Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

İyiyim canım, okudun mu etrafı yeşil görmelerimi. Sen de ara ara yiyorsun bal, aman dikkat; gerçi benim gibi kaşık kaşık kestane yemiyorsun.
Erkek arkadaşım da bugğn daha iyi, en azından ateşi yok. :)

gordum, sok oldum, o halde hala buraya yazmıs dedim ve kızdım babanı dınlememene allah bır daha yasatmasın da bır daha boyle durumlarda hastahaneye gerek yok deme.

ayy ben gunde 1 çay kaşıgı yıyorum o da çam yada çiçek balı. bal yırtınsa o kadarcıkla bısey yapamaz :)))
ya ben o kestane balını dedım ya 1-2 ay once duydum. esimin işyerınde biri getirmiş memleketten kestane balı. işyerınde herkes tatsın dıye getırmıs, zaten herkes bırer tatlı kasıgı kadar yemıs.
getıren kişide anlatmıs bu bal normal bal değil. fazlası goturur adamı dıye. esimde bana anlattı, ben duyunca sasırdım o nasıl bal ya dıye
senin de durumunu okuyunca cok kızdım kendıme nıye her duydugunu paylasmıyorsun sınem dıye!

cok sukur atlatmıssın canım ben o tarz gıda zehırlenmelerınden cok korkarım ikinizide gecmiş olsun canım. bir sure her turlu baldan uzak dur bence :)

Kaçıranlar için sayım mesajımı alıntıladım kızlar.

Bir süre mi?

Bir daha hiç yemeyi planlamıyorum.

hoşgeldin tatlım nurcum uyum sağlarsın hep birlikte hedefe ilerleriz canım

sinemcim çorba istiyo canım yiyemiyorum

FUNDA'ma... :)
Simdi bu kadar yararlı bir gıda hayat boyu bırakılırmı?

BAL..............

Gerçek bal, her derde deva
Mideye kuvvet verir.
Çocuklara zeka verir.
Tansiyon düşürür, iştah açar.
Doğal diş macunudur, kansızlığı giderir.
Alaca hastalığının şifasıdır.
Kabızlığa iyi gelir.
Damarları açar, romatizmaya ve alerjiye faydalıdır.
Ağrı dindirici özelliği vardır.
Cildi yumuşatır, saçları besler, göze faydalıdır, yara iyileştiricidir.
İshali keser, zayıflatıcıdır.
Ülser ve mideye oldukça faydası vardır.
Nezle ve öksürüğe iyi gelir.
Kalp çarpıntısı için faydalıdır.
Sedef, sarılık ve beyin hastalıklarında kullanılır. Alerjik vakaları önler.
Gözün görme gücünü kuvvetlendirir.

Kolayca sindirilir: İçindeki şekerlerin bir başka cins şekere (fruktozun glikoza) dönüşebilme özelliği sayesinde bal, yüksek miktarda asit içermesine rağmen, en hassas mideler tarafından bile kolaylıkla sindirilir. Aynı zamanda bağırsakların ve böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

Süratle kana karışır; hızlı bir enerji kaynağıdır: Bal ılık suyla karıştırıldığında 7 dakika içinde kana karışır. İçerdiği serbest şekerlerden dolayı beynin çalışması kolaylaşır. Yapılan son araştırmalara göre, şekerlerin bu kendine has karışımı yorgunluğun giderilmesinde en etkili yöntemdir ve atletik performansı artırmaktadır.

Kan yapımına destek olur: Bal, kan yapımı için vücudun gereksinim duyduğu enerjinin önemli bir bölümünü karşılar. Ayrıca kanın temizlenmesine de yardımcı olur. Kan dolaşımını düzenleyici ve kolaylaştırıcı yönde etkisi vardır. Damar sertliğine karşı önemli bir koruyucudur.

Antimikrobiktir: Antimikrobik etmenler belirli bakterilerin, mayanın ve küfün büyümesine engel olur. Balın, bakterinin barınmasına olanak tanımayan özelliği "inhibine etki" olarak adlandırılır.

Antioksidandır: Sağlıklı yaşamak isteyen herkesin özellikle antioksidan tüketmesi gerekir. Antioksidanlar, hücrelerde normal metabolizmanın zararlı yan ürünlerini temizleyen bileşenlerdir. Balın içeriğinde de güçlü antioksidanlar mevcuttur: Pinocembrin, pinobaxin, chrisin ve galagin. Bunlardan pinocembrin, yalnızca balda bulunan bir antioksidandır.

Vitamin ve mineral deposudur: Bal, fruktoz ve glikoz gibi şekerlerin yanı sıra magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum klorür, kükürt, demir ve fosfor gibi mineralleri de içerir. Nektar ve polen kaynaklarının niteliklerine göre değişmekle birlikte, balda B1, B2, C, B6, B5 ve B3 vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca bakır, iyot, demir ve çinko da az miktarlarda bulunur.

Yaraların tedavisinde kullanılır: Balın havadan nem çekebilme özelliği, iyileşmeyi hızlandırarak yara izi kalmasını önler. İyileşmenin gücünü artıran kolajen liflerinin üretimini hızlandırır. Balın, yaranın etrafındaki şişkinliği azaltan antienflamatuar bir etkisi vardır, bu aynı zamanda hissedilen acıyı da azaltır.

hoşgeldin tatlım nurcum uyum sağlarsın hep birlikte hedefe ilerleriz canım

sinemcim çorba istiyo canım yiyemiyorum

canım benım sen demedın mı 2. ayda menulerı değiştiricek diyetisyenım dıye. 2 haftası gıttı zaten az kaldı bak ne guzel gıdıyor kılolar.

sen sımdı zorlandıgına gore porsiyonlarını fazla tutuyormussun ya da sana yaramayan seylerı yıyormussun (fundanın mandalınası, mercımegı gıbı.)

bak bız kendımız bulmaya calısıyoruz dogru besını. senın dıyetısyenın sana soyluyor ne guzel. sana ozelden bır mesaj atıcam bırazdan ona bak canım.

BUĞUN Kİ MENÜM
saat :7.00=2 dilim kepek ekmeği,peynir,1 bardak süt içine 1 çay kaşıgı bal konmuş(annem koyuyo )
arada :7 badem 1/4 elma
12:50=tarhana çorba,ayran
arada :kalan elmamı yerim
akşama :mercimek çorbası,yoğut
1,5 lt su içtim bile 1 bardak yeşil çay içtim 1 Bardak daha içerim
KIZLAR BENİM DE KAÇAMAGIM ÇORBA VALLA MİDEM KURUDU ÇORBA AŞERDİM RESMEN YEMEK TE BUGUN ÇORBS VSRDI SALATA YERINE 1 KASE İÇTİM ANNEM DE AKŞAM MERCİMEK YAPACAK ÇORBA DİYETİ BOZUYOR SA BEN DİYETİ BOZUYORUM KIZLAR BU AY DAN DONRA AKAPUNTURA DA GITMEYECEGIM SİSTEMİ BİLİYORUM ZATEN :26:

sinemim canım tecrübelere ihtiyacım var evet 2 haftada 2 kiloya yakın verdim ama diyet bunaltıyo 2. Ay bir gün çorba bir gün salata olacakmış bugün kontrole gideceğim ama zor oluyo yaaaaaa spor da yapmaya çalışıyorum en kısa zaman da hedef görmek istiyorum

berişim mesajı attım once ona bak derim.

ama onu okuduktan sonrada hala ''ben cok zorlanıyorum'' dıyorsan. bugun kontrole gıttıgınde dıyetısyenıne acık acık soyle..

-tamam guzel kılo verıyorum ama benı gercekten zorluyor bu liste, boyle devam edersek ben devam edemıyecegım. ilave değişik birşeyler olsun listemde..
diye anlat kendını guzelce. gıda da alternatıf cok sonucta. o da sana uygun olanlardan ne varsa bırkac alternatıf sunabılır. ama sunun da altını cızıyım... o zaman sana bır kacamak verelım derse kabul etme. ''ben kacamak değil, listemdebiraz farklılık istiyorum istikrarım için.' de.

ama sonuc olarak liste yuzunden bırakma o kontrol kesınlıkle sana cok yaradı.

Çok memnun oldum ve hoşbuldumm :)) Sinem çok teşekkür ederim bilgilendirmeler içinn. Funda sözünü dinliyorum ve öyle hedef koymuyorum o zaman. Ocak ayında gözle görülür fark diyip yumuşatayım :))

Bu arada benim armut tipi vücut yapım var, bacaklarımdan çekiyorumm en çok En etkilisinin yürüyüş olduğunu biliyorum ama pek fazla uyguladığımı söyleyemeyeceğim. Var mı aranızda herhangi bir spor yapaann ?

haklısın ablacım canım benim ellerine sağlık canımmmmmmm üzüm ablam bırakmayacağım konuşacagım dr ile de yogunum geç yazdım ablacım 2 saat daha buradayım ama giremeyebilirim canlarım

canim nasil oldu saclarin bi resmini gonderseydin cok merak ediyorum canim

merhaba canim benim ben seyda 24 yasindayim polsitikover sendromum var.87kilyla basladim burdaki 4.cu haftam.80.8 le basladim buraya..sende hos geldin canim.
neden gidemiceksin tatlim ben anlamadim

bu arada acaba ben mi yanlas anliyorum ama ben buraya kendimi halen yabanci hissediyorum.en son gelmenin kotu ya..ne bilim neyse ben izne cikiyom fundacim..20 ekim ile 27 arasi canim.arada ugrarsam gelirimm

canim nasil oldu saclarin bi resmini gonderseydin cok merak ediyorum canim

şeydacım renk ıyı guzel hoş da saçlarım cok yıprandı. profil resmimi yenılerım bırazdan

bu arada acaba ben mi yanlas anliyorum ama ben buraya kendimi halen yabanci hissediyorum.en son gelmenin kotu ya..ne bilim neyse ben izne cikiyom fundacim..20 ekim ile 27 arasi canim.arada ugrarsam gelirimm

hayır canım, yanı kendı adıma ben seninle cooooktannn kaynastım. :)

forumdan cıktıntan sonra saclarımı yıkadım. o gun bayag bır sprey sıkmıslardı bende hıc haz almam sprey-jole vs..

neyse sacımı kurutayım dedım. anammm saclarım o kadar fena kı.. agzımdan burnumdan ateşler cıktı resmen. hemn kuruttum sacımı atladım arabaya kuaforde solugu aldım.
hala evden nasıl cıktıgımı bıle hatırlamıyorum sınırden.
yaptıgım odemenın tamamını aldım. dedim, ben bu saca değil 200-300 lıra 1 lıra vermem.

olan oldu artık ama keske kesımle bıraksaydım dıyıp duruyorum kendıme.. kesimi harıka yapmıstı mevcut sac rengımlede cok hos olmustu. ama simdi kesimin modeli falan kalmadı tabı. artık zavallı saclarıma bol bol bakım yapıcam.

gidiyorum geliyorum kımse yok..

menum
sabah
nesfıt+sut

ara
6 cıg badem

ogle
2 kofte
1 bardak ayran

ara
1elma

aksam
2bıber dolması
3 kasık yogurt

2yesil cay
200 dambıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…