Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Canım dun gece bi sitede gordum ben de bu tarifi vermisler.veren kisi de spor hocası hatta baya acıklamalarla vermis.lahananın anne sutune olumsuz blr etkisi yoksa ben de yapacagım bunu baya bi odem attırıp yag yaktırıyormus.
Bir de corbayı yaptık ok blendırdan mı geciricez yoksa sadece sebzelerin suyunu mu icicez onu anlamadım bem

Gerçekten yağ yakıyor mu o lahana çorbası? Sakın sadece çorba olduğu için yağ yakıyor olmasın? İçinde pirinç, un falan yok ya, kalorisi neredeyse yok. Lezzetliyse ben de yapayım ama sizden tarif bekliyorum bu durumda kızlar. Yemek yapmaktan pek anlamadığım için nasıl yapacağımı bilemiyorum.

Canım ben aile ici karısıklıktan dolayı bu hafta izin almak istemistim ona baktım ne cevap verdiniz diye.bir de ben ogretmenim calısıyorum.tenefuste girip ben yokken neler olmus onları okuyorun.fırsat bulursam bosluklarımda da mesaj yazmaya calısıyorum.
Ama diyorum ya bu sıralar ev cok karısık beslenmeme dikkat edemiyorum duzenli mesaj da yazamam
Bu hafta kilo bildirimi yapmayacagım.onumuzdeki hafta insallah donecehim.ylne de fırsat buldukca sizleri okumaya ve ogunlerimde azar azar yemeye gayret ediyorum.lahana corbası yapacagım ama bu hafta bu hengamede nasıl yapıpnda hep yanımda tasıyacagım bilmiyorum cunku evde birileri ayılıo baylıyor diken ustundeyiz hala.
Bir de hem zayıflatıp hem de anne sutunu arttıran corek otu yagı kapsulu varmıs.onu alıp baslayacagım bagısıklık sistemini guclendiriyormus.
İste bi yandan sa aklım sizde ama elimden blsey gelmiyor

seneler önce ben bi yapmıştım blenderla karıştırıp içmiştim ama sadece çorbayı yapmıştım tadı da benim hoşuma gitmişti ama içinde ne var ne yok hatırlamıyorum şimdi olmazsa bende yapayım bari yaaa

canım sen bu dönemde de olsa yediklerine dikkat etmeye çalışıyorsun 1 hafta izinli olmayacağı için sen cuma gün tartıl gene tatlım mazeretin var o yüzden senin fazla kilo vermeni bekleyemeyiz fırsatın oldukça yazarsın bu hafta seni 5 mesaj ve düzenli menü paylaşımına dahil etmeyiz bu arada bi sürü kişi takıma gimek istediğini, söylüyor ama sonuçta buraya gelip bişey yazan yok hevesli olanlar varsa gelirler biz şimdilik toparlanma adına bu şekilde gidelim isterseniz ne dersiniz?

Ay tarifi verin, ben de yapayım. :)

Takımın problemi sürekli mesaj yazan yeterince üye olmaması. Çekirdek kadro denen şey bizde henüz yok, çünkü yeni bir takımız. O yüzden bir hevesle gelmek isteyen üye adayı bir bu takıma, bir de diğer takımlara baktığı zaman bizim paylaşımımızın az olduğunu görüyor. Çünkü biz de ne on kişilik liste var, ne de çekirdek kadro. Bu biraz zamanla oluşacak olan bir şey. Biz inat edeceğiz, sürekli yazacağız, paylaşımı artıracağız. Ama bu sırada da yeni üye çağıracağız. Yarışmaya başvurmak isteyenler sayfası vardı, herhalde hala katılmak istediğini o sayfaya yazan kişiler oluyordur. Şahnazcım, o sayfayı düzenli takip edip ordan üye çağır sen bize. Biz de yeni gelen üyeleri tek bırakmayalım, onları konuşturalım, takıma dahil edelim. Böyle böyle çekirdek kadro oluşur, her gün on mesaj yazan 5-6 kişi olduktan sonra da sırtımız yere gelmez.

Yani benim gördüğüm şu anda bize gereken şey birkaç yeni üye ve mesaj yazanların biraz daha sabredip yazmaya devam etmeleri. Purmelal'ı bu hafta kontrollere dahil etmeyebiliriz ama takımın kalanı veya yeni gelenler için aynı şeyi uygulayamayız. Çünkü ipleri bir kere gevşettik mi herkes gevşer, bir daha toparlanmaz.

Benim düşündüklerim bunlar.

purmelalcim, ben de ödem ve yağ atırdığını okudum baya bi araştırıyorum sabahtan beri.. ben verdiğim tarifle deneyeceğim bakalım. bugün lahana alacağım yarın sabahtan itibaren içecem. blenderdan geçir diyor ama bi bakayım düdüklüde pişince ne olacak.. ben yazının tamamını paylaşayım buraya merak edenler için.

Yağ yakıcı çorba tarifi:
1 orta boy lahana,
6 büyük soğan,
1-2 domates,
2 yeşil biber,
1 demet maydanoz.

Hazırlanışı:
Sebzeleri küçük küçük kestikten sonra bir tencereye atın ve üstünü örtene kadar su ilave edin. Tuz, biber veya etsuyu tableti kullanabilirsiniz. 10 dakika hızlı ateşte kaynattıktan sonra, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

*Bu çorba her acıktığınızda yenebilir. İstediğiniz kadar ve istediğiniz zaman yiyebilirsiniz.Ne kadar çok yerseniz o kadar çok kilo kaybedersiniz.
*Çok uzun süre bu çorba yenirse beslenme bozukluğuna yol açar. Bu yüzden diyette belirtildiği gibi, diğer yiyeceklerle beraber yenmesi gerekir.

Diyet Planı
1.Gün:
Çorba ve meyve günü:
Muz hariç her türlü meyveyi yiyebilirsiniz. Ancak unutmayınızki, kavun ve karpuz diğer meyvalardan daha kalorilidir.
İçecek olarak; tatlandırıcısız çay, kahve ve bol su için.
Çay ve kahveye süt ve şeker asla koymayınız.

2. Gün:
Çorba ve sebze günü:
Çorbanın yanında her türlü sebzeyi yiyebilirsiniz. Çiğ, haşlanmış veya konserve her türlü sebzeyi özellikle yapraklı sebzeleri yiyebilirsiniz.
Kuru fasulye, bezelye ve mısırdan uzak durun.
Akşam yemeğinde kendinize bir ödül olarak tereyağlı, haşlanmış veya fırınlanmış patates hazırlayın.
Bu gün hiç meyve yemeyiniz.

3. Gün:
Çorba, meyve ve sebze günü:
İstediğiniz kadar çorba, meyve ve sebze yiyebilirsiniz.
Üç gün boyunca diyete tam olarak uyup, kendinizi hiç aldatmadıysanız 2,5 - 3 kilo vermiş olmanız gerekmektedir.

4.Gün:
Çorba, meyve ve Sebze günü(muz ve yağsız süt dahil):
Muz ve yağsız süt bugün serbest.
Çorbayla beraber en çok 3 muz ve istediğiniz kadar yağsız süt içebilirsiniz.
Muz ve süt vücudunuza yüksek karbonhidrat sağlayacak. Tatlı ihtiyacınızı azaltmak için bugün vücudunuzun potasyum, karbonhidrat, protein ve kalsiyuma ihtiyacı olacak.
İstediğiniz kadar çorba, meyve, sebze yiyebilirsiniz.
(Dikkat en fazla 3 muz)

5. Gün:
Et, Domates ve Çorba günü:
Bugün kırmızı et(sığır) yiyebilirsiniz. Gün boyunca 300-600 gram et (dört biftek) ve istediğiniz kadar domates yiyebilirsiniz.
Bugün vücudunuzun ürik asitten temizlemek için 6-8 bardak su içiniz.
Bugün çorbayı sadece bir kere içiniz.

6. Gün:
Et, yeşil yapraklı Sebze ve Çorba günü:
İstadiğiniz kadar et ve sebze yiyebilirsiniz. 2-3 parça et ve sebze yiyebilirsiniz. Patates yok. Çorba en az bir kere içilecek.

7. Gün:
Kepekli Pirinç, Meyve suyu, Sebze ve Çorba günü:
Kepekli pirinç, tatlandırılmamış meyve suları ve istediğiniz kadar sebze yiyebilirsiniz. Pirinci çorbaya koyabilir veya sebzeye karıştırabilirsiniz.

Yedinci gün sonunda aldatmaca yapmadıysanız 4,5 ile 8 kilo arasında vermiş olacaksınız.

* Et, verilen günde mutlaka yenmeli çünkü vücudun yüksek proteine ihtiyacı var.
* Gazlı içecekler (maden suyu dahil) yasaktır.
* Bol bol su içiniz.
* Yağsız süt, sadece önerilen günde içilecek. Çay ve kahveye koymayınız.
* Yeşil yapraklı sebzeler-salata-lahana-ıspanak-brokoli çok yararlı.
* Greyfurt çok iyi.
* Patates gününde(2. gün) doğranmış soğan, domates, tereyağı, biber ve tuz ilave edebilirsiniz.

Lahana çorbası diyetini yaparken tek dikkat etmeniz gereken su tüketimi.Vücuttan su atılımı hızlı olacağından dolayı yeteri kadar su tüketmeye özen gösterin.Lahana çorbası diyeti yapanlar bilirler ki yeteri kadar su tüketilmediğinde vücutta halsizlik meydana gelebilir.

kızlarrr hadi deneyelim bu lahanayı baya olumlu yazılar okudum sabahtan beri, ben mutlaka yarın başlayacağım.... yukarıda paylaştığım yazıyı detaylıca okuyun derim...

Kaybedeceğini vaat ettiği kilo biraz uçuk ama ben de deneyeceğim. Hatta gidip bir malzemelere bakayım, belki hemen bugün başlarım. Çorbanın dışında kalanı kafama göre yaparım, burdaki gün düzenine uymam. Hadi bakalım, umarım cumaya toparlar beni...

evet biraz uçuk :) ben de aynen düşünüyorum çorbanın dışında kalanlar ile ilgili... kk de bununla ilgili açılmış konular var, bir yandan oradaki kullanıcıların yorumlarını okuyorum, olumlu baya :)

teşekkürler canım. ama 2 şeyi anlamadım acemiliğime ver :) kilomuzu nasıl yüzde hesabıyla yazıcaz anlamadım. birde günde 5 mesaj zorunlu diyo o bu topik için geçerli dimi? ben kafama koydum busefer yapıcam ama nasıl yapılıcak ne zaman başlayacağız beni bilgilendirirmisiniz biraz.

Merhaba arkadaşlar.2. Hamileliğinden önce sigarayı bıraktım hamileliğimde haşimato çıktı emzirirken de kilo aldım.derken çıktım 68 den 83 e. Boyum 175 cm.

kıssslarrr bu arada benim lahanalar düdüklüye girdi, pişmeye başladı bile, hadi hayırlısı ne çıkacak içinden... durumdacım sayende, inşallah başarılı oluruz bu çorba ile :)

Merhaba ,

% hesaplama

Geçen haftaki kilon - bu hafta cuma günkü kilon =Fark
(Fark/ geçen haftaki kilon ) x 100
Örneğin

Geçen hafta 70
bu hafta : 68
fark : 2
70-68=2
2/70=0,0286
0,0286 x 100 = 2,86 %

(70/68/2/% 2,86)

Günlük 5 mesaj yazma zorunluluğu bu topik için geçerli.
Hergün bir önceki günün menüsü paylaşıp arkadaşlarının menülerini yorumlamalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…