Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kas kaybına neden olan diyetler

Tartı kilo kaybettiğinizi göstermesine rağmen halen 1 beden daralma olmamışsa, aksine vücudunuzda sarkma veya genişleme varsa, dikkatli olun! Bu durum kaliteli bir şekilde kilo vermediğiniz anlamına geliyor.

Kaliteli kilo kaybı; az kilo kaybetmekle bile daha çok sıkılaşmak ve beden daralması demek. Acıbadem Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, özellikle ideal kiloya yakın olan kadınların sadece estetik amaçla zayıflama diyetleri uygularken kas sıkılıklarını korumak adına çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

“36 bedene düşeyim” derken vücudunuz sarkmasın.

Her vücut belli bir yağ, kas ve su oranına sahip. Ayrıca her vücudun belli bir kilo verebilme kapasitesi var. Eğer ideal kiloya yakınsanız, sadece estetik amaçlı diyet yaparken çok dikkatli olun! Çünkü “Fazla kilo vereyim”, veya “34-36 bedene gireyim” düşüncesiyle yaptığınız düşük kalorili veya gelişigüzel diyetler kaslarınızda fazla kayba yol açabiliyor. Bunun nedeni ideal kiloya yakın bünyelerin ve ideal oranda kas ağırlığı olanların yağ oranlarının düşük olması. Israrla fazla kilo vermek istediğinizde yağ oranlarınız çok olmadığı için doğal olarak kaslardan ve vücudunuzdaki sudan kaybedersiniz. Kas kayıpları da; gevşek bir deri veya sarkmış bir vücut, zaman içinde tekrar alınan kilolar, yıpranmış organlar, değişmiş kan değerleri (yüksek kolesterol, düşük şeker gibi.) ve vücutta ağrıların oluşması gibi tablolar oluşturabiliyor ve birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor.

Dikkat, bu diyetler kas kaybına neden oluyor!

•Metabolizmanın çalışabilmesi ve vücudun günlük fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için enerjiye ihtiyacı var. Ancak zayıflamak için kalori çok düşürüldüğünde enerji ihtiyacı karaciğerdeki ve kaslardaki şekerden sağlanıyor. Bu da uzun sürede kas kaybına yol açıyor.

•Aynı zamanda düşük karbonhidrat ile çok protein içeren diyetler de kas kaybıyla sonuçlanıyor. Bunun nedeni ise vücut enerjisiz kaldığı için kastaki depo şekeri kullanması.

•Yüksek karbonhidrat ile az protein de yine kas kaybına yol açan diyet türünü oluşturuyor. Çünkü kaslar protein yapısında oldukları için yeterli proteini sağlamak gerekiyor.

Kaslarınızı korumanın 8 püf noktası

Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, diyet yaparken kasları korumanın püf noktalarını şöyle sıralıyor:

1. Kilonuz belli bir yerde sabitlenmiş ise zorlamayın: Her vücudun bir kilo eşiği var. Dolayısıyla ideal kilonuza yakınlaşmışsanız ve zayıflamanız durmuşsa diyetle zorlamayın. Kilonuz sağlıklı diyet uyguladığınız takdirde tekrar inmeye devam edecektir.

2. Proteinden vazgeçmeyin: Ne kadar sağlıklı protein alırsanız, o kadar sağlıklı kaslara sahip olursunuz. Ayrıca kaliteli kilo kaybedersiniz. Her gün mutlaka bir öğün et grubu tüketin.

3. Bitkisel proteinleri ihmal etmeyin: Kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi bitkisel proteinlere diyetinizde haftada 2-3 kez mutlaka yer verin.

4. Ekmeksiz öğün geçirmeyin: Tam buğday, tam tahıllı veya çavdar türü ekmek tüketin. Ekmek yerine arada bulgur pilavı, kepekli makarna veya yağsız çorba yiyebilirsiniz. Ancak unutmayın ki bunlar birbirinin yerine geçseler de kan şekerlerimizi dengeleme oranları aynı değil. Dolayısıyla zayıflamaya eşit oranda yardımcı olmuyorlar.

5. Çok düşük enerjili (kalorili) diyetler yapmayın: Aralarda 1-2 gün yapılabilirsiniz ama bu süreyi uzatmamaya özen gösterin.

6. Tek tip ve monoton beslenmeyin: Aralarda değişiklikler yapın. Kahvaltı öğünlerinin içeriğini haftada birkaç kez değiştirmeniz bile kilo kaybını kolaylaştırır. Örneğin kahvaltıya yumurta eklemek, ertesi gün tost yemek, arada yulaf ezmesi eklemek gibi.

7. Kalori değerlerini sürekli değiştirin: 1 hafta boyunca aldığınız kalori değerlerini sürekli değiştirerek metabolizmanızı şaşırtın. Örneğin bir gün 1500 kaloriyle beslendiniz, 1-2 gün bunu 1200’e düşürün, sonra araya sütlü tatlı veya sevdiğiniz bir yemeyi ekleyerek kaloriyi hafif yükseltin.

8. Sindirim probleminiz varsa mutlaka çözün: Çünkü kabızlık karın şişkinliği, gaz problemleri ve ödem sorunlarını yaratıyor. Bu da ne kadar diyet yapılırsa yapılsın kilo kaybını zorlaştırıyor.

Düşük kalorili diyetler hangi sorunlara yol açıyor?

• Bağışıklık sisteminin bozulması,

• Hastalıklara sık yakalanma,

• Depresyon,

• Beyin fonksiyonlarında bozulma,

• Demir eksikliği,

• Osteoporoz,

• Bozulmuş kan şekerleri ve insülinleri,

• Düşük tansiyon,

• Sağlıksız cilt, saç, tırnak,

• Genel olarak sağlıksız bir görünüm,

• Adet düzeninin bozulması,

• Tiroit hormonlarının aktifliğini yitirmesi,

• Yüksek kolesterol,

• Böbrek ve karaciğerdeki yüklerin artması.

İste geldim burdayim ben bu iste ustayimmm :) herkese merabaaaa bi haftadir bana bi haller oldu okula gtmiorm rejim yapmiorm blgsyrmda mersinde kaldi yediklerime de sadece bugun dikkat ettm bde yarini ceza gnum ilan ettim durun bakim nolcak benim sonum

jujummmm hanı tartılmak yoktuu neden tartılıp motıvasyonunu bozuyosunn odem olmus olabılır bol su ıc stres yapma
annene cokk gecmıs olsun jujum onemlı bısı degıldır umarım....

annene geçmiş olsun kaptanım allah şifa versin tez zamanda

ama kaptanım tok karnına bide akşam bende o kadar fazla gelebiliyorum ama ertesi güne bişey kalmaz hem tartılmak yok gerçekten

çok geçmiş olsun...tez zaman da sağlığına kavuşur inş.....

canm annene çokkk geçmiş olsun..
moral olarak bende sıfırımm eşimlede atıştımm

JUJU annen için geçmiş olsun inşallah operasyonunu sağlıkla selametle atlatır...

kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.. gözümden kaçan olduysada kusura bakmayın... Annem safra kesesinde taş çıktığı için ameliyat oldu 20 mm taşı vardı aldılar sağrakesesini neyse ameliyat iyi geçti annem de iyi gece ablam kaldı yanında bugünde çıkışını verirler diye umuyoruz...

gelelim bana hakikaten canım gittikçe sıkılmaya başladı çok daha kötü haftalar geçirdim düzensiz yemekler kaçamaklar ama bukadar kilo almış bir vaziyette görmemiştim kendimi hep cumaya toparlıyordum bu hafta benim kilo alış nedenimi bilmiyorum inanın... yedim de aldım desem bi nebze mutlu olurdum belki ama yiyerek almadım bu kiloyu... inanın anlamıyorum canım da sıkılıyor okadar uğraş didin bir ayda verdiğin kiloyu bir haftada geri al mehter marşı gibi .... bu sabah aç karnına 85 kilo geldim bida demek oluyorki +1400 fazlayım... rezil vaziyetteyim... haftaya 1100 veremezsem bu kilonun üzerinden ilk ceza bana gelecek ve takımdan 2 hafta uzaklaşacağım

günaydınlarr

jujum annenin iyi olmasına sevindim hadi gözünüz aydın
canım sana tavsiyem eğer bu hafta kilo almış olursan ne olur sıkma canını ve lütfen 1 aylığına da olsa iyi bir diyetisyene git belki de bizim bilmediğimiz hatalı bişey olabilir canım sen o kadar yürü et dikkat et yediklerine ama kilo al biyerlerde hata var canım ama bunu biz bilemiyoruz
corni cim eşinin doğum günün kutlu olsun nice mutlu seneler geçirirsiniz inşallah
biriciğim senin menü gayet güzel valla bende bu hafta kabızlık gene had safhada tartılmayacam dedim ama bu sabah tartıldım gene sadece 200 gr gitmiş eğer wc ye çıkamazsam sen beni bu hafta kesin geçersin
ZES çok güzel bilgiler paylaşmışsın teşekkür ederiz canım
büşramm nerelerdesin yaww
rabişim sen nasılsın menünde gayet güzel
başka da gelen olmamış aysunayy sesin çıkmamış brisen sen de öyle menü paylaşılmamış
dalinin bebelerle sıkıntısı var dşiye düşünüyom
çentik de bizi unuttu yeni takım kurunca
kim kaldı yaa unuttuğum ? garfi den hiç ses yok hasret de tatilde topik iyice boş kaldı
haaa gamze ve sevda yazmamış menüler hadi sevda bahar temizliğine başlayacaktı ama menü yazacaktı
gamzee nerdesin duy sesimiziiiii

bu hafta kilo almışsam kısmı kalmadı şahnur aldım ... asıl soru yarın +1400 mü geleceğim +1000 mi yoksa +2000 mi o önemli

diyetisyenler ateş pahası şahnur bir aylık 400 tl den açılışları var şu ara okadar para ayıramam malesef offff offff ne bilim takmamaya çalışıyorum kafama kendi haline bırakmaya çalışıyorum ne bilim

senin oğlanlar ne oldu iyi mi ??

canım dişini sık 1 ay 400 tl ver 2. aya gerek kalmaz zaten hatamız nerdeymiş onu öğreniriz istersen gecen sene ben diyetisyene başladığımda 87 kiloydum onun verdiği liste ile 3 ayda 12 kg vermiştim sana onu bulur gönderiririm sen ona göre olmadı 1 ay yaparsın baktın gitmiyo o zaman diyetisyene gidersin sonuçta benim o kilomla senin şimdiki kilon 3 aşağı 5 yukarı aynı sayılır canım

bu arada ufaklığın hastalığı 6. hastalıkmış salı akşamı ateş düştü dün bütün vücudu kızamık çıkarmış gibi oldu dr a gittim ateş geçipde döküntü başlayınca 6. hastalık belli oluyormuş bu kadar inatcı ateşin sebebi oymuş neyse atlattık büyük de dün evde kalınca dinlendi allaha şükür keyfi yerindeydi bugün okula gönderdim onu da yavaş yavaş düzeliyoruz işte

canmm nice sağlıklı murtlu bir ömür geçirmenizi dilerimmm..

canm dün kızımın yıl sonu gösterisi için alışverişteydik.geç geldik bu nedenle giremedim.

benim kızımda 2-3 ay önce geçirdi. çok ağır bi şey değildi. ben vucudu kızarınca acaba kızamık mı diye şüphelenmiştim.. çok geçmiş olsun..

jujum kaptanı deryamm seni o kadar iyi anlıyorum kiiiiiiiiiiiii.. çünki sizin aranıza katılmadan önce 72 kiloydum 68 e düşene kadar sürekli böyleydı. koca bir ayda yarım kilo verebiliyordum. üstelik her gün yürüyordum. tabi hız 4,5 tu.. sonra sizin aranıza katılınca karbonhidrat protein dengesini öğrendim.ve menülerimi eskisine oranla birazdaha azalttım. yürüyüş hızımın çok düşük olduğunu öğrendimm.. bendeki hatalar buymuş. umarım sende sorunu tespit edersin. ama ne olur moralini bozmaaa..

büşraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa anladın sen onu

jujum ne desem bilmiyorum....gerçekten senin durumun çok tuhaf:44::44::44::44: bi anormallik var ama ne?bir yerde hata yapılıyor ya da başka bir şey:44::44::44: bunu çözemedik sende:26::26::26: doktora gittin fıs çıktı ne yapsak ki:26::26:
yani daha önce kilo vermişsin bir sorunun olsa o zaman vermeezdın ama aradan bayağı zaman geçmiş:44::44:
o kadar spora-diyete şimdiye senın 10 kg rahat vermen lazımdı...
endokrinci salağın teki çıktı senınle doğru dürüst ilgilenmedi

herkese günaydınnnnnnnnn

şahnur- alev....... kızlar hanı gecen gun bır bıtkıden bahsetmıstım acayıp wc ye çıkarıyormuş diye işte dun akşam aradım sordum adı acı çehre imiş.......bende llkkez duydum ama Google amcadan bı bakayım dedim kk da ki hatunlar durur mu onlar başlık bile açmış...
yalnız bizim tanıdık bana pek tavsıye etmedı...dedi ki onu içince evde olman lazım çünkü wc den çıkamıyorsun ve cok su kaybediyorsun....kendısı 1 hafta da 6 kg kaybetmıs......
ve onu içtiğinde 2-3 lt su içmen lazım dedı....isterseniz sizde araştırın.....bu sabah -akşam içmiş.....her yerde bulunmuyor dedi

Son düzenleme:

tşkler kızlarrrr

yaa bi haftada 6 kg ne demek ben zaten günde en az 2,5-3 lt su içiyorum su içmek benim için sorun olmaz bi katara gdip sorayım bi de ben araştırayım şu acı çehreyi
birsen cim ne tatlı olmuştur kızının yılsonu gösterisi dimi hayırlı olsun canım

şahnurcum bulursan yolla bi göz atayım ama bilemiyorum kalıplara bağlı kalamam ben zaten.. tek dayanağım hala kilo verme azmim var ve pes etmeye niyetim yok...

bu arada 6. hastalık neyin nesi ilk defa duydum ben...

inşallah birsencim.. zaten burada olmasaydım ben 100 kilolara dayanmıştım sanırım şimdi en azından almamaya çalışıyorum bu bileümit vadediyor bana
bende onu diyorum ya corni... kaç ay oldu bak en azından 8-9 kiyo gitmiş olmalıydı yada ne bilim böyle gr gr verip kilo kilo almamalıydım... bende anlamadım ama devletin diyetisyenlerinde iş yok onu biliyorum ... gidip bazal metabolizma hızımı mı ölçtürsem diyorum... amannnn ne bilim işte yarın umudum yok kesin 85 geleceğim sonraki hafta 83,9 kiloya inemezsem 2 hafta aranızda olmıcam o kesin

aslında evde olduğum günlerde denemek isterdim.. bu hafta ciddi wc sorunu da yaşıyorum ben diyetin başlarında acı yediğimde en azından çıkardım rahat rahat... ama şimdi sabah aç karnına incir de yedim yemeklerde acı da yedim ama wc sıkıntım varrr belki kilo almamam bu da neden olmuştur bağırsakta durdukça emilmeye devam ediyo gıdalar...

doktorumda bir uzman aktarcıların sahtekarlık yaptığını bazı zor bulunan bitkileri başka bir bitki satıp oymuş gibi gösterdiklerini söylemiyti ondan beridir güvenemiyorum ben aktarcılara.. bitkinin orjinalini bilmiyoruz ki anlayalım

evet şahnur sen istersen iç bundan bi....ama netten iyice şekline şemaline bı bak öyle sahtelerını satabiliyorlarmış.....kadın dedi bütün gunu wc de gecırıyordum ....yalnız bızım kı bıraz kılolu hatun ondan 6 kg gıtmıstır bana sen zayıfsın sakın içme dedi ona göre zayıfım yanı......

bu arada birkaç gündür iyice emın oldum benım daha kilo vermem lazım iyi ki hedefı 60 a çekmişim hala kıyafet gıydıgım de yanlardan çıkıyor göbek var.......

bende senden sonra yazmışım jujum sahtesi olabılıyormus.....
bu arada bende ılk basta acı sayesınde her gun wc ye çıkıyordum sonra vücut alıştı çıkamadım ama şimdi ufaktan tekrar etkı edıyor..

bu hafta benim de en buyuk istegım + gelmemek ...bugün elimden gelenı yapacağım + gelmemek için.....

bende etki etmesi umuduyla öğlen yemeklerinde bol bol acı biber yiyorum ama nafile... bakalım inş etki eder

valla ben okadar para verilmemeli derim sonuçta faydadan çok zarar da verebilir

jujum 6. hastalık sebebsiz bir ateş düşmüyo hiç bişekilde viral bir mikrobu var ant etkili değil 4-5 gün yüksek ateş oluyo ve sonunda ateş düşünce döküntü başlıyo bizde yeni öğrendik

bu arada fırsatım olursa akşam arayıp bulayım çok sıkı bir diyet değpildi zaten ama kalıplara gelemem deme ne olur 1 ay dene bakalım etkisi olacak mı
corni cim acı çehreyi zayıflama için değilde dediğin gibi wc ye çıkmak için haftada 1 kullanabilirim

bende etki etmesi umuduyla öğlen yemeklerinde bol bol acı biber yiyorum ama nafile... bakalım inş etki eder

valla ben okadar para verilmemeli derim sonuçta faydadan çok zarar da verebilir

jujum fiyatını bilmiyorum bak onu sormak hiç aklıma gelmedi:44::44::44:

şahnurcum sen bı sor aktara iyice öğren karraını veririsin......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…