Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

doğru tuğba..
dikkat etmiyoruz fazla..
karnımız doysun diyette bozulmasın düşüncemiz çoğu zaman
sağlık geri planda kalabiliyo..

haklısın kuzum salatayı bıraz daha fazla tutsam ıyı olacaktıııı ama sımdı meyve salatası yapıcamm

bu arada kesınlıkle katılıyorum ben de senın gıbı ne olursa olsun zayıflayım gozuyle bakarak cogu zaman saglıksız beslenıyorum ama artık püsküütün dedıgı gıbı 5 temel besını almaya calısıyorumm guzelde oluyoo tesekkurler püsküütt

menüm:
sabahgeç kalktığım için)

1 kase yoğurdun içine 1/4 demet oranında dereotu doğradım
üstüne yeşil çay

öğlepüsküütün fikri eşliğinde)
haşlanmış tavuğun içine bol domates, kuru soğan,maydonoz ve dereotu haaa birde yeşil biberi salata yaptım

ara:
4 yeşil erik

ara:
2 tatlı kaşığı vişneli muhallebi

akşam maalesef komşu getirdi dayanamadım)
2 ev yapımı zeytinli poğaçayla kaşar peyniri yedim

şu anda:
yeşil çay içiyorum

not:cornicana özel yazdım" öğünler arası boşlu bırakarak

iyi akşamlar kızlarr
menüme ne yorum yapılmış merakımdan geldim bu arada yemeğin yanına bi de salata yapıp bolca yedim bugün öğlende salata yemiştim özlemişim salatayı yaaa bi daha evden yeşilliği eksik etmemeye çalışacağım haa bu arada salataya kuru nane ve sumak ekledim (marul salatalık domates ve soğanla yaptım) sanırım baharatlardan şimdiye kadar salata yediremediğim büyük oğlum koca bir tabak yedi hayretler içinde kaldım salata sevmeyen varsa tavsiye ederim haa accık nar eksişi limon ve bi gıdım sızma zyağı da koymuştum tavsiye ederim
100 püsküüt mekiği çekildi bundan sonra bu mekiğin adı püsküüt mekiği kalacak 100 tane olursa
150 tane bacak hareketi yapıldı

püsküüt beşamel soslu yoğurtlu ıspanak tarifini alabilirmiyim değişik geldi ben hem beşamel sosu hemde ıspanağı çok severim

bu ara öğünleri tuttum hem göz hem karın doyurucu

A-aah ah!
Vişneli muhallebiyi görünce bi'yutkundum önce.. Ama dedim neyse, sadece ikicik kaşıkcık..
Amma velakin..
Akşamı görünce koptum..
1 poğaça 3 dilim ekmek.. 2 poğaça 6 dilim ekmek.. Hem de akşam.. Hem de Cumaya 3 gün kala..
Yıktın perdeyi eyledin viran..
A-aaa sumak mı? Naneyi ben de kullanırdım ama sumak hiç aklıma gelmemişti. Üstelik severim de..
Dur anacım bunları yazayım ben..
Şahane fikir.. Şu anda yeşillik yok evde.. Domates-salatalık almışız en son.. İlk salatada bu öneriler uygulanacak. Teşekkürler..
"Püsküüt mekiği" kaldı ya.. Gören de bana ait özel bir mekik türü sanacak..
6 Hazirana kadar yapmaya devam et olur mu?

Gelelim tarife.. Dur kitabımı alayım geleyim.. Yemek tarifi konusunda bildiğin Alzheimer..

Beşamel soslu ıspanak

1 demet ıspanak (ben paketlenmiş ıspanak kullanıyorum)
1 su bardağı süt (250 ml)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
Yoğurt, tuz, sarımsak

Ispanakları ince doğramadan, kalın saplarını alarak ayıkla. Tencereye koy. Kapağını kapat. Kendi suyunda haşlansın.
Kevgire geçir. Kaşık yardımıyla iyice süz.
Çukur bir kaba yağı ve unu koyup kavur. Ocaktan al. Tezgahın üstünde sütü azar azar eklerken çırpma teliyle iyice karıştır. Pürtüklenmemesi için hızlıca çırp.
Sonra tekrar ocağa koy. Muhallebi gibi göz göz olana kadar çırpmaya devam et.

Süzülmüş ıspanağı tavaya al. Üzerine beşamel sosu dök. 2-3 dakika, ıspanaklar sosu çekene kadar pişir ve cam kaba geçir.

Soğuyunca damak tadına uygun olacak kadar yoğurt (ben 3 kaşık koyuyorum) ve sarımsak (ben 8 diş koyuyorum) ekle.
Tuzunu koy. Karıştır. En üste de kırmızı biberle süsleme yap.

..ve afiyetle ye.

Not: Etin yanında sıcak meze olarak kullanmak istersen eğer z.yağı yerine tereyağı kullanılıyor. İçine 2 kaşık krema ve muskat ekleniyor.

sağol cnm böyle cok iyi olmuş.......menüye gelınce ;
kaçamak yapılmış sporla telafi ettıgını umuyorum

herkese günaydın nbti bitiremedik daha 8 itibariyle bitcek bakalım eve git felan 9 uuuu çoktan geçer keşke bende ev hanımı olsam ohhhh zenginde bir kocam olsa kredi kartımında limiti olmasa bir elim yağda bir elim balda olsa ammmma boşver onlardda çok zenginlerde kilo alcam diye bişey yemiyor bende ben yine yiyorum aman boşverin beni saçmaladım nbttten çıkcam kafa bi dünya

Günaydın 5.takımcım,

Benim terazi ne kadar istikrarlı.. Bir gün sabit, bir gün hareket..

Bugün 60,8 kiloyum.

Cumadan bu yana 500 gr. gitmiş oldu!

Gönül istiyor ki; Cuma günü bu küsurat da kalksın ve 60,5 olayım. Benim bir lamba cinim vardı.. Onu bulup dilek dieyeyim en iyisi.. O beni hiç üzmez..

Keşke spor yapabiliyor olsaydım.. Bu kadar az beslenmeme rağmen 5 günde 500 gr gidiyor. Sporun önemini bir kez daha anladım..

günaydınnnlarrrr

haftasonu ıspanak alınıp yapılacak ben tuttum bu tarifi hemen kaydettim belge yaparaktan

ahhh hasretcim ne güzel dilekler dilemişsin canım benim umarım nöbetin yoğun geçmemiştir

ne kadar güzel yaaa en azından bir iniş var bnu hafta ilk defa bugün tartıldım açıkcası çok canım sıkıldı cumaya göre +600 gr fazlam var sadece pazargün biraz abarttım ama onun haricinde hem spor hem yediklerime dikkat ettim eşim bu gayet normal diyor yaklaşık 2-3 aydır hiç kilonda duraklama olmadı hep inişteydin bu şekilde olması çok doğal diyor ama açıkcası benim canım çok sıkıldı bırak + yı en azından gecen haftaki kilom sabit kalsaydı bari bu hafta sanırım herkes kilo verirken ben + da olacağım gerçi + çıktım diye boşlamak mı hayırr daha da dikkat edeceğim bu 2 gün yememe ve spora sonra da diyeceğim benim adım hıdır elimden gelen budur

tarife bayıldım püsküt... ıspanağı çok severim ben ama hiç beşamel soslu yemek hazırlamadım.. öyle entel dantel şeylere cesaret edemem ben beceremezsem diye ama bunu deneyeceğim gibi kolayda bişmiş...

sporsuz da olsa kilo kaybediyorsun sevin be püsküt... az az ama sık sık yiyorsun acıkmaya fırsatı kalıyormu bünyenin merak ediyorum.. ??? şayet yok acıkamıyor diyorsan bende deneyebilirim bunu ....

bu arada günaydın herkese... dün eşim laptopu iş yerine götürmüş bana inat .. kendimi kaptırıyormuşum evi ihmal ediyormuşum... işe yaradımı evet yaradı . yemek yapıldı . çamaşırlar katlandı. ama ütüyü yapmadım. sevmiyorum giyeceğim şeyi ütülerim giyerim banane yaaa....

neyse gün itibari ile artık yemekhaneden yemek yememe kararımı uygulayama başladım.... bu iş pahalıya mal olacak yaaa markete gittim işe götürebileceğim bişeyler alayım dedim 40 tl ödedim üç gün için aldığım malzemelere... yemekhane daha avantajlıydı benim için hala aklım orda yemek yeme seçeneğinde.. en azından herfün çorbamı içebiliyordum sıvı gıda giriyordu bünyeye....

süzme yoğur
krem peynir
elma
nektar
grisini
bitter çikolada... (çok canım çeker tatlı krizim tutarsa diye ama tamamını yememek kaydı ile sadece bir kare)
prinç patlağı
bir dilimde tam tahıllı ekmek...

şimdi bunlardan bi şekilde öğle yemeği yapacağım ama hiç de canım çekmiyo .. aklım yemekhanedeki yemekte ...:18:

neyse dün de sporumu aksatmadım 30 dk rampa 20 dk kardiyo... özellikle dün tüm gün bacaklarım ağrıdı hangi kas grubunu çalıştırdıysam o bölgem acıyordu totiş ve bacaklar çok çalışmış belliki.. inleyerek oturup kalkıyordum resmen... bugünde ağrı var ama düne nazaran biraz daha iyiyim..

menülere püskütün yorum yapması çok iyi oldu bence... hepimiz kendimize bi çeki düzen vermeye başladık hatalarımızı gördük.. en başta bildiğimizi ve dikkat ettiğimiz başı noktaları aylar sonra unuttuk gitti.. yenilendik diye düşünüyorum... aslında püskütün eline dalini vermek lazım

evettttt okuduğum bir kitap var "evrenden torpilim var" isimli ... o kitaptaki mantığa dayanarak siz isteyin evren size istediğinizi sunacaktır diyorum ve pozitif düşüncenin gücünü hatırlatmak istiyorum sizlere...

Hepinize gunaydin 5. Takimin mankenleriii :) bugun gune sporla basladim kendmi sahillere attim pek bir enerjigim :)
Ancaak regl oldum ve inanilmaz siskinligim ve hafifte sancim var ha bide ben dunku menumu yazmamistim biraz sacma olduuu karbon yukluyum amaaa bn bir garip ogrencyim herzaman ev yemegi bulamiorm ( cok konustumm yazioruum

Sabah: bir dilim kasar 3 dilim domatesle hazirlanmis yagsiz bir tostun yarisini yedim

Ara: sekersiz sutlu nescafe

Oglen: gozleme yedim patatesli 3 dilim kadar domates salatalik cay

Ara: ince bir dilim karpuz

Aksam: yarim kase yogurtlu soguk döğme corbasi dovme de olabir :) 1 kasik et haslama ve yarim tane patlican domatesle firinlanmisti

Ara: 2 kayisi bir yenidunya

2 bucuk litre su 20 dakika plates hareketleri

jujum aldığın malzemelere baktım açıkcası bana pek parlak gelmedi nedenlerini söyleyeyim ben kendimi bildim bileli hep yemeğimi getiriyorum ya da işyerinden bişeyler alıyorum,
1 süzme yoğurt yerine normal yoğurt alabilrisin canım
yulazf ezmesi alıp onu yoğurtla karıştırabilirsin
nesfit special k tarzı alıp sütle karıştırıp yiyebilirsin krem peynir yerine kaşar peyniri alabilirdin ya da yarım yağlı beyaz peynir bi de domates salatalık ve yeşillik yok evde yıkayıp getirebilirsin mesela ben bu öğlen için 3 ızgara köfte doğranmış marul ve domates getirdim öğlen için getirdiklerini açıkcası pek beğenmedim kaptanım kusura bakma

büşracımmm canım fena değil şekerim bir garip öğrenciye göre menün :)

bende ara verdiğim sporuma reglimin ilk günü başladım ve bence iyi de geliyor hormonları düzenliyor sende çok iyi yapmışsın büşra...

offff şahnur zaten bana göre değil evden bişeyler getirme fikri... evdeki yemek belikırıktı.. patlıcan arası köfte. tabi patlıcanlar kızarmıştı... ben yemedim akşam onu bugünde yemek olarak getiremezdim zatiii...

nesfit düşünmedim değil ama anam canım çekmedi bunu mu yicek dededim baktım durdum...

neden süzme.. kuzum normal yoğurdu taşısam sulanacaktı sallan sallan.. dedim süzme alayım katı en azından sabit durur.. oturup bitirecek değilim.. bir iki kaşık yerim dedim...

neden krem peynir.. ne bilim kaşar daha calorrilidir dedim yanlış mı düşündüm... olmadı evden salamura peynir getiririm.

valla öğlen gidip yemekhanenin kapısına dayanacağım olcek bitcek...

dayanma şekerim dayanma 1 ay idare et sizin odada buzdolabı yok mu? ya da sizin kurumun kantini kantinde küçük yoğurt falan satılmıyor mu günlük olarak alsan yoğurdunu krem kaşar ikisi de aynı kalori gibi aslında dil peyniri alabilirsin bilidğim kadarıyla en düşük kalorisi olanlardan biri dil peyniri?
hadi bakalım vatana millete hayırlı olsun diyelim

odamda dolap var canım...

kantindede bişi satılmıyo çay ve bisküvi tost dışında...

kafamdaki plan 4 saatte bir yemek... sabah 7 de bir dilim ekmek üzerine labne sürdüm yedim... saat 11 de bişeyler yiyeceğim. sonra saat 3 de yiyeceğim sonrada saat 7 de yiyeceğim... bu dönemde bunu deneyeyim bari ...

Afiyet olsun şimdiden..

Eşine ben de katılıyorum.. 2-3 ay hep inişte olmak muazzam ve çoğunluğun başına gelmeyecek bir şey..
Güncel kilon direnç noktası olabilir.
Aklın yolu bir.. Mönülerin ortada.. Bu mönülerle +600 gr çıkılmaz çünkü..
Belki dirençtir, belki geçici bir ödemdir.. Su miktarını biraz daha yükseklt tatlım..
Akşam yemeği sonrası ara öğünü de kalan 2 gün kaldır bakalım..
Aynen senin yazdığın gibi bu tip durumlarda boşlamamak gerekiyor.. Geçici olduğundan adım kadar eminim..

Sana da afiyet olsun şimdiden.. Ben yanlış anlaşılmaları önlemek için detaylı yazdım ama pratikte çok kolay hazırlanan bir yemek..

Acıkmıyorum.. 2 saat ara oluyor genelde öğünler arasında.. Ama şimdi kafaya 60,5 olmayı taktığım için bugün itibariyle öğün aralarımı 3 saate çıkartacağım. Bakalım ne olacak.. Bu yöntemi bence de deneyebilirsin. Benim bir taktiğim vardır. Arada yeme düzenini değiştiririm.. ve bunu ne zaman yapsam sanki vücut hazırlıksız yakalanıyor ve o şaşkınlıkla kalori kaybını ayarlayamıyor ve kilo veriliyor diye düşünüyorum.. Bu bakış açıma dayanarak bu yöntemi en azından bir süre için deneyebilirsin.. Baktın duraklama/yavaşlama oldu hoooop başka düzene.. Pratikte tek dikkat etmemiz gereken 5 gıda türünü tüketmek. Bunu da kilo vermek için değil sağlıklı olmak için yapıyoruz zaten.

Bu şekilde beslenmek yerine yemekhaneye dadanabilirsin bence.. Neticede sağlıklı bir şeyler ayarlayabilirsin. Her zaman yoğurt oluyor mu bilmiyorum ama yazdığın listede benim için 3 tane alınası ürün var.
1- Bitter çikolata - öğleden önce arasında ve bir parçayı geçmeden- Mutluluk için!
2- Yoğurt - yemekhanede o gün olur da çok sana göre bir şeyler seçemezsen öğününü sağlıkl desteklemek için. İllaki salata vardır. kombin yaparsın.
3- Elma - öğleden sonra arasında -mutlaka ceviz de al çekmecende dursun.. İşyeri ortamında meyveye protein takviyesi için en kolay bulundurabileceğin ürün ceviz.

Dün akşamın faydalı geçmiş spor açısından ve ev işleri açısından..

Güzel sözlerin için teşekkür ederim..

Bugün toplight salatası yapmam lazım.. Kafaya taktım. Lulutumla yürüyüşten döndük size uğradım.. Şimdi yine bir enerji toplayıp markete gidebilecek gücü yaratmalıyım..

Diğer mesajlar sonraya kızlar.. Yine bir destan yazmışım çünkü..

cnm günaydınnn sen uyuyorsundur şimdi

şahnurcum sona yaklaştıkça olacak bunlar....ben 2 ay öncesine kadar hıc + çıktığımı hatırlamıyorum ....ama şimdi bir al bi ver.

günaydınnn püsküütt.....bence bu bile iyi rakam....

jujum kaptanı deryam maalesef şahnura katılıyorum aldıkların diyetlikten bıraz uzak olmuş.....
ayrıca onlarla ne yapıp getırebılırsın ki?
yoğurda gelince sana bi önerim var......
eker yoğurdun bir çeşidi var..... işte bu.......bundan alıp her gün yanında 1 tanesını getırebılırsın bence
süt ve nesfit ya da yulaf alıp odana koyarsın ...gün içinde evden getırdıgın meyvelerle kendıne meyvelı yulaflı karışım hazırlayabılırsın....
evde bır gun kepekli ekmeğe sandıvıch hazırlayabilirsin.....
bir diğer aklıma gelen bir gün de patates haslarsın.....patates-domates-salatalık-peynır yıyebılırsın.....

bunlar aklıma gelenler.......ama yoğurt olarak yukardakı gibi alırsan çok işine yarayacaktır......

Yukarıdaki mesajıma çok önemli bir edit eklemem lazım..

Dedim ya "ne zaman takılsam yeme düzenini değiştiririm," diye..

Burada düzen değiştirmekten kast ettiğim saatlerle ve öğün sayısıyla oynamak.. 5 tür gıdaya devam.. Kalorisi yüksek olanların miktarıyla oynarım..

Misal en son 20:00 de mi yiyorum.. Ve takılı kilo. Hoooop çek onu 18:00 e. Bir kaç gün yap. Sonra geriye dön.

Bakarım her gün 3 dilim ekmek mi yiyorum.. Hooop çek 1 dilime.. Bekle gör.

Özetle; "şaşırtma taktiği"

Çenemi toplayaraktan kaçıyorum...

gamze cnm nerelerdesin........sevda nerde doktora gidecekti en son?

Canım yaa benim koca coştu Allahımaa, adam evde duramıyor..daha beni gelip işten alıyor ve gece yarısı eve dönüyoruz.. her bahar yaşarız bunu yorulunca durgunlaşıyor, anam ne mağaza kalıyor, ne eğlence mekanı..Son anda dönmüş erkek olmuş tam bir kadın profili çiziyor yaptıklarıyla

Jujum bu fikri hep benimsemişimdir ama bir türlü yapmak kısmet olmadı...Du bakalım ileriki günlerde ben de uygularım belki..Sen bir kobay ol bu konuda

Herkese günaydınn, musmutlu bir gün diliyorum..Sakarya'm bu gün yoğun yağmuurlu ama yine de güzel bee

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…