Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

berivancığımmm cnmmm biz seninle hiç çakışamıyoruz canım ya,eeee rakiben çok gaza gelmiş durumda eyerrrrrrr bir arkada kallllll inan dilimden kurtulman imkansızzzzz.........

ayy ben bu kavga eden yaratıkları geriden güler gibi görmüşdüm ama bunlar baya baya sinirli bakıyorlar cnmmmmmmm...

DAHA ÖNCE PAYLAŞMIŞ OLABİLİRİM AMA TAM HATIRLAMIYORUM,O YÜZDEN TEKRAR PAYLAŞIYORUM.....
‘Battı balık yan gider’ mantığı ile ufak kaçamakları tehlikeli boyutlara taşımak
50 hata onleyın

Zayıflamak isteyen kişilerin en çok yaptığı 50 diyet hatası.

1- Zayıflayabileceğine inanmamak, karamsar tavırlar sergilemek

2- Kısa süreli çözümler getiren zorlayıcı diyetler uygulamak, hayat boyu çözüm getirecek sağlıklı yolların arayışına girmemek

3- Zayıf olmak uğruna her gün aynı tatsız, tuzsuz yemeği yiyeceğine kendini ikna etmek. Tek tip diyetleri uygulayabileceğine inanmak

4- Kalori sayma konusunda obsesif olmak. Unutmayın kilo kaybında kalori kısıtlaması tek kıstas değildir, yediklerimizin içeriği, miktarı, zamanı, kombinasyonu, vücutta metabolizma olma hızı ve verimi ile hazırlama şekli de çok önemlidir.

5- Çok sık tartılmak ve her tartıda büyük kilo kayıpları beklemek

6- Yeteri kadar sıvı almamak. Su yerine çay, kahve ve gazlı içecek tüketmek

7- Bolca şekerli meşrubatlar, bol kalorili, kremalı kahveler içmek

8- Evlendikten sonra, hamilelik süresince ve özel günlerde kendine sınırsız yemek yeme özgürlüğü tanımak. Her özel anı yemekle ödüllendirme yoluna gitmek

9- Taze gıdalardan çok hazır gıdalara yönelmek, aşırı katkılı, şekerli ve yağlı yemekler tüketmek

10- Sos veya eklenen malzemeleri kalorisiz gibi değerlendirip salata veya sebze tabaklarını tüketerek zayıflamaya çalışmak. Fark etmeden gizli kalorilere tutsak olmak

11- Plansız olmak. Beslenmenizi planlayacak size özel bir mönü olmadan başarı sağlayamazsınız. Mutlaka diyetisyen kontrolünde size özel olarak hazırlanmış bir mönü takip edin

12- Başarısızlık durumunda başkalarını suçlamak, hatalardan ders almamak

13- Çabuk pes etmek, minik bir sıkıntıda diyeti terk etmek

14- Yenilen yüksek kalorili besinlerin zararlarından bihaber olmak, sadece kilo kaybına odaklanıp, ne kaybettiğinin farkında olmamak. Unutmayın gerçek kilo kaybı yağ kaybıdır, su veya kas değil.

15- Doygunluk hissine rağmen tabağı silip süpürmek, durma noktasını bilmemek

16- ‘Battı balık yan gider’ mantığı ile ufak kaçamakları tehlikeli boyutlara taşımak

17- Paranın karşılığını almak adına veya şuursuzluktan açık büfelerde sınırları zorlarcasına yemek

18- Kahvaltıyı atlamak

19- Bütün gün aç kalarak kilo vermeye çalışmak

20- Bir öğünde aşırı yiyip, akabinde kendini cezalandırırcasına bir diğer güne kadar bir şey yememek

21- Genetik olarak şişman olmaya programlanmış olduğuna inanmak

22- Değişime açık olmamak

23- Spor yapacak vakit bulamadığından yakınmak

24- Sporun iştah artışına neden olabileceğini düşünerek uzak durmak. Sizin ihtiyaç ve performansınıza uygun, spor uzmanı tarafından hazırlanmış programlar kendinizi daha doygun hissetmenize yardımcı olacaktır. Fiziksel olarak aktif hale gelen vücudunuzun besin gereksiniminin, harcanan kalori miktarı ile paralel planlanması gereğini de unutmayınız.

25- Her günü tam anlamıyla sindirerek yaşamamak, zayıf olacağı günlere odaklanıp hayatı ertelemek, dolayısıyla depresif ruh haliyle yemekle kendini mutlu etmeye çabalamak

26- Arkadaş sohbetlerinde alınan diyet veya bitkisel sanılan ilaçlarla zayıflamaya çalışmak

27- Kullanılan bazı ilaçların iştah artırıcı yan etkilerinden kaynaklı aşırı besin tüketimi karşısında doktor ile temasa geçmeden durumu kendi kendine kontrol etmeye çalışmak

28- Meyve yiyerek ya da sadece haşlanmış sebze tüketerek tek tip diyetlerle, kendi kendine zayıflamayı beklemek

29- Sauna veya sıvı kaybettiren aktivitelerle zayıflamaya çalışmak

30- Destek ürünler, vitaminler, çaylar vb. uygulamaların zayıflamada yapılan diyet veya spordan daha önemli olduğuna inanmak

31- Sporu zorunluluk olarak görmek, yaşam standardı içine alamamak, günlük yapılacak işler listesine egzersizi eklememek

32- Şeker eşiğini yükseltmek, doğal şeker kaynakları ile yetinmeyi bilmemek. Bu durum, kişilerin her geçen gün tatmin olma eşiğini artırmakta ve ‘şeker ne kadar fazla ise o kadar iyi’ noktasına ulaşmalarına neden olmaktadır

33- Aşırı alkol tüketmek, yanlış içki tercihleri yapmak

34- Televizyon karşısında, telefonda konuşurken, bilgisayarda çalışırken yemek yemek bu sayede kişiler yemek yeme eylemine odaklanamamakta ve aldıkları fazla kalorilerin farkına varmadıkları gibi doyma eşiğini de algılayamamaktadırlar

35- Çok fazla televizyon izleyerek, playstation oynayarak veya bilgisayarda çalışma saatlerini uzatarak fiziksel aktivite zamanından çalmak

36- Çok bol ve rahat kıyafetler giyerek, beden imajından kaçmak

37- Kişisel gelişime kapalı olmak, kendi ile barışık olmamak

38- Kendini şişman olarak kabul etmek, daha iyiye ulaşmak için inançsız olmak

39- Atılmasın, ziyan olmasın diye tabakta yemek bırakmamak

40- Yemek pişirirken veya sofrayı kurarken tadım yapmak

41- Özel günler haricinde de pasta, börek, hamur işleri ve özel yemekler hazırlamak

42- Misafire servis etmek üzere her zaman evde hazır ve yüksek kalorili besinler bulundurmak

43- Şekerleme, abur cubur veya çikolatayı her an görünür kaplarda ve ortamlarda bulundurmak

44- Her öğünde sebze tüketmemek, yemeğe eşlik etmesi için ekmek, makarna, patates püresi gibi yoğun karbonhidrat kaynakları hazırlamak

45- Açılan paketi bitirmeye odaklanmak, porsiyon kontrolü yapamamak

46- Başkaları istiyor diye kilo vermeye çalışmak

47- Zayıflama programına girmeye hazır olmadan diyete başlamak

48- Gazlı içeceklerin mideyi şişirip doygunluk hissi sağladığına inanmak

49- Çok sık fast food tüketmek ve yemekleri çok hızlı yemek

50- Diyete başlamak için gelmeyen yarınları beklemek.

rica ederim fundacığım,, bu gun misafirlerimi ağırladım gene çok sorunlu bir gün deyıldi ucuz atlattım,sadece bıraz öce cok acıkdım ve 2 kepeklı galete ve 1 kk peynır yedım o biraz gerdi beni..

Onlarda gerilecek bir şey yok canım. Genelini sıkı tuttuysan sorun olmaz. Esas sen şimdi benim menümü gör. Tam da cuma öncesi... :18:

Menüm

Sabah:
2 dilim ekmek
2 kk peynir
8 zeytin
1 domates
1 salatalık

Öğle:
2 tabak domates çorbası
2 mandalina

Ara:
3 mandalina

Akşam:
2 dilim ekmek
1 kk peynir
1 süt

Veee onlardan 1 saat sonra:
9 kaşık edebilecek bir bulgur pilavı, 1 bardak da yoğurt eder... (9 kaşık bulgur = 3 dilim ekmek)

+40 dk eliptik + dambıl-twister
+ 2 bardak yeşil çay (2 bardak daha da içeceğim)

--------

Perşembe perşembe... Hem de akşam... Ne deseniz haklısınız... Bir de bu hafta zaten aynı çıkma ihtimalim çok yüksekti, + çıkmam umarım...

çok alemsin valla, o gülme krizi şu an bana da geldi :)

ahh fundacım ahh bunun sebebi o ''aynı cıkabılırım'' baskısı. arada menu duzensızlıgı oluyor keyıfsızlıkten miskinlikten onlar masum ve normal seyler. ama bu tehlikeli cinsten uzuldum,ve uzun zamandır boyle yapmamıstın. nasıl olsa aynı cıkıcam deyıp yemene daha cok uzuldum. cunku yarın bır anda -500 cıkmayacagını nerden bılıyordun kı. hep oluyor bu tartı duruyor duruyor bır anda dusuyor.
cezamız kalktı ama, ben sana 50 mekık vermek ıstıyorum. :) zorunlu değilsin cezamız kalktıgı ıcın ama ben yapacagını bılıyorum :)

Ayy funda biraz çok olmuş be canım,daha kahvaltıdan beri çok olmuş sanki,2dilim ekmek,2kk peynir,8zeytin,hepsinin yarısı olsa iyiymiş.mandalinalarda çok geldi bana.akşamın zaten farkındasın.şaka mı kız bu,sen yapmazsın perşembe perşembe

menum

sabah
1dilm kepekli ekmek
1kk peynır
1 kuru ıncır
1kuru kayısı
(ayakustu hızlı kahvaltı yaptıgım ıcın bu kadarı yapabıldıgım en ıyısı oldu)

ara
6 badem
1 cay bardagı sut

ogle
1 kase nesfıt+sut

ara
1elma

aksam
2 kadınbudu kofte
2 kasık lapa kıvamında pilav (prinç)
3 kasık çoban salata
1 kucuk bardak ayran
yatmadan 1 yesılcay daha ıcerım.

Ben de yazayım menümü
sabah 1kupa yağsız süt,1yumurta,1kk peynir,1dilim kepek ekmeği

öğle:2köfte,2kaşık pilav,2kase ezogelin çorba

ara:1kupa yağsız sütle kahve

akşam:kocaman bir tabak haşlanmış brokoli,karnıbahar,güzelmiş valla,çok sevdim.
1köfte kadar kıyma ve 1yumurta yağsız pişirdim.

Gece 1kase yoğurt yerim.bu kadar

merhaba çıtrlar..bugün çok hamaratım, tüm evin camlarını sildim. tülleri yıkadım, astım..evi sildim süpürdüm, balkonu yıkadım..saat 12de başladığım 9 da bitirebildim..ama çok yoruldum bir kahve yapsam kendime iyi..
menüm;
kahvaltı
2 dilim çavdar ekmek
1 kk peynir
4 zeytin
yarım kk tahin helva

ara
1 adet mor erik

öğle
1 tane kabak dolması
yoğurt

ara
soda

akşam
2 dilim çavdar ekmeğinden tost
ayran

birazdan sütlü kahve içebilirim..

"Nasılsa aynı çıkacağım" diye düşünmedim. Yani aktif olarak düşünmedim. :) Ama belki de bilinçaltımda varmıştır...

Çekerim mekikleri tabi Sinemcim, hatta başka şeyler de yapmayı düşünüyorum zaten... Artık ne kadarını kurtarırsam kar...

Şaka değil... Maalesef...

Kahvaltım her günkü normal kahvaltım, sadece 3 zeytin fazla. :) Yumurta peynir olunca sana fazla görünmüş olabilir... 5 mandalina da 2,5 porsiyon meyve yapar... Anormal olan akşamın sonrası oldu...

biraz dengesiz bir dagılım var funda ,aslında genelde yediklerin düzenli dağılsa cok deyil ama işin kötü tarafı kendini suçlu hissetmen ve tokluğun biraz üstünde hissetmen,işde ozaman saaabah kilo veremiyor insan ,ama moralini bozma çokkk kötü deyil.

pelincim afıyet olsun. ama senın menude fazla gıbı. ogle 2 kofte 2kasık pilav ok. ama 2 kase corba ekstraya gırmıs sankı. 1 kase olsa ona da ok, ama 2 cok.
aksamda guzel sebze yemegı yemıssın porsiyonu normal olarak buyuk tutmussun(ki o tarz haslama sebzeler aynen kocaman bir tabak cok ıyıdır), ama onun yanına kıymalı yumurta cila gıbı bısey olmus. :)

helvayı yemesen olurmuş arkadaşım ama menün baya az o yüzden telafi edebilir...

Çok tok hissetmiyorum kendimi... Ama tok hissediyorum.

Ben bugün bir hamburger menü kıvamında bir şey görmedikçe hiçbirinizin menüsüne yorum yapmayacağım, yüzüm yok. :) Benimki resmen suça girer çünkü... :)

madem mekikleri yaparım, hatta başka şeylerde yapmayı dusunuyorum dıyorsun. yaptıktan sonra suan uzerındekı sucluluk hıssınınde cope at oyle gel. cunku ondan sonra zaten telafı etmıs olacaksın psikolojik olarak ters baskı yapma kendine.

fit'im, saglıklıyım, harika kilo veriyorum..

Yaptım geldim bile Sinemcim. Şimdi de dambıl+twister yapacağım. Hatta gözüm tartıda... 1-1,5 saate umut veren bir gelişme görmezsem bisiklete de bineceğim... Kendim kaşındım, yapacak bir şey yok. Pazar değil, Salı değil... Kabak gibi PERŞEMBE...

-----

Bu arada kızmayın bana ama...

Vicdanım rahat, her şeyi doğru yaptım, halihazırda zayıflıyorum, tartım bana hep güzel sonuçlar gösteriyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…