- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #72.381
1.1 kilo kalmış, mezun olmak sorun olmasa gerek. :) Ama bence hedefini daha aşağı çekmelisin. 26 bmi çok büyük bir rakam. Ben de şu an 26'yım mesela... Hala tombişim.Bak sana ne diyeceğim, bilmeyenler varsa da öğrenmiş olur.
Biliyorsunuz vücutta bir insülin hormonu var. Vakti zamanında diyetisyenimden öğrendiğim gerçekleri anlatayım şimdi size:
İnsülin kapasitemiz doğduğumuz anda bellidir. Yani herkesin bir şişe insülinle doğduğunu düşün. Kiminin şişesi 500 ml, kimininki 5 lt. İnsülin bitti mi, bitiyor, bir daha üretme şansımız olmuyor. Ve tabi bildiğiniz gibi insülin bitince yaşanan durumun adı: şeker hastalığı.
Vücudun insülin hormonunu fazla salgıladığı durumlar vardır. Vücut yağ oranı ne kadar yüksekse, insülin o kadar çok salgılanır. Karın bölgesi ne kadar yağlı ise insülin o kadar çok salgılanır. Yani elma ya da muz gibi karında yağ depolayan vücut tipleri daha da dez avantajlıdır. Ki, dünyanın büyük bir çoğunluğu da muz tipidir. (Tipinizi internette aratarak öğrenebilirsiniz.)
Yani işin özeti fazla genel yağ + insülin demek, fazla karın yağlanması bir + insülin daha demek...
500 ml. insülinle doğdum; üstüne kilo aldım, karnım iyice yağlandı. Ne yapıyorum ben? Normalde vücudumun günde 1 damla harcayacağı insülini yağlarım yüzünden 3 damla harcatıyorum. Zaten az olan insülinimi hızla bitiriyorum. Sonra bir bakyorum 30 yaşında şeker hastası olmuşum. İnsülin kapasitesi çok olan ve 30 yıldır 150 kiloda yaşamasına rağmen şeker hastası olmayan insanlar da var etrafımda, hayret ediyorum onlara... Ama tabi yine de sağlıksızlar ve insülinlerini hala fazla fazla harcıyorlar. Şekerin ne zaman geleceği belli olmaz. Özellikle ailesinde şeker hastalığı olanlar dikkat, sizin insülin kapasiteniz de düşük olabilir.
Peki bu insülin hormonu ne yapar?
- İştah açar.
- Kilo almayı kolaylaştırır.
Şimdi dönüp yazdıklarımı bir daha okuyun. Ortada anatomimizin biza attığı çok büyük bir kazık var. Şöyle ki:
ne kadar yağ = o kadar insülin..............................ne kadar insülin = o kadar iştah ve kilo alma potansiyeli
Yani ne kadar kilo = o kadar kilo
Peki zayıfların durumu? :
ne kadar az yağ = o kadar az insülin.....................ne kadar az insülin = o kadar az iştah ve zor kilo alma
Yani ne kadar zayıflık = o kadar zayıflık
Şişmanlıkla ilgili acı gerçekler volume 569
:)
Ben de önyargılı yaklaşmıştım ama güzeldi. Sahlep seversen tarçınlı sütü de seversin bence... Tabi sahlebi sevmiyorsan ona bir şey diyemem. :)
bende diyetin ilk başlarında bir bardak soğuk süte bir kaşık nesquik atardım birazda tatlandırıcı çok güzel olurdu:)
unuttum şimdi bak:))
bende tarçınlı süt denilince aklıma toz tarçın geliyordu ve hiç cazip gelmiyordu hani erimez toz toz kalır dibine çöker boğazına batar vs
ama geçen mesela bir bardak sıcak suyun içine kabuk tarçın attım o bile çok güzel geldi bana
sütün içinede büyük ihtimal senin kastettiğinde kabuk tarçındır değilmi?
nesquik zaten tatlı değil mi yahu... birde tatlandırıcıya ne gerek var....
tatlandırıcı tamamen kimyasal bişii... sizde kullanmayın yaaa kim bilir ne....
1.1 kilo kalmış, mezun olmak sorun olmasa gerek. :) Ama bence hedefini daha aşağı çekmelisin. 26 bmi çok büyük bir rakam. Ben de şu an 26'yım mesela... Hala tombişim.Bak sana ne diyeceğim, bilmeyenler varsa da öğrenmiş olur.
Biliyorsunuz vücutta bir insülin hormonu var. Vakti zamanında diyetisyenimden öğrendiğim gerçekleri anlatayım şimdi size:
İnsülin kapasitemiz doğduğumuz anda bellidir. Yani herkesin bir şişe insülinle doğduğunu düşün. Kiminin şişesi 500 ml, kimininki 5 lt. İnsülin bitti mi, bitiyor, bir daha üretme şansımız olmuyor. Ve tabi bildiğiniz gibi insülin bitince yaşanan durumun adı: şeker hastalığı.
Vücudun insülin hormonunu fazla salgıladığı durumlar vardır. Vücut yağ oranı ne kadar yüksekse, insülin o kadar çok salgılanır. Karın bölgesi ne kadar yağlı ise insülin o kadar çok salgılanır. Yani elma ya da muz gibi karında yağ depolayan vücut tipleri daha da dez avantajlıdır. Ki, dünyanın büyük bir çoğunluğu da muz tipidir. (Tipinizi internette aratarak öğrenebilirsiniz.)
Yani işin özeti fazla genel yağ + insülin demek, fazla karın yağlanması bir + insülin daha demek...
500 ml. insülinle doğdum; üstüne kilo aldım, karnım iyice yağlandı. Ne yapıyorum ben? Normalde vücudumun günde 1 damla harcayacağı insülini yağlarım yüzünden 3 damla harcatıyorum. Zaten az olan insülinimi hızla bitiriyorum. Sonra bir bakyorum 30 yaşında şeker hastası olmuşum. İnsülin kapasitesi çok olan ve 30 yıldır 150 kiloda yaşamasına rağmen şeker hastası olmayan insanlar da var etrafımda, hayret ediyorum onlara... Ama tabi yine de sağlıksızlar ve insülinlerini hala fazla fazla harcıyorlar. Şekerin ne zaman geleceği belli olmaz. Özellikle ailesinde şeker hastalığı olanlar dikkat, sizin insülin kapasiteniz de düşük olabilir.
Peki bu insülin hormonu ne yapar?
- İştah açar.
- Kilo almayı kolaylaştırır.
Şimdi dönüp yazdıklarımı bir daha okuyun. Ortada anatomimizin biza attığı çok büyük bir kazık var. Şöyle ki:
ne kadar yağ = o kadar insülin..............................ne kadar insülin = o kadar iştah ve kilo alma potansiyeli
Yani ne kadar kilo = o kadar kilo
Peki zayıfların durumu? :
ne kadar az yağ = o kadar az insülin.....................ne kadar az insülin = o kadar az iştah ve zor kilo alma
Yani ne kadar zayıflık = o kadar zayıflık
Şişmanlıkla ilgili acı gerçekler volume 569
:)
bizim sülalede de şeker ve kilo yaygın açıkçası bende tırsıyorum.....
yok yoook mezun olmıcam ben, benim hedefim 50 civarı olmak..... ama direk elli yaparsam tickerı umutsuz bir rakam beliriyor önümde.... 16 küsur.... psikolojisi bozuluyor insanın, nasılsa yapamam deyip pes ediyordum... ilk hedefim 65.... 65 i görünce 60a çekicem... onuda görebilirsem 55e çekicem.... sonrada 50 olsadaa oluur olmasada... 55 oldum mu zaten ben mutluluktan çırıl çıplak sokaklarda koşabilirim... beşer beşer gidicem inşallah.... ama şu 66 da yapıştı yani üstüme... 65.9 uu bi görüyom bi kayboluyo çıldırcam....
belki tam tesi olur vermen gereken 10 küsür kiloyu gördükçe kaçamak yapma şansının olmadığını anlarsın diyetine daha çok sarılırsın
gerçeklerle yüzleşmek lazım
fundacım şimdi farkettim cevap yazmadığımı kusura bakma..ama senin mesajını görünce hemen paylaşım alanını okuyup bizi ilgilendiren bi durum var mı diye bakmıştım..bu hafta bişey yoktuMesaj 1-2
+2.2 çok büyük bir rakam olduğu için kalıcı değildir. Ya sudur, ya da tartının pili bitiyordur. Ama yeni değiştirmiştin galiba pili... Takma kafana, birkaç güne iner, belki yarına bile iner.
Günaydın... :) Bir mesaj atmıştım sana birkaç gün önce, cevap vermemiştin ama gerek kalmadı artık. 11. madde diskalifiyeleri listelerde yer almayacakmış. Zaten 10 tane takım arasında o diskalifiyeleri çözüme bağlamaya çalışan bir kaptan ben vardım.Püsküüt de sanırım bu yüzden boşa uğraştığını düşünüp böyle bir karar almış.
az önce izledim..bendece her ikisinin tavrıda çok çirkin ama kıza çok sinir oldum..normalde böyle biri olabilir ama oraya çıktığında bunu devam ettirmek zorunda değil biraz daha hanım hanımcık olabilirdiBence her şey kızın Acun'a "sağol ya..." demesiyle başlamış. Ondan sonra açık vermesi için özellikle bazı konuşmalar yapılmış gibime geldi. Bir de kırıcı konuşmalar başlayınca kız da aynı tavırları tekrarlayarak o kırgınlığı maskelemeye çalışmış, olayın üzerinden böyle gelmeye çalışmış. Bence her şeyin kaynağı o ilk "yaa" lı hitap. :)
Jüriye siz demiş, sen demiş çok önemi yok. Sen desin, ne güzel işte. Ben orda jüri olsam hoşuma bile gider sizli bizli konuşulmaması... Evet orda bir yapımcı, dört de jüri var ama karşılarında da bir insan var. O kadar da "bize siz diye hitap etmelisin." durumu olmamalı bence... Saygı sadece "siz" değil. Öyle konuşup ne saygısız olanlar olduğu gibi, senli ama saygılı konuşanlar da var. Acun'un orda kurduğu cümle "İlk defa tanıştığın birine siz diye hitap edilir." Gelen yarışmacı adayı ile de ilk defa tanışılmıyor mu? Bu konunun üzerinde boşuna duruldu diye düşünüyorum.
Bence bu kız dikkat çekme çabasını biraz abartmış, sorunlar da böyle çıkmış. Onu da komple haklı bulmuyorum bu arada... Jüriye karşı "kim döndü ki?" demesi hiç hoş değildi bence de... Ama iki taraflı tırmandırılan bir gerginlik olduğunu düşünüyorum.
teşekkür ederimmmm...bu arada verdiğin tarifi bende deniycem canımdaha çok gençsin tabi ne güzel erkenden iş hayatına atılmışşsın
ama içindeki çocuk hiç büyümesinn:))))
hoşbulduk canımmmmmoooo sinemcim nazcımda gelmiş hoşgeldiniz canlarımm:)))
Elimizden gelene yapıp gerisini zamana bırakacağız.
Hastalıkların çoğu zaten sağlıksız besinler ve de hareketsizlik yüzünden oluyor. Sağlıklı şeyler yiyip, ömür boyu spor yapmak lazım. O zaman kaliteli bir hayat süreriz.
sinemmmm yıllar sonra bile heep böyle mutlu ol..yine böyle heyecanla bahset inş evliliğinden...canım benim yaaa..Tünaydın Kızlar
Aksam sayfayı acık unutmusum nete dalmısım sonrada esim geldi lak lak derken yatıcagımız zaman hatırladımiyi geceler diyemeden cıkmısım
Yaa yine gec kalktık hemde oyle boyle değil saat 11 e gelıyordu.niye boyle bozuldu anlamıyorum. ben gecte yatsam 8-8.30 da kalkardım ((
Yarın alarmları full kurucamaaaa ama yarın ben izinliyimmmmmm yıldonumumuz ayyyy içim kıpır kıpır oldu zaman ne cabuk gecıyor ya bana hiç 6 sene olmus gıbı gelmıyor :)
(bu kadar olur kullandıgım smile'ın kodu bıle 21 :)))))) )
Geçmişi okuyup geliyorum.
Tünaydın Kızlar
Aksam sayfayı acık unutmusum nete dalmısım sonrada esim geldi lak lak derken yatıcagımız zaman hatırladımiyi geceler diyemeden cıkmısım
Yaa yine gec kalktık hemde oyle boyle değil saat 11 e gelıyordu.niye boyle bozuldu anlamıyorum. ben gecte yatsam 8-8.30 da kalkardım ((
Yarın alarmları full kurucamaaaa ama yarın ben izinliyimmmmmm yıldonumumuz ayyyy içim kıpır kıpır oldu zaman ne cabuk gecıyor ya bana hiç 6 sene olmus gıbı gelmıyor :)
(bu kadar olur kullandıgım smile'ın kodu bıle 21 :)))))) )
Geçmişi okuyup geliyorum.
banada herkes aynı şeyi yapıyo..sizi görmek umutlandırıyo..iki anlayışsız ve bencil insanın evliliği aşkı öldürür tabiki ama bu herkeste böyle olmak zorunda değil bence..herşey eskisi kadar olmaz bunun farkındayım ama neden bitsinki..doğru insansa arada kötü şeyler olsada bunlar halledilebilir sevgi tamamen bitmez bencedaha nice böyle mutlu huzurlu 6 seneler geçirirsiniz inşş:))
senin bunca seneye rağmen evliliğinden güzel bahsetmen bana ümit oluyor sürekli etrafımdaki insnalar yıllar geçtikçe herşeyin monotonlaşacğını aşkın biteceğini söyleyip durdukları için stres oluyorum açıkcası
gerçi bizimde az sayılmaz 4.5 sene oldu ama yinede bu muhabbeti sık sık duyuyorum
etrafımda eşiyle diyalogu olmayan aynı evde iki yabancı gibi yaşayan insanlar oldukça fazla
biri eline ipadını alıp diğeri tvdan gözünü ayırmayan gün içinde olup biteni bile konuşacak iki keilmesi olmayan insanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?