yok güzelim buda annenin bu dünyadaki imtihani.. peygamber gibi sabirli kadin allah dahada cok sabir versin katlansin insallah.. sana birsey diyeyyimmi mehalim? babaannen anneni cok seviyor. insan kimi severse onun yaninda olmak ister. tabiki ilk sebep baban ama annenlede cok rahat ediyorve onu seviyor.. yanindan ayrilmasini bile istemiyor. sakin ha bu zamana kadar kirmamis kalbini bundan sonra hic kirmasin.
ben ilk evlendigim zamanlarda birsey bilmezdim yani ev isi falan bilmezdim. zaten hastaydim gücsüz siska bir kizdim. kayinvalidem eltim evin her isini yapiyorlardi.. odun kirma, badana, tavuk kesme, alci, siva..
25 metre derinlikteki kuyuya iner temizler yine cikardi kayinvalidem ipsiz yardimsiz.. ben görmedim öyle seyler.. zaten halim yok halsiz hastaydim. o aralar biraz üzerime geldi kayinvalide. aglar, dediklerini dinler. kafami bile kaldirip yüzüne bakmaz üzülür kalirdim ... ama tek kelime etmedim .dediklerinin cogunda haksizdi. ama bir tek gün yüzüne gelip niye bana haksizlik ediyorsun demedim. yemin ediyorum demedim. dememde. gerci uzun süre birlikte kalmadik ama kaldigimiz 15 ayda igne iplige dönmüstüm..sonra almanyaya geldim bak nerdeyse 40 yillik geliniyim,hayir anne öyle degil bile demedim.... biliyormusun? ben izindeyken, herkesi bir tarafa atar 80 yasinda kadin kosa kosa bana gelir ve 6 hafta benimle kalir. seve seve kalir. ellerimi sever yüzümü sever öper koklar. dizinde yatirir. hic durmadan bana dua eder. oglu bazen der anne reyhani benden cok seviyorsun.. derki evlattan ileri kimse olamaz ama reyhanda bana evlatliktan baska sey yapmadi bu güne kadar ..ikinizde evladimsiniz.
düsünsene büyük eltimin yaninda bir komsuya demiski :: koca ankarada reyhandan güzel gelin göremedim... her yil derki.. aman kizim kimseye yasini deme nazar deger erir gidersin.. 40 de der. kaydirigubbakcemile3 ya bir telefon acariz trye.. ogluyla güle oyniya konusur sakalar eder dualar eder. ben elime alayim telefonu aglamaya baslar hickirir kalir. sesini seveyim yavrum canini seveyim yavrum der kalir öyle .. dayanamaz bende aglarim.
ay amma uzatmisim. kusura bakmayin. ya izin zamani geldiya ben cok özledim herkesi. ondan böyle duygusalim.
yani diyecegim.. benimki gösterir pismanligini sevgisini.. belki senin babaannen gösteremiyordur . amacok takdir ediyordur anneni