Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Bildirimim:

(72.1 / 72.3 / -0.2 / -%0.277392)

-----

Dün Arzu'nun kitabından alıntıladığı o bolluk bilincini yaratmaya çalışacağım kızlar. Çünkü ilk haftalarımda (ki takımdaki ilk haftalarım rejimdeki ilk haftalarım değildi) 700-800 gram verirken şimdi veremiyorum. Üstelik kaçamak yok, spor çok... İlk haftalar kekler, çikolatalar... Götürüyordum sürekli...

Ben de kıtlık bilinciyle alakalı olabileceğini düşünüyorum. Bugünden itibaren ara ara ufak kaçamaklar yapmayı planlıyorum. Ve size "şu anki halinizden memnunsanız hiç karıştırmayın." diyorum. Çünkü ben riske girmiş olacağım bunu yaparak... Masada yiyecek bulundurma olayını da deneyeceğim. Ama sağlıklı şeyler olacak masamda...

Umarım işe yarar... Açlık hissetmiyorum ama yoksunluk hissediyorum, bu da kıtlık bilincini doğuruyor sanırım...

Hepinize merhaba. Öncelikle kilo verenleri tebrik ederim.Vermeyenler varsa üzülmesin haftaya inşallah çok güzel kilo vereceksinizdir.
LÜTFEN LİSTEMİZİ KONTROL EDER MİSİNİZ?

***13. TAKIM 278. ETAP ***

bilgen35 ( 88 /87 /1 / % 1.14)
bulbul (66/65.5 /0.17 / %0.25 )
275.etapta ayrılan üye geri döndü.Kilosu 3'e bölündü. 2.takımdan transfer oldu.
_ferdici_ ( 68.9 /68.3 /0.6 / %0.87 )

goncagulll (73 / 72.7/0.3 / % 0.41)
Kbra23 ( 72 / 71/ 1/% 1.39)
limpida ( 106 / 103/3 /% 2,83)
mersinli42 ( 71 / 71/ 0/ % 0)
nurgulguney ( 55.9 /55.5 / 0.4/ %0.72 )
bekolim ( 53.3 /52.4 /0.9 / %1.69 )
pia ( 65.1 /65.1 /0 /%0 )
UZAYIM ( 62.4 / 62.2/ 0.2/%0.32 )
yasminyaso ( 79.9 /79.5 /0.4 / %0.50 )

13.Takım ortalaması : %0.84

günaydın canlarım oooooooooooooooohhhhhhhhhhhh
bildirimimmmm yandan yandan ve bildirimim
geçen hafta :79
bu hafta :78 (79 / 78 / 1/ %1,2658 diye gidiyo )
tebrikler canım benimm..ohh ne hoşş..düşünsene 4 tane katı yağ gitti senden

canım üzülme bak.duran dönemdesin.bilmiyorum..
regl dönemine yakın durur regl dönemnden hemn sonra hızlanır.
benim diyetisyenim başta pilavı makrnayı kesti ekmek yok çıldırcakıtm ve vücut iptall
sonra hafta da bir simitimi her öğüne mutlaka bulgur ya da makarnamı sıkıştırdı ve bende rahatladım..pazartesi 78.5 olmam lazımdı benimde ama olmadı canım ne yapalım..olcak sonunda

Bülbül'ü 0.17 den hesaplarsak ortalaması 0.26 oluyor. 0.166'dan hesaplarsak 0.25 oluyor. Ondalıklarla ilgili ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, o yüzden bu şekilde yazdım, artık hangisi doğruysa...

Takım ortalaması da senin yazdıklarını baz alarak hesap edince doğru görünüyor.

Bu arada tebrikler.

Sporcuların Alacakları Suyun Miktarı ve Zamanı
Egzersiz öncesi son öğünde 2-2. 5 bardak su
Egzersizden 30 dakika önce: 1 bardak su
Egzersiz sırasında: 20 dakika aralıklarla 1 bardak su.
Egzersiz sonrasında: Her 1/2 kg kayıp için 450 cc su

Egzersiz sonrası su içimindeki kriter de idrarın rengidir. İdrarın rengi açık oluncaya kadar sporcunun su içmesi önerilir.
Aslında burada asıl mantık aktivite öncesi ve sonrası vücut ağırlığının belirlenip, farkı kadar su alınmasıdır.

Açık renkli idrar ve sık sık tuvalete gitme var ise ==> yeterli hidrasyon (yeterli su takviyesi)

Koyu sarı, yoğun idrar var ise ==> dehidrasyon (yetersiz su)

---------------------------
Su kaybına bağlı olarak vücutta meydana gelen değişiklikler

% 1-5 Su kaybı

o Susuzluk

Harekette düzensizlik

İştahsızlık

Deride kızarma

Sabırsızlık

Yorgunluk

Kalp atımında artış

Rektal ısıda artış

% 6-10 Su kaybı

Baş ağrısı

Soluk almada güçlük

Konuşma güçlüğü

Hatırlamada güçlük

Kan yoğunluğunda artma

Kan volümünde artma

% 11-20 Su kaybı

Kramplar

Yutkunma güçlüğü

Dilin şişmesi

Görme bozukluğu

Duyma bozukluğu

Ateş

His kaybı

Dolaşım yetmezliği

Böbrek yetmezliği
--------------------------------------------------------------------------

Birde daha once suyla ılgılı bır paylasım yapmıstım. Vucudumuz gunde 2 lıtre su kaybedıyor. yanı bız gunde 2 litre su içince sadece KAYIBI yerıne koyuyoruz.
Ama spor yapanlar o 2 lt'ye İLAVE kaybettıgı kadar daha almalı.

Üzülmüyorum Şeydacım; yani moralim bozuk da diyemem ama tabi mutluyum da diyemem. Mutsuzum da diyemem. :) Sadece bir formül bulmaya çalışıyorum. Çünkü ben daha 70'li kilolardayken bu kadar düzensiz verirsem ilerde çok sıkıntı çekerim.

Bulacağım artık bir çaresini...

Sinemcim paylaşım için teşekkürler.

Ben de bu aralar su içmeyi çok aksattım; hastalıktan sonra şaştım biraz. Dün akşam bir fark ettim ki gün içinde anca 1 lt su içmişim. Artık daha dikkatli olacağım. Hatırlattığın için sağol. :)

***5. TAKIM 278. ETAP ***

areser ( 62.2 / 61.7 / 0.5 / %0.80385)
berivannnn26 (79 / 78 / 1 / %1,265822 )
Buffy26 ( 64.2 / 64.2 / 0 / % 0)
Funda08 (72.1 / 72.3 / -0.2 / -%0.277392)
Handemi ( 63.9 / 63.3 / 0.6 / 0.938967)
mucizem77 (80.8/79/0.9/1.113861) (Yeni üye, hedefi 60, kilosu 2'ye bölündü.)
Raa ( / / / %)
tunituni ( 72.6 / 72.6 / 0 / %0 ) (İzinli)
UmutCan ( / / / )

5. TAKIM ORTALAMASI:

Listeyi düzeltiyorum...

***5. TAKIM 278. ETAP ***

areser ( 62.2 / 61.7 / 0.5 / %0.80385)
berivannnn26 (79 / 78 / 1 / %1,265822 )
brave_ ( / / / % )
Buffy26 ( 64.2 / 64.2 / 0 / % 0)
Funda08 (72.1 / 72.3 / -0.2 / -%0.277392)
Handemi ( 63.9 / 63.3 / 0.6 / 0.938967)
mucizem77 (80.8/79/0.9/1.113861) (Yeni üye, hedefi 60, kilosu 2'ye bölündü.)
Raa ( / / / %)
tunituni ( 72.6 / 72.6 / 0 / %0 ) (İzinli)
UmutCan ( / / / % )

5. TAKIM ORTALAMASI:

80.8/79/1.8/2.227722772/2/1.113861386

oldumu bilmiyorum ilk başlangıç 80.8 şuanki 79 böldüm çarptım en son 2 ye böldüm

şeydacım tebrik ederim... harikasın.. ayrıca bir rakam aşagı dusmekde ayrı bır keyıf. :) hosgeldın 70lere.. :)

günaydın canlarım oooooooooooooooohhhhhhhhhhhh
bildirimimmmm yandan yandan ve bildirimim
geçen hafta :79
bu hafta :78 (79 / 78 / 1/ %1,2658 diye gidiyo )

benim küçük üzüme bak yaaa.. yerim kız seni masallah sana
nasılda patır patır verırmıs kıloları :) berişim harıkasın canım. menulerının ve sporlarının meyvesını ne guzel alıyorsun

Cidden buyuk risk Fundacım. Bence ekstra bır kacamak olayı yerıne mevcut menulerıne uygula bunu. gunde 5 ogunu 8 ogune cıkar. agzın bos durmayınca kıtlık psikolojısınden cıkarsın.

Fundacım, sen sağlam spor yapıyorsun ozellikle dikkat et. Benim aklıma yatan en guzel verdiği cozum, spordan once tartılıcam, ve spordan sonra tekrar tartılıcam eksiğe gore su takvıyesı yapıcam. spor oncesınde, sonrasında ve spor sırasında ıcıyordum hep ama demekki yeteri kadar içmiyormusum.

anladım canım...bak söylemişsin su içmek çok önemli tatlım.suyunu eksik etme.hani bazı günler veriyorum dedin ya öle yapma..aynı öğün içine sebzeni çorbanı ya da ekmeğini koy yoğurdunu ye.ğlen menün 1 kepçe çorba 4 yemek kaşığı sebze 2 ymek kaşığı makranna ya da bulgur olsun
akşmada balık tavuk et köfte tarzı ye yanında bol salata tamamdrı canım

bu arada dün doktorumu izliyen varmı..karnıbaharı haşlayıp üstüne yoğurt döküp yedimiz zaman diğer sabah 0.5 çıkıyormuşuş tartıda.mütiş ödem yakıyormuş.çok ta güzel tatlı tarifi verdi..

kilo aldırmaya tatlı krizi önleyici tatlı tarifi

1 elmayı rendele içine 1 talı kaşığı tarçını koy ve karanfil tencere ya da tavada kavur içine 1 çay bardağı ceviz koy sonra 2 adet limonlu kepek bisküvi bunları top yap sonra hindistan cevizine bula tamamdır..

şeydacım tebrik ederim... harikasın.. ayrıca bir rakam aşagı dusmekde ayrı bır keyıf. :) hosgeldın 70lere.. :)

evet canım çok keyif verici bir şey.kasımın 4üne kadar 4 kilo veririmiyim bilmem ama 70leri görmek çok büyük bir zevkmiş canım

şeydacım bu bal limon karısımına baslıcam gercekten. cok duyar oldum bunu demekkı var bısey. içeriği bilmediğimiz seylerde değil sonucu ne olursa olsun zararı olmayacagı bellı. yarın baslıyorum. inşallah bana da faydası olur.

Şeydacım o tarif her gün -0.5 çıkarmaz. :) Madem ödem atıyormuş, ödemi atınca - çıkmazsın artık. Ama birkaç gün dene.

----

Çok ağır kaçamak niyetinde değilim kızlar... Günde 100 kalori fazla; hadi arasıra 200 olsun. Hatta gün içinde yiyeceğim normal bir öğünü değiştirip de kaçamak yapabilirim. 1 hafta deneyeceğim bu şekilde. Yani haftaya zaten kesinlikle kilo vermiş olurum. Çünkü dediğim gibi ağır yemeyeceğim, yakabileceğim şekilde yiyeceğim. Ama haftaya verdiğim kilonun miktarı verdiğim kararın doğru mu yanlış mı olduğunu söyler. Tabi asıl 2 hafta sonra çıkar meydana. :)

Haftaya -500 görürsem, bu sisteme devam. Görmezsem şimdiki şekilde devam. Bende bu kadar düzensiz olmaması lazım. O yüzden düzeltene kadar formül arayacağım. Bu hafta için canım hiç sıkılmadı; beni üzen tek şey takıma katkıda bulunamamak oldu. Onu da sorunu çözecek ve her hafta düzenli katkıda bulunmamı sağlayacak formülü bularak telafi edeceğim. :)

bu hafta bakmıştım buna. içindeki çoğu şeyi bilsemde hep okumak lazımmış aslında. hersey normal ama bazen detaylar kacıyor galıba. sureklı hatırlamakta fayda var.

Metabolizma neden yavaşlar?

Metabolizma yaşamsal fonksiyonlarımız için gerekli olan bir günde harcadığımız enerji miktarıdır. Metabolizmanın normal hızından daha da yavaşlaması pek sık rastladığımız bir durum değildir ama düşük metabolizma hızının elbette nedenleri vardır.

Süt ve süt ürünleri tüketmemek
Kalsiyum eksikliği metabolizma hızını yavaşlatmaktadır. Ayrıca az yağlı tüketilen süt ve süt ürünleri diğer yiyeceklerle alınan yağın depolanmasını da azaltmaktadır. Hem metabolizmanın hızlanması hemde özellikle karın bölgesindeki yağlanmadan kurtulmak için tüketimi önemli.

Kafein tüketimini bırakmak
Kafein metabolizma hızını artırdığı için birçok zayıflama ürünün içeriğinde de yer almaktadır. Çalışmalara göre kafein metabolizma hızını %5 artırmaktadır. Burada önemli olan tüketim miktarıdır fazla kafeinin sağlık açısından sakıncaları olabilmektedir.

Öğün atlamak
Her zaman az ve sık beslenmenin öneminden bahsetmekteyiz ve bunu yapılan çalışmalar da sonuçlarıyla desteklemekte. Günde 2 veya 3 öğünle beslenmek asla sağlıklı bir yöntem değildir. Ara öğünler kan şekerini dengeleyip metabolizma hızını artırmaktadır.

Rafine karbonhidratların sıklıkla tüketimi
Rafine karbonhidratların hem GI değeri yüksek hem de lif oranı düşük olduğu için kan şekerini düzensizleştirmekte hem de metabolizma hızını yavaşlatmaktadır. Lif içeriği yüksek besinlerin sıklıkla tüketimi metabolizma hızını %30 artırmaktadır. Diyetisyen Özlem Sert Aydın

D vitamini eksikliği
Kalsiyum emilimi için gerekli olan D vitamini kas ve kemik yapımızın gelişiminde dolayısıyla metabolizmanın çalışmasında da önemli bir vitamindir. Eksikliği daha çok kuzey ülkelerinde, güneş enerjisi yeteri kadar almayan bireylerde, yaşlılarda sıklıkla görülmekte.

Düşük kas yoğunluğu
Vücudumuzda en fazla enerji harcayan sistem kas yapısıdır, kişinin kas yapısı ne kadar fazlaysa o oranla enerji harcayacaktır ve metabolizması da hızlı çalışacaktır. Düşük kas yapılı kişilerin metabolizmasının da yavaş olma nedeni budur.

Demir eksikliği
Yaşamsal fonksiyonlarımız için gerekli olan demir minerali kaslara oksijen taşıyarak yağ yakımını hızlandırmaktadır. Özellikle bayanlarda sıklıkla gördüğümüz demir eksikliği kilo kaybını da yavaşlatan bir durum.

Yetersiz protein almak
Kas ve kemik yapısının önemli bir parçası olan protein yetersiz tüketildiğinde metabolizmayı %35 azaltmaktadır. Fazla tüketimi de sağlık sorunlarına yol açmaktadır.

Şeker hastalığı
Çalışmalar şeker hastalığı olan kişilerin özellikle tip-2 diyabetli hastaların daha düşük metabolizmaya sahip olduğunu gösteriyor.
----------------------

metobolizmam çok hızlı çalışıyor, harika kilo veriyorum, stresim yok.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…