- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #68.541
menum
sabah
1dilm kepekli ekmek
1kk peynır
1 kuru ıncır
1kuru kayısı
(ayakustu hızlı kahvaltı yaptıgım ıcın bu kadarı yapabıldıgım en ıyısı oldu)
ara
6 badem
1 cay bardagı sut
ogle
1 kase nesfıt+sut
ara
1elma
aksam
2 kadınbudu kofte
2 kasık lapa kıvamında pilav (prinç)
3 kasık çoban salata
1 kucuk bardak ayran
yatmadan 1 yesılcay daha ıcerım.
tunaydın guzel takımım....
bugun spor yapıcam dıye gozumu actım resmen :)
sabah eşim servise gıttı arabam geldı sukur :) az once eşim giderken bende onunla bahçeye çıktım arabayı garaja sokmak için. bu kadar kilonun arkasından ilk defa bir iltifat aldım komsumdan :)) ya hep anlatıyordunuz şimdi anlıyorum nıye o kadar sevınıyordunuz. :))) bayagdır dıkkatlerını cekmıs, ''ya karı koca nasıl kılo verdınız ıncecık oldunuz ne zamandır esrayla sorucaz, neler yaptınız'' dedi.
nasıl bır zevkmıs bu yaa :))) zaten spor dıye uyandım, şuan bu gazla 3 saat spor yapsam yaparım. o derece aldım gaz'ı :)))))))))
kendi adıma zaten poh pohlandım, eşim açısından da gurulandım. eşim yıllardır değil 90lar, 100 kılonun altına ınmemıstı. simdi 80lerde. ve cok ıradesızdır, ilk zamanlar cok zor oldu onu zaptetmek hergun konusa konusa duzene soktum onu, ki onu motıve edıyım derken bende etkılendım zaten. :) artık o da çok motive, zorlanmıyor. ama ben sizden aldıım her motivenin yarısını onunla paylaşıyorum hala. bölüşüyorum yani :))
DAHA ÖNCE PAYLAŞMIŞ OLABİLİRİM AMA TAM HATIRLAMIYORUM,O YÜZDEN TEKRAR PAYLAŞIYORUM.....
‘Battı balık yan gider’ mantığı ile ufak kaçamakları tehlikeli boyutlara taşımak
50 hata onleyın
Zayıflamak isteyen kişilerin en çok yaptığı 50 diyet hatası.
1- Zayıflayabileceğine inanmamak, karamsar tavırlar sergilemek
2- Kısa süreli çözümler getiren zorlayıcı diyetler uygulamak, hayat boyu çözüm getirecek sağlıklı yolların arayışına girmemek
3- Zayıf olmak uğruna her gün aynı tatsız, tuzsuz yemeği yiyeceğine kendini ikna etmek. Tek tip diyetleri uygulayabileceğine inanmak
4- Kalori sayma konusunda obsesif olmak. Unutmayın kilo kaybında kalori kısıtlaması tek kıstas değildir, yediklerimizin içeriği, miktarı, zamanı, kombinasyonu, vücutta metabolizma olma hızı ve verimi ile hazırlama şekli de çok önemlidir.
5- Çok sık tartılmak ve her tartıda büyük kilo kayıpları beklemek
6- Yeteri kadar sıvı almamak. Su yerine çay, kahve ve gazlı içecek tüketmek
7- Bolca şekerli meşrubatlar, bol kalorili, kremalı kahveler içmek
8- Evlendikten sonra, hamilelik süresince ve özel günlerde kendine sınırsız yemek yeme özgürlüğü tanımak. Her özel anı yemekle ödüllendirme yoluna gitmek
9- Taze gıdalardan çok hazır gıdalara yönelmek, aşırı katkılı, şekerli ve yağlı yemekler tüketmek
10- Sos veya eklenen malzemeleri kalorisiz gibi değerlendirip salata veya sebze tabaklarını tüketerek zayıflamaya çalışmak. Fark etmeden gizli kalorilere tutsak olmak
11- Plansız olmak. Beslenmenizi planlayacak size özel bir mönü olmadan başarı sağlayamazsınız. Mutlaka diyetisyen kontrolünde size özel olarak hazırlanmış bir mönü takip edin
12- Başarısızlık durumunda başkalarını suçlamak, hatalardan ders almamak
13- Çabuk pes etmek, minik bir sıkıntıda diyeti terk etmek
14- Yenilen yüksek kalorili besinlerin zararlarından bihaber olmak, sadece kilo kaybına odaklanıp, ne kaybettiğinin farkında olmamak. Unutmayın gerçek kilo kaybı yağ kaybıdır, su veya kas değil.
15- Doygunluk hissine rağmen tabağı silip süpürmek, durma noktasını bilmemek
16- ‘Battı balık yan gider’ mantığı ile ufak kaçamakları tehlikeli boyutlara taşımak
17- Paranın karşılığını almak adına veya şuursuzluktan açık büfelerde sınırları zorlarcasına yemek
18- Kahvaltıyı atlamak
19- Bütün gün aç kalarak kilo vermeye çalışmak
20- Bir öğünde aşırı yiyip, akabinde kendini cezalandırırcasına bir diğer güne kadar bir şey yememek
21- Genetik olarak şişman olmaya programlanmış olduğuna inanmak
22- Değişime açık olmamak
23- Spor yapacak vakit bulamadığından yakınmak
24- Sporun iştah artışına neden olabileceğini düşünerek uzak durmak. Sizin ihtiyaç ve performansınıza uygun, spor uzmanı tarafından hazırlanmış programlar kendinizi daha doygun hissetmenize yardımcı olacaktır. Fiziksel olarak aktif hale gelen vücudunuzun besin gereksiniminin, harcanan kalori miktarı ile paralel planlanması gereğini de unutmayınız.
25- Her günü tam anlamıyla sindirerek yaşamamak, zayıf olacağı günlere odaklanıp hayatı ertelemek, dolayısıyla depresif ruh haliyle yemekle kendini mutlu etmeye çabalamak
26- Arkadaş sohbetlerinde alınan diyet veya bitkisel sanılan ilaçlarla zayıflamaya çalışmak
27- Kullanılan bazı ilaçların iştah artırıcı yan etkilerinden kaynaklı aşırı besin tüketimi karşısında doktor ile temasa geçmeden durumu kendi kendine kontrol etmeye çalışmak
28- Meyve yiyerek ya da sadece haşlanmış sebze tüketerek tek tip diyetlerle, kendi kendine zayıflamayı beklemek
29- Sauna veya sıvı kaybettiren aktivitelerle zayıflamaya çalışmak
30- Destek ürünler, vitaminler, çaylar vb. uygulamaların zayıflamada yapılan diyet veya spordan daha önemli olduğuna inanmak
31- Sporu zorunluluk olarak görmek, yaşam standardı içine alamamak, günlük yapılacak işler listesine egzersizi eklememek
32- Şeker eşiğini yükseltmek, doğal şeker kaynakları ile yetinmeyi bilmemek. Bu durum, kişilerin her geçen gün tatmin olma eşiğini artırmakta ve ‘şeker ne kadar fazla ise o kadar iyi’ noktasına ulaşmalarına neden olmaktadır
33- Aşırı alkol tüketmek, yanlış içki tercihleri yapmak
34- Televizyon karşısında, telefonda konuşurken, bilgisayarda çalışırken yemek yemek bu sayede kişiler yemek yeme eylemine odaklanamamakta ve aldıkları fazla kalorilerin farkına varmadıkları gibi doyma eşiğini de algılayamamaktadırlar
35- Çok fazla televizyon izleyerek, playstation oynayarak veya bilgisayarda çalışma saatlerini uzatarak fiziksel aktivite zamanından çalmak
36- Çok bol ve rahat kıyafetler giyerek, beden imajından kaçmak
37- Kişisel gelişime kapalı olmak, kendi ile barışık olmamak
38- Kendini şişman olarak kabul etmek, daha iyiye ulaşmak için inançsız olmak
39- Atılmasın, ziyan olmasın diye tabakta yemek bırakmamak
40- Yemek pişirirken veya sofrayı kurarken tadım yapmak
41- Özel günler haricinde de pasta, börek, hamur işleri ve özel yemekler hazırlamak
42- Misafire servis etmek üzere her zaman evde hazır ve yüksek kalorili besinler bulundurmak
43- Şekerleme, abur cubur veya çikolatayı her an görünür kaplarda ve ortamlarda bulundurmak
44- Her öğünde sebze tüketmemek, yemeğe eşlik etmesi için ekmek, makarna, patates püresi gibi yoğun karbonhidrat kaynakları hazırlamak
45- Açılan paketi bitirmeye odaklanmak, porsiyon kontrolü yapamamak
46- Başkaları istiyor diye kilo vermeye çalışmak
47- Zayıflama programına girmeye hazır olmadan diyete başlamak
48- Gazlı içeceklerin mideyi şişirip doygunluk hissi sağladığına inanmak
49- Çok sık fast food tüketmek ve yemekleri çok hızlı yemek
50- Diyete başlamak için gelmeyen yarınları beklemek.
Menüm
Sabah:
2 dilim ekmek
2 kk peynir
8 zeytin
1 domates
1 salatalık
Öğle:
2 tabak domates çorbası
2 mandalina
Ara:
3 mandalina
Akşam:
2 dilim ekmek
1 kk peynir
1 süt
Veee onlardan 1 saat sonra:
9 kaşık edebilecek bir bulgur pilavı, 1 bardak da yoğurt eder...(9 kaşık bulgur = 3 dilim ekmek)
+40 dk eliptik + dambıl-twister
+ 2 bardak yeşil çay (2 bardak daha da içeceğim)
--------
Perşembe perşembe... Hem de akşam... Ne deseniz haklısınız... Bir de bu hafta zaten aynı çıkma ihtimalim çok yüksekti, + çıkmam umarım...
menum
sabah
1dilm kepekli ekmek
1kk peynır
1 kuru ıncır
1kuru kayısı
(ayakustu hızlı kahvaltı yaptıgım ıcın bu kadarı yapabıldıgım en ıyısı oldu)
ara
6 badem
1 cay bardagı sut
ogle
1 kase nesfıt+sut
ara
1elma
aksam
2 kadınbudu kofte
2 kasık lapa kıvamında pilav (prinç)
3 kasık çoban salata
1 kucuk bardak ayran
yatmadan 1 yesılcay daha ıcerım.
Ben de yazayım menümü
sabah 1kupa yağsız süt,1yumurta,1kk peynir,1dilim kepek ekmeği
öğle:2köfte,2kaşık pilav,2kase ezogelin çorba
ara:1kupa yağsız sütle kahve
akşam:kocaman bir tabak haşlanmış brokoli,karnıbahar,güzelmiş valla,çok sevdim.
1köfte kadar kıyma ve 1yumurta yağsız pişirdim.
Gece 1kase yoğurt yerim.bu kadar
merhaba çıtrlar..bugün çok hamaratım, tüm evin camlarını sildim. tülleri yıkadım, astım..evi sildim süpürdüm, balkonu yıkadım..saat 12de başladığım 9 da bitirebildim..ama çok yoruldum bir kahve yapsam kendime iyi..
menüm;
kahvaltı
2 dilim çavdar ekmek
1 kk peynir
4 zeytin
yarım kk tahin helva
ara
1 adet mor erik
öğle
1 tane kabak dolması
yoğurt
ara
soda
akşam
2 dilim çavdar ekmeğinden tost
ayran
birazdan sütlü kahve içebilirim..
içimdeki tatlı canavarına bir dur diyebilsem..ah ah aklımdan neler geçiyor neler :) paylaşım için teşekkürler bu arada..
Yaptım geldim bile Sinemcim. Şimdi de dambıl+twister yapacağım. Hatta gözüm tartıda... 1-1,5 saate umut veren bir gelişme görmezsem bisiklete de bineceğim... Kendim kaşındım, yapacak bir şey yok. Pazar değil, Salı değil... Kabak gibi PERŞEMBE...
tunaydın guzel takımım....
bugun spor yapıcam dıye gozumu actım resmen :)
sabah eşim servise gıttı arabam geldı sukur :) az once eşim giderken bende onunla bahçeye çıktım arabayı garaja sokmak için. bu kadar kilonun arkasından ilk defa bir iltifat aldım komsumdan :)) ya hep anlatıyordunuz şimdi anlıyorum nıye o kadar sevınıyordunuz. :))) bayagdır dıkkatlerını cekmıs, ''ya karı koca nasıl kılo verdınız ıncecık oldunuz ne zamandır esrayla sorucaz, neler yaptınız'' dedi.
nasıl bır zevkmıs bu yaa :))) zaten spor dıye uyandım, şuan bu gazla 3 saat spor yapsam yaparım. o derece aldım gaz'ı :)))))))))
kendi adıma zaten poh pohlandım, eşim açısından da gurulandım. eşim yıllardır değil 90lar, 100 kılonun altına ınmemıstı. simdi 80lerde. ve cok ıradesızdır, ilk zamanlar cok zor oldu onu zaptetmek hergun konusa konusa duzene soktum onu, ki onu motıve edıyım derken bende etkılendım zaten. :) artık o da çok motive, zorlanmıyor. ama ben sizden aldıım her motivenin yarısını onunla paylaşıyorum hala. bölüşüyorum yani :))
pelincim afıyet olsun. ama senın menude fazla gıbı. ogle 2 kofte 2kasık pilav ok. ama 2 kase corba ekstraya gırmıs sankı. 1 kase olsa ona da ok, ama 2 cok.
aksamda guzel sebze yemegı yemıssın porsiyonu normal olarak buyuk tutmussun(ki o tarz haslama sebzeler aynen kocaman bir tabak cok ıyıdır), ama onun yanına kıymalı yumurta cila gıbı bısey olmus. :)
Ayy Sinemcim bugün aynı duyguyu bende yaşadım öğlende bir akraba toplantımız vardı orda da bana ay ne güzel zayıflamışsın, neler yiyosun gibi şeyler duymak ne güzelmiş yaaa.... Çookk mutlu oldum.. gerçi çok bir kilo vermedim ama azcıkda olsa belli olmuş. Hatta önüme koyulan elde açma ıspanaklı börek, ve pastayı bir geri çevirişim var sorma gitsin....
Bugün kü menüm
SAbah : 1 dilim ekmek, yarım haşlanmış yumurta, peynir, domates salatalık
Öğlen : 1 kepçe çorba, yarım palamut, salata,
Akşam : 1 tabak çorba, 1 bardak ayran
Şimdi de bir mate çayı içiyorum...
Mesaj 2
Veee benim menüm
Sabah : 3 dilim ekmek,peynir,3 zeytin,1 yumurta
Ara : yapamadım maalesef dışardaydım
Öğlen : 3 kaşık makarna,3 kaşık et
Ara : 1 muz
Akşam : 2 kaşık yoğurt,yarım dilim ekmek,5 kaşık karnıbahar yemeği
Bugün hep dışardaydım yeşil çay içemedim şimdi bir kupa içicem
1 saat yürüyüş yaptım
Canım takımım benim...
Şöyle bir ticker'lara bakıyorum da, takımın yarısı 2-3 aya mezun olacak kıvamda... Ne yapacağım ben sizler olmadan?
Azıcık yavaş verin kiloları en iyisi... Haftada 100 gram falan verin.
:)fundaya diyene de bakın de mi.ama ben sadece haşlanmış sebzeyle doymam ki canım.sonra birden iştah patlaması yaşıyorum gecenin bir saati olmadık şeylere saldırıyorum.o yüzden protein aldım,haşlanmış sebzeyi de salataya saydım.
Öğlenki çorbaya lafım yok haklısın.fazla oldu,bir ayran olsa da olurdu,veya bir kase yeterdi
Menüm
Sabah:
2 dilim ekmek
2 kk peynir
8 zeytin
1 domates
1 salatalık
Öğle:
2 tabak domates çorbası
2 mandalina
Ara:
3 mandalina
Akşam:
2 dilim ekmek
1 kk peynir
1 süt
Veee onlardan 1 saat sonra:
9 kaşık edebilecek bir bulgur pilavı, 1 bardak da yoğurt eder...(9 kaşık bulgur = 3 dilim ekmek)
+40 dk eliptik + dambıl-twister
+ 2 bardak yeşil çay (2 bardak daha da içeceğim)
--------
Perşembe perşembe... Hem de akşam... Ne deseniz haklısınız... Bir de bu hafta zaten aynı çıkma ihtimalim çok yüksekti, + çıkmam umarım...
Mesaj 3
Eveet merhaba canlar geçmişi okudum menümü yazdım ancak sohbete geldi sıra.Bugün sabah bir başladı benim için sınav akşama kadar devam etti.Şimdi '' ne sınavı '' diceksiniz.Nefsim ile sınav yani diyetimi bozmama sınavı ama kızlar alnımın akı ile bu menü ile çıkabildim karşınıza.
Hemen anlatim sabah arkadaşlarla kahvaltıya gittik.Tabi herkes poğaçalar börekler,gözlemeler felan söyledi.Ben bi kahvaltı tabağı aldım.Peynir felan hepsi çoktu onları bile kızlara verdim ve gördüğünüz gibi bir kahvatı yaptım.Sonra saat 3 gibi eve geldimki eşim kocaman bir paket çikolatalı kuvasan almış.Allahım nasıl açım nasıl kan şekerim düşük.Hemen kaldırdım gözümün önünden.Dolapta azıcık makarna vardı onu yedim.Ttalı krizimi bastıırsın diye de bir muz yedim işte.Neyse en vahim olan akşam oldu ki şöyle.Ben güzel bir karnıbahar pişirdim çocuklar gelmeden felan derken oğlum geldi ''Anne nolu hamburger yemeye gidelim'' dedi.Kaç gündür sayıklıyo çocuk.Eşimde olur dedi.Nolur ben gelmim dedim ama ısrar kıyamet gel dediler ki ben hiç dayanamam fast food yiceklere.Onlar giyinirken hemen azıcık karnıbahar 2 kaşık da yoğurt indirdim mideye.Gidiyoruz ama hala açım.Gittik hepsi yedi içti üstünede karamel soslu dondurmalar felan Allahım yemicem dedim yemedim.Eşim hayret ediyo''dayanamaz yersin dedim yemedin sen kafanda bitirmişsin olayı'' dedi.Şuan huzurluyum ama bugün gerçekten çok zorlandım Cnlar ayyyy çenem düştü yine yaaa kusura bakmayın olurmu çok uzun yazdım ama napim
Mesaj 3
Eveet merhaba canlar geçmişi okudum menümü yazdım ancak sohbete geldi sıra.Bugün sabah bir başladı benim için sınav akşama kadar devam etti.Şimdi '' ne sınavı '' diceksiniz.Nefsim ile sınav yani diyetimi bozmama sınavı ama kızlar alnımın akı ile bu menü ile çıkabildim karşınıza.
Hemen anlatim sabah arkadaşlarla kahvaltıya gittik.Tabi herkes poğaçalar börekler,gözlemeler felan söyledi.Ben bi kahvaltı tabağı aldım.Peynir felan hepsi çoktu onları bile kızlara verdim ve gördüğünüz gibi bir kahvatı yaptım.Sonra saat 3 gibi eve geldimki eşim kocaman bir paket çikolatalı kuvasan almış.Allahım nasıl açım nasıl kan şekerim düşük.Hemen kaldırdım gözümün önünden.Dolapta azıcık makarna vardı onu yedim.Ttalı krizimi bastıırsın diye de bir muz yedim işte.Neyse en vahim olan akşam oldu ki şöyle.Ben güzel bir karnıbahar pişirdim çocuklar gelmeden felan derken oğlum geldi ''Anne nolu hamburger yemeye gidelim'' dedi.Kaç gündür sayıklıyo çocuk.Eşimde olur dedi.Nolur ben gelmim dedim ama ısrar kıyamet gel dediler ki ben hiç dayanamam fast food yiceklere.Onlar giyinirken hemen azıcık karnıbahar 2 kaşık da yoğurt indirdim mideye.Gidiyoruz ama hala açım.Gittik hepsi yedi içti üstünede karamel soslu dondurmalar felan Allahım yemicem dedim yemedim.Eşim hayret ediyo''dayanamaz yersin dedim yemedin sen kafanda bitirmişsin olayı'' dedi.Şuan huzurluyum ama bugün gerçekten çok zorlandım Cnlar ayyyy çenem düştü yine yaaa kusura bakmayın olurmu çok uzun yazdım ama napim
Mesaj 3
ahh fundacım dusundugun seye bak :) ben 57 ye gelene kadar sende 60 61e gelırsın. ondan sonra barber zaten 50gr 50gr verırız son'a geldıkce adımlar yavaslıyor.
zaten ben 60tan sonra cok tıkanıcam buyuk ıhtımalle vucut direnicek vermemek ıcın.suan bıle dırenıyor. dinlemiyor beni.
Fundacım aslında o kadar da çok değil sadece zeytinler ve 2 tabak çorbanın 1 tanesi olsaymış ama sen zaten yaptığın sporla yakmışsındır onları. Tartının işi de belli olmuyor. Bir gün eksik bir gün fazla. Mesala ben bugün tartıda o kadar - göreceğimi hiç beklemiyordum çok iyi geldi bana inşallah yarında daha da - ni görerim.
Handecim bence senin koca sağlam bir sopa istiyor.
Israr et götür; hem de aklında "dayanamaz, yer" düşüncesi olsun... Ciddi diyorum bak, sağlam bir sopa istiyor...
Benim ilk haftalar ne güzel 700 700 gidiyordu. Artık öyle değil... Geçen hafta o kiloyu sırf hastalıktan verdiğimi düşünüyorum. En iyisi ben bol bol olumlama yapayım; baksana şimdiden "gitmiyor kilolar" moduna girmişim...
Kızlarr şimdi diyeceksiniz ne gezenti karısın die ama yarın yine bir yere sözüm var. bir arakadaşım doğum yaptı. ona gideceğiz arkadaşlarla... o yüzden sabah bildirim yapıp çıkarım. Haberiniz olsun. Fundacım sana yardım etmeyi isterdim ama bu yüzden bildirimlerine cevap veremedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?