- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #68.941
Sabah yazan iki kişi sayılmassa evet kimsecikler yok.
canım benım sizi gordum :) simdi için soyledım.eee ne zaman gelıyorsun temelli ?
Şaka bir yana bugün Fundaya bu konuda özel mesaj attım. Yarışmacı olmak değil de başka bir formül buldum. Bakalım onaylarsa... Yarışmacı olmak -sadece bu takım için konusmuyorum- ciddi bir çaba gerektiriyor. Gözlerim biraz fazla pc ye bakınca kurumaya başlıyor sonrasında ağrı tabii.. Bilmiyorum Sinem biraz da hazır olmak lazım. Çünkü burası da bir emek istiyor. Ha tabiki kendimiz için ama yarışmacı olmayı beceremiyorum ben cok kasıyorum...
Ne bilim takım arkadaşlarımın hepsi spor yapsın istiyorum. Yaptıkları kaçamakları yazmasınlar istiyorum . Okuyunca canım çekiyor. Sürekli bişiler araştırıp sunsunlar. Özel hayatlarında spor ve güzellik adına ne yaparlarsa paylaşsınlar istiyorum. Ne bilim çok şey istiyorum : (
Mesela bak Sinem sen bel kemeri kullanmaya başladım dedin ya ben de çıkardım ortaya evde 3 tane kemer var kullanan yoktu... Şimdi titriyorum. :)Sinerjimiz gercekten birbirimizi etkiliyor. Mesela Berivanla yapılan sporları yazıyoruz gerçi diğer kişiler de yazıyor ama birbirimizi etkiliyoruz. Bilmiyorum Sinem ben terazi burcuyum en mükemmelini bulup karar verene kadar hayat geçer...
Günaydın beybilerrrrrrrrrrrrrrrr
İştah nasıl kontrol edilir?
DiyetisyenÖzlem Sert Aydınİştah veya açlık hissini kontrol eden hipotalamus, kandaki glikoz düzeyi düştüğünde beyne uyarı göndererek yemek yenmesi gerektiğini hatırlatıyor.
Kadınlarda iştah özellikle hamilelik, menapoz, regl öncesi gibi vücutta hormonal değişimlerin olduğu dönemlerde artıyor.
Mevsimsel değişimler de kadınları özellikle karbonhidrat ağırlıklı bir beslenmeye yönlendirerek mutluluk hormonu olan serotoninin salgılanmasını sağlıyor.
Bilim adamları ise protein, hormon ve kimyasal maddelerin iştahı nasıl etkilediklerine dair araştırmalarını sürdüyor. Son 10 yılda bulunan hormonlar, 'ghrelin', 'leptin' ve 'obestatin'.
'Leptin' eksikliği iştahı artırırken obez kişilere enjekte edildiğinde zayıflatıcı etki yaratıyor.
Obez kişilerde yüksek seviyede bulunan 'leptin', vücutta direnç oluştuğu için görevini yapamaz ve iştah ve kilo artışına neden olur.
'Dopamin' hormonunun ise iştahı düzenleyici ve yemeklerden zevk alıcı bir etkisi bulunuyor. Bu hormon da obez kişilerde normal kilolulara göre daha az olduğu için yemek yeme isteğini artırıyor.
Kendini kontrol edemeden, tokluk hissini unutarak yemek ise bir hastalık olarak değerlendiriliyor. Bu kişilerin kimlik duygusu, duygulanım ve ilişkilerinde sürekli bir tutarsızlık oluşuyor.
Çaresizlik duygusunu yenmek için ise beden ağırlık ve biçimi ile yeme davranışları üzerinde aşırı bir denetim sağlanmaya çalışılıyor.
Bunu başaranlarda anoreksia nervoza, başaramayanlarda ise kontrolsüz yeme nöbetleri görülüyor.
İştahı bastırmak için ne yapılmalı?
Beyin 20 dakika sonra tokluk hissini algıladığı için yavaş yemek yenmeli. Yağlı, şekerli yiyecekler tercih edilmemeli. Diğer yiyeceklere göre daha çabuk tüketilir ve yağa dönüşürler. Yemekten önce büyük bir bardak su içilmeli. Açlık hissedildiğinde iki bardak su içilmesi ve 10 dakika beklenmesi ile açlık hissi azalır. Yemek ve salatalarda elma sirkesi kullanılmalı Bol bol yeşil yapraklı sebzeler yenmeli. Kalorisi az olan sebze içeriğindeki posa ile tokluk hissini artırır. Yemek ve salatalarda iyotlu tuz kullanılmalı Protein insulin seviyesini azalttığı, insulin azalması da açlık hissini azalttığı için beslenme programında hem bitkisel kaynaklı (mercimek, nohut, kuru fasulye, barbunya) hem de hayvansal kaynaklı (kırmızı et, tavuk, balık, hindi, yumurta, yoğurt, süt, peynir) yiyecekler bulunmalı.
Dyt. Özlem Sert Aydın
Tunaydın kızlar..
kimsecikler yok bugunde anlasılan
bende bugun bıraz temızlık ve yemek ısıne gırıcem. soyle bır corba yapayımda ıkı uc gun yemek derdınden kurtulayımyemek konusunda cok mıskınım bu ara.
slm kızlar hemen menümü yazıcam
sabah: bir kase kahvatılık gevrek
ara: bir avuç antep fıstığı
öğlen :domates,salatalık,biraz kızartma,peynir
ara:elma
akşam:biraz et,yumurtalı ıspanak,salata
yeşil çayımıda içtim.ama çikolataya dayanamıyorum ben ya
yarın diyetim daha ii olacak inşallah.haftasonu eşim sağolsun sabote ediyor.
Affınıza sığınarak menüm... :)
Sabah:
1 yumurta
1 dilim ekmek
Öğle:
3 dilim ekmek
Patatesli yumurta (azıcık sayılır)
1 kk peynir
Akşam:
1 küçük kaçamak
Bu kadar.
Affınıza sığınarak menüm:
Sabah
3 dilim ekmek
1 kk peynir
5 zeytin
Öğle
Bir tabak makarna
Akşam
1 haşlanmış patates
Karbonhidrat günü...
Mecburiyetten oldu kızlar; yoksa serbest takılmaktan kastım bu değildi biliyorsunuz. Yarına güzel bir menü yazacağım sizlere...
Ama atış serbest...
kızlar benım bır talebım olacak sızden.
67 de oldugum gıbı sanırım bu 64de de tıkandım.cunku daha once bu kılolarda olmustum. duydugum kadarıyla vucut daha oncekı kılolarına gelınce bır beklemeye ve orda dırenmeye baslarmıs. ama bu 60lar benı resmen acaıp zorluyor. sureklı olumla yapamaya calısıyorum kafamda ama tartıya cıktıkca delı oluyorum.
sizden talebıme gelınce ayın 2'sine kadar tartılmak ıstemıyorum moralımı bozmamak ıcın. ancak onumuzde 2 cuma var takımdan kopmak yada ızıne ayrılmakda ıstemıyorum.
talebım şu; onumuzdekı bu 2 haftadakı cuma bıldırımlerını bır arkadasımdan rıca edıcem (kız) yayınlaması ıcın. ben bakmıcam tartıya, fakat cumaları bıldırımden sonra gırmem demek kabak gıbı kılomu gormem demek. :)
zaten cogu arkadasımız işi gucu oluyor bellı bır saatten sonra gıremıyor bende 2 cuma ıcın bıldırım sonrası kılomu gormemek ıcın gırmıcem bu durumda. tabi buna ılaveten cızelgemı de değiştiremicem :) olay budur.. ne diyorsunuz..:)
bu ıkı gunu, super menulu 5 gun paklar Fundacım. dun hadı 1 guncuk dedim bısey demıyım dedım ama 2 gun susamam
kimsecikler yokken deli gıbı menumu yazıyım barı
menüm
kahvaltı
1dilim kepekli ekmek
1kk peynır
2-3 zeytın
yarım domates
yarım salatalık
ara
6-7 badem
ogle
nesfıt+sut
ara
1 kuru kayısı
1 ıncır
aksam
2 kofte (bu arada kofteyı bıle kepeklı ekmekle yapıyorum yag da koymuyorum)
coban salata
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?