Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

MERAK ETTIKLERINIZ....

1-Ne zaman yemek yemeliyiz?

Sabah kahvaltısı 09:30 ( en geç )

l. Ara öğün 11:30

Öğlen yemeği 14:00 ( en geç )

ll. Ara öğün 16:30

Aksam yemeği 19:30-20:00 ( en geç )

2- Yemek saatlerine uyamıyorum, ne yapmalıyım?
Verilen saatlere uymakta güçlük çekiyorsaniz, size en uygun zamanlari kendiniz tespit edin. Onemli olan 3 ana 2 ara ogun ritmine bagli kalmak, ogunler arasinda yaklasik iki saat birakmak.

3- Ögün aralarında çok acıkiyorum, ne yapmalıyım?
Ara öğünlerinizin miktarlarını arttirmadan ikiye bölün ve kisa aralıklarla yemeyi deneyin.

5- Ögün atlıyorum, daha mi cabuk kilo veririm?
Ögün atlamak metabolizma hizinizi yavaslatir. Lutfen Ögün atlamayin. ve gerektiginden daha az yemeyin.

6- Ne zaman su içmeliyiz?
Yemeklerden önce su içmek midede doluluk hissini uyandirir.
Su miktarıni gün içerisine yayın. Yaklasik 1,5-2 lt su icmeyi aliskanlik haline getirmeye calisin.

7- Su içemiyorum? Yerine, çay, kahve, meyve suyu içebilirmiyim?
Su, su olarak iciliyorsa degerlidir. İçtiğiniz çay , kahve su yerine geçmez. Kahveyi gunde en fazla ikiyle sinirlamak sagliginiz acisindan daha dogru bir yaklasimdir. Meyve suları taze olarak hazirlanmis bile olsalar. çok fazla şeker içerdikleri için kalori alımınızı gereksiz yere arttırmiş, ustelik meyvenin posasini da ziyan etmis olursunuz.

8- Kahve ve çay çok içiyorum? Diyetimi engeller mi?
Şekersiz olmak koşulu ile, kabul edilebilir miktarlarda içebilirsiniz. Tatlandırıcı kullanmak cok iyi bir çözüm olmasa da , şekerden daha iyidir. Her şeyin fazlasinın zarar olduğunu unutmayin. Cayi, yemeklerin hemen uzerine icmek demirin emilimini engeller ve kansizliga neden olabilir. Siyah ve yesil cay guclu anti-oksidan ozellikleri nedeni ile makul miktarlarda tuketilmeleri faydali iceceklerdendir.

9- Günde kaç kez metabolizma çayi içebilirim?
Yemeklerden yarim-1 saat once icilen 1 fincan istahi azaltir, yemeklerden 1 saat sonra icilen 1 fincan metabolizmayi hizlandirir. Gunde 3 fincan yeterlidir. Tansiyon düşüklüğü yapabilir.

10- Yağsiz yoğurt, süt bulamiyorum? Bulunduğum yerde peynir, zeytin, ekmek çeşidi yeterli degil, ne yapmaliyim?
Bulabildiğiniz yoğurdu ve sütü tüketin. Ama miktarları azaltın.
Peynir'in yağ miktarlarına dikkat edin. Bulabildiginiz besinleri mümkün olduğunca ceşitlendirerek tüketin

11- İsyerinde yemek yiyorum ama yemekler diyete uygun degil?
Mümkünse evden yemek hazırlayıp götürün. Evden götürmeniz mümkün değilse cikan yemeklerin miktarlarını azaltın. Salatanıza yağı gerektiği kadar ilave edin. Tatlılardan uzak durun.

12- Donmuş hazir gidaları, fast food yiyecekleri, ve cipsleri tuketiyorum. Ne yapmaliyim?
Genellikle bu tarz yiyecekler içlerinde tuz ve doymuş yağ içerdikleri için metabolizmayi alt üst ederler. Alıskanlıklarınızı değiştirmeden sonuca ulaşamazsınız.

13- Hangi yağı tercih etmeliyim?
Her zaman zeytinyağı. Kalorisi diğer yağlardan daha az olduğu için değil-cunku aynidir-, daha sağlıklı olduğu için. Her besinden alinacak bir madde vardir, tercihiniz zeytin yagindan yana olsun ama arada sirada –gercekten arada sirada- tereyagi da herhangi bir yemegin icinde kullanilabilir.

14- Yemek miktarlarıni nasıl ayarlamalıyım?
Her bireyin besin ihtiyacı yaşına, cinsiyetine, kilosuna ve hareketine göre değişir. Kesin miktar vermek yanıltıcı olur. Yemek miktarınızı eskiye oranla 1/3 oranında azaltınız.

15- Diyet ne kadar devam etmeli?
Yaptığızın diyet olduğunu düşünmeyin. Bunu yaşam stili olarak kabul edin. Kararli olun vazgeçmeyin.
İlk yıl vücudun dengelerini bulması açısından çok önemli. Verilen kiloların alınmaması için 1 yıllık koruma süreci gerekiyor.

16 - Istediğimiz kiloya kavusunca, herseyi istedigiğimiz kadar yiyebilecekmiyiz?
Niyetimiz yaşam boyu geçerli oalcak doğru beslenme alışkanliğıni edinmek ve doğal olarak zayiflamak. Siz yapilanlari diyet olarak algilar, kilo vermek icin amaç olarak kullanir, yaşam şeklinizi değistirmezseniz en geç 1 yil içinde verdiginiz kiloları geriye alirsiniz.
Herseyi yiyebileceğiniz gunler gelecek. Ama ölçülü olmak kaydiyla. Neyi ne kadar ne zaman yiyebileceginizi bilerek.

17- Her hafta aynı kiloyu verebilecekmiyim?
Her hafta ayni kiloyu vermeyi beklemeyin. Duraksamalar, yavaşlamalar olabilir. Moralinizi bozmayın. Hepimizin değisikliklere verdigimiz tepkiler farklı. Sonuc mutlaka gelecek ama bazilamiz icin hizli bazilarimiz icin daha yavas

18- Ne zaman spor yapmaliyim?
Yaptiginiz spora gore degisirse de, gunun farkli saatlerinde spor yapabilirsiniz. Onemli olan cok yorgunken ya da dolu mideyle organizmanizi zorlamamak, sporu da bir stress haline getirmemek, yasiniza ve fiziksel yapiniza gore en uygun hareket firsatini bulmak olmali.

19- Hangi sporlari yapmaliyiz?
Hangi sporlari yapacaginiza zamaniniza ve butcenize gore karar verebilirsiniz.
En kolay ve masrafsiz olani yurumek. Haftada en az 2 kere tempolu olarak yurumeyi hedefleyin.

20- Sorunum bolgesel ne yapmaliyim?
Bolgesel kilo kaybetmek biraz zordur ama imkansiz degildir. Fiziksel
aktivitelerinizi arttirin. Bolgesel kilo kaybettiren ozel diyetler vardir ama birebir, doktor kontrolunde yapilmalari gerekir.

21- Kilo veremiyorum? Acaba neden ?
Ogun atlamayin. Ogun atlamak, daha az yemek yemek kilo vermenizi hizlandirmaz. Ogunlere sadik kalin. Neler yediginizi , ne zaman ve nasil yediginizi kontrol edin. Mumkun oldugunca kremasiz, unsuz, katki maddesiz , az yagli besinleri tercih edin. Fiziksel altivitenizi arttirin.
22- Vejeteryanim ne yemeliyim?
Balik da yemiyorsaniz yumurta, yogurt, yagsiz peynir, baklagiller eklenebilir.

23. Bir ayda ne kadar kilo verebilirim.
Ideal kosullarda verilmesi beklenen kilo haftada 1-2 kilo arasindadir. Yasam seklinizi fiziksel aktivite ile birlestirirseniz , aldiginiz sonuc kalici ve sevindirici olur.

24- Dogum kontrol ilaci kullaniyorum, nelere dikkat etmeliyim?
Hangi ilaci kullanacaginiza doktorunuzla birlikte karar verin. Son yillarda cikan ilaclarin yan etkileri minimal duzeye inmis durumda. Beslenmenizi degistirmenize gerek yok.

24- Kucuk cocugum var hala emziriyorum? Diyet yapabilirmiyim?
Emzirmek kilo vermenizi saglar. Besin secimlerinizi yaparken, aldiginiz her besinin cocugunuza da gectigini ve sutun tadini ve kokusunu degistirebilecegini, allerji yapabilecegini unutmayiniz. Siz saglikli beslenirseniz, bebeginize de saglikli besinler verirsiniz..

25- Cok yoruluyorum? Acaba diyet yaptigim icin mi?
Dengeli besleniyorsaniz, beslenmeye bagli bir yorgunluk olmaz. Her diyet modeli,her besini tam olarak icermez dogal olarak. Yasiniza, gunluk aktivitenize, tercih ettiginiz besinlere gore mineral ve vitamin destegi yapilabilir. Yorgunlugunuzun nedeni, baska organik nedenlere de bagli olabilir. Bir doktora danismanizda yarar var.

26- Kabizlik sorunum var, ne yapmam gerekiyor?
Kabizlik sorunu su icerek ve lifli besinler yiyerek cozulur. Eger birdenbire ortaya cikan bir problemse, mutlaka bir doktora danisin.

27- Regl donemlerinde asiri tatli istiyorum, ne yapmaliyim?
Bu hormonlarin size oynadigi bir oyundur ve baseetmesi oldukca zordur. Kan sekerinizi hizla yukseltip, sonra da insulin salinima yol acip sizi yeniden tatli arama krizine sokacak besinlerden kacinin. Kuru erik, kuru kayisi ve bir kac badem veya ceviz iyi bir cozum olabilir. Iki kucuk parca bitter cikolata da yenebilir.

28- Surekli yemek davetlerine katilmam gerekiyor ne yapmaliyim?
Yemeginizi secme sansiniz varsa, her zamanki duzeninize uygun olarak yiyin. Eger davet seklindeyse, o zaman onden birseyler yiyip gidin ve tabaginiza konan herseyi bitirmek icin ugrasmayin, sunulan yemekler cok yagliysa hic yemeyin, bu cesit davetlerden sonraki iki gun iki ana ogunde karbonhidrat tuketmemeye ozen gosterin.

25 Subat 2013'Roma

YAVAS, SAGLIKLI VE GERCEKCI...
Cok mutluyum..

Gercekten cok guzel sonuclar bunlar.. Lutfen kararli olmaya devam edin.. Ozellikle 10-15 kilonun uzerinde fazlasi olanlar.. Kolay bir surec olmayacak biliyorum ama dayanacaksiniz.. Yavas, saglikli ve gercekci olarak hedefinize ulasacak ve o hedefte duracaksiniz..
Sadece biraz sabir..
Bazilariniz kilo veremedim diyor..
Bundan ozellikle vaz gecmenizi istiyorum..
Lutfen birakin sizi ben izleyeyim.. Ya da kendi basiniza davranacaksaniz, o zaman beni birakin ben eskisi gibi asktan, Roma’dan, gunluk hayattan, modadan, mutfaktaki yakisikli erkeklerden filan bahsedeyim..
Kilo veremediniz degil... Beslenme aliskanliklarinizdaki degisiklik henuz hedefine ulasmadi. .

Yoksa siz “7 gunde 7 kilo vermek isteyenler” sinifina mi kayitlisiniz..?

O zaman ben yanlis yerdeyim demektir.. Hedefimiz ayda 4-5 kilo civaridir, bunu bilin, size gereken zamani hesaplayin ve sabrinizi ona gore idareli kullanin..

Bu hafta cok ozel bir hafta..

Vucudumuzda bir cesit temizlik yapacagiz.. Sabahlari gozlerimiz sis olarak uyanmayacagiz, kendimizi daha enerjik, daha hafif ve zinde hissedecegiz.. Bu bir cesit detox... Ama aslinda Dunya Saglik Orgutu tarafindan kabul edilmis tek diyet Kousmine diyetidir ama 1400 kisiye birlikte uygulatmak hic olasi olmadigi gibi, teke tek uygulamak bile gercekten cesaret ister. Immun hastaliklarin tedavisinda ya da kontrolunde cok onemldir. Bizim detox haftamiz da, ayni bilimsel yontemi goz onunde tutar.
Hazir misiniz?

5 gun yani 16 subat cumartesi, pazar ve pazartesi, sali, carsamba gunleri diyetimizden hayvansal proteinleri cikartiyoruz.. Buna yogurt, sut ve peynir de dahil.. Beyaz unu ve beyaz undan yapilmis herseyi de unutuyoruz bu 5 gun.. Kahvenin yanina bile yaklasmiyoruz.. Metabolizma cayina da ara veriyoruz..
21 subat Persembe, cuma, cumartesi tek ogunde yesil corba iciyoruz.

Pazar gunu artik hep haftalik degisecek cok ozel gunler gelecek.

Bu haftanin icecegi ihlamur olsun, yesil cay olsun, ya da siz karar verin..

Bu o kadar sihirli ve yararli bir haftadir ki, zayifladiktan sonra da zaman zaman akliniza gelecek ve tekrarlayacaksiniz inanin bana..

Kahvalti

1 dilim kepekli, tam tahilli, cavdar vs ekmek (75 kilonun uzerinde olanlar 1,5 dilim yiyebilirler)
6 zeytin
1 tatli kasigi recel
salatalik, roka, kirmizi, yesil biber.

Veya

meyve suyu + 4 kasik musli + 1 meyve (tercihen yesil elma)

Birinci Ara ogun

1 meyve
5-6 badem veya 3 ceviz
Oglen yemegi

1 dilim kepekli, tam tahilli, cavdar vs. ekmek veya 4 kasik esmer princten yapilmis pilav veya makarna
8 yemek kasigi etsiz sebze yemegi ,patates, domates ve patlican kullanmayacaksiniz.(ispanak, lahana, kereviz, pirasa, broccoli, yesil fasulye vs)
Veya

5 gunde 2 kez etsiz kuru fasulye veya nohut yenebilir ama 6 yemek kasigi yenecek, 7 degil. 8 hic degil.
Ve
1 havuc + kirmizi pancar + roka salatasi (uzerine 1 tatli kasigi susam veya 1 tatli kasigi dolmalik fistik kavurun)
Veya
Yesil salata

Ara ogun
1 meyve + 3 ceviz
Veya
Kucuk bir kulah meyveli dondurma (meyveli demek sutlu, cikolatali, karamelli vs olmayan demektir, anlamazliga gelmeyin) bu secenek 5 gunde en fazla 2 kez kullanilacak
Aksam Yemegi

1 kase corba (domates, mercimek, sogan corbasi vs)
6 kasik sebze yemegi
1 dilim kepekli, tam tahilli, cavdar vs.ekmek
Veya

ekmek yerine 4 kasik esmer princten yapilmis pilav veya makarna.
Fiziksel aktivite ile desteklenmeyen butun diyetlerde kilo kaybi beklenenden yavas olur, unutmayin..

Hareket edin.. Merdiven inip cikin, dans edin, yuruyus yapin, kaldirima inip cikin yururken..

Ne yapip edin, hareket edin.. Metabolizmaniz hizlansin..

Su icmeyi unutmayin..
Ara ogunleri atlamayin..
Bu cok degerli bir haftadir.. Lutfen kendinize bahaneler yaratip, kacamak yapmayin.. Miktarlara uyun. Umutmayin ne yediginiz kadar ne kadar yediginiz de onemlidir.

Sali gunu yine programimiz degisecek..

Kolay gelsin hepinize..

Aclik duygusunun olmamasi gerekir, varsa almaniz gerekenin altinda protein aldiginiz icin olma olasiligi yuksektir...
FAST WEEK’in son gunu, tartilacaksiniz – Ve 1 hafta daha slow week yapacaksiniz.
Bu donemde metabolizma cayi icmenizi hararetle oneririm. Sadece tansiyon problemi olanlar lutfen dikkat etsinler, tansiyon dusuklugune yol acabilir.

Metabolizma cayi:
1 elma, kabuklu olarak 4’e bolunecek
1 limon, 4’e boluncek
1 cubuk tarcin
1 tatli kasigi tane biber (asla ve asla toz karabiber degil)
2 karanfil
3 litre suda, su yarilanana kadar pisirilecek. Elmalar ve limonlar ezilebilir ama aman dikkat, tane karabiberleri zmeyin- Sonra soguk ya da sicak olarak 1 fincan yemeklerden yarim-1 saat once icilecek.
Bu arada su icmeyi ve ne kadar olursa olsun hareket etmeyi ihmal etmeyin...
.

[sıze=3]günaydın arkadaşlar.tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum.veee iş zamanı buğün yine işteyiz sizi öpüyorum allaha emanet olun diyorum.[/sıze]
sanada günaydın işlerinizde Allah kolaylık versin

günaydınlarrrrr tükanı açayım dedim ama arzu açmış
günaydınlar

milllllllllleeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttttttttttt yeter artıkkkkkkkkkk kalkınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn uyanınnnnnnnnnnnnnn saat kaç oldu yawwwwwwww

ayyy çok heyecanlıyım ya bazı grupların kilo tartım günü bugün onlara bakıyorum........yarın biz ne yapcaz bakim.....ya ben hala regl olmadım bugün olmam lazımdı yarına kaldı heral sıfır belirti var.....

1. grup(80.00-85.90)
*JUJU* ( 85,80 /++
rabyas ( 80,10 /++(detoks diye bişi demiyorum. ama 15 dk callen ne iş canım callen 15 dk sürmüyoki... )

2.grup(76.00-79.90)
ZES ( 79,70 /++
Arzu_54 ( 79,00 /++
dalin26 ( 78,70 /++
toplight ( 76,50 /++(geçmiş olsun canım ilaçlarını ihmal etme iyi bak kendine)

3. grup(70.00-75.90)
biricikoglumertug ( 75,60 /++
Sevda_M ( 75,50 /++(bir menüde çorba varsa ekmek yemiyoruz , ekmek varsa çorba içmiyoruz canım. Bu arada benim menümün bana hayrı yok ama inşallah size faydası olur)
ukyo ( 70,60 /++

4. grup(66.00-69.90)
cornella ( 68,00 /++(detoks diye sesimi çıkarmıyorum ama en azından rabyas gibi ayran çorbası olaydı iyiydi)
garfield06 ( 67,50 /++
Gamze_M ( 66,20 /++(dünkü iradende dolayı tebrikler arkadaşım.)

5. grup(60.00-65.90)
aysunayy ( 65,20 /
birsen-deniz ( 65,10 /++
busramnmn ( 62,60 /++
chentiq ( 61,90 /

menüsünü yazmayanlar aysunayy (ki o nette sorunu olduğunu söylemişti ) ve chentiq akşam girmiş ama menüsünü yazmamış... Bu arada Sevda_M menülerini hep birgün geç yazıyorsun günlük yazmanı rica edeceğim

ben kendi adıma umutlu değilim... inşallah sizde faydası olur...

ben bi koşu şu insülün direnci neymiş öğrenip geliyorum

jujummmmmm benımkıde çorba adı ayran detoksu dıye öle yazdım aynısını yapıyoruz

nereye hacı erken degıl mı yatmak için.........

Bende bir koca var, pc başındayken sesi çıkmaz, azıcık ben bakayım derim..gel karıcığım gel der..pis 5. dk da saymaya başlar..hadii gelllll bende pc kapatıp gidiyorum, ayyy onun saymaları kulağımı deliyor

günaydınlarrrrr tükanı açayım dedim ama arzu açmış
günaydınnnnnnnnnnnn

sende saol tatlım ben 2 gün denemiştim bunu .hem çabuk ezberde de kalıyo 5 hareket ya, ama nasıl yapıldığına çok dikkat etmek lazım sanırım...ama güzele benziyo bende inş başlamak istiyorum benim de dikleşmeye çok ihtiyacım var....kilo verdikçe sarkıyolar ....

.[/QUOTE]

Canım inşaallah geçicek, özledik vala seni..günaydınlarrrr

Corniii hamileeee, tuğbaaa hamileeee, hamileee tuğbaaaaaaaaaa :33
:

.

jujummmmmm benımkıde çorba adı ayran detoksu dıye öle yazdım aynısını yapıyoruz

Bunlar ikiz jujum bu arada vala canım jujucuğum hala gözümün önüne geliyor yedikleri ama şimdi olsa yine yemem asla, o kadaaa pis irade kazandım bu hafta

.

Corniii hamileeee, tuğbaaa hamileeee, hamileee tuğbaaaaaaaaaa :33
:

.[/QUOTE]

len delüüüüüüüüüüü hamile değilim olması şuan mümkün değil bu ay kafayı taktım regl gunume ondan olmadım bence.tartı gunune denk gelecek dıye kafayı bozduydum

Corniii hamileeee, tuğbaaa hamileeee, hamileee tuğbaaaaaaaaaa :33[/COLOR][/B]:

.

len delüüüüüüüüüüü hamile değilim olması şuan mümkün değil bu ay kafayı taktım regl gunume ondan olmadım bence.tartı gunune denk gelecek dıye kafayı bozduydum[/QUOTE]

aaaaaaa bak burada çok haklısın, beklediğinde gelmiyor...

.

Bunlar ikiz jujum bu arada vala canım jujucuğum hala gözümün önüne geliyor yedikleri ama şimdi olsa yine yemem asla, o kadaaa pis irade kazandım bu hafta

.

harbi ya bu hafta coştuk valla............

olması gerekende bu aslında olayı beyinde bitirmek önenü getirseler sorla yedirmek isteseler bile gönül rahatlığıyla hayır diyebilmek....

kızlar bende insülün direnci mi var acaba ondan mı kilo vermem duruyor off off offf tahlil sonuçlarımda homa yani insülin direnci için istenen glikoz testi bu benim sonucum 95.00 mg çıktı olması gereken değerler 70.00-100.00 mg arası idi yani ramak kalmış değeri aşmasına sınırda dedi doktor... hergün düzenli 45 gk yürü bişey kalmaz demişti ama ben callen yaptığım için yürüyemiyorum akşamları yemek vs derken sadece callene zaman bulabiliyorum

herkese kocamann gunaydınn bugununuz dununuzden cok cok daha guzel olsun ınsallahhh

kızlar tv actım starda dılberay varr onu dınledım yaaa ne degısık sarkısı varrr

Eveettt jujum tamda sınırda gibi :26::26: olabilir bu seni zorlayabilir gib, ama belki o zmandan bu yana değerler düşmüşte olabilir mi acaba? :26:

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…