Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

az olmus arzucum ogle yok ara yok (1 tanesı)

evet canim Cumartesi pazar menüler şaşıyor sabah gec yaptik kahvaltıyı kızımın kursu vardı, onu bıraktım kurstan sonra da sinemaya gittik 15.30 matinesine öğlen yemeğine vakit bulamadık filmden sonra yedik Allahtan cantamda biskuvi varmis sinemada onu yedim canim yarında havuzu var gene şaşacak menüler.....

bende yatıcam artık yarın görüşürüz inşallah herkese iyi geceler bu arada kilo çizelgemi yapabildim

inşallah Arzucum ( inş. ismi doğru söylemişimdir.)
o kadar geç kaldım bu kilolardan kurtulmak için.

inşallah Arzucum ( inş. ismi doğru söylemişimdir.)
o kadar geç kaldım bu kilolardan kurtulmak için.

Doğru söyledin canim kendimi tanıtayım ben sana 32 yaşındayım 7 yasinda bir kızım, 5 yasinda bir oğlum var, çalışmıyorum. hic bir şey icin geç kalınmış değildir bir yerden başlamak lazım sende burda bizimle bu yarışa başladım umarım istediğin kiloya kavuşursun....

kızlar benım bır talebım olacak sızden.
67 de oldugum gıbı sanırım bu 64de de tıkandım. cunku daha once bu kılolarda olmustum. duydugum kadarıyla vucut daha oncekı kılolarına gelınce bır beklemeye ve orda dırenmeye baslarmıs. ama bu 60lar benı resmen acaıp zorluyor. sureklı olumla yapamaya calısıyorum kafamda ama tartıya cıktıkca delı oluyorum.

sizden talebıme gelınce ayın 2'sine kadar tartılmak ıstemıyorum moralımı bozmamak ıcın. ancak onumuzde 2 cuma var takımdan kopmak yada ızıne ayrılmakda ıstemıyorum.

talebım şu; onumuzdekı bu 2 haftadakı cuma bıldırımlerını bır arkadasımdan rıca edıcem (kız) yayınlaması ıcın. ben bakmıcam tartıya, fakat cumaları bıldırımden sonra gırmem demek kabak gıbı kılomu gormem demek. :)
zaten cogu arkadasımız işi gucu oluyor bellı bır saatten sonra gıremıyor bende 2 cuma ıcın bıldırım sonrası kılomu gormemek ıcın gırmıcem bu durumda. tabi buna ılaveten cızelgemı de değiştiremicem :) olay budur.. ne diyorsunuz..:)

İstediğin bu olsun Sinemcim. Bence olur, kimsenin de itiraz edeceğini sanmam. :)

Cumaları menü ve mesajlarda izinli yazarız seni. Bence iyi gelir, psikolojin hafifler.

İstediğin bu olsun Sinemcim. Bence olur, kimsenin de itiraz edeceğini sanmam. :)

Cumaları menü ve mesajlarda izinli yazarız seni. Bence iyi gelir, psikolojin hafifler.

tamam canım sağol. hafta ıcersınde takımdakı herkesınde bıldıgınden emın olmak ıstıyorum. cuma sonrası benım kılo konusulmasın

1 aydır cok fena takılmıs durumdayım tartı bu defa motıve değil aksıne moral bozuyor bende.
--------

optum hepinizi kızlar bende kacıyorum..

çok incesin sinem ,grüp konusunda hepimiz senin kadar hassas olmalıyız bence...

Günaydın beybilerrrrrrrrrrrrrrrr

İştah nasıl kontrol edilir?

DiyetisyenÖzlem Sert Aydınİştah veya açlık hissini kontrol eden hipotalamus, kandaki glikoz düzeyi düştüğünde beyne uyarı göndererek yemek yenmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Kadınlarda iştah özellikle hamilelik, menapoz, regl öncesi gibi vücutta hormonal değişimlerin olduğu dönemlerde artıyor.

Mevsimsel değişimler de kadınları özellikle karbonhidrat ağırlıklı bir beslenmeye yönlendirerek mutluluk hormonu olan serotoninin salgılanmasını sağlıyor.

Bilim adamları ise protein, hormon ve kimyasal maddelerin iştahı nasıl etkilediklerine dair araştırmalarını sürdüyor. Son 10 yılda bulunan hormonlar, 'ghrelin', 'leptin' ve 'obestatin'.
'Leptin' eksikliği iştahı artırırken obez kişilere enjekte edildiğinde zayıflatıcı etki yaratıyor.
Obez kişilerde yüksek seviyede bulunan 'leptin', vücutta direnç oluştuğu için görevini yapamaz ve iştah ve kilo artışına neden olur.

'Dopamin' hormonunun ise iştahı düzenleyici ve yemeklerden zevk alıcı bir etkisi bulunuyor. Bu hormon da obez kişilerde normal kilolulara göre daha az olduğu için yemek yeme isteğini artırıyor.

Kendini kontrol edemeden, tokluk hissini unutarak yemek ise bir hastalık olarak değerlendiriliyor. Bu kişilerin kimlik duygusu, duygulanım ve ilişkilerinde sürekli bir tutarsızlık oluşuyor.

Çaresizlik duygusunu yenmek için ise beden ağırlık ve biçimi ile yeme davranışları üzerinde aşırı bir denetim sağlanmaya çalışılıyor.
Bunu başaranlarda anoreksia nervoza, başaramayanlarda ise kontrolsüz yeme nöbetleri görülüyor.

İştahı bastırmak için ne yapılmalı?

Beyin 20 dakika sonra tokluk hissini algıladığı için yavaş yemek yenmeli. Yağlı, şekerli yiyecekler tercih edilmemeli. Diğer yiyeceklere göre daha çabuk tüketilir ve yağa dönüşürler. Yemekten önce büyük bir bardak su içilmeli. Açlık hissedildiğinde iki bardak su içilmesi ve 10 dakika beklenmesi ile açlık hissi azalır. Yemek ve salatalarda elma sirkesi kullanılmalı Bol bol yeşil yapraklı sebzeler yenmeli. Kalorisi az olan sebze içeriğindeki posa ile tokluk hissini artırır. Yemek ve salatalarda iyotlu tuz kullanılmalı Protein insulin seviyesini azalttığı, insulin azalması da açlık hissini azalttığı için beslenme programında hem bitkisel kaynaklı (mercimek, nohut, kuru fasulye, barbunya) hem de hayvansal kaynaklı (kırmızı et, tavuk, balık, hindi, yumurta, yoğurt, süt, peynir) yiyecekler bulunmalı.

Dyt. Özlem Sert Aydın

merhaba herkese.akşama kadar yazamam galiba ev işleri beni bekliyor.bi bakayım size dedim.akşam görüşürüz.

Tunaydın kızlar..
kimsecikler yok bugunde anlasılan

bende bugun bıraz temızlık ve yemek ısıne gırıcem. soyle bır corba yapayımda ıkı uc gun yemek derdınden kurtulayım yemek konusunda cok mıskınım bu ara.

çok incesin sinem ,grüp konusunda hepimiz senin kadar hassas olmalıyız bence...

tesekkur ederim raacım. burda bır takımız nıhayetınde. elbette bilgilendirmeliyim ve fikrinizi almalıyım burayı ılgılendıren konularda.

son ıkı haftadır menulerımde herseyı denedım demekki fiili bır konu değil, psikolojik bır durum bu. bende kendimce boyle bır cozum bulabıldım.
ben dıyetı bozmuyorum ınat edıyorum, vucudum bır yandan bu rakamda kalmak ıcın ınat edıyor. :) savas halındeyız resmen. tartıdan uzaklaşmak, diyetteki disiplinimi koruyacak bir nevi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…