- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #91.321
Afiyet olsun şimdiden..
Eşine ben de katılıyorum.. 2-3 ay hep inişte olmak muazzam ve çoğunluğun başına gelmeyecek bir şey..
Güncel kilon direnç noktası olabilir.
Aklın yolu bir.. Mönülerin ortada.. Bu mönülerle +600 gr çıkılmaz çünkü..
Belki dirençtir, belki geçici bir ödemdir.. Su miktarını biraz daha yükseklt tatlım..
Akşam yemeği sonrası ara öğünü de kalan 2 gün kaldır bakalım..
Aynen senin yazdığın gibi bu tip durumlarda boşlamamak gerekiyor.. Geçici olduğundan adım kadar eminim..
Sana da afiyet olsun şimdiden.. Ben yanlış anlaşılmaları önlemek için detaylı yazdım ama pratikte çok kolay hazırlanan bir yemek..
Acıkmıyorum.. 2 saat ara oluyor genelde öğünler arasında.. Ama şimdi kafaya 60,5 olmayı taktığım için bugün itibariyle öğün aralarımı 3 saate çıkartacağım. Bakalım ne olacak.. Bu yöntemi bence de deneyebilirsin. Benim bir taktiğim vardır. Arada yeme düzenini değiştiririm.. ve bunu ne zaman yapsam sanki vücut hazırlıksız yakalanıyor ve o şaşkınlıkla kalori kaybını ayarlayamıyor ve kilo veriliyor diye düşünüyorum.. Bu bakış açıma dayanarak bu yöntemi en azından bir süre için deneyebilirsin.. Baktın duraklama/yavaşlama oldu hoooop başka düzene.. Pratikte tek dikkat etmemiz gereken 5 gıda türünü tüketmek. Bunu da kilo vermek için değil sağlıklı olmak için yapıyoruz zaten.
Bu şekilde beslenmek yerine yemekhaneye dadanabilirsin bence.. Neticede sağlıklı bir şeyler ayarlayabilirsin. Her zaman yoğurt oluyor mu bilmiyorum ama yazdığın listede benim için 3 tane alınası ürün var.
1- Bitter çikolata - öğleden önce arasında ve bir parçayı geçmeden- Mutluluk için!
2- Yoğurt - yemekhanede o gün olur da çok sana göre bir şeyler seçemezsen öğününü sağlıkl desteklemek için. İllaki salata vardır. kombin yaparsın.
3- Elma - öğleden sonra arasında -mutlaka ceviz de al çekmecende dursun.. İşyeri ortamında meyveye protein takviyesi için en kolay bulundurabileceğin ürün ceviz.
Dün akşamın faydalı geçmiş spor açısından ve ev işleri açısından..
Güzel sözlerin için teşekkür ederim..
Bugün toplight salatası yapmam lazım.. Kafaya taktım. Lulutumla yürüyüşten döndük size uğradım.. Şimdi yine bir enerji toplayıp markete gidebilecek gücü yaratmalıyım..
Diğer mesajlar sonraya kızlar.. Yine bir destan yazmışım çünkü..
yemekhane bana gayet mantıklı geliyor aslında ... çıkan tatlı vs türlerini yemiyorum zaten.. salata çorba yoğurt meyva ve yemek ne çıktıysa tırtıklayarak yuyorum aslında yemekhanede aşırı kalori almıyorum ben ekmek de yemediğim için... ama şahnurun önerisine uyarak bir değişiklik olsun diye uzak kalayım yemekhaneden dedim ama işte hala aklımda... en azından bu üç gün böyle gideyim vucudum şaşırsın dayanamazsam pazartesi dönüş yaparım ...
bu arada ceviz aklımdaydı .. az önce çarşıya inen arkadaşa rica ettim 15 tl lik ceviz getir bana diye..
ve bence öğün aralarını bu hafta değiştirme püsküt.. şuanda azar azar da olsa güzel bin iniş yakaladın yapacağın değişikliği cuma gününden sonra yeni takım yeni kararlar olarak dene bence....
aslında benim aklımda aktivya tarzı şeyler geçti ama benim evin yanındaki markette yoktu şekerim... adamda bulabildiğim ne varsa aldım işte...cnm günaydınnnsen uyuyorsundur şimdi
şahnurcum sona yaklaştıkça olacak bunlar....ben 2 ay öncesine kadar hıc + çıktığımı hatırlamıyorum ....ama şimdi bir al bi ver.
jujum kaptanı deryam maalesef şahnura katılıyorum aldıkların diyetlikten bıraz uzak olmuş.....
ayrıca onlarla ne yapıp getırebılırsın ki?
yoğurda gelince sana bi önerim var......
eker yoğurdun bir çeşidi var.....Eki Görüntüle 712171 işte bu.......bundan alıp her gün yanında 1 tanesını getırebılırsın bence
süt ve nesfit ya da yulaf alıp odana koyarsın ...gün içinde evden getırdıgın meyvelerle kendıne meyvelı yulaflı karışım hazırlayabılırsın....
evde bır gun kepekli ekmeğe sandıvıch hazırlayabilirsin.....
bir diğer aklıma gelen bir gün de patates haslarsın.....patates-domates-salatalık-peynır yıyebılırsın.....
bunlar aklıma gelenler.......ama yoğurt olarak yukardakı gibi alırsan çok işine yarayacaktır......
şimdi saat 11 de bir elma bir nektar bir tane üçgen peynir bi kaçtane de grisini yeyeceğim napim eldekiler bunlar...
düzenli yemek yemeye alışmış bünye ançak böyle şok olur kanımca
aslında hep bildiğimiz şeyler püsküt ama işte bazen öyle bir ümitsizlik anı oluyorki unutuveriyoruz... evet değişiklik dediğin şeyden benimde anladığım buydu zati...Yukarıdaki mesajıma çok önemli bir edit eklemem lazım..
Dedim ya "ne zaman takılsam yeme düzenini değiştiririm," diye..
Burada düzen değiştirmekten kast ettiğim saatlerle ve öğün sayısıyla oynamak.. 5 tür gıdaya devam.. Kalorisi yüksek olanların miktarıyla oynarım..
Misal en son 20:00 de mi yiyorum.. Ve takılı kilo. Hoooop çek onu 18:00 e. Bir kaç gün yap. Sonra geriye dön.
Bakarım her gün 3 dilim ekmek mi yiyorum.. Hooop çek 1 dilime.. Bekle gör.
Özetle; "şaşırtma taktiği"
Çenemi toplayaraktan kaçıyorum...