Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

"Kaçamak Nedir" filmimiz tekrar sinemalarda... :)

Lütfen kendinize göre oyunuzu BU MESAJDAN ALINTILAYIP veriniz.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

............................Hazır Yiyecekler...............Unlu Yiyecekler.................1 Simit............2 Dilim Börek...............Kalorili İçecekler...................Tatlılar..

Funda08........................K.........................................K............................D..........................K................................K....................................K.......
sweetly
Buffy26
tunituni
PinkCherry
brave_
Raa
nehirim38
mucizem77

K: Kaçamak
D: Değil (Kaçamak değil)

TANIMLAR

Hazır Yiyecekler: Marketten aldığımız her türlü aburcubur. Çikolata, cips, bisküvi vs.

Unlu Yiyecekler: Ev yapımı ya da hazır alınan; kek, poğaça, açma, çatal vs.

1 Simit: Bildiğiniz simit. Dışarı çıktığımızda yemek niyetine koştuğumuz ilk şey olduğu için ve poğaça, açma gibi ürünlerin yanında yağsız olduğu için (susamları hariç) ve poğaçaya kaçamak deyip, simite demeyenler olduğu için onu ayrı yazdım. 1 tane olduğunu özellikle belirttim, 3 tane yiyip abartılmasın. 1 simit bir günlük sınırdır.

2 Dilim Börek: Simit ile aynı sebepten. Tabi böreğin yufka böreği olduğunu ve içinde patates ve makarna olmadığını düşünüyoruz. 2 dilim börek bir günlük sınırdır.

Kalorili içecekler: Sodalar (kola, fanta vs.), meyveli maden suları, alkollü içecekler, ice tea...

Tatlılar: Unlu ve şerbetli tatlılar, sütlü tatlılar: Baklava, lokma, burma, tulumba, dondurma, sütlaç, muhallebi vb.

! Unuttuğum bir şey varsa, ya da eklemek istediğiniz bir şey varsa bu mesaja dahil edebilirsiniz. !

Son düzenleme:
Tek tek alıntılamadan dizilerle ilgili konuşmak istiyorum

Flash forward'ü ben de seyrettim çok güzeldi ama çok ani bitti, kaldı ki onun baş rolündeki adam o senaryoyu uzun süre kabul etmemiş diye biliyorum, sonra da öyle bitmesi -ki sanki devamı gelecek gibi bitirdiler- kötü oldu bence. Bu arada başroldeki adamın çok sevdiğim bir filmini de yazmak istiyorum : Aşık Shakespeare, seyretmeyenlere tavsiyem

Fringe biraz bakmıştım, Lost facia bir şekilde bitince, Fringe'i seyretmedim tepki koydum aklımca bu ara Hart of Dixie diye bir diziye başladım ben, böyle romantik komedi tarzında eğlenceli onla vakit geçiriyorum

Kardeşimin izlediği bir dizi var, çok güzel deyip duruyor ama Lost'un yapımcılarındanmış. Fringe o mu?
Hayatta izlemem o zaman. Kendime sözüm var benim; o adamların hiçbir işini bir daha izlemeyeceğime dair. :) Çünkü onlara hiç mi hiç güvenmiyorum, profesyonel olduklarını düşünmüyorum.

Tüm aksi söylemlere kulaklarımı tıkayarak bıkmadan izledim Lost'u, her bölümünü çıktığı gibi izledim. Son sezonun saçmalığına dayandım. Ve en son bölümde her şeyi açıklayacaklarına inandım. Onlar ne yaptılar? Pembe diziye bağladılar. "Sana dokundum, hatırladım." Bu muydu koca ada? Güzelim favori karakterlerimi bu aptal final için mi öldürdünüz?

Son bölümü canlı izlemiştim internetten, tabi sabahın 4'üne kadar mı, 6 sına kadar mı ne beklemiştim. Ve o halde bir iş görüşmesine gitmem gerekmişti. Adamın karşında uyuyordum resmen... Lost'u izlerken canlı canlı günlüğüme yazdığım nefret yazısı hala duruyor.

O adamların filmelerini asla izlemeyeceğim.

Ona başlamamakla da iyi etmişim demek ki... :)

Son düzenleme:

Ben Dukan, Karatay yada şok diyetlere karsıyım. Yani kendim yapmama değil sadece, sizlerinde yapmanıza karsıyım. Belki kızıcaksınız ''sana ne'' diyeceksiniz ama, ben kimsenin saglıklsız kilo vermsini istemem. Oyle vermektense hıc vermemek daha saglıklı.

O diyetler yapılana kadar, kaçamaklara bu kadar takılmasak zaten veririz kiloları. Yani diyette ısrarla kuabiye-borek-poğaça-kek vs,vs.. (light gibi yaparak yada yapmayarak)
yeme mucadelesi bize hiç birşey katmaz.
O tatlardan ne kadar cabuk uzaklasılırsa, beyin de onları aramıyor bır sure sonra, unutuyor cunku. Ben cogu gıda da bundan dolayı rahatım şahsen.

ornek tam bir cips ve hamburger canavarıyım. ilk zamanlar burnumda tütüyordu. 2-3 ay once ara ara aklıma dusuyor şeytan durtuyordu. şuan aklıma geldıgınde hıcbısey hıssetmıyorum desem abartı olmaz. Çünkü en son dogum gunumdeki aksam kaçamağı hamburger menuydu. Buyuk bır hevesle aldım, ama o eski aşkla yemedim. Daha yerken, ''çok da muhım değilmiş'' diye dusundum. (ve yarıya yakınını Kırpışa verdim)

Yani zaten doğal ve saglıklı gıdalar cok kalorili değil. Zevki gıdalar kaçamağa giriyor. Örnek simit evet ince hamur ve gevrek o açıdan masum ok. ama üstündeki susamlar batırıyor olayı.
Hımm şunu da soylıyım ben o 56 kılo oldugum zamanlar hiç ekmek yemezdim sabah ogle 2 simit yerdim. (ve de düşünün ne kadar seviyorum simiti.)
normal rutinde zararı olmaz ekmek yerine yenir ama suan -ye gecme cabasındayız.

Bu durumda yapılıcak ve toplu yapabılecegımız en guzel yontem bence, bugun Fundaya önerdiğim yontem. Kalori sayımı...

Bunu hepimiz yapabiliriz. Çünkü kimsenin özel bir menu uygulamasına gerek yok.

Bu Hafta; Özellikle bir kalori sayısı tutmaksızın yediklerimizin ortalama gunluk ne kalori tuttugunu takip edelim.
Sonraki hafta; Hafta değerlendirmemizi yapıp, herkes kendine gore günlük kalori limiti koyabilir.

Kaçamak konusunda başından beri aynı gorusteyım. Kalorisi dusurulmuste olsa, borek, kek, poğaça, sutlu tatlı, bıtter cıkolata, kurabıye vb vb... hepsi kaçamak.

Ama Fundacım bu kuralı listemize eklerken, aylık 1 gun musademızı sende bende unuttuk.
Ayda bir kere 500kaloriyi gecmeyen kaçamak yapılabılır demiştik.

.................Hazır Yiyecekler............Unlu Yiyecekler..........1 Simit.........2 Dilim Börek...........Kalorili İçecekler..............Tatlılar........

Funda08..................K.........................K............................D..........................K......................K....................................K.......
sweetly
Buffy26..................K..........................K............................D..........................K......................K....................................K.......
tunituni
PinkCherry
brave_
Raa
nehirim38
mucizem77

TANIMLAR

Hazır Yiyecekler: Marketten aldığımız her türlü aburcubur. Çikolata, cips, bisküvi vs.

1 Simit: Bildiğiniz simit. Dışarı çıktığımızda yemek niyetine koştuğumuz ilk şey olduğu için ve poğaça, açma gibi ürünlerin yanında yağsız olduğu için (susamları hariç) ve poğaçaya kaçamak deyip, simite demeyenler olduğu için onu ayrı yazdım. 1 tane olduğunu özellikle belirttim, 3 tane yiyip abartılmasın. 1 simit bir günlük sınırdır.

2 Dilim Börek: Simit ile aynı sebepten. Tabi böreğin yufka böreği olduğunu ve içinde patates ve makarna olmadığını düşünüyoruz. 2 dilim börek bir günlük sınırdır.

Kalorili içecekler: Sodalar (kola, fanta vs.), meyveli maden suları, alkollü içecekler, ice tea...

Tatlılar: Unlu ve şerbetli tatlılar, sütlü tatlılar: Baklava, lokma, burma, tulumba, dondurma, sütlaç, muhallebi vb.

! Unuttuğum bir şey varsa, ya da eklemek istediğiniz bir şey varsa bu mesaja dahil edebilirsiniz. !

Son düzenleme:

Dukan, şok vb. ne ben de karşıyım. Ama çoğunluk isterse değiştirmek zorundayız.

Bu hafta hepimizin günlük listesine kalori eklemesini destekliyorum. Eğer hesaplayamayacağınızı düşünüyorsanız da ben hesap yapabilirim sizin için. Herkes kendi hesabını yapar, gün gün ve toplamda ne kadar yediğini ve ne kadar kilo verdiğini görür. Tabi diğer üyeleri de görür...

Aylık 1 gün izin, evet... :) Onu da not düşüyorum, unutmayayım kural eklenirken.

Dukan vs diyetlerine ben de karşıyım başta belirteyim.

Ama kaçamak konusuyla ilgili kararsızlığım var. Her gün kaçamak yaparak diyet olmaz zaten evet, ve kaçamak yapma lüksümüz olduğunu da düşünmüyorum. Yapılan kaçamak'ın yakılması bizim yararımızdan başka bir şey için değil. Ama bunun bu şekilde kesin çizgilerle yasaklanmasının doğru olduğunu düşünmüyorum. Yasak oluşu ve eğer o gün de karşılayacak sporu yapamayacak durumdaysak 'kaçamak' olayının daha çekici hale geldiğini düşünüyorum. Ben buraya gelmeden önce Cuma tartı günüm olduğu için bir kaçamak yapma hakkımı veriyordum. Hatta ikinci haftam mı neydi h.sonu ablamlara gelmiştik yine coşmuştuk baya, eve döndüğümde çok üzülmüştüm ama haftanın devamını çok güzel yapmıştım ve o haftamda da vermiştim. Açıkçası canım bir şey mi çekti, bir küçücük ısırık alıyorum ondan, ona göre başka öğünümden kısıyorum. Bugün mesela ablam bir çikolata uzattı bak tadı çok güzel farklı dedi, aldım çiğnedim ama yutmadan çıkardım (iğrenç olduysam kusura bakmayın açıklamak adına yazmak zorundaydım :)) Bir takımız sonuçta bireysel yapmıyoruz bu diyeti bu da doğru ama, biz savaşımızı kendi irademize veriyoruz, yani bir şeyleri yasaklarsak Dukan bilmemne diyetlerinden farkımız olmuyor, o yasakların özlemi yine bir gün patlak verecek benim fikrim. Bana göre de beyaz ekmek kesinlikle en yasak olması gereken besinlerden biri ama bununla ilgili bir şey belirtmiyoruz. Yemeyin demiyoruz yiyin ama yakın diyoruz diyeceksiniz o konuda da haklısınız. Ama bu konu bu şekilde gündeme geliyorsa demek ki durum o kadar basit değil.

Bilemiyorum işte, fikirlerim bu yönde.

Flash Forward yine de seyredilebilir çünkü alışılmışın dışında bir diziydi :) Lostla ilgili de her sözüne katılıyorum :))

.................Hazır Yiyecekler............Unlu Yiyecekler..........1 Simit.........2 Dilim Börek...........Kalorili İçecekler..............Tatlılar........

Funda08..................K.........................K............................D..........................K......................K.............................K.......
sweetly
Buffy26..................K..........................K............................D..........................K......................K.............................K.......
tunituni
PinkCherry..............K..........................K............................D.........(bence 1 dilim de K)..............K..............................K..........
brave_
Raa
nehirim38
mucizem77

TANIMLAR

Bu yüzden çıkmaza girmiştik biz de zaten. :)
Bakalım bu defa ne olacak...

Menüm

Sabah
1 dilim kaşar peyniri ve 2 dilim tost ekmeğiyle tost

Ara
Sütlü kahve
Yoğurt

Öğle
1 kk'dan biraz daha büyük peynir
6 adet zeytin

Ara
Sütlü kahve

Akşam
1 tas domates çorbası
yarım tabak hazır tavuk
yoğurt

Nurcum ekmek konusunda hiç rast gelmedin sanırım. Ekmek konusu hep oluyor. Beyaz ekmek kayıtsız şartsız yasak zaten.

Artı Listede Borege 1 dilim bile kaçamak demişssin KESİNLİKLE KATILIYORUM..

Kaçamak konusunda aslında 2 turlu kişi var.

1. kaçamak yaparak nefsini susturanlar..
2. kaçamak yaptıkça yapası gelenler..

Mesela Funda ve Raa burda 2.ye gıryor. Onları bır suredır tanıdıgım için 1 kaçamak sonrası neler oluyor bılıyorum. Ornegın Funda gecenlerde annesinin aldıgı çukulardan yedı, birkaç gun sonra baska bır kaçamak gunu patladı, ardından 2 pişmanıye gıttı. (Funda dıyecek simdi lokmalarımımı sayıyorsun :)) )
Raa'da benzer durumu yasadı. Dun konustuk hatta onunla.
Şimdi bu durumda onlar için tehlike.
Bu arada ben bunları takım yada yarısma ıle alakalı dusunerek yorumlamıyorum. Yarısma bızım zevkımız, ondan once burda hep beraber sona gıtmek en buyuk haz ve zafer.

Ama sende dıyorsunki haftada 1. o zaman sende soyle yapabılırsın (hersey fıkır, dırektıf gıbı algılanmısın lutfen :) )
Aylık 500 kalorilik hakkını bolebılırsın mesela. Yediğim şeyler ufak dıyorsun. Amac ıcerı gıden kalorının dengesını tutmak. Sonucta bır oturusta 500 kalorı almak zorunda değilsin.

Kızlar eşim aradı. bu gece sayım varmıs kacta gelebılırım bılmıyorum ama yemege gelıyorum, tekrar gıdıcem dedi.

ben 1-2 saate tekrar gelırım. simdilik mucukkkkkkkkkk

(fundacım mailine bakarmısın )

2 dilim böreği ben "günde 2 dilimden fazla olmayacak" anlamında yazmıştım. Yoksa börek bence de kaçamak... Peki yufka ve peynirle yağsız yapılan börek neden kaçamak? Çünkü onu yemek demek "börek yemek" demek, o psikolojiye girmek demek. Yani tamamen Sinem'in anlattığı 2. kategoriye girdiğim için. :)

O çukular ve pişmaniye arasında başka bir gün patladığımdan benim haberim bile yok mesela. Hatırlamıyorum ne yediğimi... :) Bu arada Sinemcim hepimiz bir süre sonra aşağı yukarı bir fikir sahibi oluyoruz birbirimizin menüleri hakkında... Ama sen inciğine cinciğine kadar hatırlıyorsun, ne güzel... Keşke benim de hafızam o kadar iyi olsa... :)

Mesela bir "sütlü tatlı" tartışmamız olmuştu, aynı börek gibi... "Şekersiz yapılan sütlü tatlı kaçamak mıdır değil midir?" Kalori açısından hepsi masum olabilir ama adları "börek, tatlı, dondurma" oluyor. Beynimiz o zevki tekrar alıyor ve tekrarlamak da istiyor. Ben oylarımı verirken buna göre verdim. Yiyeceğin içerdiği yağdan, şekerden ziyade, rejim psikolojisinden çıkarma riskine göre verdim. Yoksa az kalsın tatlıları 2 kategoriye ayıracaktım. :)

Bu arada kaçamak hakkını haftalık 200 kcal yapalım o zaman. Ayda 800 eder, yine de düşük... İsteyen haftalık kullanır, isteyen aylık kullanır. Zaten bir oturuşta kimse 800 kalori yiyemez herhalde. Yiyebilirse de keyfi bilsin, ayda 1 kere sonuçta... Bu arada doğum günü, yıl dönümü, bayram, yılbaşı... Hiçbirinin istisnası olmasın. Pastasını yemek, içkisini içmek isteyen aylık kaçamak hakkından kullansın derim. Ne dersiniz?

Evet doğru kişiden kişiye değişiyor işte. Kendi adıma kalori hesabından hoşlanmıyorum ben, 500 oldu mu? şimdi şu kadar yedim geriye bu kadarım kaldı falan benimle birlikte sizin de denetlemeniz gerekecek her ay, böyle bir şey istemem :) Ya tamamen kendi adıma konuşuyorum amaç muhalefet olmak değil :) ve herkesi memnun edemeyiz sonuçta takımca karar vermek gerekiyor ona da saygı duyuyorum. ama kendi adıma, ben olayımı 'diyet' fikrine sokmak istemiyorum, yasaklar zorunluluklar olduğunda da durum ona kayıyor. burada amaç bu, biz bunu doğru buluyoruz böyle yapıyoruz, derseniz de haklısınız. ceza'ya evet oyunu ben de kullandım ama Funda 'kime göre kaçamak diye biz bırakmıştık' dediği zamandan beri bunu düşündüm gerçekten, durumun bu hale gelmesi benim işime gelmiyor :) ama ben bir kişiyim siz takım olarak evet dedikten sonra ben de kendi kararımı veririm ne olacağına dair. sonuçta burada amaç da birbirimize yararımızın dokunması en doğru karar çoğunluğun düşüncesiyle verilecektir :)

Ama bir kişi bile "ben kafama göre hareket ederim." deyince o kural olmuyor. Herkes kaçırmaya başlıyor aynı şekilde... :) O zaman ya oylama ile kaldırılacak, son 2 gün hiç yaşanmamış olacak, ya da kalkmazsa bu şekilde devam edecek. Birlikte hareket etmek durumundayız, serbestse de birlikte; değilse de birlikte...

Gerçi başka arkadaşlar ne düşünür bilmiyorum tabi..

Son düzenleme:

Ben kafama göre hareket ederim manasında demedim Funda okuduğumda o anlama da çıkmış evet :) Her şey birlikte olacak işte, ben takımda kalıp kalmamaktan bahsettim direkt. Daha açık olayım daha iyi anlaşılsın değil mi:) Burada hepimiz farklı insanlarız farklı koşturmacalar içindeyiz ve, böyle bir konuda takım oluşturmak gerçekten zor tabii ki. Hepimizin de buradan beklentisi farklı olabilir. Mesela kadınlarkulübünü okuyordum ama hiç katılacağımı düşünmüyordum. En son böyle kararlı bir şekilde irademe hakim olmaya başlayınca biraz da geçmesini bekleyip sonradan grupları görüp katılabilirim dedim. Beklentim neydi? Daha fazla motive olmamız birbirimizi desteklememiz tabii ki kendimi yaptıklarımı görmek. O 2 haftalık deneme süreci benim de kendimi deneme sürecim derken bundan bahsediyordum ve kuralları kabul ederek buradaydım. Ama ben kendimi kısıtlamaya girmek istemiyorum. Bireysel konuşuyorum işte. Şimdi siz biz daha fazla motiv olmak adına böyle kararlar alıyoruz derseniz çok doğru sonuna kadar hakkınız var ama benim de kalıp kalmamakla ilgili değerlendirme hakkım olabilir herhalde :) Ya aslında olay benim açımdan uzatacak bir şey de değil zaten, kaldı ki Cumalarım boş Cuma yaptığım kaçamağımı yakacak vaktim de bol bol var Sadece genel olarak bu konudaki fikrimi belirttim, çünkü kural kondu herkes de evet dedi ama sorun da çok çabuk çıktı, itici güç oluştursun istemediğim için böyle açıkladım hep. Takım olarak karar verilecek elbette :)

Dünkü menüm

Sabah
1 krep
1 kk peynir
5 zeytin
1 bardak süt

Öğle
2 krep
1 kk peynir

Ara
1 tabak çorba

Akşam
1 krep
1 kk peynir
5 zeytin

Ara
1 nar

TOPLAM KALORİ: 1100

+40 dk eliptik + dambıl + twister + mekik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…