Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kizlar bişey sorcam konuyla pek alakası yok ama esim bana Buharli temizlik makinesi almış daha kullanmadım kullananınız varmı ?

güle güle kullan canım,ben kullanmadım ama bu sitede okumuştum çok övüyorlardı,mutfak dolaplarının yağlı kapaklarından fayans temizliğine kadar herşeye kulanıyorlarmış

günaydınnnnnnnnnnn kızlar
nasılsınız canlarımmmmmmmm ben geldimmmmm
hafta sonum biraz zor geçti kendimi daha toparmamıs degılım iğnemi de vuruldum bugun diyetisyenime de gittim
veeeeeee listemmmmmmmm
sabaheynir,yada yumurta,tqm bugday ekmeyı çay
arada: bır meyve yada 1 bardak süt
öglen en sıkıntılı kısm ) ya salatalıkdomates,havuç,biber yada haslama sebze diyet yaptıgım zamanlar kabak,patlıCan,mantar falan yarılyorsdum
akşam:ızgara yada haslama sınırsız et ,tavuk, balık ve 1 top haşlanmıs patates ,salata yemek var ögünler arası sıra degısımı yapılabıllıyo öglen haslama yada ızgara tavuk gb
gün içinde 2 meyve

veeeee spor haftanın 3 gunu 1 saatlık yürüyüs geriye kalan gunlerde ip atlayacagım ev müsait bizim ,twistim var,pilates topum var hateketler edecegım ben bu diyetle 91 kilo dan 70 kılo ya ınmıstım
kızlar dr tartısında 80,7 ÇIKTIMMMMMMMM VALLA ŞOK OLDUM TOK KARNINNA TARTILDIM ONDAN MI ANLAYAMADIM GITTI DOKTOR DA İNANAMADI KILO MA 75 KILO LUK BIR KIZ CIKMISTI BENDEN ÖNCE ODADAN BENDEN DAA KILOLU GORUNUYOR DU NASIL BIR ETIM VARSA ARTIK

Günaydın dilsiz takım!
Aranızda konuşma yetisini geri kazananlar varsa belki gelirler de iki muhabbet ederiz. :)

"Uyarı dışında hatırlatma yapmayacağım" demiştim. Ama defterime baktığımda son günlerde işlerin çığrından çıktığını görüyorum. Bir sürü çarpılar var. Çarpı demek, uyulmayan kural demek. Üye sayısı arttıkça kuralları umursamaz olduk sanki... Ama burda iki kişiye uyarı da verdim. Uyarıların lafta kalmadığını, bu uyarıların hesabını tuttuğumu ve çok kaşınanı diskalifiye edeceğimi de söylemek isterim. :)

Ben yazmadıkça galiba takip etmeyi bıraktığım düşünülüyor ama öyle değil. Her şey tıkır tıkır işlemeye devam ediyor. Bu paylaşımsızlık, umursamazlık beni çok rahatsız etmeye de başladı. Sadece beni de değil; bu takıma emek veren ve takıma inanan arkadaşları da...

Öncelikle bir hatırlatma: Daha önceden söylemeniz kaydıyla izinli yazılırsınız. Yani "yarın şehirdışındayım, internete giremeyeceğim." dersiniz; "4 günlüğüne memlekete gidiyorum." dersiniz... İzinli yazıyorum öyle durumlarda ama ÖNCEDEN söylenildiği zaman. 3 gün sonra gelip "çok işim vardı, yazamadım." derseniz bu hiçbir şeyi değiştirmiyor. Aldığınız uyarıyla kalırsınız.

Bu yazdıklarıma alınan çok kişi olacaktır çünkü çoğumuz bunu yapıyoruz. O yüzden şöyle söyleyeyim. Bunları yazarken aklımda belli bir kişi yok. Ama bunu çok kişinin yaptığını biliyorum. Bir kişinin yaptığı bir kuralsızlık bir başkasının da kuralsızlık yapmasını tetikliyor. O yüzden bugünden sonra daha dikkatli olun.

Biraz deşifre yapacağım şimdi; buna da kimse alınmasın.

Öncelikle Tuni'ye de galiba nazar değdirdik. :) Son zamanlarda paylaşım yapamadı; iki günü zaten izinli geçirdi... Son iki günde de ne mesaj ne menü yazmadı. Tunicim bu 7 günde yazılmayan bir şey daha olursa uyarı vermek zorundayım. Senin dikkat edeceğini biliyorum gerçi ama hatırlatmak ve seni durumdan haberdar etmek istedim.

En yeni üyelerimiz olan İrem, Şeyda ve Reyna pek dikkatli değiller. Bunları genel tablonuza bakarak yazıyorum kızlar. Son birkaç güne özel falan değil. Geçerli sebeplerin olduğu günler tabiki de var, o yüzden genele bakarak söylüyorum. Reyna'nın ben sormadan durumunu belirtmesini tercih ederdim. Ama internet bağlantısı bulamadı diyelim şimdilik; zaten onu bugüne kadar izinli yazmıştım yine de...

Bakın üyelerimizin yarısının bilmediği bir şey anlatayım. Ramazan bayramı civarında bu takımda aşağı yukarı 5 kişiydik. Ama bir günde 3 sayfa mesaj yazardık. Şimdi 11 kişiyiz ama dün 1 sayfayı bile dolduramadık. Hafta içi normal günlerde 2 sayfa anca doluyor.

5 kişi = günde 3 sayfa
11 kişi = günde 2 sayfa

Nasıl oluyor bu şimdi?

Yeni üyeler gelip, "5 mesajı yazayım da gideyim" tavrıyla hareket ettikleri zaman herkesin hevesi kaçıyor. "X kişi gelip peşpeşe 5 mesaj yazıp gidiyor; ben bütün gün burdayım." deyip haksızlığa uğradıklarını düşünüyorlar üyelerimiz. Bence gayet de haklılar. Ben de hep düşünüyorum "Bu 5 mesajı yazıp gidenler uyanık da biz enayi miyiz?" diye...

5 mesaj kuralını koyduğumuz zaman üyelerimizin çoğu "5 mesaj çok az değil mi, ben günde en az X kere mesaj yazıyorum." dedi. Ben de onlara şuna benzer bir şey dedim: "Burda hepimiz zaten mesaj yazıyoruz. 5 mesaj yeni gelenlerin adaptasyonunu sağlar, sonra onlar da çok yazmaya başlarlar."

Ama şimdi bu kuralın iyi niyetimizi suistimal eder gibi kullanıldığını düşünüyorum. İlk günlerde ılımlı yaklaşıyorum "ilerde açılır" diye... Ama aradan haftalar geçiyor ve o kişi hala gelip 5 mesaj yazıp gidiyorsa bu hoş olmuyor. Zaten 5 mesajla kimse kimseyle kaynaşamıyor da...

Ben buraya ilk geldiğim gün bile belki 20 mesaj yazmıştım. Ramazan tatilinde bir ara pek kimse yoktu ama yine de az paylaşımdan takımımız kapanmasın diye kendi kendime bir şeyler yazardım. Ve bazı arkadaşlar 2 hafta bekleme süresinden yakınıyor. Ben takıma geldikten yaklaşık 4 hafta sonra yarışma listesine girdim. Ama hiçbir zaman "dur bakalım ya, kendimi çok kasmayayım, nasılsa daha deneme süresindeyim, çok mesaj falan da yazmayayım, önce bir listeye gireyim de..." demedim.

Takım kurallarına bir madde var, orda "üye adaylarında deneme süresinde günde 5 mesajın üzerinde paylaşım bekliyoruz, çünkü niyetinin ciddi olduğunu görmek istiyoruz." diyor. Günde 5 mesaj yazıp gidenleri bile listeye alıp üye yaptım. "O kadar bekledi, şimdi üzülmesin." dedim. Ama gördüm ki bir şey fark etmedi.

Yani ne yapacağız, nasıl yapacağız bilmiyorum ama bu böyle gitmemeli diyorum. Bundan sonra da 5 mesaj yazıp tüyen adayları üye yapmayı da düşünmüyorum. 1-2 kere hatırlatmasını yaparım; aynı şekilde devam ederse gider katılmak isteyenler başlığına yine yazar; başka bir takımdan davet bekler. Deneme süresindeyken uyarı alan adayların deneme süresini uzatmayı da düşünüyorum. Ama 5. takımın iyi niyetinin suistimal edilmesini artık istemiyorum. Buraya gerçekten bağlı olan tüm üyelerimiz adına ayrı ayrı üzülüyorum.

Belki bu yazdıklarım yeterli olur da bu anlattığım sorunlar düzelir. Hiçkimseyi takımdan atmak gibi bir planım ya da isteğim zaten yok. Ve tekrar hatırlatmak istiyorum, yazdıklarım özellikle birilerini hedef almıyor. Ama eğer bu yazdıklarıma alınıyorsanız; demekki yakındığım durumları siz de yapıyorsunuz ve farkındasınız demektir. O yüzden bu yazıyı okuyup da "Acaba beni mi kastediyor?" diyen arkadaşlar lütfen bu yazdıklarım konusunda biraz daha özenli davransın.

Eğer "Geçmişte düzensiz yazdığım oldu ama artık düzenli yazıyorum. Üstelik takımımla konuşmak için yazıyorum, 5 mesajı doldurmak için değil."diyorsanız ve bunu da samimi diyorsanız; bir problem yok demektir.

Son düzenleme:

Anladım Pelincim, haklısın tabi bu durumda... :)

Berivancım sen bize yine evdeki tartını baz alarak bildirim yaparsın. Bir de 75 kilolar senden fazla durduğuna göre (tabi boyunuzun yakın olduğunu farz ediyorum) demekki spor yapmamana rağmen yine de kas oranın yüksek. Eğer öyleyse kasların da çabuk gelişir. Bu listeyi diyetisyen verdi değil mi? Artık tamamen buna mı uyacaksın?

ewt canım akapunturcu diyrtisyenim verdi suan kulaklarım da akapuntur var reklam yapmak olmazsa isim vereyim eskişehir onvak hastanesi erol kıyak doktorum ben bu lıste ıle kılo vermıstım ve yıne aynı sekılde verecegım kulaklarım da akapuntur oldugu ıcın acıkma olmuyo halsızlık falan şimdilik çok ıyıuyım

Son düzenleme:
Fundacım ben bu dıyetı uygularken onceden yıne yuruyuş yapıyordum 2 aylık da pilates e gıtmıstım vucudum sıkı olması bundan olabılır

Bu akupunktur iştahı kesiyor, zayıflatıyor biliyorum ama yan etkisi oluyor mu acaba Berivancım?

Fundacım ben bu dıyetı uygularken onceden yıne yuruyuş yapıyordum 2 aylık da pilates e gıtmıstım vucudum sıkı olması bundan olabılır

Olabilir canım. Ama yine de bir altyapı vardır; yoksa sadece 2 ayda yapılan spor o kadar fark etmez.

bu akupunktur iştahı kesiyor, zayıflatıyor biliyorum ama yan etkisi oluyor mu acaba berivancım?

olabilir canım. Ama yine de bir altyapı vardır; yoksa sadece 2 ayda yapılan spor o kadar fark etmez.

Canım dr um sadece akapunturcu degıl aynı zaman da anestezı uzmanı Bunun egıtımını akapuntur uzerıne yapmış iğnelerı kulakda takılı iğneler de kalıte olarak degısıyor mus çınden gelenler kalın uclu oluyo bu bende kı ınce ve ilk gun den etkısını goster dı sordum yan etkısı nı ama yok dedı bakalım 7 aylık bir çizelge yaptık

sporu pek sevmem ama belli dönemlerde yaptım yapı meselesi zannedersem

Son düzenleme:
kızlar ben dün bi kücük kaçamak yaptım akşam ne yedim 2 tane börek çok pişmn oldum akşama kadarda hep geçiştirme bişeyler yedm yemek yemedim baya harekette yaptım ama sabah tartıda bide baktım 400 gr fazla çok moralim bozuldu ben okadar yemedm ve sonra dogru düzgun bişey yemedm 1 haftalık diyet boşa gitti çoooooook moralim bozuk zaten durmuştu 2 gundur veriyodum sizce neden nerde yanlış yaptım??????????????????????????????????????????????

diyette duraganlık olabılrır bugun normal dıyetıni yap bol sıvı al ve spor yap tekrar kilo vermeye başlarsın börek falan sakın yeme canımm

fundacığım kurallar ve uygulama konusunda haklısın ama benim netim yapıldı ve ben hergün mesajlarım tam yazmama ramen hemen hemen hiç birine cevap yazılmıyor cumadan beri giriyorum kimse yok eee 5 mesajıda insan kendi kendine yazmak isyemiyor ben hatta yazabilecek durumda yken bile(5 mesaj sonrasında )hiç yazmak isyemiyorum ... birde mesajlarımız illaki günlük hayatımızdanda olmalı ama motive edici konular yarışcı ruhunu tazaleyıcı teşviklerde olmalı ,ben dikkat ediyorum bu anlamda sadece sinemin diyet önerileri ve kendisinin zayıflama sürecinde bahsettiği motive amaçlı masajlarhariç hiç sayfamızın içeriyle ilğili konular yok,hepimiz resmen buyı yamuhabbet ya ,yediğinin gunahının cıkartıldığı yada hastalığından bahsettiği yer gibi kullanıyor ,yanlış anlama olmasın tabiki onlarda olucak ama birazda içeriğe uygun mesajlar atalım ....

kızzzzzzzzzzz unutma heeeeeeeee yarıstayız anacımmmmmm demedi deme çok fena döndüm bu kez

selma kızlar döndüm burdayımm
tam olarak okuyamadım ama fundanın msjına göre çokta okunacak sayfa yok anlaşılan

fundacım çok haklısın canım
senin ilk geldiğin dönemlerde bayramda hele buraya günlük gibi yazmıştın kimse olmasa bile yazmıştın
hatta sonra bende geldim kaptan yok ortada yazık berivancık tatilde kukuman kuşu gibi kalmıştık ama yazışmıştık yinede söyleğdin gibi

5 msja az demiştim o zmaanda şimdide aynı düşünüyorum aslında kişi başı 5 msj ne motive oluruz ne adapte ( tabiki ekstra durumlar olabilir mesela şu bir hafta benim için çok zorluyrdu deidğin gibi 2 gün hastaydım izinliydim 2 günde mağdurdummm hem 2 çocuklu yatılı misafirim , hemde canavar gibi bi oğlum vardı:))) gelip yazma gibi bi durumu geçtim afedersiniz tuvalate koşturarak girdim çıktım o arada oğlum çocuklara bişey yaparmı diye:)))
neyse o kısımları geçelim
misafirim gitti ben iyileştim diyet açısındanda ne yaptığımı bilmediğim günler geride kaldı ve burdayımm

cuma yarışmasının bitebileceğiyle ilgili şeylerde okudum
bu durumda elimizden geleni yapmalıyız
sayfamızı canlandırmalıyız ve kenetlenmeliyizki öyle bi durumm olursa sayfa olarak yolumuza düzgün bir şekilde devam edebilelimm

herkesten ektra itina bekliyorum bende dahil tabikii

tunaydın....

ohh hayırlı olsun berivancım yeni programın.. :) ben bayag saglam atak beklıyorum senden artık. oglen hakıkaten sıkıntılı bolum olmus. iş'te ayarlamak biraz sıkıntı. ama sen o işide halledersin. olmadı bir sefertası alırsın kendı yemegını kendın goturursun fıstıgım.
tok karnına zaten fazla cıkarsın tartıda ama her tartıda aynı cıkmıyor ınsan canım o yuzden normal.. sen fundanın dediği gibi kendi tartının olcusunden devam edersin burası için.

Ne yalan soylıyım, artık son zamanlardakı durgunluktan dolayı ben tam vazgecmiştim...
dun artık, ''kendi kendime yazıyorum hep genelde madem yeni olayımız bu bende 5mesaj+menu yazıp cıkıyım'' dedim. cunku samimi soyluyorum son zamanlarda genelde sıkılıyorum foruma gırdıgım zaman ve yıne son zamanlarda bana hıc bır katkısı yok forumun. bunu uzulerek soyluyorum ama cok samımıyım...
üstelik demeden edemicem, tamam yasaklar, cezalar kalktı ama, işinde suyu cıktı. hergun menulerde yıkılıyor. gun yapıyor gıbı olduk. yani değil motive olmak morali bozuluyor insanın...

bunları soylerkende hıc bır ısım yok aklımda cunku son zamanlarda takımın çogunlugu boyle, zaten isim ayırt edebilecek bir durum yok. biz Yarışma Takımları arasında en iyi takımlardandık ne oldu bilmiyorum...

Herkesin her yazdığına cevap yazılmıyor ki... :) Hangimiz her yazdığına cevap alıyor? Yeri geliyor soru sorulduğunda bile cevap alınamıyor. Üstelik ben sana özel bir tavır yapıldığını düşünmüyorum; senin yazdıklarına cevap verildiğini de düşünüyorum. Menülerine mesela bir sürü yorum yapılıyor. ÜStelik "yazdıklarıma cevap verilmiyor" diyorsun ama sen direk sana yazılanlar hariç pek cevap vermiyorsun sanki... :) Tabi ben bunların hesabını tutmuyorum ama bana öyle gibi geliyor. Sadece rejimle ilgili konuların konuşulduğu takımlara hiç baktın mı? Doğru düzgün hiç mesaj yazmıyorlar. Bu takımın bizi bağlayan bir yanı varsa birbirimize bağlı olduğumuz için var. Bu da normal hayatımızdan, kendimizden bahsettiğimiz için oluyor.

Ben senin burdaki duruşunun farkındayım. Adını bile vermek istemedin, bu demek? "Özel her türlü bilgimi saklı tutmak istiyorum." demek. Tabiki buna saygıyla yaklaşıyorum. Ve senin ideal gördüğün şey bu; yani sana göre hepimizin yapması gereken şey de bu. O yüzden gerçek hayatımızdan bu kadar yazılar yazılması seni rahatsız ediyor bile olabilir. Bu da normal. Ama çoğumuz için gerçek hayattan yazılar yazmak gerekiyor. O zaman bu forumun gerçekçiliği oluyor. Bu arada, zaten bu konuya karşı çıkmadığının da farkındayım.

Ama madem içerikten rahatsız oluyordun, keşke bunu daha önce dile getirseydin. :) Biliyorsun ben önerilere açığım. Senin gördüğün bu durumun düzeltilmesine yönelik ne gibi fikirlerin var? Yaz bize, konuşalım. Uygulanabilirse de uygulayalım o zaman.

racım ben son kısmına katılamıycam canım umarım yanlış anlamazsın
burda sadece diyetle ilgili sayfalarca hergün ne yazabilirizki
tabiki günlük hayatımızdanda bahsedicez ona göre konu açılacak
geçen gün ne güzel hayvanlarla ilgili yazışmışlar arkadaşlar ( diyetle alakası varmı yok ama bence çok çok güzel olmuş ve sayfalarca yazılmış)
geçen bi ara yine ailevisıkıntılarla ilgili yazışılmıştı oda çok güzel olmuştu, sıkıntısı olan buraya yazacakki yalnız olmadığını anlasın sıkıntısını atsın rahatlasın
yeri geliyor alışverişlerimizden yeri geliyor ailelerimizden yeri ygeliyor yemekelrimizden bahsediyoruz
önemli olan burda yakınlaşmak samimi olmak ve motivasyonumuzu artırmak
sen özel hayatınla ilgili şeylerden bahsetmek istemeyebilirisn bunu anlayışla karışlarım
ama yazanlar içinde ben kendi adıma hoşuma gidiyor sadece diyet muhabbetiyle hergün her msj geçmez zaten(

Tunicim senin oğlan gerçekten o kadar canavar mıydı yahu? Çocuklara bir şey yapar diye korktuğuna göre... :)

Yarışmanın düzeni bozulursa zaten eminim bu takımın yine büyük bir çoğunluğuyla bir günlük açar orda da devam ederiz. Bekleyip göreceğiz artık. Burda en azından ilk adımı atmış ve birbirimizi bulmuş olduk, değil mi ama? Diğer takımlar ne yapsın, çoğu takım günlük falan da açamaz, hepsi kopuk kopuk...

haklısın tunım kapansa bıle yarıslar bız takım olarak devam edelim ben de dondum burdayım elimden geldıgınce bıldırım yapıyorum yıne yaparım

Sıkıntılarının farkındayım Sinemcim. Bu hafta benim de giremediğim bir sürü gün oldu. Ben yine herkese cevap vermeye çalışan biri olduğum için konuşmaların akıcılığına biraz katkım oluyordu. Ama ben de giremeyince iyice kötü olmuş durum. Hele son 2-3 gün, yerlerde sürünmüşüz resmen...

Acilen bazı kararlar almalıyız. Yani karar deyince de çok ciddi duruyor farkındayım ama takımımızı canlandıracak fikirler bulmalıyız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…