Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Öncelikle bebek için geçmiş olsun...

Durumu kritik dediğim: Son beş gününde 2 mesaj ve 2 menü çarpın var, dün de 6 tane mesaj yazdığını not almışım, akşam 22:00 de falan baktım en son, ondan sonra daha mesajını menüsünü yazan biri oldu mu henüz kontrol etmedim, çünkü yeni girdim.

Az önce baktım, senin hali hazırda 2 mesaj uyarın zaten varmış.

"Açıkla, konuş, niye giremediğini söyle kendini affettir" de demedim sana...

Aslında "ben mi yanlış anlıyorum." dedim yazdıkların için, ama "Bir de su kritik durumum nedir cok merak ediyorum." cümlesindeki "çok" bana yanlış anlamadığımı söylüyor.

Bir düzen yaratmaya ve onu devam ettirmeye çalışıyorum ama tüm kabaklar bana patlıyor. Bu durumdan rahatsızsanız, siz başka bir formül bulursunuz, biri kaptan olur ve yeni düzenle yola devam edilir. Benim sistemim bu.

Ayrıca İremcim, aylardır bu takımdasın, izin nasıl oluyor hala bilmiyor musun? Neden bana 2 haftadan bahsediyorsun ben anlayamadım. O kadar konuşuyorum, anlatıyorum. Ya ben anlatamıyorum ya da siz konuyu gerektiği kadar ciddiye almadığınızdan anlamıyorsunuz veya unutuyorsunuz.

Ben sana yazdığım mesajlar bunlar...
Ben sana çıkışmamışım, sen bana neden çıkışıyorsun çözemedim...

Tünaydınnn
Yıne gec kalkılan bır sabah ne olucak boyle bılmıyorum ne ara nasıl basardım uyku duzenımı bozmayı cozemedım kastıkça daha da beter oluyor.

gecmiş varsa geçmişe bakayım bır

Geçmiş diye döndüm ama gerginlik gordum :26:

yorum yaparak konuyu uzatmak ıstemıyorum. ama cıdden cok luzumsuz bır dıyalog olmus. keyfim kaçtı zaten kimsede yok bende cıkıyım simdilik

Günaydın Sinemcim. :)

Geçmiş yoktur ama bak bakalım bir.

Günaydın Fundacım :)

yokmus valla bu ara cok sakın bazen sırf mesaj doldurmaya gelır oldum. sakın oldugumuz cok olmustu ama ben ılk defa mesaj doldurayım moduna gırdıgımı hıssettım

Geçmiş diye döndüm ama gerginlik gordum :26:

yorum yaparak konuyu uzatmak ıstemıyorum. ama cıdden cok luzumsuz bır dıyalog olmus. keyfim kaçtı zaten kimsede yok bende cıkıyım simdilik

İki kişinin arasında bir tartışma olduğu zaman diğer üyeler lütfen "tartışma olmuş, çıkayım." moduna girmesin. Yani kötü anlamda yapmıyorsunuz bunu biliyorum ama tartışma o iki kişi arasında, bırakın onlar çözsün. Herkesin keyfi kaçınca can sıkıcı bir ortam oluyor.

Günaydın Fundacım :)

yokmus valla bu ara cok sakın bazen sırf mesaj doldurmaya gelır oldum. sakın oldugumuz cok olmustu ama ben ılk defa mesaj doldurayım moduna gırdıgımı hıssettım

Sinemcim sana bir teklif sunayım... Herkese de tabi...
Mesaj zorunluluğunu kaldıralım, menü zorunluluğunu da kaldıralım. İsteyen cumadan cumaya kilo bildirimi yapsın, isteyen her gün gelip 50 mesaj yazsın.

Tüm kuralları yıkalım, çok sıkıldım ben de böyle nedenlerle tartışma çıkmasından... Kurallar gelirken, açıklaması yapılırken problem olmuyor ama sonra böyle oluyor. Yakalım, yıkalım her şeyi... Sonra duruma göre kalan sağlar bizim olsun.

Bunu da gayet sakin yazıyorum, bu mesaja da gerilmeyin. :) Ciddiyim de, böyle yapalım olmadı... Görünürde herkes mesajlarını yazıyor ama etraf sakin; 10 mesaj da olsa 20 mesaj da olsa çözüm olmuyor demek ki... Üye takıma girme ihtiyacını hissetmedikten sonra bir anlamı olmuyor mesaj yazmanın...

Beni biliyorsun Fundacım simdiye kadar ki takımda yasadıgımız ki anlaşmazlıklarda hiç gorup kaçmam, yorumsuz kalmam vs olmadı. Ama aynı konular cok yersız artık bırbırımızı veya bırbırınızı uzmeye degmez seyler. bunları gorunce hala ordamıyız oluyorum. birde ben yazarken kımse yoktu o yuzden cıkayım oldum. senı gorunce kaldım :) farkındaysannn

------------------
ben kendi adıma bu teklife tamamen kapalıyım.. bu kuralsızlık gunluklerde mevcut zaten. ben oyle bır ortamda olmak ısteseydım gunluklerden buraya gelmezdım, orda kalırdım.

herkes bu konuda fıkrını soylesın tabiki ama ben bu kurallar kalkarsa cok fazla kalacagımı sanmam cunku suan bıle bu kadar sakınken kuralsız bır ortamda kımse gırmez. benımde ne verecegım ne alacagım bır sey olur bu ortamda. bunu da cidden yürekten istemem. cunku burdan mezun olarak tatlı tatlı gıtmek ıstıyorum.

Mesaj 4

Tamam o zaman, her şey böyle kalsın.
Herkes mevcut kurallara göre kendi kararını versin.
Bu ve benzer konular dilerim bir daha konuşulmaz.
Kurallar açık aslında. Bence kuralları yeterince anlamamanızdan kaynaklanıyor bu.

---------

Bu arada sürahimi aldım, oval bir damacana gibi, içki şişesi gibi değişik bir şey.
2 lt su alıyor. :)

Son düzenleme:

aa gormustum o tarz bısey cok amaclı kullanılabılıyor onlar :) cok sırınler ister su için ister bakliyat için kullan tarzı yapmıslar :)

gule gule kullan Fundacım. bol bol su iç :)
----

hımmm gecen markete gıtmıstım ya o bardaklı surahıden gordum real halını. bu ne beeee oldum :)))))) ufacık bısey o yatak odasında bas ucuna konulur anca .. ki benim sise zaten evi geziyor.

Sağol Sinemcim, tam bir günlük sürahi oldu bana.

Ben de şişeyi aldığım zaman bardaklının pembesini gördüm. Küçük olduğunu biliyordum ama hatırladığımdan da küçük buldum bu defa. Sürahi değil de, bardak içinde bardak gibi...

Ara olarak da 1 mandalina aldım, 5-6 tane de yer fıstığı yerim.

Bu arada ben cumadan beri tartılmadım, benim için büyük başarı... Haftaya cumaya kadar da tartılmamayı planlıyorum. Sürpriz olacak gördüğüm kilo. :)

Son düzenleme:

aynen bardak içinde bardak gibi :)

benım meyve stoklaım tukendı :))) 1 tane elma var sadece. esime soyledım bır meyve ıcın cıkmıyım dıye unutmazsa alır artık :)))) (bişey istediğimde genelde 1 hafta sonra aklına gelırde alır )

bende dun unutmustum bugun tartıldım aynı hala tartılmamak daha ıyı ya stres olmuyor ınsan. bencede tartılma aaaaaaa, vaoooovvvvv ol tartıda

Yemek yoksa gelmez tabi aklına. :)
Ben yine kurufasulye yerim öğleye... Akşama da kıymayı çıkartabilirsem köfte yaparım. :)

yok pişirmekte iş :) işin gıcıgı aksam yemegımde yok nesfıtı aldım bı yandan yıyorum hatta bıtmek uzere

ya kıyma dedınde benımde uzun zamandır canım kıymalı makarna ıstıyor. aksama onu mu yapsam :44:

Tartılmayacağım yaaa... Kesin kararlıyım. :) Hem böylece daha sıkı giderim diye düşünüyorum.

Olur, yapabilirsin. Biraz karbonhidratlı olur gerçi... Ama yoğurdunu bol tutarsan kaşık kaşık makarna yemek zorunda kalmazsın. Kıymasını da bol koyarsın.

Son düzenleme:

Tartılma Bak benı de gaza getırdın ben de tartılmiciiiimmm

erken yerim olmazsa biraz :) makarna olarak kırpışı kullanıcam zaten bu ara ona cok fena taktım zaten makarna olarak :))) ince makarnasının hamuru cok hosuma gıttı :) ben o kalın hamurlu makarnaları oldum olası sevmıyorum plastık gıbı gelıyor :26:

Kilo vermeye hazır mısınız testi

Güzel bir görünüm, istediğimiz her şeyi giyebilme, başkaları tarafından beğenilme ve kendinizi aynada görünce beğenmeme… Kilo vermek için sanıyorum birçok neden sıralayabilirsiniz kendiniz için. Ancak her defasında pazartesi olur diyete başlanır ve hafta ortasına gelmeden vazgeçilir.

Ya da hikâyeyi farklı bir açıdan değerlendirirsek daha gerçekçi olabilir. Kilolarınızdan sıkılıyor, ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Çevrenizdeki herkes kilo vermenizin gerektiğini devamlı size belli ediyor siz bu durumu bilerek tepkisel davranış olarak daha fazla yemeyle kendinize ceza veriyorsunuz. İşte tam o sırada yakın arkadaşınızı uzun aradan sonra gördüğünüzde gözlerinize inanamıyorsunuz. İncelmiş, fazla kilolarından eser yok. Hemen ne yaptığını, nasıl bir yöntemle kilo verdiğini, adres, telefon vb…

Durun bir dakika ilk önce kilo vermeye hazır mısınız? İlk önce onu değerlendirmenizde fayda var. Davranışlarınız başarıya ulaşmada etkili olabilir. Diyete başlamadan önce bu testi uygulayarak davranışlarınızda herhangi bir değişikliğe gereksiniminiz olup olmadığını öğrenebilir, ya da şuan için diyeti gerçekten yapıp yapamayacağınız hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer testiniz kilo vermeye hazırsınız diyorsa Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmezden hemen randevu alınız.

Vücudunuzda birkaç kilo fazla taşımak, sürekli kilo alıp vermekten daha az zararlı olabilir. Kilo kontrol etmek gibi uzun süreci kapsayan durumlarda sürekli kilo alıp verme döngüsü işinizi daha da zorlaştıracaktır. Sürekli kilo alıp verme bazal metabolizma hızının yavaşlamasına, yeme bozukluklarına ve daha az özgüvene neden olabilir. Biliyoruz ki sürekli kilo alıp verme döngüsü kalp hastalığı gibi sağlık problemleri olan kişilerde olumsuz sonuçlar yaratmaktadır. Bunun dışında kaybedilen kiloların yeniden alınması her şeyden önce moral bozukluğuna, başarısızlık duygusuna zemin hazırlamaktadır. Unutmayın kaybedilen kiloların yeniden alınması hızlı kilo verdiren diyetlere, uygulanması zor aletlere, inanılması güç olan yöntemlere meyil oluşturur. Fiziksel aktivite olmadan her diyetle birkaç kilo kaybedebilirsiniz, yağlarınız ile birlikte kaslarınızı da kaybedersiniz. Kısa sürede kilo vermeyi amaçlayanlar her zaman daha fazla kilo alarak yaşamlarını sürdürmüşlerdir. Bu testi uygulayarak gerçek durumunuzu tespit edebilir, daha sağlıklı düşünebilirsiniz.

Her soruya ‘doğru’ veya ‘yanlış’ olarak cevaplayın. Yanıtlarınızın nasıl olması gerektiği değil, sizin ne düşündüğünüzü yansıtması testten galip çıkmamızı sağlar.

Sorular

1. Yeme alışkanlığım ve fiziksel aktivite durumum hakkında çok düşündüm. Ve neleri değiştirebileceğimi çok iyi biliyorum.
2. Yeme ve fiziksel aktivite durumumda geçici değil kalıcı değişiklikler yapmam gerektiğini biliyorum.
3. Çok fazla kilo verirsem kendimi ancak başarılı hissedebilirim.
4. Yavaş ve uzun vadede kilo verirsem daha iyi olacağını biliyorum.
5. Gerçekten kendim istediğim için kilo vermeyi istiyorum. Başkası için değil.
6. Kilo vermek yaşantımdaki diğer sorunları da giderebilecek.
7. Normal fiziksel aktivitemi arttırmayı çok istiyorum.
8. ‘Hata’ yapmaz isem başarılı bir şekilde kilo verebilirim.
9. Beslenme ve fiziksel aktivite planımı organize etmek için her hafta çaba göstermek, zamanauymak için verdiğim sözü tutmak istiyorum.
10. Kilo vermeye başladıktan sonra kilom uzun süre sabit kalırsa ya da veremezsem, hedefime ulaşmada yardımcı olan motivasyonumu kaybediyorum.
11. Şuanda yaşamım stresli olsa bile bir kilo verme programına başlamak istiyorum.

Değerlendirme

1, 2, 4, 5, 7 ve 9. sorulara verdiğiniz yanıtlara bakın. Eğer doğru yanıtını vermiş iseniz ‘1’ puan, yanlış yanıtı vermiş iseniz ‘0’ puan verin. 3, 6, 8, 10 ve 11. sorularda doğru yanıtına ‘0’ puan, yanlış yanıtına ‘1’ puan vererek değerlendirin. Sonra puanlarınızı toplayın.

Tabi ki sadece puan vererek değerlendireceğiniz bu test sizin kilo vermeye hazır olup olmadığınızı belirleyemez. Fakat toplam puanınız ne kadar çok yüksekse başarınızda o kadar yüksek olacaktır.

8 veya üzerinde puan: Şuan muhtemelen kilo vermek için çok önemli sebepleriniz var. Ve başarmanız için gerekli adımları çok iyi biliyorsunuz. Hemen kilolarınızdan kurtulmak için doğru yolları aramaya başlayabilirsiniz.

5 ile 7 puan: Kilo verme sebeplerinizi ve takip edeceğiniz yöntemleri tekrar gözden geçirmekte fayda var. Sorulara tam puan verinceye kadar kendinizi hazırlayın.

4 puan ve altı: Şuan kilo vermek için uygun vakit olmayabilir. Başlangıçta başarılı olabilir ancak hedeflerinize ulaşmada gerekli ilerlemeyi sürdüremeyebilirsiniz. Nedenlerinizi ve davranışlarınızı yeniden gözden geçirin. Uygun zamanı bulduğunuzda yeniden sorulara yanıtlarınıza göre harekete geçiniz.

Kaynak: Selahattin Dönmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…