- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #68.901
Sen de yaz uzun uzun Sinemcim, ben de seviyorum okumayı.
Beni o filmde ilk tavlayan hobbitler olmuştu... Çok demişimdir "hobbit olarak doğsaydım" diye... Hayat onlara güzel. Ye, iç, eğlen...Üstelik bir sürü tütünleri var ve gönül rahatlığıyla içiyorlar çünkü zararlı olduğunu bilmiyorlar. Çok meyilim var tütünlü şeylere... O yüzden büyük bir özenle uzak duruyorum. Bir başlarsam vay halime...
İyi geceler kizlar yeni geldim eve menumu yazıp gecmisi bir okuyayım
Sabah : 2 dilim ekmek, yarım yumurta, peynir, domates, 1 çay kasığı reçel
Ara : yok
Ara : 4 limonlu form bisküvi
Aksam : saat 5.30 gibi 1 porsiyon köfte, bol salata, zero kola
Ara : bı avuç badem, 1 soda
sorma canım ya,umutu yatağa götürmeyi beceremeyince girip bakayım kızlar ne yazmış dedim,tam girdim biraz okudum,sonra küçük beyimiz ikna oldu,bırakıp yatağa götürdüm,masal okuduk,bir varmış bir varmış bir zamanlar bir varmış diyor,kendisi okuyabilirmiş kitabı elimden kapıyor,neyse uyudu.inanın benim de gözlerim kapandı,neredeyse rüya bile görmeye başladım,çok yorgunum,ne menü ne de mesajlarımı yazmadım diye kalkıp geldim
işte geldim burdayım.biraz geç oldu ama haftasonları böyle oluyor maalesef...birazdam menümüs
de yazıcam çünkü kızım daha uyumadı daha onu sallıyorum.
hoşbulduk Fundacım
boy-kilo soran arkadaşıma boyum 163 kilo 76.aslında 77 diydi 1 verdim.tabii ancak 10 günde
bu gruba giriş kilomu 76 kabul ediyorum
kızımın yaşını soran bir arkadaş vardı kızım 2 yaşında.daha yeniyim ama sizi tanıdıkça isminizle hitap edicem inşallah hepinize
Sütün içeriği (ortalama): 1 su bardağı yağlı sütte, ortalama 8 gram protein, 13 gram karbonhidrat ve 8 gram yağ olmak üzere, yaklaşık 150 kkal vardır. 1 su bardağı süt aynı zamanda, 290 mg kalsiyum ve 107 gram sodyum içerir. Bu açıdan süt, kasları geliştirmek için mükemmel bir seçenektir. Sütün içerdiği diğer bileşenler:
- Casein: Yavaş sindirilen bir protein. Süt, %80 oranında casein içerir. Casein sizi daha uzun süre tok tutar, kilo kaybına ve kas yapımına yardımcı olur.
- Peyniraltı suyu (whey) proteini: Hızlı sindirilen bir protein. Süt, %20 oranında peyniraltı suyu proteininden oluşur. Bu aynı zamanda, protein içeceklerinin içinde bulunan proteindir. Kas yapımı ve onarımına yardımcı olur.
- BCAA: Süt aynı zamanda, leucine, isoleucine ve valine adlı aminoasitlerden oluşan bir protein zinciri de içermektedir. Eğer günlük beslenmeniz protein yönünden zenginse, hele de süt ütünlerini yeteri kadar tüketiyorsanız; ilave vitaminler/besinler alarak boşuna para harcamanıza gerek yoktur.
- Karbonhidrat: Sütün içinde laktoz vardır. Vücudunuz bu şekeri, boşalan enerji depolarınızı doldurmak için kullanır. Bazıları laktozu sindiremez. Neyse ki artık, laktozsuz sütler de bulunabiliyor.
- Yağ: Eğer yağsız süt içmiyorsanız, sütün 100 mlsinde, ortalama 1-3 gram yağ bulunur. Yağlar yavaş sindirildiğinden, sizi daha uzun süre tok tutar ve açlık hissini engeller.
- Kalsiyum: Kalsiyum tüketimi, yağ yakımını hızlandırıp, kemiklerinizi güçlendirir. Özellikle kadınlar için, kemik erimesi riski daha fazla olduğundan kalsiyum alımı çok daha önemlidir.
- Su: Sütün %87′si sudur. Yeterli su alımı, kaslardaki su kaybını giderir. Dolayısıyla kasların onarımı hızlanır ve hissettiğiniz yorgunluk hissi azalır.
- Elektrolit: Sütte, sodyum ve potasyum bulunuyor. Bu mineraller, kasların kaybettiği suyu ve kaybettiği tüm sıvıları geri kazanmasına yardımcı olur.
- Diğer besinler: Biotin, magnezyum, A vitamini, B12 vitamini, D vitamini, K vitamini, riboflavin ve daha birçok doğal besin içermektedir.
-------
Paylaşım alanını okumayan ortalama üyelerimiz için bilgilendirme:
Gün itibariyle yarışmada çok büyük bir değişikliğe gidildi kızlar. Artık takımda üye sınırı kalktık. İsteyen 100 kişi bile olabilir.
Ama şunu da belirteyim... Ben takımı kalabalıklaştırmaktan yana değilim... Çünkü "ne kadar kalabalıklık = o kadar kopukluk" durumu söz konusu... Bence 15'i geçmemeliyiz. Ama en azından artık geri dönenlere kapımızı kapatmak zorunda kalmayacağız.
Ama ben yeni üyeyi anca yazdığı yazıdan 5. takıma layık olduğunu çıkarırsam çağırırım; başka takımlarda heba olmasın, yazık...
------
Yani böyle...
Tahminimce bugünlerde neredeyse bütün takımlar üye kapmak için katılmak isteyenler başlığında pusuya yatacaklardır. :) Ama dediğim gibi, benim böyle bir niyetim yok. Az olsun, sıcak olsun.
3. olduk kızlar.
Takımımızın 1. si de %1.27 ile kendi tarihinde de bir çığır açan Berivan oldu. :)
Tebrikler 5. Takım, tebrikler Berivan.
Çıtırlarım, acilen fikirlerinize ihtiyacım var:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?