Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Dünyaca ünlü spor uzmanı Aquilina spordaki yanlış bilgilendirmelerle ilgili uyarılarda bulundu.

Birçok ülkede ”demir adam” olarak tanınan, power lifting, rugby, doğal vücut geliştirme, triatlon gibi branşlarda dereceler alan ve hareket bilimleri, fonksiyonel kuvvetle kardiyovasküler egzersizler konusunda uzmanlığı bulunan Avustralyalı fitness eğitmeni Gavin Aquilina, Türkiye’ye yaptığı ziyarette, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Aquilina, egzersiz doğru yapılmadığında vücudun gereksiz yorulduğuna, sakatlanma riskinin arttığına, hareketlerin faydasının beklenenin çok altında kaldığına işaret etti.

”Ne kadar efor sarf edilirse o kadar yağ yakılır” düşüncesinin yanlış olduğunu vurgulayan Aquilina, şöyle devam etti: ”Genellikle kilo vermek, yani yağ yakmak isteyen kişilerde bu görüş hakimdir. Aksine gereğinden fazla efor sarf edildiğinde vücut savunmaya geçerek, yağ yakımını bırakır ve karbonhidrat yakımına başlar. Bu, doğal olarak çok daha fazla eforla daha az kilo kaybı anlamına gelir.

Eğitmenlerin yapacağı doğru yönlendirme ya da eğitmenin olmadığı yerlerde koşu bantlarındaki ”Fat Burn” programı, kullanıcıyı kilo-yaş gibi değerlerine göre en doğru şekilde yönlendirir.” -”Ne kadar ağırlık kaldırıldığı değil, hareketin nasıl yapıldığı önemli”- Ağırlık çalışmalarında, ”ne kadar yüksek ağırlık kaldırılırsa, kaslar o kadar çok çalışır’ görüşünden de uzaklaşılması gerektiğini vurgulayan Aquilina, ”Ne kadar ağırlık kaldırıldığı değil hareketin nasıl yapıldığı önemlidir” dedi.

Yüksek ağırlıkta zorlanan kişilerin, hareketi doğru yapamadığına işaret eden Aquilina, ”Ağırlık egzersizi yapmak, ağırlığı hareket ettirmek değil hareketi doğru yaparak istenilen kas grubuna istenilen gücün binmesini sağlamaktır” diye konuştu.

-”1 kilogram kas artışı, günde 120 kalori ekstra harcama yaratır”- ”Ağırlık çalışmaları zayıflatmaz, vücudu şekillendirir” yargısının da doğru olmadığına dikkati çeken Aquilina, kalori yakımıyla kas kütlesi arasında doğru orantı bulunduğunu söyledi. Bu nedenle ne kadar kas kütlesine sahip olunursa o kadar kalori harcanacağına işaret eden Aquilina, ağırlık egzersizlerinin, kas kütlesini güçlendirecek en doğru seçim olduğunu dile getirdi.

Egzersiz yapılan sürede daha fit, dinç ve sıkı görüntü elde edildiğini belirten Aquilina, ağırlık çalışmaları bırakıldığında da vücudun çökmediğini ve sarkmadığını vurguladı.

Vücuttaki kas miktarının artırılmasıyla metabolizmanın da hızlandığına işaret eden Aquilina, ”1 kilogram kas artışı günde 120 kaloriye kadar ekstra harcama yaratır. Dengeli yağ-kas oranıyla hem fit görüntü elde edilebilir hem de daha fazla kalori tüketilebilir” dedi.

-”Şekilli karın kası için günde 15 mekik yeterli”-

Aquilina, şekilli karın kasları için günde en az 100 mekik çekilmesi gerektiğine ilişkin bilginin ”yanlış” olduğunu savundu.

Günde 15’ten fazla mekik çekilmesinin, daha hacimli ve şekilli karın kası sağlamayacağını ifade eden Aquilina, ”Bu sadece dayanıklılığı artırır. Daha şekilli karın kası, maksimum 15 tekrarla ama kaslara daha fazla güç uygulayabilecek egzersizlerle olur” dedi.

”Göbek çevresinde yağlanma oluşmaması için her türlü yağdan kaçınılmalı” düşüncesinin doğru olmadığını ifade eden Aquilina, ”Zeytinyağı, zeytin ve avokado gibi besinler içerdikleri doymamış yağ asitleri nedeniyle göbek yağlarını eritmede yardımcı rol oynar. Günlük beslenme içerisinde bu lezzetler az olmak koşuluyla tüketilmeli” diye konuştu.

-Kalp kaslarını düzenli cardio egzersizleriyle güçlendirin-

Egzersizde düzen ve tutarlılığın önemini vurgulayan Aquilina, ”Düzenli cardio egzersizi, kalp kaslarını güçlendirerek sağlıklı ve uzun ömürlü bir gelecek sunar” görüşünü dile getirdi.

Aquilina, vücudun her harekete olduğu gibi rutin bir cardio programına da alıştığına ve daha az tepki göstermeye başladığına işaret ederek, iniş-çıkışlı ritm sağlayan koşu bantlarıyla çalışma yapılmasının olumlu etki yarattığını söyledi.

Egzersiz sırasında ritmin zaman zaman artıp azaltılması gerektiğini belirten Aquilina, bu şekilde direncin artırıldığını, daha az eforla iyi sonuç elde edildiğini vurguladı.

-”Ağızda bir dakika, kalçada bir ömür boyu”-

Düzenli egzersiz programında beslenme alışkanlığının da önemli olduğuna işaret eden Aquilina, ”bir lokmadan bir şey olmaz” anlayışının, fazla kilonun en yakın dostu olduğunu vurguladı.

Aquilina, ”Ağızda bir dakika, kalçada bir ömür boyu” sözünün asla unutulmaması gerektiğini belirterek, ”atıştırmalardaki tercihlere dikkat edilmeli” uyarısında bulundu.

sinem çok güzel bi yazı teşekkürler..server hala çok sıkıntılı yaa çook yavaş sürekli uyarı veriyo şimdilik çıkıyorum bende

"Kaçamak Nedir" filmimiz tekrar sinemalarda... :)

Lütfen kendinize göre oyunuzu BU MESAJDAN ALINTILAYIP veriniz.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

.................Hazır Yiyecekler............Unlu Yiyecekler..........1 Simit.........2 Dilim Börek...........Kalorili İçecekler..............Tatlılar........

Funda08..................K.........................K............................D..........................K......................K.............................K.......
sweetly...................K.........................K............................K...........................K......................K............................K.......
Buffy26..................K..........................K............................D..........................K......................K.............................K.......
tunituni
PinkCherry..............K..........................K............................D.........(bence 1 dilim de K)..............K..............................K..........
brave_...................K..........................K............................D..........................K......................K..............................K........
Raa
nehirim38
mucizem77

K: Kaçamak
D: Değil (Kaçamak değil)

TANIMLAR

Hazır Yiyecekler: Marketten aldığımız her türlü aburcubur. Çikolata, cips, bisküvi vs.

Unlu Yiyecekler: Ev yapımı ya da hazır alınan; kek, poğaça, açma, çatal vs.

1 Simit: Bildiğiniz simit. Dışarı çıktığımızda yemek niyetine koştuğumuz ilk şey olduğu için ve poğaça, açma gibi ürünlerin yanında yağsız olduğu için (susamları hariç) ve poğaçaya kaçamak deyip, simite demeyenler olduğu için onu ayrı yazdım. 1 tane olduğunu özellikle belirttim, 3 tane yiyip abartılmasın. 1 simit bir günlük sınırdır.

2 Dilim Börek: Simit ile aynı sebepten. Tabi böreğin yufka böreği olduğunu ve içinde patates ve makarna olmadığını düşünüyoruz. 2 dilim börek bir günlük sınırdır.

Kalorili içecekler: Sodalar (kola, fanta vs.), meyveli maden suları, alkollü içecekler, ice tea...

Tatlılar: Unlu ve şerbetli tatlılar, sütlü tatlılar: Baklava, lokma, burma, tulumba, dondurma, sütlaç, muhallebi vb.

! Unuttuğum bir şey varsa, ya da eklemek istediğiniz bir şey varsa bu mesaja dahil edebilirsiniz. !

Son düzenleme:
irem rica etsem bunu benim mesajımdan alıntılayıp doldururmusun tam bi şekilde devam etsin

aylık kaçamak hakkı, yada haftalık..bence çok mantıklı..fundacım dediğin gibi bir oturuşta 800 kalorilik yemektense, haftalık minik kaçamakları tercih ederim..hem nefsimizi de bu şekilde daha iyi kontrol edebiliriz, hem de diyetin o çekici "yasak"ları bizim için korkulacak şeyler olmaktan çıkar..minik kaçamaklar diyeti çok sekteye uğratacağını sanmıyorum, ki istmeyen de yapmaz zaten..bana mantıklı geliyor, tabi çoğunluğun kararı önemli...

Genel problem miymiş dünkü sorun ya, bir ara kafayı yiyordum giremeyince, iyi bari :)) Bugün çok sıkıntılı hissediyorum kendimi, bir yandan bağırıp çağırasım var bir yandan uzun bir süre uyuyasım. Bayram tatili bitti de ben bir düzene oturamadım sanki, çok boş geçmeye başladı günlerim, hiçbir şey gelmiyor içimden, o da sıkıntı doldurdu herhalde içime. Öyle iştee, birazdan akşam yemeği yiyeceğim, menüm de çok saçmaydı bugün, yazdığımda kesin cezamı, öpüyorumm şimdilikkk kaçtımm

offf..valla cevap yazana kadar akla karayı seçtiriyor insana..çok ağır ilerliyor sayfalar..birkaç sayfayı zorla okudum..
misafirim var, ve ben buradayım hala..birazdan çaya gelirler, kek yapmam lazım kızlar, yemeyi düşünmüyorum..gece yine girerim kızlar, kaçıyorum ben...

Şuan sanki eski performansına donmus gıbı sıte :)

Ben yınede menumu yazmak ıstıyorum. Sadece aksam yemegımı yemedım ama, o da net bellı olmez sağ kalırsam

menum

sabah
yarım krep (eşimle 1 krepi kırıştık )
içeriği; 1 yumurta, 1 bardak süt, 1 kk peynır, kepekli un. (unu olcu ıle koymadım goz kararı 1bardak sute gore işte)
2 de zeytin yedim
birde 1 çay kaşığı bal

ara
5 çiğ fındık
3 çiğ badem

ogle
2 galeta
1kk peynir
5 zeytın :125:

ara
yıne 1 galeta (ne yesem sasırdım)

aksam
fırında patateslı kofte
2 kofte + 2-3 parca patates + 1 biber yerim.

gecede 1 bardak sıcak sut ıcerım. (aclıktan değilde yatmadan cok guzel gelıyor sıcacık sütcük )

Sitenin durumundan dolayı sanırım, mesaj yazıldığına dair mail hiç gelmedi bana...
Bir ara girip yazdığnız gördüm ama çok ağırdı cevap veremedim, şimdi veriyorum. :)

Başlamışken bitirmek istedim Sinemcim, sinir oldum evet ama bitti.

fundacım ikisinide okudum bugün benden dolayı güncelleme yapılmış paylaşım alanında diskalifiye listesinden bahsetmişsiniz ama ben bahsedilen üyeyi hiç tanımadığım için sana bişey demedim..

Nazcım okumamışım mesajı, senin de dediğin gibi.. :) Çünkü mesaj yazdığınızı bilmiyordum... Yani takım kaptanı/yardımcısı değişikliğinin nasıl olacağını göre diye oku dedim. :) 11. maddeyi de o uygulamadan haberdar ol diye ve de etap değerlendirme raporlarından sonra nasıl cevap vereceğimizi gör diye oku dedim. Ama sen düzenli olarak oku. Bak 2 gün önce bir şey tartışılıyordu, hatta oylama mı vardı sanki... :44: Ben unutmuşum... Bahsedilen üye zaten eski üye, en son 6 ay önce aktif olmuş. Bir ara geri dönmek istemişti, ben de ordan tanıyorum onu...

Görüşürüz İremcim... :)

Zeytin günü... :) Benim daha fazlasını yediğim de olduyor tabi de, sen pek zeytin yemiyorsun ya... :) Güzel menü. :129:

Menüm

Sabah
1 simit
1 patatesli pide

Öğle
1 tas antep fıstığı

Akşam
2 kaşık bamya

50 de ip atladım

Bu nasıl menü Nurcum?
Sanıyor musun ki pideleri götürürsen bir daha %2.7 lik derece yapabilirsin?
Emin ol o pide ve 1 kase fıstık en az 800 kalori tutuyordur, en az...

800 kalorilik cezan kolay gelsin... Birkaç gün kaçamak yapma bari de cezalarını yetşitirebil.

EGZERSİZ LİSTESİ…………..……….(Kalori miktarları 1 saat içindir)
Dans Etmek............................210
Bisiklete Binmek......................200
Bowling Oynamak...................160
Bahçe İşleri.............................270
Yüzmek...................................290
Voleybol.................................260
Yürüyüş..................................200
Rampalı yürüyüş.....................550
Step/Aerobik..........................400
Koşmak..................................550
Merdiven Çıkmak....................400
Paten yapmak........................120
Eliptik bisiklet yürüyüşü...........400

Son düzenleme:
dünki menüm
sabah 1 közlenmiş kırmızı biber 1 kep.galeta 2 acı biber
öğle 2 kaşok patlıcan yemeği ,2 kaşık kuru fasülye 1tabak salata 1 dılım ekmek
ara 1 armut
akşam sebzelerle sotelenmiş kıyma 1 2 dilim ekmek bol yeşillik yarım kase corba 1 bardak ayran
ara yarım nuz yarım mandalina 1 elma....

Menüm: (1200 kcal)

Sabah
1 krep
1 kk peynir

Ara
1,5 tabak çorba

Öğle
1 krep
1 kk peynnir
1 bardak süt

Ara
2 elma
1 kepekli galeta

Akşam
1 krep
1 kk peynir

Ara
1 bardak süt

+ 40 dk eliptik + dambıl

bu gun 04 11 menüm
sabah 1 kozlenmiş kırmızı biber 1 kep galeta
öğle yok
akşam saat 3 buçuk gibi 200 gr cıvarında ızgara et 1 lavaş(orta boy sanırım 2 dilim ekmekden daha fazla gelir)3 kaşık soğan piyaz 2 dilim kavun
1 çatal helva
ara yarım mandalına 1 armut..

800 kalorilik yakımı şimdi mi yapacağım hemen? Step yapayım en çok olan o ama 2 saat istiyor o da

Zeytin günü... :) Benim daha fazlasını yediğim de olduyor tabi de, sen pek zeytin yemiyorsun ya... :) Güzel menü. :129:

Fundacım ben 995 hesaplamıstım menumu. sende bir bakarmısın sana zahmet yine şişirmiyeyim

krepçi

raacım ben o ızgara et + piyaz + kavun üçlüsünü kuru kuru yemezdim dogrusu sen umarım kuru kuru yemıssındır :)

800 kalorilik yakımı şimdi mi yapacağım hemen? Step yapayım en çok olan o ama 2 saat istiyor o da

yerken kısacık eritirken 2 saat.

(takılıyorum yanlıs anlama sakın :) )

kızlar herkese merhaba..ben dün yoktum.internetim hiç açılmadı..bugün başka bir tane modemde deniyoruz.şimdilik sorun yok.eger tekrar yaşarsak tamamıyla değiştircez..geçmişi okuyup aranıza dönüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…