Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

YAĞ YAKAN BESİNLER

1. Diyet yaparken, normal süt yerine yağsız sütiçmeyi tercih edin. Yarım litre az yağlı süt, günlükkalsiyum ihtiyacınızın bir miktarını karşılıyor.

2. Fazla abartmadan az miktarda tüketeceğiniz kırmızı biber, vücutısınızın artmasını sağlar. Vücut ısınızın artması sayesinde metabolizmanız da hızlanır.

3. Yeşil çay yağ oluşmasını yavaşlatır, enerjikullanımını hızlandırır.

4. Zencefil içerdiği gingerol sayesinde metabolizmanın fazla çalışmasını sağlar ve sindirimihızlandırır.

5. Kırmızı et yağlı olduğu için, onun yerine beyaz et tercih etmeniz, yağ yakımı açısından daha faydalı.

6. Somon balığı içerdiği zengin iyot sayesinde, tiroit hormonunun salgılanmasında etkili. Bu şekilde tiroit dengenizi kurmanıza yardımcı oluyor.

7. Su sadece susuzluğunuzu gidermez, aynı zamanda midenizi doldurur ve açlık hissinizi azaltır! Yemeklerden 20 dakika önce içeceğiniz bir bardak su, tokluk hissi sağlar. Günde iki litre su içmekçok faydalı.

8. İştah dindirme özelliğine sahip olan tarçın, yağ yakımını da hızlandırır.

9. Limon, içerdiği C vitamini sayesinde yağlarınkolay yakılmasını sağllar.

10. Sarımsak kan dolaşımına ve sindirimeyardımcı olur.

11. At kuyruğu bitkisi idrar sökücü özelliğiyle biliniyor. Yağdokularını eritmeye yardım eden bitki yaraların iyileşmesine deyardımcı oluyor. Fakat tüm idrar söktürücü bitkilerde olduğu gibi fazla dozda kullanılırsa böbreklere zarar verebilir.

12. Maydanoz, metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem olarak biliniyor.

13. Adaçayı zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerdebaharat olarak da kullanılabiliyor.

14. Fesleğen vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik, içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor.

15. Kekik, sindirim sorunlarını tedavi edici etkiyesahip ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bağışıklıksistemini güçlendirmenin yanı sıra yorgunluktan şikayet edenlere zindelik veriyor.

16. Civanperçemi, tatlıya karşı iştahı keser, tokluk hissi verir. Tazelik veren lezzeti, ağır yemeklerintadını hafifletir.

17. Biberiye, sindirimi düzenler. İyi bir canlandırıcıdır, kan dolaşımını hızlandırır, cildi sıkılaştırır. Et yemeklerinde kullanılabilir.

18. Tere, vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor. İnce yaprakları pişince acılaştığı için çiğ yemek gerekir. Ayrıca içinde birçok vitamin barındırır.

19. Sinameki, kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil görevi yapar. Uzun süreli kullanımlarda bağırsaklarda yan etkilereyol açacağından idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor.

20. Balık otu, bünyenin kimyasını hızlandırarak zayıflamaya destek olur. İçindeki maddeler tırnakları güçlendirerek saçlara parlaklık verir. Salata vemeyveli içecekler içinde kullanılabilir.

Paylaşım için teşekkürler.

Bir sürü bilmediğim ot varmış.
evet canım bol bol ot var.bende polistikoverden sonra çoğunu öğrendim canım
bende okumadım kızlar,atlamış olamam,geçmişi mutlaka okuyorum.galiba karıştırdın şeydacım

yok canım doğru hatrlıyorum.sen atlamışsındır canım

Son düzenleme:

işte sonunda buldummm..

kızlar çıkmışsınız hepicinizzz..ben çıkrken tunicimde aşada görmüştüm oysaki onu...neyse benim temizlik bitti ya çenem düşer artık

Bu hataları yapma, zayıfla

1)Akşam geç ve ağır yiyorsanız dolu mideyle yatağa giriyorsanız

2)Beyaz un ve beyaz şekeri, rafine gıdaları haftada 2’den fazla tüketiyorsanız.

3)Haftada 2 kez 1 kadehten fazla içki tüketiyorsanız

4)Haftada 3 kereden az egzersiz yapıyorsanız

5)Bir ay diyet yapmanıza rağmen hiç kilo vermediğiniz halde bir doktora başvurmuyor, tahlil yaptırmıyorsanız

6)Yoğun stres altında olmanıza rağmen bunu önemsemiyorsanız

7)Sadece kiloyu önemsiyor, göbek ve bel civarından yağ ağırlıklı zayıflamayı önemsemiyorsanız

8)Televizyon, bilgisayar veya elektronik oyunlar karşısında saatler geçiriyor ve farkında olmadan abur cubur atıştırıyorsanız

9)Yediklerinize dikkat ediyor ama içeceklerinizi fark etmeyip şekerli, şeker eklenmiş meyve sularını fazla içiyorsanız

10)Yemek önünden banılan yağlar, sürülen tereyağları, tulum peynirlerini yiyorsanız

11)Uzun süre aç kalıp sonra bir öğüne yükleniyorsanız

12)Su, bitki çayı, maden sodası gibi kalorisiz içecekleri bolca içmiyorsanız

13)Sadece ne yediğinize takılıp nasıl yediğinizi önemsemiyorsanız

14)Tok karnına tatlı ve şekerli meyve yiyorsanız

Süpersğn şeydacım paylaşımların 2 si de çok güzel benimde bilmedigim otlar varmış tatlım ögrenmiş oldum tarçını çok severım kırıp çaya atarım
Evet o paylaşımı ben yapmıştım bulmuşsun canımmmmmm
Tamam dır kaptanım gelir gelmez yapacağım bildirimmmm

Menümmmmmmm
sabah:2 dilim çavdar ekmegi,domates,peynir
arada :1 armut
öğlen eynir salatası
arada biraz öncede 3 diyet biskivi yedim
akşama :tavuk ızgara salatam var :26:

Kızlar yarın bildirimleri saat 11:00 e kadar yapalım. Şeyda'ya kafa patlatacak zaman kalsın.
ayy canım beni yaa..bu arda handemi yok ben mi göremedim acaba
evet canım çok yararlı otlar var bilmiyoruz ama hem öğrenmek hem de ne kadar nasıl kullanılması gerktiğini bilmek lazım
Menümmmmmmm
sabah:2 dilim çavdar ekmegi,domates,peynir
arada :1 armut
öğlen eynir salatası
arada biraz öncede 3 diyet biskivi yedim
akşama :tavuk ızgara salatam var :26:

afiyet olsun canım..ama ben şeyi merak ediyorum peynir saltası nasıl oluyor

yok canım ya peynirli salata yazacakıtım harfleri yutmuşum

Görmeyenler için hatırlatma...

tatlım o mesaj sayılarına nerden bakıyoruz ben bilmiyorum..sen demeden berivanda demiş..ama ben baktım bulmadım inanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…