Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

merhaba.... 59 kilosun peki hedefin ne çizelgenden bişey anlamadım kaç kilo olmak istiyorsun???

Demet Dedeoğlu’nun zayıflama sırrı

“Ben bebekken topaç, çocukken toplu, ergenlik döneminde balık etli ve sonrasında obezdim.
Genelde kilolu insanlar zayıflama konusunda her şeyi bilirler. Bende çok iyi bilirdim. Rejim listeleri, spor programları, diyet ürünler vs.
Ama bilmek yetmiyordu iş uygulamaktaydı bu saydıklarımı. Uyguluyordum da aslında ama bir yerde tıkanıyordu. Sonra ne mi oluyordu. Tabi ki kat kat alınan kilolar.
Sonra bir gün dedim ki kendime ben hayatı diyet listesi tadında rutin yaşamıyordum ki. Şartlandıkça da olmuyor zaten. Yasaklar daha da cazip geliyor. Ben bir adım ileri gitsem, on adım geri gidiyorum. Bir de çok halsiz ve mutsuz oluyorum.
Adetler, gramlar, kaşıklar bunları çıkarmam lazım diyet listemden. Liste neymiş dedim. Evet! Ben diyet yapmayacağım beslenme tarzımı değiştireceğim. Benim iskeletimde diğer insanlar kadar ince. Ben içimde sakladığım o ince, narin, fit demet var ya onu sağlıklı besleyeceğim ki o kocaman yağ hücrelerim küçülsün o da orada ezilmekten esaretten kurtulsun.
Kendime küçük bir tabak aldım önce. Kaşık kaşık saymayacaktım. Sonuçta bir tabak yiyecektim. Hiç yemek konusunda 30 yaşına kadar limitim olmamıştı ki o nedenle tam tabak yemem lazım ki mutsuz olmayayım şartlanmayayım.
Ben hem bir anneyim hem de bir eşim. Mutfak benden soruluyor ya birazda yemek yapma tarzımda değişiklik yapmam gerekiyordu. Yağ miktarını, tuz miktarını azalttım. Sebze yemekleri vazgeçilmezim oldu. Hepimizin mutfağında ne pişiyorsa benimkinde de o pişti ama daha masum. Yağsız, az tuzlu ve genelde haşlama.
Kilolarım zaten vücudumu çok yoruyordu. Spor salonları hem motivasyonumu düşürecekti hem de bütçemi sarsacaktı. Mutsuz olmamam lazımdı. Hem niye mutsuz olayım ki diyette miyim?
İşe gidip gelirken önce bir durak önce inip yürüdüm. Bayağı işe yaradı. Sonra iki durak, zaman geçtikçe üç, dört, beş derken şimdi neredeyse işe yürüyorum.
Bana kilo aldıran şeylerin başında abur cubur ve atıştırmalıklar geliyordu. Temkinli olmakta fayda vardı, çantamda mutlaka 1-2 adet ya meyve ya da evde kendi yaptığım kepekli bisküvi taşıdım. Bu arada oğlumun düzenli beslenmesini asla aksatmadım. Büyüyüp gelişmesi için ihtiyacı olan her besin grubundan aldım ve sağlıklı yemekler pişirdim ona.
Önce pazara markete gitmeye üşenen ben, biraz daha hareketi artırmak için toplu alışveriş yapmadım. Bir günde üç dört kere markete gittim. Pazarıma da aynı şekilde…
İş yerinde asansör kullanmamaya başladım. Önce bir kat çıkınca yoruluyordum sonra iki sonra iki kat, üç kat. Şuan bina 14 kat ama hiç yorulmadan çıkabiliyorum.
Zamanla kilo verdikçe hiç yapmadığım bir şeyi yapmaya başladım. İkramlara “hayır” demek. Ben bile şaşırıyorum bu halime.
O zamanlar ben bu halimle haykırıyordum da o yağların arasından sesim duyulmuyordu demek ki. Ben sağlıklı beslenip o devasa yağ hücrelerimi küçültünce şimdi ben var ya onun sesini duydum ve o gün bugün savaşın galibi o ses.
Biz genelde bayanlar gün yaparız. Pastalar, börekler, kızartmalar… Kendimden bahsederken demiştim çok sosyal biriyim diye. Şimdi bizim gün sistemi değişti. Pasta, börek ve kızartmaların yerini fırında tavuk, balık ya da salataya bıraktı. Bu ay gün bende. Meyve günü…
Arkadaşlarımda kilo verdi biliyor musunuz?
Dedim ya bize ne getirecek bilmiyoruz. Ama yaptığımız yanlışların cezasını mutlaka çekeriz. Çok kaçırdığım bir öğün, dışarıda yenilen bir yemek, diyette olsam kaçamak derdim. Cezası bir sonraki öğünde ödenir tabi ki. İşin özü ben vücudumun şifresini çözdüm. Sabırla ama hayatı zindan etmeden beslenme alışkanlıklarımı değiştirdim.
Obeziteyle mücadele etmek, bu savaşı başlatmak isteyen herkese başarılar dilerim.
Şunu unutmayın, yalnız değilsiniz. Çünkü hepinizin içinde ince, narin ve sağlıklı bir insan var. Onun sesine kulak verin ve bırakın bedeninizi, beyninizi ve hayatınızı o değiştirsin.
Teşekkürler.”

jujucum ben sana kısaca bahsedeyim bugün yediklerimi akşam söylerim. Sabahları azda olsa kahvaltımı yapıyorum sonra bi ara yaptım o arada meyveli yulaflı yoğurt yiyorum öğlen normal yemeğimi yiyorum arada meyve , şekersiz komposto, ne bilim yine yoğurt falan fındık artık hangisini canım istiyorsaonu yiyorum hepsindende istese az az da olsa yiyorum. Akşam normal yemek yiyorum. Ama akşam saat 6,5 tan sonra sonra yemeği bırakıyorum. canım isterse çay,meyve sütlü neskafe arasında tercih yapıyorum. kesinlikle 4,5 litre civarında su içiyorum. Ben su içmeyi seviyorum ondanda içiyorum. Evde hep yanımda su şişesiyle geziyorum. Arada bi kaçamak yaptım çikolata yedim bisküvi yedim ama asla eskisi gibi abartarak yemedim bunuda belirteyim. 2 saat spor yapıyorum. Aralarda da 3-5 dakika fırsat olursa twisterdır ne bilim bel incelte hareketi falan ne gelirse durduğum yerde yapıyorum. İnanırmısın jujucum şimdiden bile fark etti sporun etkisi çok büyük yaaa... Jujucum beğendin mi beni?

işin özünü çözmüşsün sen zaten bize sadece motivasyonu düşünmemek kalıyor... da 4,5 lt suyu nasıl içiyorsun ya aşırı su içmek böbreğe zarar diye biliyorudm ben

birde 2 saat spor ilk başlarda fazla değilmi kuzum vucut 2 saate alışıcak 1-2 ay sonra senden fazlasını isticek ozaman ne yapıcaksın bu arada ????

genel olarak gayet başarılı bir yoldasın bunu da söyleyeyim

paylaşıcam cnm her aksam spor ve menu bıldırımı yapıcam eger yanımda su şişem olursa 5 lt bile içebilirim ama olmazsa aklıma bıle gelmıo ıcmek kıs oldugu için sımdılık 2 lt fln ıcıorm cnm

rica ederim bende masa başı çalışıyorum her dakika yazabilirim sizlere burdan koşu bandımın geldiği gün cok mutluydum o mutlulukla 2 saat yürümüşüm sabah kalkamadım yataktan :d şimdi alıştırdım kendimi yavaş yavaş şu an ne kadar spor yaparsam yapıyım hamlığım gitti
burdaki arkadaşlardan ricam benim yediklerimi okuduktan sonra her türlü olumsuz eleştiriye açığım gerekirse ceza bile verin kendime geliyim

işte bizimde yapmamız gereken tam olarak bu bende içimdeki narin zayıf kızı çıkarmak istiyorum:)

zaten herkes herkesi eleştirebilir yanlışlarımızı birbirimize söyleyeceğiz elbette... koşu bandına şuanda kaç saat yürüyorsun mesela ????
işte bizimde yapmamız gereken tam olarak bu bende içimdeki narin zayıf kızı çıkarmak istiyorum:)

hepimizin amacı bu ya .. ara ara böyle başarı öyküleri ekliyorum ki bizim de onlardan bir farkımız olmadığına göre bizde kendi öykümüzü yaratma azmini bulalım diye

bi gün bende yazacağım her yere başarı öykümü şu an 45 dk civarı yürüyorum canım tam 1 saat pek yapamıyorum

Jujucum vücudum spora alışık. 13 yaşımdan beri spor yapıyorum yürüyüş, koşu... normal kilolu olduğum dönemlerde 1 saat yapardım spor eee şimdi haliyle şimdi zayıflamak için yapıyorum sporu zamanla formda kalmak için yapacağım herhalde o zaman 1 saate düşsede yeter. sporda ve spordan sonra zaten direk 1 litre bazen 1.5 litre su içiyorum.Birde benim minik bir kızım var 7 aylık oldu emzirdiğim içinde bol su içiyorum. Birde eskiden beri hep su şişesiyle dolaşırdım yani hep bildim bileli suyu iyi içerim. Ya işte jujucum bakalım hayırlısıyla hepimiz sağlıkla selametle istediğimiz kilolara kavuşuruz inşallah. Ben doğuma giderken bu kiloda değildim doğumdan 10 gün sonra 70 kiloydum :-D hep emzirme döneminde aldım tam 13 kilo ama sağlık olsun inşallah vereceğiz benim inancım tam. Bu kiloya alıştırmıyorum kendimi. Network mağazasından kendime pantolon aldım 29 beden spor yaptığım zaman karşıma koyuyorum. İnşallah giyeceğim pantolonumu...

hımmm bünyen alışıksa normal tabisi.... emzirmenin avantajını sende yaşıyorsun demek kilo verme sürecin daha kolay olucaktır heleki birde böyle spor varken inş kısa sürücek serüvenin.... kilo verme motivasyon aracında süpermiş bir ara bende yapmıştım şuanke bedenimden 1 beden küçük giysi alıp ikide bir deniyordum kaç cm kaldı düğmenin kapanmasına die hedef koşmuştum onu kendime ve etkili de oluyordu
başta çok üşeniyorum ha gayret deyip kalkıyorum yerimden sonrada oturmak bilmiyorum canım sen yapıyor musun spor

valla bende yürüyorum koşubandım var 30 dk ile başladım 2 hafta sürdü şimdi 35 dk yürüyorum 2 haftada böyle gidip 40 dk devam edeceğim kademe kademe artırıyorum ... ben evde yanlızsam tvden youtube girip beğendiğim video klipleri izleyerek yürüyorum yok evde yanlız değilsem telefonuma hem müzik hem video yükledim kulaklığımı takıp onları dinliyor ve izliyorum birde eşlik ediyorum ohhhh 30 dk nasıl geçiyor anlamıyorum bile

Benim hedefim 49 kilo normalde 50 sağlıklı benim için ama 49 u anlık bi kendimi bırakırım 1 kilo alırsam falan 50 olurum diyorum o yüzden 49 kilo olmak istiyorum

bende dizi izliyorum canım internetten 1 erkek 1 kadın yada hafta içi kaçırdığım dizileri

Benim hedefim 49 kilo normalde 50 sağlıklı benim için ama 49 u anlık bi kendimi bırakırım 1 kilo alırsam falan 50 olurum diyorum o yüzden 49 kilo olmak istiyorum
alışık olmadığım bir kilo verme süreci ne bilim ben 59 olsam zafiyet geçiriyorum derim sen 49 lara inmek istiyorsun ... elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıcaz elbette
bende dizi izliyorum canım internetten 1 erkek 1 kadın yada hafta içi kaçırdığım dizileri
ben müzikle daha eğlenceli buluyorum sende diziyle demekki

bu arada cuma günü bildirim yapacak hatunler neredesiniz huuuuuuuuuuuuu

selam kelam eyy dıyet dostlarım.dun gıremedım ya yogunmdum.bugunde tartıya cıkmamayı basardım.elıptık sıparısımıde verdım sukur
Hattrick MK 800 Eliptik Bisiklet bundan almaya karar verdım

selam kelam eyy dıyet dostlarım.dun gıremedım ya yogunmdum.bugunde tartıya cıkmamayı basardım.elıptık sıparısımıde verdım sukur
Hattrick MK 800 Eliptik Bisiklet bundan almaya karar verdım

Hımmmmmmm cihaz güzele benziyor benim emektar koşu bandım arızalandığı zaman yeni bir koşu bandı almayı planlıyordum yoksa bunu mu alsam ... sen bi kullan bakim tadı nasıl

bu arada ben kaçaktım da hepiniz mi kaçtınız bugün yaaaa nerdesiniz cumaya yok yazarım yoksa

cnm bende kosu bandı alacaktım almak uzereydım spor egıtmenlerıne danıstım ve elıptıgın kosu bandından daha saglıklı oldugunu kosu bandının eklemlere ve sırta cok yuk bındıgını ılerde cok sorun cıkaracanı soyledıler.kosu bandında 1 saatte en fazla 400 kalorı harcanırken 80 kg ustu bır bayan ıcın elıptık bısıklette 45 dakıkada 700-800 kalorı harcayacagını aynı zamanda bır kardıyo aletı oldugu ıcın kalbe ıyı gelecenı fızık tedavı ozellıgıyle sırt bacak eklemelr kollar gogus te agrı ve kıreclenmeye ıyı gelecenı.eklemlere asla yuk bınmeyecegını.kosu bandına nazaran 2-3 kat daha fazla ve hızlı forma soktugunu ve 1 hafta gıbı kısa bı surede 45 dakıkalık calısmalarda 1 haftada sıkılık farkını gorebılıcemısoledıler o yuzden elıptık bısıklete kesın ve net karar verdım ve kosu bandı dusunmuyorum eklemlerımı sevıyorum bu cıhazı kullananlarda cok memnun kaldıkalrını okudugumda arastırmalar sonucu buna karar kıldım

Son düzenleme:

Vay anasınıııııııııııııııı kıs ne marifetli şeymiş bu ... ya iste beni tedirgin eden sıkılırmıyım yürümek hoşuma gidiyor ama işte bi denemem lazım size mi gelsem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…