Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Mesaj 5

Ay Sinemcim sen de mi...
Ben de eskiden herkesin yanlışını düzeltirdim ama millet ukalalık yaptığımı sanmaya başladığı zaman bıraktım. "Olabilir yanlış söyleyebilirim ne var bunda?" , "Lafım bitene kadar bekleyemez misin?" falan diyorlardı. :) Halbuki ben herkes doğrusunu öğrenmek ister diye düşünüyordum ama düşünmüyorlarmış. Uzun zamandır sadece birkaç kişiyi düzeltiyorum, o da doğrusunu öğrenmek istediğinden emin olduğum kişileri... :)

Daha da konuşurdum aslında da.. Boşver. :) Düzeltme ihtiyacı duymanın nedenlerini falan anlatırdım ama gerek yok burda şimdi... :)
Tam işareti de bulmuşsun işte. O işaret evet.

Son düzenleme:

:))) evettt..
ilk tanıyanlar bana da aynı seyı soyluyordu ya da soyleyen gozlerle bakıyorlardı. ama zamanla alısıyor ınsanlar :))) ya elimde değil, yanı durdurabıldıgım bırsey değil :)

ben simdilik cıkıyorum. bir arkadasıma gıdıcem ordanda markete.. aksam ustu gelirim sanırım..

Son düzenleme:

Görüşürüz canım. İyi eğlenceler. :)

Ben de tik diye biliyorumm ve yazılarınızı okurken yok artık dedim. Maalesef ben de sizdenim Çok fazla konuşma dilindekileri düzeltmem bahsettiğiniz sebeplerden kaynaklı ama yazıdakiler daha önemlidir benim için, özellikle bazı kelimeler, 'mütevazı' fln gibi mesela

Tam "editör takımı" diyecektim ki..

"mütevazı fln" ı görünce dilimde kaldı.

Ben takıma üye alırken yazısına da dikkat ediyorum. "Ben de rejim yapcam." "zayıflmk istiorm" "kıslar beni de alın." falan gördüğüm zaman hiç yaklaşmıyorum o üyeye...

Hatta ben birinin güzel yazısına vurulup da almıştım... Galiba Ayşegül'dü... Çünkü profilinde öğretmen yazıyordu ve ben "edebiyat öğretmeni herhalde" demiştim. Ama fen çıkmıştı galiba...

Benim iki tane tanıdığım vardı (bir zamanlar... ). Biri bir internet sitesinde maaşlı bir gazeteciydi, her yazdığını bana düzelttirirdi. Tabi ben de düzeltirdim, maksat hiçbir yerde bozuk yazı çıkmasın, ama onunkiler de çok çok kötüydü...

Diğeri de edebiyat sevdalısıydı, şiir yazardı. Beğendiğim şiirleri de vardı. Ama derler ya "editör değilsen bir yazarı/şairi düzeltme" diye... Fikrimi sorar gösterirdi şiiri; "güzel olmuş" dediğimde sorun yoktu, ama gözüme iyi gelmeyen bazı yerleri söylediğimde sorun oluyordu. Eleştiriye açık olmak lazım tabi... O şekilde kalmasını isteyebilirsin, ama bunu karşı tarafa sataşmadan söylemen gerekir, değil mi ama?

Hadi bir itirafta bulunayım size... Bunu sanırım anca eski üyeler anlar; ama kim olduğunu anlamak o kadar da önemli değil. Ben takım kurallarına yazımla ilgili o maddeyi ne zaman getirme kararı aldım, biliyor musunuz? Takımın eski bir üyesi gelmişti bir ara, tekrar girmek istediğinden bahsetmişti. Kaptanlığımın ilk zamanlarıydı, ben de "tamam" dedim. Sonra onun eski mesajlarına bir bakmıştım ki aman aman... Kan beynime sıçramıştı. Tüm yazılar felaket, anlaşılmıyor, neredeyse "ertesi gün" yerine "etsgn" yazacak. "Ben bu şekilde bu kızla papaz olurum." demiştim. Hemen o gün koydum o maddeyi... Tabi korkudan öyle sert koymuştum ki, sağolsun takımım beni yola getirdi. Sonra kural bugünkü şeklini aldı. O üye de neyseki bir daha gelip bir şey demedi. Zaten onun zamanlarında da takımda birisiyle arasında bu konuda sorun çıkmış, tartışmışlar. Ben de en baştan önlem almıştım. :) Çünkü öyle biri bu takıma geldiği anda cadı olurum, gıcık olurum ona, sürekli sataşırım, diskalifiye etmek için bahaneler bile yaratırım, biliyorum kendimi yani... Gerçi bahaneye de gerek yok, kabak gibi kuralımız var ortada.

Ay çok konuştum yine... Benim hatamı görürseniz uyarın lütfen. :)
Bu arada Nurcum, şaka bir yana senin de bu konuda hassas olmana sevindim. Aynı hassaslığı kuralımız çerçevesinde takımda da göster lütfen. :) Gerçi şu an gayet iyiyiz ama bir ara kelimeleri sürekli kısaltan biri vardı, bir şey anlaşılmıyordu, Şeyda idi galiba. Onu da uyardık 1-2 kere, sağolsun bir daha anlaşılmaz yazdığını görmedim. :)

Son düzenleme:
Kızlar peki size bir şey sorayım... Televizyonda alt yazılarda, haber başlıklarında, yada hatalı konuşmalarda, ya da sokakta gördüğünüz yazılı ilanlarda, billboardlarda ve benzeri yerlerde gördüğünüz yazım hatalarına sinirleniyor musunuz? Yani içinizden bir canavar çıkacak kadar sinirleniyor musunuz?

Hiç unutmam, üniversitedeyim... Yanılmıyorsam Anadolu Üniversite'sinin bir ilanı asılmış, öğrencileri bir şeye davet ediyorlardı. Ve o ilandaki dahi anlamındaki "da" eki bitişik yazılmıştı. O kadar sinirlendim ki anlatamam. Özellikle bir üniversitenin ilanı olduğu için daha da sinirlendim. Bir sürü böyle olay oldu ama o gün nedense daha bir aklımda kaldı.

Bir de "Emniyet kemerini takmamanız kaza yapmanızı sağlar." kafasındakilere deli oluyorum.

Kendimi bildim bileli demişimdir "Türkçe Bakanlığı açacaklar, başına da beni getirecekler ki... Bakın nasıl yaptırımlarla herkese tüm dili öğretir, tüm kuralları ezberletirim." diye...

Ay açıldı mı susamadığım konulardan biri bu, o yüzden şimdilik susayım en iyisi... :)

hahah ben o 'fln' kısmını göndermeden önce tekrar okurken ekledim sonra sildim sonra tekrar ekledim. Orada olmalı diye düşündüm de eskiden kalma alışkanlıkla bazılarını yutabiliyorum öyle Ben hataları gördüğüm zaman gülüyorum , hata olduğunu bulup yanımdakilerle paylaşıyorum ama sinirlenmiyorum, üzülüyorum bu durumlara. Beni eskiden '-de/-da' eki çok sinirlendirirdi ama artık daha sakin kalabiliyorum. Bu arada ben de aynı zamanda Açıköğretim Türk Dili ve Edebiyatı 1. sınıf öğrencisiyim bu yıl, geri kalan hatalarımı da düzeltirim artık tamamen

Pek hoşuma giden bir menüm yok bugün kaçırdım biraz. İrade yalan oldu resmen

Sabah
sahanda yumurta
2 dilim kepekli tost ekmeği

Ara
Yoğurt
Bir avuç badem

Öğle
Kadayıf :18:

Akşam
2 kaşık pilav
et yemeği
2 probis

Ay ne güzel...
Ben de istemiştim açıktan Edebiyat ama Osmanlıca'dan çok kormuştum. :) Daha bir sürü şeyden de korkmuştum gerçi. Hiçbir zaman mefulün failün'lerden anlamadım, anlamaya çalışmadım daha doğrusu.

İngilizce öğretmenliğini çok istemiştim ben de ama ilk 2 yıl yarı-örgünmüş ve İstanbul'da örgün alacağım dersleri vermiyorlar. Bir sürü şehirde var, burda yok. Sinir olmuştum.

En sonunda sosyolojide karar kılmıştım galiba... Dersleri iyice araştırmıştım, çok zevkli gelmişti. :) Eğer bu sene sınav başvurusunda bulunmayı hatırlar ve barajı tutturursam yazacağım artık. Son 5 yıldır hep tarihler geçtikten sonra aklıma geliyor da... Acaba baksam mı ki yaaa, bu sene ne zamanmış... Bugünler falandır bir de... Ay dur bakayım... :)

Derslerinde ilgi çekici olduğunu düşündüğün şeyleri bana özelden mesaj atabilirsin Nurcum, bayıla bayıla okurum.

Bunları hüplettiğine göre senin 2 kasım hedefin yok galiba...
Menünden öyle gözüküyor.

Funda, sınavla açıköğretim dışında bir de sınavsız ikinci üniversite diye bir şey var son 3 senedir. Bir üniversite öğrencisi veya mezunu olanlar sınava girmeden yalnızca başvuru yaparak istedikleri bölümü okuyabiliyor. Bölüm listesi var tabii ki. Bu sene ben o şekilde başvurdum ama bitti onun tarihleri. Sana uyuyorsa eğer seneye öyle düşünebilirsin.

Hadi ya... Öyle bir şey de mi çıkmış? Her sene bir şey değişiyor, yetişemiyorum. Zaten insan liseyi bitirdikten sonra takip de etmiyor. Bu sene başvuruları geçti diyorsan ben onu beklemem herhalde, tabi yine tarihleri kaçırmazsam... Az önce baktımi henüz belli değilmiş. Senin dediğin sistemin adı ne Nurcum, nerden bakabilirim ona?

Hii var var var. Bu 1 hafta çok uslu duracağımmm :18:

Umarım... :)

Sınavsız 2. üniversite, Anadolu Üniversitesinin sitesinde görürsün Açıköğretim başlığı altında var kuzummm

Sınavsız 2. üniversite, Anadolu Üniversitesinin sitesinde görürsün Açıköğretim başlığı altında var kuzummm

Baktım canım, sosyoloji varmış... Artık bu sene başvuruları kaçırırsam seneye aklımda olur. Ama umarım kaçırmam. Şimdiye mezun olmuş olurdum yahu, 5 kere unutuum, BEŞ, BEŞ KOCA SENE...

Bu sene de erken bakayım diyorum, açıklanmamış. Kesin bir daha anca Şubat'ta aklıma gelir.

Ay neyse, sızlanmanın alemi yok. Biraz daha dikkatli olmam lazım.

Aralık-Ocak gibi Öss başvuruları oluyor sanırım, ismi de değişti gerçi artık benim de aklımda artık, sen unutursan ben hatırlatırım merak etme, bu sene bu iş tamamdır

Aralık-Ocak gibi Öss başvuruları oluyor sanırım, ismi de değişti gerçi artık benim de aklımda artık, sen unutursan ben hatırlatırım merak etme, bu sene bu iş tamamdır

Evet ya... LYS mi, LGS mi... Bir şey olmuş ama...

Ay Nurcum ben unutur da sen hatırlatırsan dile benden ne dilersen... Geçen sene 3 günle kaçırmıştım ya... Çok kötü oluyor insan, bir ben zaten son yıllarda unutkanın biri oldum çıktım. Kısa süreli şeyleri bile unutup duruyorum. Başvuru tarihleri bir açıklansa telefonuma alarm kuracağım o gün için. Umarım biter bu yıl. :)

fundacım ya ben çok hastayım dün gece yine acildeydim hiç giremedim foruma hala aynıyım size haber vermek için girdim çok zor nefes alıyorum boğulcak gibiyim sürekli dua edin atlatym ya menü paylaşamayrm gün boyu bşey yiyemedim ilaçiçmek için bişeyler atştrmk zorunda kaldm sadece

Geçmiş olsun Nurcum... :26:
Bugün izinli yazayım o zaman seni... Nefesi bile zor alıyorsan forumla uğraşma. Yarın için de konuşuruz tekrar, ya da şimdi yazabiliyorsan yaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…