- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #66.041
Pekala takım, yeni başlangıçların tam sırası...
Kişisel sorunlar, kilo almalar... Hepsini unutuyoruz artık. Son günlerimizden de cesaret alarak yeni bir sisteme başlıyoruz.
"Pozitif düşünce"... Hepimiz duyuyoruz bunu... Kimileri "secret" diyor, kimileri başka şeyler... Adının ne olduğu önemli değil. Özeti "Ne düşünürsen onu yaşarsın." Umarım hepimiz buna inanıyoruzdur. Ben gerçekten inanıyorum, "çok örneğini yaşadım" demeyeceğim, çünkü bütün hayatım bunun bir örneği... O yüzden hep beraber takım sayfamızda ve günlük hayatımızda olumlama yapmamızı öneriyorum.
Öncelikle olumlama nedir, ne değildir bunu bir açıklığa kavuşturayım.
OLUMLAMA NASIL YAPILMAZ?
-ecek, acak: Zayıflayacağım, kilo vereceğim, fit olacağım...
Bunlar yanlış çünkü istediğiniz şeyi sürekli geleceğe erteliyorsunuz.
İstediğimizin tersini söyleme, -me -ma olumsuzluk ekleri: Şişman değilim, 46 beden değilim, kilo almıyorum.
"Şişman" kelimesi komple falso. "46 beden" de öyle... "Kilo almıyorum"... Bilinçaltımız -me, -ma bilmez. Eğer bunu derseniz, bilinçaltınıza geçecek tek kayıt "kilo almak" olacaktır.
Zorunluluk ifadesi -meli -malı: Kaçamak yapmamalıyım. Kilo almamalıyım.
Bunları söylemek size kendinizi baskı altında hissettirir, mecbur hissettirir ve doğal olarak olumsuz sonuçlara yol açar.
Koşul ifadesi -se -sa ekleri: Az yesem kilo veririm, Spor yapsam fit olurum.
Koşullu cümleler kullanmayın. Bu tür cümleler bilinçaltınıza şu anda başarıyı getirecek o sonucu gerçekleştiremeyeceğiniz imajını verir.
OLUMLAMA NASIL YAPILIR?
-Şimdiki zamanı ya da geniş zamanı kullanın: Kilo veriyorum, güzelleşiyorum, 38 bedenim, inceyim, güzelim.
Zihninizi inandırın, o da sizin için gerçek kılsın.
-Tekrarlarınızı sürekli kılın: Elinizden geldiğince olumlamalarınızı içinizden tekrarlayın, sesli tekrarlayın, kağıda yazın. Kendinizi ikna edene kadar tekrar yapın.
-İnanıyor rolü yapın: Ağzınızdan "zayıflıyorum" derken, içinizden "ulan böyle bir şeye kalkıştık ama pek saçma bir şey bu" demeyin, en azından nötr olmaya, bir denemeye çalışın.
-Cümlelerinizi uzun ve karmaşık kurmayın. Kısa ve çarpıcı, sizi etkileyecek cümleler kurun.
Gelelim sizden istediklerime... Herkes kendine uygun bir ya da birkaç olumlama cümlesi kursun ve elinden geldiğince bunu gün içinde tekrarlasın ve buradaki mesajlarının altına yazsın ama kesinlikle kopyala/yapıştır yapmasın. :)
Hiç yoktan sadece "güzellik, incelik" deseniz bile faydalı olacaktır. Ama tabi cümle de kurun. Gece yatmadan önce ve sabah yataktan kalkmadan önce de bunları tekrarlamaya özen gösterin.
Örnek cümleler:
Kilo veriyorum.
İnce ve sağlıklıyım.
Sakin ve rahat kilo veriyorum.
Çok kolay kilo veriyorum.
İnceyim ve mutluyum.
Spor yapmayı seviyorum.
Sağlıklı yemekleri seviyorum.
Güzel bir vücudum var.
Hayalgücünüzü kullanın. Bu yazdıklarım çok basit örnekler.
Funda bende sabahları tulum peyniri yiyorum,paketin üstünde kalorisi falan yazmıyor ama cevizlisi vardı,daha kalorilidir diye cevizli almadım,çörekotlusunu aldım
Kızlar ben kaçıyorum kocaman bir bardak su içip uyumayı düşünüyorum.Yarın görüşürüz inşallah iyi geceler.....
Ya funda ben sevmedim ama bu olumlamayı,yapmak istemiyorum mecbur muyuz.
Evet bu cümleleri düşünüyorum,sık sık kafamdan geçiriyorum ama her mesajın sonuna yazmak istemiyorum
Benim bu konuda tıbbi bir bilgim yok ama pekmez kansızlığa gerçekten iyi geliyorsa tabiki bırakma devam et. İlaç almaktan iyidir dediğin gibi; hiçbirimiz de sana bir şey demeyiz. Ama tıbbi olarak geçerliyse... :)
Kaşarı bırakman gerekiyor maalesef canım... :) Çok yağlı yememek lazım rejimde, yoksa kilo verilmiyor. Hedefine ulaşınca yersin ama tabi yine az yersin.
bütün olumsuz ayrıntılarımı yazmışım, olumluları unutmuşum:)
menüme ek olarak;
leslie ile 3 mil yürüdüm (tempolu 45 dk)
yarım saat ağırlıkla kardiyo programı yaptım jillian michaels ile (çok tıkandım ama aralıklı oldu)
2 litre su..
Geldim Kızlaar
İremcim aramıza hosgeldin:))
Handecim sende tekrar hosgeldin:))
Menumu yazayım once
Sabah
Nesfit
Ara
Bir yesil elma
Yesilcay
Öğle
2 dilim buğday ekmegi
2 yumurta
Peynir domates
1 bardak ayran
Ara
1 şeftali
Aksam
1 ızgara alabalik
2 kasik bulgur pilavi
Salata
Ara
1 yesil elma
Yesilcay
45 dk bebek arabasıyla tempolu yuruyus
2 kupa yesilcay
Bu arada Kizlar yesilcay ve yesil elma birlikte yenildiğinde metabolizma hızlandırıcı etkisi varmış
Yesilcay içtiğimde artık yanında bir yeşilleri yemeyi planlıyorum:))
dediğim gibi kötü bir menüydü zaten..pekmez konusunda şuna açıklık getirmek istiyorum..aslında hiç sevmem kansızlık problemim olduğu için hergün 1 çorba kaşığı yiyorum..kan hapı içmekten ziyade daha doğal olduğu için tercih ediyorum..bir de pekmezim köy yapımı, tamamen meyve özü 0 şeker..ama yine de yanlış bir seçimse bırakırım tabiki kilo vermek için..kaşarı da çok severdim ona veda etmek zor olacak:)
Zorunlu değilsin tabi ki canım... Her mesaja zaten yazmıyoruz. Sen de hiç yazma, düşünmek zorunda falan da değilsin.
İstemeyenler yapmayabilir arkadaşlar.
İremcim pekmez kansizliga iyi gelir doğru ama yogurtla yediğinde hiçbir anlamı yok
Sut yoğurt peynir gibi sut urunleriyle pekmez etkilesir, direk selat oluşturur hic bir anlamı kalmaz
Gunde bir kasik yiyebilirsin ama bence sade olarak tuketmelisin:))
zorunluluktan düşünmüyorum ki zaten,yani zayıfladım ve mutluyum,ince ve güzel hissediyorum zaten.
Ya funda ben sevmedim ama bu olumlamayı,yapmak istemiyorum mecbur muyuz.
Evet bu cümleleri düşünüyorum,sık sık kafamdan geçiriyorum ama her mesajın sonuna yazmak istemiyorum
Bence gayet guzel olmus menun pelincim:)) afiyet olsun:))Herkes burda kimseden ses yok,ben menümü yazayım bari.
Kahvaltı
1dilim tambuğday ekmeği
1yumurta
2zeytin
1tatlı kaşığı peynir
ara
bir bardak süt
yarım armut
öğle
bir tabak haşlanmış sade makarna
2kaşık yoğurt
ara
10badem,şekersiz çay
akşam
balık(yağsız palamut)
1dilim ekmek
ara
1bardak sütten neskafe
bir paket diyet biküvi (limonlu etiform)
çok yedim galiba bugün
yazınca çok göründü şimdi ama bugün ben hep açtım,2gündür hiç doymuyorum ne yapıcam ben
Bir kac defanın dikkatimi çekiyor bu pilavlarrMenüm (Cumanın stresi ile tam hatırlayamamakla beraber, o yüzden siz üstüne bir 400-500 kcal daha koyun)
Kahvaltı:
2 dilim ekmek
1 kk peynir
1 yumurta
7 zeytin
2 salatalık
Ara:
1 küçük kase mısır gevreği + süt
Ara:
2 porsiyon üzüm
Akşam:
6 köfte (höh deyin bana bakayım.)
4 kaşık pilav
salata
Güle güle giy arkadasım:))birde ust camasır aldım. uzun zamandır onunla ılgılı bır sıkıntım vardıiçi bayag bostu
Hemde beden M :)
Eki Görüntüle 515447
Handecim zaten yolun ok az kalmışHay hay Umutcan arkadaşım hoşbulduk bu arada:)Ben 30 yaşında 2 çocuk Annesi bir ev hanımıyım.67.4 ile başlıyan diyet maceram şuan 64.2 ile devam etmektedir.Kızım 12 yaşında oğlum 4 yaşında.Kısaca böyle arkadaşlar:))
işte annelik tecrübesi:)
bebişlerimize pekmez içiriyoruz ama süt ürünleriyle karışmamalarına dikkat ediyoruz,çünkü kalsiyum ve demir birbirini bağlıyor,etkisizleştiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?