Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

KAPARİLİ TON BALIKLI SALATA

Rejim kelimesi bile bana mutsuzluk verirken sevgili eşimin rejime girmesi üzerine ( 3 senede 15 kilo alınca ) akşam yemeklerimiz hafif ve kalorisi az moda geçti :) Resmen akşamları açım artık dostlar !
Ton Balıklı Salata ve Tarhana Çorbasından oluşan zengin ! menümüzü çeşitlendirerek devam etme niyetindeyiz (ben her ne kadar aralarda kaçamaklar yapsam da ) bakalım ne kadar dayanabileceğiz :)

Ne Lazım ?
Kıvırcık
Roka
Dereotu
Yeşil Soğan
Turp
Kapari (Marketlerde küçük kavanozlarda satılıyor)
Ton Balığı
Krotan Ekmekler
Sızma Zeytinyağı
Limon

Hadi Yapalım :)
Salatalık malzemeleri yıkayıp kurutup isteğimize göre doğrayalım salata kasesine alıp üzerine ton balığını (süzgeç yardımı ile iyice süzdükten sonra ) zeytinyağı ,limon,kapari ve son anda krotanları ile süsleyerek servis edelim.
Afiyet ve Diyetle :)

[COLOR="#0000CD"BURGU PEYNİRLİ ROKA SALATASI

Aslında bugün düşündüm de salata tarifleri yerine acaba salata fikirleri diye mi olmalıydı başlığı bu tariflerin ?
Çünkü bence salata tamamen kişilerin damak zevki ve hayal gücü ile doğru orantılı aynı makarnalar gibi ...
Hem karın doyuruyor hemde göz :)
Bizim evdeki diyet durumları son sürat devam ederken soframızın baş köşesini her akşam farklı salatalar kaplıyor.
Bugün ki tarifim Migrosta gezinirken son zamanlarda çok değişik peynir çeşitleri ile dikkatimi çeken Murat Bey Peynirleri reyonunda görüp denediğim ve çok beğendiğim Burgu Peyniri ile çeşnilendirdiğim,Bursa'dan bahçeden çıtır çıtır gelmiş rokalarla yapıldı.
[ATTACH=CONFIG]712431[/ATTACH]

Fotoğraftaki sevimli koyunlu peçetelik Paşabahçe'den ve şu anda indirimde bilginize ...

Ne Lazım ?
1 bağ roka
1 domates
1 diş sarımsak
Birkaç yaprak taze nane
Burgu Peynir
Zeytinyağı-Limon-Tuz

Roka ve naneleri iyice yıkayıp kuruladıktan sonra servis tabağına alıp üzerine küçük doğranmış domates ve sarımsakları koyalım.En üstünü ise burgu peynirler ile süsleyerek,sosunu da ilave ettikten sonra servis edelim...

[COLOR="#B22222"]
Grek Salata: İçine beyaz peynir eklenmiş marul, zeytinyağı,roka,reyhan,domates,kekik,kapari,fesleğen,dere otundan oluşan süper besin [/COLOR]

Eklentiler

• $roka.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
TAVUKLU SEZAR SALATA

Verdiğim her reçetede tariflerin en doğru ve en kolay malzeme ile yapılanını uygulamaya özen gösterdiğim için bu harika sosu ile bütünleşen salatanın tarifini vermek bu zamana kısmet oldu.

İncelediğim sos tariflerinin birinde mayonez kullanılırken diğerinde yumurta sarısı,ançuez yerine soya sosu falan olunca kafamda oldukça karışmıştı.

Mutfak Sanatları Akademisinde katıldığım bir etkinlikte sosun tüm ince ayrıntılarını öğrenip lezzetine de 10 numara verdikten sonra artık gönül rahatlığı ile paylaşabilirim :)

Ne Lazım ?

Sos Malzemeleri
Yarım çorba kaşığı balzamik sirke
1 çorba kaşığı elma sirkesi
2 çorba kaşığı parmesan peyniri (ince rendelenmiş)
1 tane yumurta sarısı
1 çorba kaşığı hardal
1 diş sarmısak (çok ince doğranmış)
1 tane ançüez (çok ince doğranmış)
Tuz-Karabiber-Zeytinyağı

Salata Malzemeleri
Elimizle koparılmış marul yaprakları
1 tane jüljen doğranmış tavuk göğsü
Toz Kırmızı Biber-Karabiber-Tuz
Krotan Ekmekler /Kıtır Ekmekler

•İlk olarak yukarıda verdiğim şekilde ya da eğer vakit fırında pişirmeye müsait değilse iki dilim ekmeği küp doğrayıp tuz-karabiber-zeytinyağı ile tatlandırıp teflon tavada kızartarak kıtır-krotan ekmeklerimizi hazırlayalım.
•Sosun yapımına geçelim,geniş ve derin bir kaba ince doğranmış sarımsağı,yumurta sarısı,hardal ekleyip iyice çırpalım.(Çırpma işlemi mutlaka hep aynı yöne olmalı) İçine elma sirkesi,ançüez,parmesan,balzamik sirke ve zeytinyağını da ekleyip yedirdikten sonra bir elimizle azar azar zeytinyağı ilave ederek aynı yönde çırpmaya devam edelim.Karabiber ile tatlandırıp mayonez kıvamına gelene kadar çırpalım.
•Sosumuz hazır olduktan sonra toz kırmızı biber,tuz ve karabiber ile tatlandırdığımız tavukları çok az yağ koyduğumuz tavada rengi dönene kadar pişirelim.
•Salatamızı servis edeceğimiz tabağa marul yapraklarını elimizle istediğimiz büyüklükte kopararak dizelim.Hazılardığımız sosun yarısı ile kıtır ekmeklerimizin yarısını birbirine karıştırıp marullarla buluşturalım ve iyice altlı üstlü sosu iyice marullara bulayalım.
•Kalan sosu da üzerinde gezdirip kıtır ekmeklerin yarısını ve tavada pişen tavukları ve biraz parmesanısalatamızın üzerine alıp yerleştirelim.

Çok Önemli Hamiş : Sos malzemelerini karıştırırken sosun kesilmemesi için ister çırpma teli istersek blendar kullanabiliriz fakat mutlaka aynı yönde ve azar azar kıvamını bulana kadar zeytinyağı ekleyerek bu işlemi yapalım.

Hamiş 2 : Malzemeler de değişiklik yapılabilir mi soruma Erhan Şef'in cevabı '' o zaman Sezar Salata Sosu Olmaz :) '' idi :) Belirtmekte fayda var.

Hamiş 3 : Ançuez nerde satılır ? Büyük Marketlerde,İkea'da veya hani şu bayıla bayıla gezdiğimiz şarküterilerde bulabilirsiniz :)
Hamiş 4 : Parmesan yoksa eski kaşar peyniri kullanabilirsiniz.

BRUSCHETTA

Aslında İtalyan Mutfağına ait ama son zamanlarda oldukça yaygın bir şekilde çok severek yediğimiz ve aslında bildiğimiz tatların harika ekmekler üzerinde bir araya gelmiş hali ...
Domates,fesleğen,zeytinyağı,ekmek ve sarımsak demirbaşları,
Ama bu demirbaşlar dışında sevdiğimiz diğer malzemeleri de aralarına kabul eden bir misafirperver :)
Oldukça doyurucu ve içinde barındırdığı o saf sızma zeytinyağı ile oldukça hafif bir tarif !

Ne Lazım ?
Dilimlenmiş ekmekler (baget veya paniniler ile yapmayı tercih ediyorum ben)
Sert Domates (Minik doğranmış suyu süzülmüş)
Fesleğen -Taze Nane Yaprakları
Sızma Zeytinyağı
Sarımsak (Rendelenmiş- dövülmüş)
Kekik
Peynir (ben ekledim isteğe bağlı - küp doğranmış)
Zeytin Dilimleri (ben ekledim isteğe bağlı )

•İlk olarak küp doğranmış domatesleri bir kaseye alıp üzerine 1 diş sarımsak rendesini,kekik,tuz ve çok az sızma zeytinyağını gezdirip bekletelim,ayrı bir yerde de 2 diş sarımsağı rendeleyip sızma zeytinyağı ile karıştırarak bekletelim (sarımsağın aroması iyice zeytinyağına geçsin )
•Bu aşamada tercih size kalmış ; sarımsağı çiğ severim derseniz zeytinyağlı sarımsaklı karışımdan ısıtılmış sıcak ekmeğe sürelim veya zeytinyağlı sarımsaklı karışımı ekmeklere sürüp teflon tavada 2 dk kadar çevire çevire kızartalım (ben 2.şeklini tercih ediyorum )
•Ekmekler kızardıktan sonra alıp zeytinyağlı-sarımsaklı kısmına domatesli kekikli karışımdan koyalım,üzerine peynir,zeytin ve fesleğen -nane yaprakları ile süsleyip kocaman bir ısırıkla bu harika yemeği damaklarımızla buluşturalım !

Hamiş : Brucshetta'nın yukarıda da belirttiğim gibi birkaç farklı yapılış şekli var sarımsağı çiğden koymak isterseniz zeytinyağı ile karıştırıp ekmeği ısıtarak üzerine sürebilirsiniz ,

Benim yaptığım gibi ekmeklere önceden sürüp teflon tavada hafifçe pişirip sarımsak ve zeytinyağı aromasını iyice içine çekmesini sağlayabilirsiniz ,

Yada sarımsakları ekmeği ısıttıktan sonra sıcakken ortadan ikiye kesip sıcak ekmeğin üzerine sürdükten sonra tüm malzemeyi koyup en son zeytinyağı gezdirirsiniz :)

Hamiş 2 : Peynir,zeytin eklemek tamamen bizim damak tadımıza göre eklenmiş malzemelerdi bunlara ek olarak domatesli karışımın üzerine hafifçe balsamik sirke gezdirebilirsiniz,yeşil biberler,son aşamada roka ya da tütsülenmiş etlerde kullanılabilir.

juju teşekkürler öneri için..
Ben başladım bile 3 saat arayla yemeye..
Geleneksel yöntemim gereği Cumaya yaklaştıkça bir şeyler değiştiririm.. Normalde sporu arttırırdım.. Şu anda maalesef kalori yakamıyorum.
Bi'de taktım 60,5 olmak istiyorum..
Bakalım fayda sağlayacak mı bu değişiklik, bekleyip görelim..

Ama ben lamba cinimi unuttum.. Neyse şimdi toplight salatası hazırlama zamanım geldi..

kız avm ye neden gitcen git pazaraa yaa çeşit çeşit malzemeler miss gibi

86 kiloyla başlayan zayıflama yolculuğumun fotoğraflarımı ekledim.. Beklerim..

nerde nerde????

sanırım diş çıkarıyor 2 tane alt dişi çıktı sıra üsttekilerde... çocuklar bebekler zaten bi alem oluyor... benim kızımda bonusun reklamı var ya gülse birselin "mimit" diyor ya bayılıyor birde selahattin çakalerin reklamına bizde bu ikisini izlemesine izin veriyoruz bakıyoruz hoşuna gidiyor kikir kikir gülüyor valla...

valla cornicanım seni nasıl gözden kaçırdım anlamadım... kusuruma bakma "günaydın cornican":119:

Eki Görüntüle 712333

Bayanlar, bakın bakalım HANGİ TİP BEDENSİNİZ..?
benim kilo almamış halim "0" olan formdu herhalde şimdi nerdeyse hiçbi kategoriye girmiyorum ne idüğü belirsiz bi vücut tipine döndüm

tam benlikmiş bunlar

ZES canım ben baktım göremedim arkadaş mı olmak gerekiyo ya da ben yanlış yere mi baktım yaaa
merak ettim şimdi

o yüzden demedım jujum...yiyecek sıkıntısı yaşayacaksın gibi geldi....

bende bi ara çok incelmiştim....ve o zamanlar sabah spora gidiyordum.....
ne bilim bi kaç gün deneyeyim bakalım bir nevi bünyeyi şaşırtıyorum bende işte...

86 kiloyla başlayan zayıflama yolculuğumun fotoğraflarımı ekledim.. Beklerim..
aa ben niye göremedim nerede bu resimler?

kız avm ye neden gitcen git pazaraa yaa çeşit çeşit malzemeler miss gibi

nerde nerde????

sebze kısmı için değil.. tavuk stoklarım bitmiş konserve balık felanda alırsam en azından hergün aynı şeyi yememiş olurum diye düşünüyorum...

bu arada saat 3 de bir dilim ekmek üzerine süzme yoğurt sürdüm yedim bir tane de salatalık

akşam eve gider gitmez spora başlayacağım spor önceside 4-5 ceviz yerim akşam yemeğine allah kerim evde ne bulursam

salata tarifleri çok güzel ben de bu ara semizotu salatalarına taktım ekşili,yoğurtlu,domates ve peynirli her akşam değişik değişik yapıp yiyorum

bilmiyorum arkadaş olmak mı gerekiyor... benim arkadaş listemde ama?...:44:

senin listende olduğu için sen gördün resimleri benim arkadaş l,stemde olmadığı için ben maalesef göremedim
püsküüt beni de arkadaş yap yaaaaa bende görmek istiyorum

corni can ne güzel salatalar eklemişsin yaa bayıldım bayıldım

bize uygun salatalar buldukça ekleyecegım.....bunu da esra erolun spor hocasının sayfasında buldum:)
hep aynı seylerı yemekten veya acaba bugun ne yapsam da yesem diye düşünmemek için yenı tarıfler lazım

salata tarifleri çok güzel ben de bu ara semizotu salatalarına taktım ekşili,yoğurtlu,domates ve peynirli her akşam değişik değişik yapıp yiyorum

afiyet olsun semizotunu bir de peynirli denesene çok yakışıyor çökelek, lor veya beyaz peyniri rendeleyip koy domates salatalık soğan muhteşem oluyor ben çok seviyorum öyle

bu arada sen brnky dan daha çok takılıyorsun bizim takıma nerde acaba brynk? 2 gündür uğramadı? sen de takımlara girmeyi düşünüyormusun? bu zayıflama sürecince

a HABER de ender saraç konuşuyor:

"zerdeçal, nane, yeşil elma iştahınız eğer çoksa koklayın iştahınızın azalmasını sağlar" dedi.
"beden nasıl şişiyorsa ruh da kin, nefret, yalan, kıskançlık ile şişer" bunu engellemek için ruhunuzu rahatlatın ruhunuzu pozitiflikle besleyin ki ruhunuzun hastalığı bedenizizi etkiliyo"r dedi
d vitamini eksikliğini tamamlamak zayıflamaya yardımcıdır... dışarıdan güneş alın egzersiz yapın...
"karbonhidratla yağlı hayvansal proteini genelde birlikte almamaya çalışın"
"bu mevsim erik, çağla, kiraz, çilek meyvelerini tüketin"
"yemekleri yavaş yavaş uzun uzun çiğneyerek yeyin"

hızlı hızlı konuştu anca bunları yazabildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…