 10 mgr. fosfor; 7 mgr. kalsiyum; 8,5 mgr. demir; 320 mgr. potasyum: 590 IU A vitamini ve 180 mgr. C vitamini. Görüldüğü gibi karpuzun besin değeri yüksektir. C vitamini, potasyum, A vitamini içerir. Ayrıca içeriğinde Laykopen vardır. Laykopen çok kuvvetli bir antioksidandır ve bizi kanserden korur, anti-aging etkisi vardır. Bu yüzden çok değerli bir besindir. Fakat tüm meyveler gibi içeriğinde furuktoz yani meyve şekeri içerir ve glisemik indeksi ( kan şekerini yükseltme değeri) yüksektir. Bu yüzden tüm meyveler gibi şeker içerdiği için miktarlarına dikkat edilerek tüketilmelidir.

Karpuz miktarı ne kadardır?
1 porsiyon meyve miktarı olan 200 gr karpuz yani 1 ince dilim meyvedir. Sağlıklı kan şekeri için biz meyveleri bir kerede 2 porsiyonun üzerinde tüketimini önermiyoruz bu yüzden ara öğünlerde en fazla 400 gr yani 2 ince dilim üzerinde tüketmeyiniz. Siz diyet yapıyorsanız ve yarım karpuz yiyorsanız bu size kilo aldıracaktır

Peynir ile tüketebilir miyim?

Karpuz bir çeşit karbonhidrattır. Karbonhidratı peotein ile beraber tüketmek daha fazla tokluk sağlar ve kan şekerinin daha yavaş yükselmesine neden olur. Bu yüzden evet peynir ve karpuz yemek yararlıdır fakat miktarlarına dikkat etmek şart ile. Ara öğünde 200 gr karpuz ve 1 dilim peynir çok iyi bir ara öğün örneğidir. Bunun haricinde karpuz ve peynir yani karbonhidrat proteinle tüketilirse kilo alırsınız tezi çok yanlıştır. Bilimsel değildir, hiçbir dayanağı yoktur.

Zayıflarken sürekli karpuz peynir yesem?

Zayıflarken aldığınız kaloriden çok bizim için sağlıklı besin örüntüsü önemlidir. Bu yüzden sürekli karpuz , peynir yenilerek yapılan diyetlerde sağlıklı bir zayıflama elde edilemez. Zayıflama diyeti tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli alınmalıdır. Arada tabii ki öğle ve akşam veya ara öğün olarak karpuz içeren bir mönü yazılabilir fakat bu arada, nadir olarak verilmelidir.

Örnek karpuz içeren diyet;

Sabah
1 kepekli tost

Ara
3 kayısı

Öğle
200 gr karpuz+1 dilim peynir+1 dilim kepek ekmek

Ara
2 adet ceviz
2-3 galete

Akşam
1 tabak etli sebze yemeği
1 kase yoğurt
1 dilim kepek ekmek

Gece
1 adet şeftali
200 gr ( 1 ince dilim) karpuz

ececim ben takımdan ayrıldım ama boş vaktim oldugunda giriyorum
bence bu şekilde yazacağına isim vererek yazsan daha iyi olurmuş
madem kurallara uyulmuyor kim uymuyorsa isim ver
mesela ben aslıya şu görevi verdim yapmadı gibisinden
bu şekilde yazarak çözemezsiniz
hasret gitmek istemiş hasret giderse burası çok pasif olur
gündüz hilal kendi kendinemi yazışacak
yorum yapmacaktım takımda değilim diye ama dayanamadım
bu takımda çok sevdiğim arkadaşlarım var
ben nacizane fikrimi belirttim

Boyum kısa işte benim o yüzden kilocuklarım var. 155 boy 60 kilo sağlıksız

Ya kalori sepeti iyi hoşta yediğimiz şeyleri o kadar yiyecek içinden aramak çok zor oluyor orda arama butonu olsaydı biz yazsaydık çıksaydı.

ececim bende aslıya katılıyorum, kim neyi yapacakmış ve yapmamış yazarsan daha iyi olur
mesela geçen hafta bana ve nisseye verdiğin görevi nisse olmadığı için ben yaptım ve sana yazdım
başka yapmam gereken bişey sen demedin ama sen demesende yapmam gereken ortak bişey varmıydı onuda bilmiyorum( yeniyim sonuçta kural olan başka bişey varsa yazdıklarından başka haberim yok)

dün akşam giremedim onun için önce dünkü menumu yazayım
sabah
nesfit
ara 1 salatalık 2 form biskuvi
ogle
ton balıklı salata bir dilim bugday ekmeği
ara 1 salatalık 7 yeşil erik
akşam
3 yemek kaşığı patates yemeği
3 yemek kaşığı domatesli bulgur pilavı
cacık
ara
sütlü kahve

2 bardak yeşilçay 45 dk yürüyüş bolca su:))

tuni walla öyle bir anlatmışsın ki ben siteye üye oldum bile:)

çok işe yarıyor hilalcim hem istediğinden yiyebiliyorsun( tabiki az) :)) bu sayede diyetteykenki depresif durumun olmuyor..:))hemde kilo veriyorsun:)
soruyorlar bana şimdi nasıl verdin
hamurişini kestinmi tamamen.... hayır
hiç çikolata yemedinmi nasıl durdun... hayır yediimm
....
...
düşünüyorum geçketende yiyerekte zayıflanabiliyormuş:)) ama ben zmaanında miktarları o kadar abartıyormusumki:) sorunda ordaymış zaten:9

olsun canım ilk başta zaten vucut fazla suyu atar, olsun oda lazım değil zaten onunda gitmesi lazım:) sonuçta önceden sudanda veremiyrdun pek değilmi:)
bence haftaya daha güzel olacak:))

hilalcim ve aslıcımm
sizin eliptik bisikleti çok merak ettimm baktım netten ama bir çok çeşiti var sanırım
siz hangisini kullanıyrosunuz memnunmusunuz size sorayım dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…