- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #9.021
arkadaşlar cumartesi arkadaşıma gitmiştim o bana kızartma yapmıştı ama nasıl yapmış anlatayım patlıcanı kabağı kırmızı biberi ve normal biberi kızartmalık şekilde doğramış fırın tepsisine yağlı kağıdı yaymış bu sebzelerin üzerine 1 yemek kaşığı yağ gezdirmiş iyice avkalamış tepsiye dizmiş fırana vermiş üstleri hafif kızarınca tersini çevirmiş piştikten sonra tabağa almış başka bir tavada 5 domatesi küçük küçük doğramış üzerine sarımsakta doğramış bir yemek kaşığı yağ gezdirmiş güzelcene pişirmiş sebzelerin üzerine dökmüş mükemmel bir kızartma olmuştu hafif ve çok masum lezzeti aynen yağda kızartılmış gibiydi valla ben çok bayıldım en azından kızartma ihtiyacımızı karşılayabilceğine inanıyorum alkisalkisalkisalkisalkisalkis
birde ben sabahları patatesli yumurtayı çok severim ama yağda kızartılıyor diye yapmıyorum onun içinde aynı yönemle patatesleri küp küp doğrayı 1 yemek kaşığı yağda avkalayıp fırın tepsisine yağlı kağıd serip üzerine döküp fırında kızartıyormuş sonra tavaya alıp üzerine yumurtayı kırıyormuş oda lezzetli oluyormuş bunu daha denemedim :sm_confused:
cnm pataesli yumurtayı bende çok sewerim....ama öle uğraşmaktansa sana tavsiyem...teflon tencere içinde denemen...kapağını kapatıp bişirirsen buharda pişio ve senn yönteme göre daha az zahmetli....üstüne direkt yumurtayı kırabilirsin...ben bir tatlı kaşığı yağ koyup yapıorum....bazen cnm çekio 2 haftada bir pazar kahvaltılarım böle....
diğeri gereçktende iyi gibi gözküo...o da diğer kızartmalara göre daha az zahmetli gibi....tek tek kızartıp yağ kokmaktansa...fırında pişene kdr sosunuda pişir...süpermişdelikafadulden
ben bugün kü raporumu veriim....
kalkınca 2 bardak su....
KAHVALTI 9:00---------------> küçücük ekmeğin üstüne yine küçücük bir peynir koydum...(yani 1 dilim ekmeğin 4/1'i...1 kibrit kutusu peynirin çeyreği)
saat 10:00 da 65 dk tempolu yürüyüş yaptım....çok zor oldu ama bu bnm cezamdı...6 km oldu ve 350 kalori yakmış oldum...
12:00'de ki ara da....yarım sütlü nescafe ve 3 diyet bisküvi....
az önce yeşilçay içtim
su ana kdr 2 litre su içtim
14:30 da ki öğlen yemeğim...az yağda bol soğanla bol domatesle pişirilmiş kabak yemeği...1 kase yoğurt...
16 da bitkisel çay içmeyi
17:00 de bir meyva yemeyi düşünüyorum...
18:00de yine kabak yemeğinden yemeyi düşünüyorum...belki 3 köfte ekleyebilirim yanına...ve yoğurt...
var mı yanlış olan bişi...
canım ben inanıyorum faydasını göreceğime, önce inanmak lazım
haydi bakalım
ben bugünden başlıyım raporuma
sabah
kepekli peynirli sandviç + tek şekerli çay Güzel başlamış
arada kbar ok 90 kal miydi buöğlen: haşlama tavuk göğüs didiklenmiş yarım porsiyon (aslında pilav üstü verilliyor da ben pilav almadığım için)
yanında 2 kaşık yoğurt buda harika pilavdan yırtmışın eferim sana Şeniz
ve 3 çorba kaşığı şehriye çorba
şimdi de yeşil çay
sabahtan beri 1,5 lt su içtim bravo sana ancakkkkk suyu arttıralım şekerim
ben boncuklarımı hazırlıyayım o zaman :roflol::roflol: boncuk örme tekniği vardı biliyor fakat yapmıyordum, bir gün içeri girersem diye sakladımdı hep hevesimi:roflol: çünkü öyle sabır işiki adı bile hapishane işi:roflol:... zaten bizim kaçamakları böyle hücre filan engelleyecek başka yolumuz kalmadı gibisırnaşık şey toplayın valizleri yanınıza rahat bir şeyler alın 5-A koğuşu :roflol::roflol::roflol: olarak akşama buluşalım... Çikolata için nane limon alın çocuu iyice hasta etmeyelim oralarda.. Reyhan abla içinde örgü ipi alayım bir kaç renk... Başka ne istersiniz? İsteyene kurdele nakışı öğretebilirim:roflol: çıkıştada dükkan açarız orada yaptıklarımızla yada pazara tezgah:roflol::roflol:
çok güzel başlamıştım bu sefer ewt diodum ama beni yıldırmak için ellinden gelen herseyi yaptı sağolsun eşim...bunalımlardan alıp diğerlerine attı...bu zor günlerden kaçmalı mıyım napmalıyımda kendimi görmeliyim bilmiorum...sizden güç alıyorum...inş kaybolmaz bu enerji...kaybolduğu an anlayın ki...............:sm_confused:
çıkınca satıştan %20 alırım bak söliyimde:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol: canım ya gerçekten harikasın valla ben dantel falan bilmem ama öğretirsiniz artık valla kurdele nakışı kursu açarsın artık bizlerde öğrencilerin oluruz işe yararız azcık :roflol::roflol:
canım bak zaten amacımız burada birbirimize destek olmak yoksa parayı bastıran diyetisyene gider gidemeyen evde koşar oynar yine verir kiloyu ama bir çoğumuzun hayatla zaten sorunu var bunalım takılıyoruz birlik olmamızın amacıda bunları paylaşım şimdiye dek aşamadığımız sıkıntılarıda bu destekle aşıp şu lanet kilolardan kurtulmak... bende yaşadım eşimle sorun ve şimdiye dek diyetle boğuşup eşiylede sorun yaşayan eşinin köstek olmasını anlatan bir çok mesaj okudum anla işte tek sen değilsin.. üstesinden gelemediğin sorunlar varsa bizimle paylaş yaşça senden büyük tecrübeli arkadaşlarımız var zaten yaşçada tecrübe olmasa hayat bu belki senden daha iyi bakabilecek basit çözümler sunabilecek kişiler var aramızda.. buradan anlatamazsan özelden yaz kimi kendine yakın buluyorsan... paylaş yani içinde tutma kendinide bunaltma...bunalımlardan alıp diğerlerine attı...bu zor günlerden kaçmalı mıyım napmalıyımda kendimi görmeliyim bilmiorum...sizden güç alıyorum...inş kaybolmaz bu enerji...kaybolduğu an anlayın ki...............:sm_confused:
Yahu laptopu neden bizden istiyorsun söylesene müdüre kallis şu gün alacaksın diye haber yolladı de bak nasıl alıyor...Ben boş boş mu oturacam orda senağlama banada internet ile müdürün almadığı lapitopu alın bari :1rolleyes:
orda boş durmazsın okuma yazma bilmeyenler olabilir onlara faydan dokunur olmasa bile koğuşlar arasında dolaşıp haraç toplarsın:roflol: yada "diyet tabağından mahpus damlarına" diye kitap yazarsın:roflol: anam bugün bende ne parlak fikirler çıktı heee, öle yada böle köşeyi döndürecem hepimize:roflol:
Hg annem. Nasılsın . bende iyim :)) Birazdan annemlere gidecem .Daralacak etkelerim pantolanlarım var tüm yazlıklarımı çıkarmıştım. Annemin saolsun terzilik gelir elinden :)) hadi görüşürüz kocaman öptüm
canım bende yorum yapmak istedim sabah kahvaltın sanki çok az sonrasında da kuvvetli birşey yememişsin taki öğle yemeğine kadar çünkü sabah insan yediklerini gün içersinde eritmesi daha kolay oluyor hareketliyiz çünkü illaki akşmama kadar sabah daha sıkı bir kahvaltı yapsan abartmadan tabi:1shok:daha sonraları daha az acıkırsın diye düşünüyorum sositososito:teselli:
canım bak zaten amacımız burada birbirimize destek olmak yoksa parayı bastıran diyetisyene gider gidemeyen evde koşar oynar yine verir kiloyu ama bir çoğumuzun hayatla zaten sorunu var bunalım takılıyoruz birlik olmamızın amacıda bunları paylaşım şimdiye dek aşamadığımız sıkıntılarıda bu destekle aşıp şu lanet kilolardan kurtulmak... bende yaşadım eşimle sorun ve şimdiye dek diyetle boğuşup eşiylede sorun yaşayan eşinin köstek olmasını anlatan bir çok mesaj okudum anla işte tek sen değilsin.. üstesinden gelemediğin sorunlar varsa bizimle paylaş yaşça senden büyük tecrübeli arkadaşlarımız var zaten yaşçada tecrübe olmasa hayat bu belki senden daha iyi bakabilecek basit çözümler sunabilecek kişiler var aramızda.. buradan anlatamazsan özelden yaz kimi kendine yakın buluyorsan... paylaş yani içinde tutma kendinide bunaltma...
bende diyete başladığımda ne eşimin nede çocuklarımın kilo vereceğime inancı yoktu çünkü bu zemini yüzlerce diyeti yapıp bozarak defalarca diyetisyene gidip kilo verip sonra yarım bırakıp verdiğim kiloları fazlasıyla geri aldığım için ben hazırlamıştım.. 3 hafta sonra göstterdiğim azim ve verdiğim kilo ile evdeki herkesin desteğini kazandım eşim yorgun argın benle her gece yürüyüş yaptı kızlarım sabahın köründe kalkıp yürüyüşe gitmem için teşvik ettiler ama bunu başaracağını gösterdiğin anda geliyor bu destek sabırlı ol.. sorunu bilmediğim için böyle aptalca yazdım işte anlatabilirsen yardımcı olmaya çalışabiliriz ama sakın olaki başedemiyorum diyerek çekip gitme başladığın noktadan daha alt seviyede bulursun kendini ve toparlanman yıllarını alır..
anlıorum ablacım desteğin ve ilgin için sonsuz teşekkürler...diyette eşim bana asla yardımcı olmaz...yardımı bıraktım artık saygıda duymaz...gazoz kola çekirdek tüm kalorili ne varsa geçer kaşımda çatır çatır yer...eğer saygılı olsaydı annesi bir sokak ötede gider orda yerdi...neyse onu geçtim zaten...artık onu insan sıfatına koymuorum ben...öle yürüyüş yapalım ya da herhangi bi destektede bulunmaz...sauna esofman için 2 ay konuşturdu ve alamadım maalesef...ama sorunum diyetle alakalı değil...eşimin sorumsuzluluğuyla....ewde bütün gün hapis gibi yaşayıp saygı sewgi görmeyince kendi ailesi bnm ailem ve bizi kızımızı hiçe sayarak dengesizlikler yapınca....tüm aile olarak üzülüoruz...en çokta ben...inanılmaz duygusalım ben...tüm kadınlarda vardır ama bende aşırı...su an bunları paylaşırken bile sizlerle gözlerrim doldu....
sorunumu merak ediorsunuz eminim...sizden bişi saklamam bnm fazla özelim yoktur içim dışım birdir sizlerde dostlarım oldunuz herşeyi paylaşıyoruz burda....
6 senedir ewliyim...eşimin yaptığı borçlar bitmek bilmedi arkadaşlar....ben yıldım kendi ailesi yıldı ablası ankaradan isyan etti...az kalsın gelicekti...
ewlendik bi kredi çektik kapattık...bidaha kredi kartı borcu yaptı...eniştesi altın verdi kapattık....bi daha yaptı ben altınlarımı sattım ödedim....bi daha yaptı annesi babası yardım etti...bi daha yaptı yine babası emekli maaşını kredi olarak aldı kapattı biz ona ödedik yine....tam bitti dedik bu sene deniz görücez tatil görücez para görücez dedik...bankadaki arkadaşımla kartta sorun var die rica ettim kkb sine baktı ki....:1shok:16 bin tl kredi kartı borcu var...ve ve benden her zmn ki gibi sakladı....bizde güven gitti saygı öldü ...daha ne desem size bilemiyorum canlarım...bir insan borcuna borç katmaz...olduysada eşinden gizlemez...bu zmna kdr tam 100 bin lira ödedik bu en son ki hariç....kiralarda sürünmezdim de ew alırdım bu en son ki borcu ile araba alırdım...düşünebiliormusunuz? Allah hayırsızlarla karşılaştırmasın kimseyi....
çocuğum okula yazılıcak napacaz hiç düşünüo mu?tabi bu en sonki beni yıktı arkadaşlar...artık sağlam duramadım...2 üniversite okudum işsizim die annem kızıo...kahrını nasıl çekiosun hala dio....napıyım....kız var alışkanlıklar var...iş yok...off offfffff
bu zmna kdr onun maaşıyla daha doğrusu borç ödemekten kalan parası ile geçinmek zordu...annem babam hep destek oldu....bu sefer ki çok ağır geldi daha bitmemiş kredi taksitleri vardı...kaç aydır ewde 1 lira bırakmıodu...faturalar birikmişti...hatta ewe ekmek alamıodum....temzilik yapacak deterjan yoktu...öle dertleşmek için ablamla konuştum bi gün telden....artık çok zorlanıyorum dedim düşünsene dedim yerleri silicem yer deterjanım yok çamaşır suyuna yumuşatıcı ekledim dedim öle sildim dedim.....bi yer deterjanı ne kdr dedim ne hallere düşürdü bizi dedim...
akşam bi baktım kapı çaldı...ablam yüklemiş arabasını ewe ne gerekiosa....(Allah razı olsun)YIKILDIM RESMEN...ablam bile devreye girebiliosa bittik dedim yaaa bittik:çok üzgünüm:
o bana yardım yapsın sıkıntı çekmiyim istedi...ama ben çok ezildim...zaten hayırlı ewlat olup ben anneme babama bakmam gerekirken annemin babamın yaptığı yardımlardan yeterince ezilioken...nasılsa sıkıntım biticek bende o zmn onlara yardımcı olucam derken....tekrar bir enkaz altında mahvoldum...yani anlatabiliomuyum arkadaşlar?
kalliste ablam yani özetle ben geçimin derdine düştüm...artık öle sebze meyve bulamıoken diyet yapamıodum...sadece açlığım gitsin karnım doysun ne bulursam anca o....yani bunalım nasıl olur hiçbişi yapmak istemezsiniz herşey zor gelir beklentin kalmaz...yaaa offf nasıl anlatsam kelime bulamıyorum işte....
özetle hayatla bağlantım kopmuş acıncak halde kalmışım(sağolsun eşim anca kendini düşünür) napsamda kızı oyalasam derdinde(çikolata süt ıvır zıvır çocukları bilirsiniz herşeyi ister anlamaz ki bebe) koptum yani bi ara buyüzden kopukluk yaşadım...
şimdi maaş kartına el koydum...bankalar taksitlendirme yaptı...sağolsun ankaradan eniştekredi çekti adımıza her ay ona ödicem...bi yerden daha bekliorum...yani çok az para ile ewi geçindiricem bu sefer ben yalnızca ben...bu zmna kdr ihtiyacımı sölemeden para bırakmaz kendi ewi geçindirmeye çalışır maaşını bile sölemezdi...o artık hakkını doldurdu...aile meclisi ewi bnm geçindirmem konusunda hem fikir oldular...ona söz hakkı tanınmıo artık...
o kdr bencil bir yapıdaki....çocuğa getirilen hemde baldızı tarafından getirilen herşeyi gece yarısı kalkıp yiyebilio sanki yenisini yerine koyabilecekmiş gibi...bu tür hareketler sinirimi hoplatıo...çocuğunu düşünmeyen bir baba düşünün sadece kendi gününü kurtarsında gerisini salla gitsin...koca gün neler istio ben nasıl idare etmeye çalışıorum haberi mi var?...sanji ben yemesini bilmiyorum...artık anlamışınızdır....ewde huzur yok...kasıorum çocuğuma belli etmiyim die...herşeyi gören alışkın bir çocuk yok yok demek te istemiorum ama alışmalı bu duruma...yani diyetten başka o kdr çok şey var ki düşünmem gereken....
ÖZÜR DıLERıM VERDıĞıM RAHATSIZLIKTAN DOLAYI...artık bu tarz seyleri ablamla bile paylaşamıorum bir tek siz varsınız bana destek olacak beni anlayacak....deşarj olabileceğim tek yer...:a015:
sana diyebilecegim tek sey!! buradaki herkese güvenebilirsin.. kallisimin dedigi gibi kimi kendine yakin görüyorsan özeline yaz istersen buraya yaz bu sekilde herkes birsekilde cevap verir. seni birilerinin anladigini yalniz olmadigini hissetmekte bir sekilde mutluluktur. verebilecegimiz sadece iki kelime teselli olsada sen kendini iyi hissedersin bunada ihtiyacin var.. ve yazilan her kelime samimidir. güvenebilirsin. seni anliyor ve acini hissedebiliyorum. herkesin var acilari sizilari. allah caresiz dert vermesin. bak ne güzel bir ailen var seni destekliyen bu cokkkkkkkkk sey canim benim.bak benim bir annem yok mesela onu kaybedeli 24 yil oldu biliyormusun? hic doyamadim. üzerimde elini sicakligini destegini hic duyamadimki. hemen arkasindan babamida kaybettim. yani bak bu konuda cok sanslisin. gidip sicacik annene sarilsan. dertlerinin yarisi dökülür üzerinden. duymak istediklerin bunlar degil biliyorum. ama hayatindaki bu zenginligi belirtmek istedim canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?