Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

valla biz çıplak görmek isteriz.şeffaflıktan yanayız ama sen utanrım dersen gıyınıkte kabulumuz

asırı seffaflıkta ıyı deel adamın basına ıs acar mazallah

ben sımdı kcoama desemkı kıcımın resmını cek sagdan soldan yukardan asadan delı muamelesı yapar bana yuzunuzu bıraktınız kıcınızımı gosterıonuz bırbırınıze der.sonunada allahım akıl ver hadı don de cekeyım dıye ekler

sabah
2 dilim ekmek
1 yeşil biber
1 kk beyaz peynir
bir tutam moydonos

öğlen
1 porsiyon tarhana çorba
3 yk bulgur pilavı
3 yk nohut yemeği

ara
bir elma

akşam
12,5 fındık
1 kase yoğurt ikinci kasemi konser dönüşü yicem

su 3 lt
yeşil çay 1,5 fincan

spor 30 dk rampa yürüyüş
100 twest shape

kuzum bu arada ikm ye basvurmucam ben esımle konustuk kpss hazırlanma kararı aldıkkk cunku ikm de ben mutlu olmucammm bılıyorumm..

cıplakkenmı gıyınıkkenmı

koçum canm hoş geldinnn kızıda iyi göndermişsin çocukların çok ihtiyacı oluyor.enerji boşaltmaları süper.

gururla menümmm

sabah 1 kase kornfleks

ara 1 bardak ayran

öğle yarım kase bulgur yarım kase barbunya yarım kase yoğurt

ara. yarım avuç leblebi 4 fındık 1 tane kara lahana sarması(bunlar mecburiyetten oldu komşumun annesi zorla dayadı azıma)

akşam 1 dilm kk ekmek az yağlı börülce 1 domat 2 taze soğan

ara sütlü kahve

su tamamlanmak üzere az sonrada koşu+yürüyüşe başlıyorum 1 saat

koçum umarım beğenmişsindir. bana iyi gibi geldi

jujuuuuuu demeden edemedım ıcım ıcımı yıdı vallah 12 bucuk fındık ney laynnnn en az 750 kalorıı kocun bılır emme cok fazlaa yaglı ustelık arkın olaraktan solemek ornumun borcuu

juju; sabah 2 dilim ekmek yedıgını bilmiyordum......bilsem öğlen o pilavı hiç yedırmezdım sabahları 1 dilim ekmek ok ekmeği mınıcık mınıcık kopararak ye...sankı cok yıyormus gıbı hıssedersın.....onun dışın da ne yedııgnı bılıyorum zaten...olur da konser dönusu acıkmazsan o yoğurdu yemeden uyu.....

kuzum bu arada ikm ye basvurmucam ben esımle konustuk kpss hazırlanma kararı aldıkkk cunku ikm de ben mutlu olmucammm bılıyorumm..

ben de başvurmuyacagım.....eşimle bayağı tartıştık bu konuyu...aslında çok rahatmış ama ben söylerken cekınmeden söyleyecegım bir işimin olmasını istiyorum.....işe başlayınca kpss çalışamayacağımdan dolayı 2014 kpss ye çalışma kararı aldım bende
rabişim kpss sayfası açacağım burda....
bu arada eylülde ki sertıfıkayı unutma....biliyorsun bız zor atanıyoruz o sebepten elımızde olması bızım faydamıza....

1 adet fındık 9 kaloriymiş......bundan sonra yerken buna göre yerız.....ben 90 kalori almışım 10 fındıktan ........

he solee be karsıma sole gelınc anımı yıyın.leblebı sorun deıl .abartmamak sartıyla guzel karsılıyorum.1 saat o dedıgın sporu yaptıktan sonra dınlen sonra yarım saat daha yuru bebem olarmı.bu hafta epey eksı cıkmamız lazım.

1 adet fındık 9 kaloriymiş......bundan sonra yerken buna göre yerız.....ben 90 kalori almışım 10 fındıktan ........

tatlım bır avuc fındık 600 calorı senın yedıgın fındık 90 dan cok daha fazla yawrucum.fındıgın yagını yapıolar ordan pay bıc ne kadar kalşorılı oldugunu cevıuz fındık badem kuru ıncır dıyet dusmanı

abartma dalinto o kadar da değil.....kalori sitelerınden baktım .......1 tane fındık dıyorum 9 kalorıymıs daha ne olacak.....zaten hangı yag türü olursa olsun 1 çay kasıgı yağda 9 kalori var....

ABARTMAYIN!

Son olarak, neredeyse milli kuruyemişimiz haline gelen fındığın da besin değeri bakımından ceviz veya bademden eksiği yok, fazlası vardır. O da güçlü bir vitamin ve mineral deposudur. Omega-3 yapısı oldukça güçlüdür. (Yeri gelmişken önemli bir noktayı yeniden hatırlatmak isterim. Eğer kuruyemişlerdeki polifenollerden yararlanmak istiyorsanız işlenmemiş, kavrulmamış ve kabuğu soyulmamış olanlarını tercih edin.) E vitamini boldur. Posadan zengindir...
Bu mükemmel besinler kilo mu aldırır, kilo mu verdirir sorusunun yanıtına gelince... Durup dururken sağlığıma iyi gelsin diye her gün bir avuç fındık, ceviz ya da badem yemeye başlarsanız kilo alacağınıza bahse girebilirim! Bana göre fındık, ceviz ya da bademi yemeli ama burada da “makul” bir ölçüyü kaçırmamalısınız. Makul miktarın her gün en çok 30 gram fındık, ceviz veya badem yemek olduğu anlaşılıyor...

abartma dalinto o kadar da değil.....kalori sitelerınden baktım .......1 tane fındık dıyorum 9 kalorıymıs daha ne olacak.....zaten hangı yag türü olursa olsun 1 çay kasıgı yağda 9 kalori var....

1 avuc fındık 100 grm yapar 100 grm fındıktada 600-650 kalorı var fındıgın buyuklugune ve ne kadar ıslenmıs olsuana gorede degısıyor yukarda kopyaladıgım yazınınd evamında oda var fındıgın buyuklugune ve ıslenmıslıgıne gore degısıyor.her fındık tanesı 9 kalorı deıl.ortalama 100 grm 600 calorı

Badem 612
Brezilya bademleri 682
Cashew 611
Kestane 170
Hindistancevizi 604
Fındık 650
Macadamia 748
Karışık çerez 607
Fıstık - çiğ 564
Fıstık - kavrulmuş, tuzlu 589
Antep fıstığı 331
Ceviz 688

1 porsiyon=30 gram kuruyemiş

UNUTMAYIN

Beslenme uzmanları, kabuklu yemişlerin bir porsiyonunu “30 gram” olarak kabul ediyorlar ve bir porsiyonda ortalama 150-200 kalori bulunduğunu varsayıyorlar.
Peki, bu 30 gramda neler var: 20-25 badem, 20 civarında fındık, 30-35 yer fıstığı, 30-35 antepfıstığı, 6-8 adet ceviz bu rakamı tutturmaya yeterli! Tabii ki büyüklüklerini de dikkate almalısınız.

100 gramında 600 kalori var

DİKKAT!

Olağanüstü sağlık yararlarının yanında tabii ki kuruyemişlerin de bazı “ayıpları” var. Mesela kalori içerikleri çok yüksektir. Bunun nedeni de enerji içeriklerinin yüzde 80'inin yağdan gelmesi, yani yağdan zengin olmalarıdır. Ayrıca bu yağların önemli bir bölümünün doymuş yağ olması da ciddi bir dezavantajdır.
Bilindiği gibi enerji içeriği yüksek besinler daha kolay kilo aldırır. Bir örnek vermek gerekirse; 100 gram badem, ceviz ya da fındıkta ortalama 600 kalori var. Ki bu değer yetişkin bir kadının günlük enerji ihtiyacının üçte biri, erkeğin ise dörtte biridir. Eğer kilo sorununuz varsa öyle avuç avuç fındık veya ceviz yemenizi pek tavsiye etmem.

Her bir fındık için en az 1 dakika yürümelisiniz!

HATIRLATMA

Eğer kuruyemişlerden herhangi birini bir ara öğün seçeneği olarak tüketir ya da yiyeceklerine eklerseniz, sağlıklı bir seçim yaptığınızdan emin olabilirsiniz.
Burada dikkat etmeniz gereken şey, yüksek kalorili besinler olduğunu unutmamak, fazlasının kilo aldırabileceği ya da kolesterol yükseltebileceği ihtimalini akıldan çıkarmamaktır.Yukarıdaki 30 gramlık porsiyonları hızlı yürüyüşte 30, yavaş yürüyüşte 40 dakikada ancak yakabileceğinizi aklınızda tutarsanız, yerken daha dikkatli olursunuz.

Nasıl yemeli?

BİR ÖNERİ

Beslenme uzman-larının bir önerisi de şu: Kuruyemişten faydalanmak söz konusu olduğunda onları ille de avuç avuç tüketmeyi, televizyon izlerken keyifle yemeyi düşünmeyin. Yoğurdunuza, salatanıza, kahvaltı gevreklerinize, tatlılarınıza da ilave edebilirsiniz. Kısacası eğer abartmaz ve ölçüyü kaçırmazsanız, düzenli kuruyemiş tüketimi sağlığınızı da kilonuzu da koruyacaktır. Ama o ünlü kurallarımız burada da geçerli: İfrat da tefrit de yok, makulü arayacağız. “Azı karar, çoğu zarar” deyimini hatırlayacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…