Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Aynen öyle, utancından yiyemiyorsun :) Kurtulalım canım ya, vallahi bıktım. Artık şişman kategorisine girmiyorum gerçi ama, birkaç ay önce alışveriş yaptığımda densiz bir kız yanıma gelip "Biz çok büyük beden çalışmıyoruz yalnız" demişti :S "Çok büyük beden"... O ne öyle ya, 60 beden miyim ben de öyle diyorsun 38 olmayabilirim ama 42 bedenim... Neyse, o an moralim çok bozulmuştu tabi de sonra düzeldim. :)

Bu arada blog'unu ben de merak ettim, linkini atar mısın :)

ben hiçöyle kilolar veremedim
gerçi son 4 yılı saymazsak öyle kiloluda olmamıştım
en kilolu olduğumda 68 filandım
ama evlendikten sonra bir baktım 70 75 80 ve hamile kaldığımda 84 kiloydum
hiç diyet yapamadım ama sürekli zayıflamak istedim ama veremdim tabi
ve doğumdan sonra 87ye çıktım her gören oo nasıl kilo almışsın dedikçe hiçbir kıyafetim üzerime olmamaya ve yakışmamaya başlayınca dur deidm ve buraya girdimm
ilk defa kilo verdim diyebilirimm
ve mutluyum umutluyumm
şu an 60 kiloya bile inme ümidim var15 kilo verebildiysem bi 10 kilo daha verebilirim diyorum inşşş:))

Verip alıp durduktan sonra vermemek bazen daha bile iyi Tunicim ya... Ömür boyu rejim yapmak insanda illa ki bir şeyleri bozuyor. Sen yeni kilo almışsın daha, onu da zaten veriyorsun. "Hiç öyle kilolar veremedim" deme, 87 ile başlamışsın, hesapla bakalım kaç kilo yapıyor :) İnersin 60'a da zaten, onun adı "60 kiloya inme ümidi" olmasın, "60 kiloya inme inancı" olsun :) Belki diyeceksin ki "Ne fark var?" ama var :)

aah o çeneler yok mu, düşük çenelilerden sıkıntı gelmişti bana da bir ara
şu sıra kiloma bişey diyemiyorlar ama sürekli "aaaaaaaaaa hamilesiniz heralde" diyorlar
yooo, göbekliyim diyorum
ama içten içe de onları dövmek istiyorum

verirsin, sana inanıyorum ben
kararlısın ve istikrarlısın
kilo vermede en önemli şey istikrar bence

evet millete neyse
bence sen bol bol mekik yap evde tv izlerken filan bölgesel çalışmak lazım artık
benimde göğüs hareketleri yapmam lazım
hem emzirmeden hem kilo vermeden dolayı sarkıyorlar ve hiç hoş olmuyorlar(

evet evet tabi fark var
60 düşme inancım tam inşş:))
böyle bundan sonra
hatta hedefimide 60a çekeyimmm
sonuçta diyeti bırakınca ister istemez bikaç kilo alınır
( şimdi sen bunada kızarsın ama:)))

sonrasındada artık hep tetikte olacağım bi kilomu aldım hemen dikkat edip o bir kiloyu vereceğim
bir kilonun üzerine bir kilo daha koymayacağım inş:)

öğle yemeğimi yedim
bir tabak peynirli makarna ve domates salatası

şimdide yeşil çayımı demledim içiyorum
ramazanda hiç içmedim 3 kupa içmeyi planlıyorum bugün

Niye kızayım Tunicim :) Ben de düşünüyorum o konuyu bazen, 2-3 hatta belki de 5 kg fazladan mı versem diyorum Garanti olsun diye. Dur bakalım, hedefimize bir ulaşalım da, belki fazladan veririz o zaman Bir de insan aç gözlü oluyor, büyük ihtimal zaten ilk düşündüğümüz kiloları ilerde aşağı çekeriz. Kiloyu korumak da işin en ince kısmı olacak zaten. İştahlı insanlar olmasaydık bu kiloları zaten görmezdik. O yüzden cılız insanlar gibi bir yeme düzenimiz olacağını düşünmüyorum ben. O iştah bazen bizi yoldan çıkarabilir ama dediğin gibi 1-2 kilo aldın mı alarmları çalmak lazım. Çünkü bu hallere de o ilk 1-2 kilolarla geldik. "Tatilden sonra, sınavdan sonra, düğünden sonra, bu aydan sonra" diye diye onları başımıza bela yaptık. O yüzden sıkı tutmak lazım. :)

Benimkiler de kilo alıp vermelerden dolayı tam formlarında değillerdi maalesef, hem de daha bu yaşta... Büyüklük farkları da olduğu için biri biraz daha dik, biri biraz daha sarkık duruyordu. Ama bir şey diyeceğim. Yani eğer başka bir hareketten olduysa onu bilemem de, bu eliptik bisiklete başladığımdan beri dikleşti benimkiler. Hatta daha küçük olanın hiç sarkıklığı kalmadı.

Yine bu sitede bir konu okumuştum, sarkmalara karşı hareket diye... İnternetten araştırınca da o hareketin aynısını tavsiye eden bir kadın spor hocası bulmuştum. Onu yapıyordum bir ara, hala her duşta 20 kere falan yapıyorum ama son zamanlarda gördüğüm için farkı ben bisiklete yordum. Bir de herkesin söylediği bir şey var: Şınav çekmek göğüs sarkmasına en bire bir hareketmiş. Ama ben cesaret edemiyorum küçülürler diye. Eğer büyük göğüslüysen şınavı da dene derim.

O hareket de şu: avuçlarını iki göğsünün ortasında birbirlerine bakacak şekilde tutuyorsun. Sonra ellerini itmeye başlıyorsun, avuçların birbirine deyip baskı yapıyor, bu da sarkmaya neden olan kası çalıştırıyor. Bu hareketi bir kaç saniye yapıp, gevşetiyorsun, sonra tekrar yapıyorsun. Umarım anlatabilmişimdir.

öğle yemeğimi yedim
bir tabak peynirli makarna ve domates salatası

şimdide yeşil çayımı demledim içiyorum
ramazanda hiç içmedim 3 kupa içmeyi planlıyorum bugün

3 kupa içebiliyor musun ki? Benim çok midemi bulandırıyor yeşil çay. Hatta siyah çay da 1-2 bardaktan sonra bulandırıyor. O yüzden ben içemiyorum. Sabah içtiğimden beri hala geçmedi bulantı...

yeşilçayı içemezdim önce hiç
sen nasıl içiyorsun bilmiyorum ama
ben aktardan aldım demliyorum
bazen içine kabuk tarçın bazende karanfil atıyorum ama çok bekletmeden içiyorum yoksa tarçın acıtıyor ve içimi zor oluyor
hatta bardağa koyduktan sonra bir küçük dilim limon varsa süper oluyor
bazende sade demliyorum içerken içine poşet böğürtlen çayı koyuyorum hiç yeşilçay tadı kokusu olmuyor
gayette güzel içiyorum hatta hoşuma bile gidiyor

Hazır poşet alıyorum ben. Poşetleri suyun içine atıp beraber kaynatıyorum. Tadını seviyorum aslında, tadıyla bir sorunum yok. Ama neden bilmem bulandırıyor midemi işte... Havalar serinlesin de, her gün içmeye başlayacağım yine...

hadi o halde hemen bugün başlayalım bölgesel hareketlere ne dersin?
her gün soralım yaptın mı diye
böyle daha disiplinli olur ne dersin?

Funda, bence yeşilçayı kaynatma. sadece demle. tuninin önerileri de çok iyi, karanfil, tarçın limon o acaip tadı maskeleyecektir eminim. böylece kolaylıkla içersin. ben de hiç hiç sevmiyorum yeşilçayı ama artık içebiliyorum. bayılarak olmasa da en azından midem bulanmıyor

öğlen yediklerimi yazayım, çok mu oldu bilemedim?

5 y. kaşığı kurufasülye
1 y. kaşığı pilav
1 kaşık salata
1 dilim kavun
1 minik dilim ekmek

Neden kaynatma dedin, sakıncalı mı oluyormuş kaynayınca?

öğlen yediklerimi yazayım, çok mu oldu bilemedim?

5 y. kaşığı kurufasülye
1 y. kaşığı pilav
1 kaşık salata
1 dilim kavun
1 minik dilim ekmek

Yo, bence çok değil, iyi olmuş.

Ben de benimkini yazayım:
1 tabak (8 yemek kaşığı) türlü
1 dilim ekmek (spor sonrası olduğu için acıkmıştım, mecburen ekmek yedim bu öğünlük)

Neden kaynatma dedin, sakıncalı mı oluyormuş kaynayınca?

Yo, bence çok değil, iyi olmuş.

Ben de benimkini yazayım:
1 tabak (8 yemek kaşığı) türlü
1 dilim ekmek (spor sonrası olduğu için acıkmıştım, mecburen ekmek yedim bu öğünlük)

öyle duymuştum kesin birşey bilmiyorum ama bak nette bir yerde şunu okudum şimdi:

Yeşil çayı kesinlikle kaynatarak tüketmeyiniz, bunun yerine daha önce kaynamış olan suyu üzerine koyarak demlenmesini bekleyiniz.

Ben de baktım şimdi, her yerde dediğin gibi yazılmış. Ama "zararlı olur" diyen yok. Ben de kaynatmadan demlemeyi bir deneyeceğim, tadı kötü gelmezse öyle devam ederim artık :)

tamam süper olur
bugün başlıyoruz o zaman
yarın soruyoruz
sen göbek ben göğüs hareketi
sayıyı bir yapalımda bugün ona göre belirleyelim
azdan çoğa doğru artırarak gidelim:)

yeşilçayın kaynatmamak gerektiğini bende duydum hem tadı baya ağırlaşıyor hemde sanırım genel olarak bitkileri kaynatmamak gerekiyorya içindeki maddeler parçalanabiliyor ve istenilen etkiyi göstermeyebiliyor
en güzeli hilalin dediği gibi kaynamış suyun içine atıp kapağını kapatıp 5 dk demleyip süzüp içmek:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…