Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

4 gün yokum ama ben girerim canım her fırsatta girmeden duramam:))

evet canım çocukluğuma dayanıyor olabilir,aç gözlüyüm,karnım doysa gözüm doymuyor ne yazık ki,utanç verici birşey biliyorum ama tatlı için yemek için ağladığım günleri bilirim,yoktu yani işte,alamazdım,canım isterdi ağlardım.açgözlülüğümün sebebi bu.

Aslında kesinlikle olay psikolojik. Bilinçaltımızda öyle bir karmaşık çağrışımlar dizisi yaratıyoruz ki, yemeden yapamıyoruz, sonra da kilo aldığımız için pişmanlık duyuyoruz.

Psikoloji eğitimi almadım, alanlara ayıp olmasın ama insanların davranışlarının altında yatan travmaları çözmekte % 95 başarılı olduğumu düşünüyorum. Kendimde bile 7-8 senede neler neler düzelttim ama şu yeme işini çözemedim. Tek zayıf noktam. Ne nedenini anlayabiliyorum, ne de bu konuya mantıklı yaklaşabiliyorum. Biri bir şey desin hemen alıngan, üzülmüş bir çocuk olup çıkıyorum. Keşke anlasam nedenini, keşke...

aynen canım,bende ahkam kesenlere hele bi doğurun sonra konuşun,ne kadar bilirseniz bilin çocuğunuz olunca ezber bozuluyor diyorum.benimki artık bebek değil ama canım,bişeyleri anlayacak yaşta,yakında 3olacak.bak geçen gün yine saat 5te tejonu aç tejonu aç dedi,açtım televizyonu ikimizde uyuyakalmışız,sabah 7de güüüm diye bir sesle fırladım,çekyattan yere düşmüş uyurken.yani onun da gözünden uyku akıyor sırf inadından tutturuyor içeri gidelim diye,o yüzden yatsın diye ısrar ediyorum

unutmadan yazayım menulerımı

sabah
2-3 kuru kayısı
su
kahve

kahvaltı
1haslanmıs yumurta
yarım domates
1kk peynır
4 zeytın
1 dilim kepekli ekmek

ara 1 dilim karpuz

ogle yıne yok gec kalkınca ogle yemegı yenmıyor ya kahvaltı zaten ogle gıbı bı vakıtte olunca

ara 5cig badem 5 cıg fındık

aksam
fırında sebze
2 dilim karpuz

yıne menu yazınca geldı aklıma yesıl cayı unuttum kalkıyımde yapayım.

kızlarrrrrrrrr isteyen varmı???? :)bak oturmadan soyleyın kalkmam bi daha :))))

İşte tartılar hakkında bulduklarım, belki ilginizi çeker: :)

Vücuttaki yağ ve su oranını hesaplayabilen tartılar BİYOELEKTRİK İMPEDANS ANALİZİ (BİA) yöntemi ile bunu yaparlar.

BİA yöntemi nedir?

BİA yöntemi kısaca vücuttaki direnç akımını ölçme yöntemidir. Bu yönteme göre tartıya çıktığımızda çıplak ayakla bastığımız o metal yüzeyden bize küçük bir akım (50kHz frekansa sahip 800mA’lik bir akım) verilir ve diğer ayağımızdan bu akım geri çekilerek iki ayağımız arasındaki direnci ölçmüş olur. Bu yöntem vücudumuzdaki yağsız doku kitlesi ve yağın elektriksel geçirgenlik farkına dayalı bir analiz yapar.
Biraz daha teknik konuşacak olursak cihaz vücutta ohm kanununa göre farklı noktalar arasında gerilim oluşturur. Elektrik akımı vücuttaki iletken materyaller aracılığıyla iki elektrot arasında akar. Akımı fiziksel olarak taşıyan vücut bileşenleri sodyum, potasyum gibi iyonlardır. Bu iletken materyaller kan ve idrarda yüksek, kaslarda orta, kemik, yağ ve havada düşük oranda bulunur. Elektrik akımı esas olarak taşıyıcılığı yüksek olan materyaller içinden geçer. Vücudun ön kol gibi bölümlerinde yüksek bir rezistans vardır. Gövde gibi vücudun geniş bölgelerinde ise rezistans daha düşüktür. Özet olarak BİA, duyarlı elektrotlar arasındaki yol üzerinde ortaya çıkan voltajı ölçer ve bunu analiz eder.

BİA yönteminde kişinin kilo ve yaş bilgilerine neden ihtiyaç duyulur?

BİA yöntemine göre tartıların vücudumuzdaki direnci ölçtüğünü ve bunu analiz ettiğini az önce öğrendik. Ancak bu direnç insandan insana ve kilo ve su durumuna göre değişir. Yani iki insanda yağ oranı aynı bile olsa iki ayak arası ölçülen direnç değeri boya, kiloya ve yaşa göre değişir. Bu yönteme göre ölçülebilen tek şeyin vücudumuzdaki direnç olduğu göz önünde bulundurulursa vücuttaki yağ oranını tahmin edebilmek için bir var sayıma ihtiyaç duyulur. Boyu, kilosu, yaşı, yağ/kas oranı aynı olan insanların ölçülecek direnç değeri de aynıdır. Bu varsayımın işe yaraması için tartıya yaşımızı ve kilomuzu giriyoruz ve tartı da vücudumuzdaki direnci ölçüyor böylelikle ona verdiğimiz bilgileri göz önünde bulundurarak vücudumuzdaki yağ ve su oranını hesaplamış oluyor.

Tartıda yağ oranımızı ölçmeden önce bilmemiz gerekenler

- Ölçümler bir varsayıma dayanarak yapıldığından dolayı bir yanılma payı vardır ancak bu yanılma payı azdır ve bu yöntem günümüzde sıkça kullanılan güvenilir bir yöntemdir. Günümüzde BİA cihazları (mesela tartılar), ölçüm kolaylığı, taşınabilirliği, maliyetinin nispeten düşük olması ve güvenilirliği nedeniyle vücut bileşenlerinin belirlenmesine yönelik diğer kompleks yöntemlere göre daha çok tercih edilmektedir.

- Bu yöntemle vücuttaki yağ oranını ölçmeyi kişi kendi yağ oranının azalıp azalmadığını takip etmek için kullanması daha yerinde olacaktır. Tartının verdiği değerlere dayanarak iki kişi arasında karşılaştırma yapmak çok doğru olmayabilir.

Ölçümden en az 4-5 saat öncesinde hiçbir şey yememiş ve içmemiş olmamız, testten 12 saat öncesinde hiçbir egzersiz yapmamış olmamız, testten önceki 24 saat içerisinde alkol ve kafein içeren içecek ve yiyecekleri tüketmememiz, test sonuçlarının doğru olarak değerlendirilmesi açısından önemlidir.

- BİA ile yağ oranı ölçümü hamileliğin ilk dönemindeki bayanlara ve kalp pili taşıyan kişilere tavsiye edilmemektedir.

- Ascit, periferal ödem, travma, yanık, sepsis ve diyaliz sırasında ayrıca vücut sıvı dağılımının değiştiği durumlarda BİA analizi geçerli sayılamaz.

Kaynak: Tartılar vücuttaki yağ oranını nasıl ölçüyor?

Ben de istiyorum, ben de...

Ama kakaolu sütümü yeni bitirdim, çayımı da yarın içerim artık :)

Kız ben kahve içmeden yaşayamam ki,24saat kafein almamış olman gerekir diyor.
Hatırladım ben ya,evet spor salonunda öyle diyorlardı,hoca soruyordu son 4saatte yedinmi diye

(((((((( kızlar cok moralım bozuldu ya.. mutfakta suyun kaynamasını beklerken panoya bakıyordum (basladıgımdan berı gun gun kilomu yazıyordum) haziran-temmuz 3.4 kg vermisim ama temmuz-agustos yanı son ay 1.4kg rezalet ((
ki diyete de mayıs 11de basladım. bir daha kacamak yaparsam var ya.. yazık o kadar zamana (((((((

Kız ben kahve içmeden yaşayamam ki,24saat kafein almamış olman gerekir diyor.
Hatırladım ben ya,evet spor salonunda öyle diyorlardı,hoca soruyordu son 4saatte yedinmi diye

Çayımı ben de içerim illaki. Ama kahveyle aram iyi değil, anca fal bakılacağı zaman türk kahvesi içerim

Ya bir de işin özeti şu, her tartının kendi formulü olacak, bir diğerini tutmayacak. Profesyonel ölçümleri de tutmayacak. Ama sana kendini takip şansı tanıyacak. Yani aşağı yukarı bunu bekliyordum zaten ama nedense bu sonuçla tatmin olmadım.

Sinemcim oruç tuttun mu bilmiyorum ama tuttuysan ondan olabilir. Tutmadıysan ve gereken her şeyi yaptıysan ufak çapta bir duraklama geçirmiş olabilirsin. Eğer kaçırıp da aldığından eminsen tek çare kaçırmamak canım.

tunicim gule gule gıt gule gule gel ama kacamaksız gel lutfen. hep beraber +lara gectık hepberaber -lere gecıp mutlu olalım canım olur mu :13:

canım kacamaktan oldu ya ılk defa kacamak yaptım. ramazanda yemekli misafir falan biraz kactı. sucumu bılıyorum ondan sınırlendım zaten

Kakaonun bilmediğim ne sırrı vardı?
Yağlı falan diyorlardı ama pek inanmıyordum onlara, ama...

kuşum tabi yağ var olmaz mı emegıne yazık içme ondan. 1 caykasıgı bal at sutune tatlı ıcmek ıstıyorsan. (durduk yere bir 100kalori almıssındır aksam aksam)
senı cadı senı bırde yesilçayı yarın ıcerım dıyor, kakao için çayı ertelıyor.

Kız 2 kaşık kakao 100 kalori yapmaz ki... Saf yağ olsa bile o kadar yapmaz... Bence o kadar yağ yok onun içinde ama durun bakalım, bir aratayım...

----------------------
Toz kakaonun yağ oranı çok daha düşüktür. Kakaoyu toz haline getirme işlemi kakao yağının çoğunu ortadan kaldırır. Yağ oranı düşük bir şekilde çikolata tadı almak için yiyeceklerde kullanılabilir. 1 çorba kaşığı toz kakaoda; 1.5 gr karbonhidrat, 1.2 gr lif, 1 gr yağ, 21 kcal enerji bulunur.
----------------------

Bir çorba kaşığı bile atsam 21 kalori yapıyormuş
Kakaonun kendisi yağlıymış arkadaşlar, ben yazanın yalancısıyım :)

benden uyarması sadece sen bılırsın canım. ben iyiliğin için soyledim :)

Oooo baya kaynatmissiniz
Bu Arda gündüz kurban hedeflerimizi yazmisiz
Bende yZzayim
Şimdi ben Ramazan bayramı icin 70 kilo demiştim bayramdan onçe 70,9 dum hedefime ulaştım diye sevincim kısa sürdü
Su an 73 kiloyum
Bende kurban bayanına kac desem kac desem 2 ay varsaa
Benimde hedfim 68
En fazla 68 olacam ins:)
Eksiği olacak fazlası olmayacak inss:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…