Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

arkadaşlar gerçekten misafir gelince veya misafirliğe gidince nasıl yapıyorsunuz.benim için çok zor oluyor.ısrar ediyorlar kıramıyorum.tabii onların ısrarları bana kilo olarak dönüyor maalesef.

Mesaj 1

Rakamın sayı değerini bilmeden biraz tuhaf değil mi bu soru? :44:
Yoksa ben mi anlayamadım?

İnternetten de baktım ama rakam neyse, sayı değeri de o... Yani 13 diyelim... Birler basamağındaki rakamın sayı değer 3, basamak değeri ise 1...

Ben de bir şey anlamadım.

Son düzenleme:
sorunun cevabi birler basamagi olacak.

Mesela 38 icin 8.

8 in sayi degeri de 8 basamak degeri de 8.
Ama 3 un sayi degeri 3 basamak degeri 30.

Tabii yaaa biz niye özellikle bir sayı üzerine durduk kii soru bize hangi basamağı soruyo hangi sayıdır demiyo kiii ayyy çok basitmiş yaa....

Valla inan Fundacım saat 9 dan beri ödevlerle uğraşıyoruz bu soruda çok takıldık çok şaşırtmalı bir soru daha yeni yattı yavrum.....

Mesaj 2

sorunun cevabi birler basamagi olacak.

Mesela 38 icin 8.

8 in sayi degeri de 8 basamak degeri de 8.
Ama 3 un sayi degeri 3 basamak degeri 30.

Arattıklarımı yarım yamalak okumuşum Arzucum.

Arkadaşımızın cevabı doğru... O yazdıktan sonra ben de daha dikkatli okudum.
Teşekkürler avrasya... :)

Son düzenleme:
arkadaşlar gerçekten misafir gelince veya misafirliğe gidince nasıl yapıyorsunuz.benim için çok zor oluyor.ısrar ediyorlar kıramıyorum.tabii onların ısrarları bana kilo olarak dönüyor maalesef.

Biz kırıyoruz ev sahiplerini canım, sen de kır.

-------

Bu arada kızlar; matematikte ne kadar feci bir takım olduğumuz yine meydana çıktı.

Ama bu yaşta kim hatırlar basamak değerini, sayı değerini yahu... :) Yoksa biz de mi bir gariplik var? :44: :)

Neyse, Arzu'nun sorusuna çözüm bulundu. Cevap veren nasıl girip gördüyse artık.

biz taa baştan dedik ama mesajımızı okuyan yok galiba

Ayşegülcüm sen "olabilir" dediğin için emin olamadık. O yüzden. :)

Basamak değerini bulmak için basamak ile (artık o basamağın nesi oluyor ise ) sayı değeri çarpılıyormuş.

Yani 38 denmişti...
8 birler basamağında, sayı değeri de 8... 1x8 = 8 hesabı oluyormuş.

Ama 3 onlar basamağında olduğu için onunki 3x10 = 30 oluyor.

Bak sanki şimdi bir şeyler hatırlar gibi oldum.

Ayyy... 2. sınıf, 3. sınıf... Matematik yine matematik işte... Soruyu anlamak bile aşırı çaba istiyor benim için... :)

Taa dünde kalmış ölçü muhabbeti ama ben dün gündüz bir arkadaşıma gittim,evi epey uzak,spor olsun diye yürüdüm,hemde oğlumu arabasına koyup ittirerek,yokuş yukarı...canım çıktı,yürüdüğüme yürüyeceğime pişman oldum,akşam oğlumu uyutmaya çalışırken sızıp kalmışım,o yüzden gelemedim,
geçen ay ve bu ayki rakamları yanyana yazıyorum,önce eski sonra yeniyi yani.
Göğüs 89/89
bel 72/69
karın 79/77
kalça 100/99
basen 88/88
bacak 60/57
kol 29/28

o günki kilomu not almamışım ama bilmiyorum.olsa olsa 61falandır,şu anda 58.8

aynen ya,ben hiç beceremiyorum,illa ki yiyorum,misafir de olsam,ev sahibi de olsam yiyorum,hadi patates salatası,kısır,rus salatasını falan reddediyorum ama tatlı pasta varsa,reddedip yemezsem içimdeki çocuk zırlayıp duruyor,pastaaaaaaaaa diye

Belden KOSKOCA 3 cm...

Bacaktan KOSKOCA bir 3 cm daha...

Karından ŞAHANE 2 cm...

Kalça ve kollardan 1'er cm...

SÜÜÜÜÜÜÜÜPEEEEEERSİN canım yardımcım benim. :)

Belden KOSKOCA 3 cm...

Bacaktan KOSKOCA bir 3 cm daha...

Karından ŞAHANE 2 cm...

Kalça ve kollardan 1'er cm...

SÜÜÜÜÜÜÜÜPEEEEEERSİN canım yardımcım benim. :)

hihihiiiiiii
çok şımardım şimdi bak.zaten herkes söylüyor,doğumdan önceki halinden daha zayıfsın diyorlar,aslında hala 2kilo var da,3yıldır hep şişman görünce zayıf halimi hepten unuttular.
Benim asıl derdim karındı zaten canım.sezaryen göbeğinden kurtulmaya çalıştım ve oldu da.yine var tabii,dümdüz sımsıkı bir karnım yok ama en azından bir karış yağ kütlesi aşağı sarkmıyor artık.çok mutluyum

Ayyy vall öyle Fundacim matematikte sıfırım ben kendi adıma konuşayım Allahin işine bak sen gir soruyu oku teşekkürler ederim tekrar kizlar...

Aynen canim bende hic eksik olmaz misafir ve cok ta giderim mesala bugun olduğu gibi ben söyle yapıyorum zaten diyete başlarken de ben asla sundan yemem bundan yemem diye kendime bir kısıtlama koymadım evde yemek yiyip gitme gibi bir imkanı da yaratamiyorum kendime hee napiyorum eskiden 2 dilim börek yerken simdi 1 dilim yiyorum salatadan biraz tatlı da az bişey mesela bugun tatlıdan yemek istemedi canim böyle gunlerde aksamı hafif tutuyorum ekmek yemiyorum mesela....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…