- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #9.041
reyhan ablacım takımcığım huzurlu geceler ve merhabalar..
xtabucum okuyamadım yazdığın tüm mesajı sabah erkenden okur yazarım dilimin döndüğünce aklımın yettiğince...
eşim mır mır ediyor beni bıraktın pcde yap sohbetini diye :)) yatayım bari....bu saatten sonra onun sohbetindende hayır gelmez...hepinize kucak dolusu sağlık ve huzur gönderiyorum.
chocolategirl seni gördüm şimdi iyi akşamlar canım ben girmeye geç kaldım sohbetleri kaçırdım neyse yazılanları okim en azından
günaydın mersacım.. günün güzel başlamış inşallah güzel devam etsin...
evt canım aynen tadı çok güzel tuvaletten çıkamadım bu gün 1 hafta devam edecem bakalım faydası olacakmıgünaydın mersacım, şu metabolizma çayını mi diyorsun? şu anda onu içiyorum ben de dün kaynatmıştım. dün arkadaşıma ikram ettim bayıldı :) ben de çok seviyorum tadını, umarım söylenen gibi metabolizmaya da faydalıdır.
cnm bnm çok tşk ederim haklısın biliorum ama sabahları cnm hiçbişi istemio...sırf kahvaltıyı atlamamak adına onu yiyorum hiç yemezsem daha kötü çünkü...zaten bnm sıkıntım iştahımla acıkmamla değil...tatlı bnm sorunum dayanamıorum...bozarsamda o yüzden bozuorum zaten...yoksa yemekle falan aram yok...aaa ewt kızartma helde patates kızartmasına hamur işlerine bayılıorum ama onları aramıyorum....doktorum arada kendine izin ver biriktirme yoksa diyetten sıkılırsın demişti...izin vereceğim zmnlar kendime o ara ihtiyaç gideriorum ama tatlı vazgeçilmezim bnm...o konuda sıkıntı yaşıorum....bide ben diyette hiç ekmek yemiorum günde 1 dilim oluo genelde...beyaz ekmeği özledimmmmmmm:1no2:
bijocum ya koptum vallaha.. dutluk ve çamur güzelmiş wayyyyyy...
canım dile getirmemek değilde, site sorunlu bahanesiyle hepimiz geri kaldık ama toparlanma zamanı geçti çoktan ne sitede sorun kaldı nede bahane... cumaya yeni kararlarımızı yazalım uyan uyar uymayan zaten kendisi için istemiyor bir şey yapmıyor demektir... az daha sabır...
işte yeni üye dedik son bir ayda kaç kişiyi aldık.. birisi burda bir hafta paylaşım yapıp tek kelime etmeden başka takıma geçmiş, direk vazifesi görüyorya takımdaki herkes bu yüzden tenezzül edip söylemek yok.. diğer 3-5 kişi bir hevesli atlayıp bizide heveslendirdiler birinin galiba 20 gündür yürüyüşü bitmedi diğeride kendini şişman ve mutlu görmeye devam ediyor. bunları misal olarak söylüyorum ama kendimiz için bir şeyler yapmak istiyorsak takım olmayı başarmalıyız bunu yapmayacaksakta çekip gitmeliyizki geri kalanlar başının çareine bakabilsin... hep pembe gözlükle bakamıyorum malesef... düzeltmemiz gereken durum var ve düzelecek çaresi yok başka türlü... herkes elinden geleni yapacak...
ablacım benim hayata karşı keyfim hep yerindedir çok şükür.. amann bakıyorum sıkıntılar dertler hiç bitmiyor fakat etrafıma göz gezdiriyorum kızlarım sağlıklı ben sağlıklı eşim sağlıklı daha ne isteyeyim gerisinin boş olduğunu anlayabilecek yaştayım... hayattan hiç fazla bir şey beklemedim ve istemedim ama istemek gerek tabiki bunun için çabalamak gerek, şimdi tabucuğun yazdıklarını okuyunca kendi düşüncelerim canlandı kafamda, hayata karşı arsız olmak gerek istediklerimizi alamasak bile yüzsüzlükle almalıyız yüreğimizdekileri... ne demek istiyorum hemen toparlayayım.. hayat bize her zaman güzel anlar vermiyor ama bu sıkıntılara karşı döktüğüm gözyaşını toplasaydık su sıkıntısına büyük katkım olurmuş amannnn ne ağlardım ne ağlardım her şeye üzülürdüm ama bir olayla karşılaştım, bir şeye çok üzülüp sinirlendim ve o an vücudumun tepkisine bir baktımki hiç güzel bir tepki değil.... beynimde ani ısı değişikliği sanki başımın üst kısmında ateş yanıyor ve zonklamalar ardından konuşurken boğazımda oluşan nefesimi daraltan beni nefessiz bırakan bir karıncalanma ve sebepsiz bitmek bilmeyen bir öksürük.... hemen bir yere oturdum ve ilk kez karşılaştığım bu vücut tepkimi düşündüm o olaya karşı böyle yaptıysam ben daha neler görecektim, evlatlarım büyüyor sıkıntıları büyüyor allahım sağlık versin ama daha çok sıkıntılı günler tepki vermem gereken olaylarla karşılaşacağım şimdiden böyle olursam ben 45 yaşına gelmeden rahmetli annem gibi tansiyon şeker kalp tüm rahatsızlıklara davetiye çıkaracağım en iyisi yapabildiğim kadar tepkisiz kalmalıyım, olayları büyütüp kendimi hırpalamamalıyım dedim... benim sağlığım elden giderse kimin umrunda olurum vallaha hiçççççç, üzülürler elbette ama kimsede benim hayatım için kendi hayatını feda etmez o halde bende başkalarının ( eşim, çocuklarım) sıkıntılarını kendime sıkıntı edip kendimi tehlikeye sokmamalıyım... bu düşüncelerden sonra hayata bakış açıp çok değişti, olaylara daha çabuk çözüm bulabiliyorum daha hasarsız atlatabiliyoruz, eşimide böyle davrandığımda olumlu etkilediğimi farkettim yan mümkün olduğunda tepsikiz ve umursamazım artık....bazen bir konu oluyor eşim çok sıkılıyor ve benim tepkimi cevabımı bekliyor ne yapacağız nasıl başedeceğiz diye çaresiz gözüküyor.... amannnn hiç kendimi üzemeyeceğim sende üzülme bak boşver o kendi kendine yola girecektir gibilerinde o olaya karşı verilebilecek en minimum tepkiyi gösteriyorum baktımki oda rahatladı ve çocukları bile üzebileceği bir karakterde olan adam daha hassa daha yapıcı olmaya başladı demekki buymuş dedim...evet güzel ve zekice fikirler yürütmüs kallisim. birazda ignelemis...delikafadulden.. demek keyfi yerinde kallisimin.. masallah
yakın olaydık ben yapardım şeker dikiş dikmeyi filan çok seviyorum çünkü.. sende benim daha çabuk toparlanmam hobilerime geri dönmem için yardım ederdin..senağlamaHg annem. Nasılsın . bende iyim :)) Birazdan annemlere gidecem .Daralacak etkelerim pantolanlarım var tüm yazlıklarımı çıkarmıştım. Annemin saolsun terzilik gelir elinden :)) hadi görüşürüz kocaman öptüm
sabırsızlıkla bekliyoruz delikafadulden hoşgeldin aramıza...Neyse bunlar bahane olamaz, olmamalı, geldim canlar aranızdayım artıkın a.s.
yapamıycam fallaha kalkınca yapsam :roflol:slmlar bu arada selam bile vermeden dalmışım
naber millet yazımı gören 25 mekik çeksin öyle gelsin
haydi 1...2...3...delikafadulden
canım keşke bitirseydin diyecektimde belki evlendikten sonrada okumuşsundur bitirmişsindir diye umutlandım şimdiewt abla ocak 85 doğumluyum...18 yaşında üniversite 1, sınıftan yeni mezun olmuştum ewlendiğimde...kızım 4,5 yaşında kasım 1 de tam 5 olucak
büyük bir ferahlık içinde iste allahtan bunu yani sen içini ferah tut derler ya karamsar bakma allah görecek kızın ve senin için istediklerini verecektir günü geldiğinde.. bizde duacınız canım inan çok istedim şimdi bir işin olmasını :Saruboceq: hayata dair kıyıdan köşeden tutunmalı ve toparlanmalıyız hep bunu savunurum...i
az önce tel geldi...arkadaşım aradı...iş için cv istedi...inş Allah yüzüme güler bu sefer...ondan tekrar pc başına geçtim...
canım daha iyisin sanırım atlattın hastalığı.. sportiylede çok buluşmaya başladınız :çok üzgünüm: fesat kallis arkadaşı yok diye kıskanıyor kaydirigubbakcemile3 takmayın...neler kaynattiniz ben yokken..
biz bu aksam yine sportie mle bulusup 1 saat yuruduk...
canım valla akşam gördüm seni ama böyle nasıl bir yorgunluk vardı üzerimde anlatamam her yanım ağrıyordu ve erken yatayım diye kalktım eşim oturuyordu kaydirigubbakcemile3 yatmaya diye kalkıp pc açınca oda söylenmeye başladı hani yorgundun hani yatacaktında benle neden oturmadın diyeiyigeceler kallisim.. cok ozledim seni keske muhabbet edecek vaktimiz olsaydi...
sabah gorusemeyebilirz ... kendine iyi bak a.s.
Hahahaaa mersacım yaaa sen çok yaşa emi :roflol: nasıl üstüne alındın şimdi bunu çok merak ettimkallistecim canım benim sakın söylediklerine tepki gösteriyorum sanma hani yukarda yazdığın şişman ve mutlu olan benim heralde öyle anladım.inanki öyle değil şişmanım ama mutlu olmaya çalışıyorum sorunlarımı pek dile getirip insanları sıkmayı sevmiyorum ama yinede biraz bahsediyim .
ben herşeyi koydum valize sen tatlı canını üzme.. bak falcılığada merak sardım mapusta fal bakacam size gelecekte kaç kilo olacaksınız diye:roflol:... boncuk işinden bende emekli oldum ama içim nasıl istiyor nasıl istiyor fakat yapmaya bir başlayamıyorum yani o yaratıcılık gelmedi sanırım malzemelerimi bir kç kez çıkartıp baktım masa üzerinde güzel dekor oldular ama bu iş bunalımımı hatırlatıyor sanırım henüz ortaya bir şey çıkartamadım...
kallisim boncuk moncuk işlerinden emekli olmuştum biliyosun 1 yıllık kursumdan sonra. ama dolapta hepsi depolanmış durumda. hapis giriş tarihimizi ver de indireyim onları :roflol:
dünkü fırtına azcıkta buraya geldi hah birde tam Kütahya yolundayım ben size yakın olabilecek en yakın noktadayım yani.... balkona çıkıp izledim fırtına yağmur biraz geliyor ama az sonra kesiliyor:1no2: .....bir tarafta sıkıntı olduğu belliydide aynısı geçen hafta oldu burada... inşallah bugün güzeldir hava...zenancım dün yazamadım raporumu öğlen misafirim vardı. akşam da eşi geldi yemeğe kaldılar. gittiklerinde ben zaten ayakta uyuyodum bile :roflol: zaten akşam burda bir şimşek bir yağmur :1shok: uzun süredir böylesini görmemiştim. bilgisayarı açmayı denedik ama ikide bir kapandı açıldı. elektrikler bile kafayı yedi yani. sabah radyo da açamadım bütün radyolar cızttttt sesi veriyor -tatlicadiarzu-
tabucugum canim benim hevesin kirilmasin.. bir düsünsene kendimiz icin ne yapiyoruz bu dünyada?
hersey esimiz icin cocuklarimiz icin sevdiklerimiz icin. aileler es dost hatta arkadaslar komsular icin. kendin icin sadece kendin icin en son ne yaptin? biz kendimiz hep geri planda kaliyoruz. ama simdi buradayiz... kendimiz icin ,sagligimiz, görünüsümüz, kendimize duydugumuz saygi icin buradayiz. kendimiz icin birseyler yapmanin zamani gelmedimi sence? düsün ilk defa kendin icin birsey yapacaksin . ama ilk celiskide hevesin kiriliyor. sakin izin verme. bir tek defa bu hayattasin. bir tek defa yalnizca bir yil boyunca 24 yasindasin. gecen tek saniye geri gelmez. en güzel oldugun yastasin. üzerindeki kilolarida attikca kendini daha cok seveceksin icin icin mutlu olacaksin. bu mutlulugu kimsenin bozmasina izin verme. bu yasta metabolizman harika calisir bundan faydalan. sakin hevesin kirilmasin. verdigin her kilo ile mutlu ol canim bu senin hakkin.
is konusundada cani yürekten rastgelmesini diliyorum. hakkinda hayirli olmasini diliyorum canim benim
canım benim yazdıklarını okudum ve çok üzüldüm inş geçer bunların hepsi ama sen kendini bırakma aynı şeyleri bende yaşadım ne borçlarla uğraştım eşimin sorumsuzlukları yüzünden 1 ev 2 araba ve giden nakit paralarım hepsini ben yüklendim anlatmayla bitmez aslında ama çok şükür büyük kayıplada olsa atlattık allah önce evlatlarımıza sağlık versin ve tabi bizlerede para bir şekilde yerine gelir inş toparlarsın canım .istersen bende sorunlarını paylaşırım en azından konuşuruz rahatlarsın kendini çok üzme.ewt Allah evladıma sağlık sıhhat versin...ben hayatta oldukça yemem yediririm...her türlü fedakarlığı yaparım...ama babasına kalırsa önce kendi yer kalırsa belki düşünür....(nasıl insanlara kaldık Allah'ım)(Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi)AMİNNNNNN:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
Kızım için kendimi bırakmıorum mersacım...eşim zaten bana hitap etmio zaten sorunlu...zaten koptuk biz...kızım sıkıntı çekmesin die kendimi feda ediorum anlıcan....yoksa çoktan gitmiştim...bu son...başka sefer olmıcak...
tabi ki cnm her konuyu herkesle paylaşabilirim...dediğim gibi özelim yok bnm...paylaşmayı dertleşmeyi konuşmayı sewerim....
x tabucum canım benim sana az önceki mesajımda sorunlarını paylaşmak ve birazda moral vermek istemiştim ama diğer mesajlarının hepsini okuyamamıştım yazdıktan sonra okuma fırsatım oldu ve yazdığım bişey için çok utandım sen birsürü maddi sorundan bahsederken ben ne boyutta olduğunu tam anlamadan sana alman için bir ürün önerdim çok pahalı birşey değil ama aynı şeyleri geçirdiğim için anlıyorum seni. böyle bir durumda benim sana bunu söylemem hiç olmadı büyük bir gaf yaptığımı farkettim ama mesajı göndermiştim. seni üzdüysem senden çok özür diliyorum canım seni öpüyorum. iyi geceler.
tabuu yazdiklarina cok uzuldum canim benim,Allah islah etsin o kocani, o kadar parayi nasil harcar? nerelere vermis bu adam bu parayi?Allah yardimcin olsun canim...
TABU canım canım benim anlattıklarını okudum ne diyebilirimki bilmiyorum. Amam şuna lütfen inan tüm samimiyetimle söylüyorum annemimde dediği gibi üzüntülerini taa yüreğimde hissediyorum bende. Burdan yapabileceğimiz tek şey sen istediğin sürece sana destek olmak yanında aolmak seninle sıkıntılarını paylaşıp azıcıkta olsa yüreğini rahatlamaya çalışmak olacaktır. Eşinin bu borçlanma işine nasıl bir çözüm bulunur yada sebepleri nedir tam olarak bilemiyorum ama bu sorun çözülmedikçe de huzur bulmak zor sanırım . Benim babamda aynı yıllardır ben beni bildim bileli borç öder ama nedense bu borç hiç kapanmaz. evi sattı kapanmadı arabayı sattı kapanmadı,ben 7 yaşındaykende 2 ayı atlatalım rahatız derdi ben 31 yaşına geldim hala kredi borcu öder. Annem çok sabırlı kadındır,ama nereye kadar oda yıldı bıktı artık.Umarım senin bu sorunun yıllar boyu sürmez ve ne sen nede en önemlisi yavrun bu sıkıntılarla yaşamak zorunda kalmaz. Her zaman yanındayız bu bil lütfen
günaydın arkadaşlar, kallisim ve xtabum sizi görüyorum size de kocaman günaydın.
xttabucum yazdıklarını okudum canım, Allah yardım etsin. belki senin karta el koymandan sonra herşey biraz rayına girer. ne yapalım iyi düşünmek zorundayız di mi.. kredi kartlarını falan almışsındır heralde ama umarım eşin gidip yenilerini çıkarmaz ya da aylarca çalışıp çalışıp eline para geçmediğini görünce işini bırakmaz..
mersacım bu ne kadar kötü bir olay böyle. senet yok ortalrda kimbilir kimlerin ellerinde. cık cık cık. üstüne de bu zamana kadar ödemiş olmanız ve de karşılığını alamamanız. moral bozukluğu. umarım en kısa zamanda çıkar bir yerden o senetler de kazasız belasız atlatırsınız. çocuğuna da geçmiş olsun ya kimbilir ne kadar bozuktur morali sınav öncesi cık cık cık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?