- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #70.221
hımmm anladım :)))) ben rakamsal olarak bır tık gıttı bı tık daha lazım gıbı anlamıstım. eşim ve arkadaslarım bana TDK derler tam buldum kendim gibi senıde :))) ben de boyle detaylı anlatırım hemen :))) yanımda yalnıslıkla yanlıs kelıme kullanıldıgında hemen bana bakarlar. dayanamıyorum duzeltme ıhtıyacı duyuyorum. :))
ben onu ''tamam işareti'' diye biliyorum. word'de falan varda burdakı yazı karakterlerınden dolayı yapamıyorum.
Eki Görüntüle 539916
Ay Sinemcim sen de mi...
Ben de eskiden herkesin yanlışını düzeltirdim ama millet ukalalık yaptığımı sanma başladığı zaman bıraktım. "Olabilir yanlış söyleyebilirim ne var bunda?" , "Lafım bitene kadar bekleyemez misin?" falan diyorlardı. :) Halbuki ben herkes doğrusunu öğrenmek ister siye düşünüyordum ama düşünmüyorlarmış.Uzun zamandır sadece birkaç kişiyi düzeltiyorum, o da doğrusunu öğrenmek istediğinden emin olduğum kişileri... :)
Daha da konuşurdum aslında da.. Boşver. :) Düzeltme ihtiyacı duymanın nedenlerini falan anlatırdım ama gerek yok burda şimdi... :)
Tam işareti de bulmuşsun işte. O işaret evet.
:))) evettt..
ilk tanıyanlar bana da aynı seyı soyluyordu ya da soyleyen gozlerle bakıyorlardı. ama zamanla alısıyor ınsanlar :))) ya elimde değil, yanı durdurabıldıgım bırsey değil :)
ben simdilik cıkıyorum. bir arkadasıma gıdıcem ordanda markete.. aksam ustu gelirim sanırım..
Sinemcim tık değil, tik... :) Gerçi tdk'da arattım çıkmadı, yanlış biliyormuşum sanırım...
Check işareti... Hani bir şeyi gerçekleştirir, yanına da bittiğini anlamak için işaret atarız... Elle çizebilsem çizeceğim şuraya da... .
.............../
............./
.\......../
...\..../
.....\/
Galiba oldu.Bu işaret işte... Adını bilen varsa söylesin. :)
--------
Ayyyy olmamış.Deneyeceğim bakalım...
Bu arada ben de geçen haftadan itibaren not alacağım haftalık değişimleri.
--------
Şimdi oldu. :) Noktaları görmezden gelin ama.
Ben de tik diye biliyorumm ve yazılarınızı okurken yok artık dedim. Maalesef ben de sizdenimÇok fazla konuşma dilindekileri düzeltmem bahsettiğiniz sebeplerden kaynaklı ama yazıdakiler daha önemlidir benim için, özellikle bazı kelimeler, 'mütevazı' fln gibi mesela
Kızlar peki size bir şey sorayım... Televizyonda alt yazılarda, haber başlıklarında, yada hatalı konuşmalarda, ya da sokakta gördüğünüz yazılı ilanlarda, billboardlarda ve benzeri yerlerde gördüğünüz yazım hatalarına sinirleniyor musunuz? Yani içinizden bir canavar çıkacak kadar sinirleniyor musunuz?
Hiç unutmam, üniversitedeyim... Yanılmıyorsam Anadolu Üniversite'sinin bir ilanı asılmış, öğrencileri bir şeye davet ediyorlardı. Ve o ilandaki dahi anlamındaki "da" eki bitişik yazılmıştı. O kadar sinirlendim ki anlatamam. Özellikle bir üniversitenin ilanı olduğu için daha da sinirlendim. Bir sürü böyle olay oldu ama o gün nedense daha bir aklımda kaldı.
Bir de "Emniyet kemerini takmamanız kaza yapmanızı sağlar." kafasındakilere deli oluyorum.
Kendimi bildim bileli demişimdir "Türkçe Bakanlığı açacaklar, başına da beni getirecekler ki... Bakın nasıl yaptırımlarla herkese tüm dili öğretir, tüm kuralları ezberletirim." diye...
Ay açıldı mı susamadığım konulardan biri bu, o yüzden şimdilik susayım en iyisi... :)
hahah ben o 'fln' kısmını göndermeden önce tekrar okurken ekledim sonra sildim sonra tekrar ekledim. Orada olmalı diye düşündüm de eskiden kalma alışkanlıkla bazılarını yutabiliyorum öyleBen hataları gördüğüm zaman gülüyorum , hata olduğunu bulup yanımdakilerle paylaşıyorum ama sinirlenmiyorum, üzülüyorum bu durumlara. Beni eskiden '-de/-da' eki çok sinirlendirirdi ama artık daha sakin kalabiliyorum. Bu arada ben de aynı zamanda Açıköğretim Türk Dili ve Edebiyatı 1. sınıf öğrencisiyim bu yıl, geri kalan hatalarımı da düzeltirim artık tamamen
Pek hoşuma giden bir menüm yok bugün kaçırdım biraz. İrade yalan oldu resmen
Sabah
sahanda yumurta
2 dilim kepekli tost ekmeği
Ara
Yoğurt
Bir avuç badem
Öğle
Kadayıf :18:
Akşam
2 kaşık pilav
et yemeği
2 probis
Ay ne güzel...
Ben de istemiştim açıktan Edebiyat ama Osmanlıca'dan çok kormuştum. :) Daha bir sürü şeyden de korkmuştum gerçi.Hiçbir zaman mefulün failün'lerden anlamadım, anlamaya çalışmadım daha doğrusu.
İngilizce öğretmenliğini çok istemiştim ben de ama ilk 2 yıl yarı-örgünmüş ve İstanbul'da örgün alacağım dersleri vermiyorlar.Bir sürü şehirde var, burda yok. Sinir olmuştum.
En sonunda sosyolojide karar kılmıştım galiba... Dersleri iyice araştırmıştım, çok zevkli gelmişti. :) Eğer bu sene sınav başvurusunda bulunmayı hatırlar ve barajı tutturursam yazacağım artık. Son 5 yıldır hep tarihler geçtikten sonra aklıma geliyor da...Acaba baksam mı ki yaaa, bu sene ne zamanmış... Bugünler falandır bir de... Ay dur bakayım... :)
Derslerinde ilgi çekici olduğunu düşündüğün şeyleri bana özelden mesaj atabilirsin Nurcum, bayıla bayıla okurum.
Bunları hüplettiğine göre senin 2 kasım hedefin yok galiba...
Menünden öyle gözüküyor.
Funda, sınavla açıköğretim dışında bir de sınavsız ikinci üniversite diye bir şey var son 3 senedir. Bir üniversite öğrencisi veya mezunu olanlar sınava girmeden yalnızca başvuru yaparak istedikleri bölümü okuyabiliyor. Bölüm listesi var tabii ki. Bu sene ben o şekilde başvurdum ama bitti onun tarihleri. Sana uyuyorsa eğer seneye öyle düşünebilirsin.
Hii var var var. Bu 1 hafta çok uslu duracağımmm :18:
Hadi ya... Öyle bir şey de mi çıkmış? Her sene bir şey değişiyor, yetişemiyorum.Zaten insan liseyi bitirdikten sonra takip de etmiyor. Bu sene başvuruları geçti diyorsan ben onu beklemem herhalde, tabi yine tarihleri kaçırmazsam... Az önce baktımi henüz belli değilmiş. Senin dediğin sistemin adı ne Nurcum, nerden bakabilirim ona?
Sınavsız 2. üniversite, Anadolu Üniversitesinin sitesinde görürsün Açıköğretim başlığı altında var kuzummm
Baktım canım, sosyoloji varmış... Artık bu sene başvuruları kaçırırsam seneye aklımda olur. Ama umarım kaçırmam. Şimdiye mezun olmuş olurdum yahu, 5 kere unutuum, BEŞ, BEŞ KOCA SENE...
Bu sene de erken bakayım diyorum, açıklanmamış. Kesin bir daha anca Şubat'ta aklıma gelir.
Ay neyse, sızlanmanın alemi yok. Biraz daha dikkatli olmam lazım.
Aralık-Ocak gibi Öss başvuruları oluyor sanırım, ismi de değişti gerçi artıkbenim de aklımda artık, sen unutursan ben hatırlatırım merak etme, bu sene bu iş tamamdır
fundacım ya ben çok hastayım dün gece yine acildeydim hiç giremedim foruma hala aynıyım size haber vermek için girdim çok zor nefes alıyorum boğulcak gibiyim sürekli dua edin atlatym ya menü paylaşamayrm gün boyu bşey yiyemedim ilaçiçmek için bişeyler atştrmk zorunda kaldm sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?