- 19 Ocak 2013
- 4.518
- 75
- 93
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #103.021
offffffff allah yardımcın olsun sakın yeme ..aklında burası olsun .aslında güzel olmamıştır yeme ağzına bile sürme acı onlar acı iğğğ.
Allah yardımcım olsun . Görümcemde bir güzel yapar ki sorma yaa
Ama bu seferki kötüü hıhh
yok yok bu sefer kötü yapmış sakın elleme.
1 - menün iyi - olumsuzluklara iyi dayanmışsın
2 - babamın tayiniydi emekliliğiydi benim üniydi - atanmaydı derken çok yer değiştirdik
3 - hak veriyorum - kendine gelince ben dikkat ediyorum şekerim der sana gelince de ye nolur ölümü gör derben kendim için istemediğim başkası için de istemem (karışıklık olmasın diye yorumları numaralandırdım) [/SIZE][/COLOR] bu da güzel yöntem, evet maydanozu unutmuşum:26:
1.tşk ederim tatlım..
2.tatlım ya yaşını sorabilirmiyim mahsuru yoksa tabi ben 37 yaşındayım .benim oğlumda bu sene başladı üni. ye
3.aynen benim bir tanıdığım var aynen öyle .kendi dikkat eder ama lafta etmez bize gelince de ısrarcıdır çok.
bende numaralandırdım...
güzel olmuş menün dengeli bence
ben ikinizi alıntılayıp yazayım dedimyemekhaneye 1 ayı geçti gitmiyorum işte uzun aradan sonra dün gittim - görevli az yediğimi bildiğinden artık yarım koyuyor hatta çok gelirse ben daha da azaltmasını istiyorum çöpe atacağıma az alırım israf etmemiş olurum değil mi ama bir de yemeklerin suyunu yemiyorum - pilavı da canım çok isterse alıyorum onun haricinde pek pilav almıyorum tatlı almıyorum - çorbayı 1 kepçe koyuyorlar kaseler küçük olduğundan hemen doluyor gözü doyuruyor yani çorba-pilav fiks zaten onun haricinde ana yemek ve salata/hoşaf/ayran/cacık/yoğurt/tatlı da 4. seçenek artık ne varsa o anki durumuna göre alıyorum tatlıysa pek almıyrum
bizimde yemek sirketi değişti eski yemek şirketinden bir kadın yeni yemek şirketine geçmiş. Yanındakine işi öğretiyor. Sıra bana gelince o kızımıza çok az koy bi lokma yiyor o diyor
Bende alıştırdım kendimide onlarıda hani kazaaala çok aç olsam aç kalacam
bence en iyisini yapıyorsun.nedir yani midelerimiz çöp kutusumu canım.
Selam kızlar
O kadar çok yorum var ki ben de hemen dünkü kaldığım yerden devam edip alıntıladım o yüzden ilk olarak yazmaya alıntılarla başladım
Ben dün yemekhaneye gitmiştim bakalım nasıl yorumlayacaksınız merak ediyorum:18:
İşte menüm:
Sabah - 08:30
- 1 simit
- 2 ç. bardağı çay
Ara - yapmadım simit yedim diye
Öğle - 12:30
- 1 kepçe tavuk suyu çorba
- 1 tabak taze fasulye yemeği (suyunu yemedim)
- 3-4 yk etli bulgur pilavı (çeyrek porsiyon normalde - düşünün)
- 1 bardak su
sütlü tatlı vardı almadım
Ara - 15:30
- 3 hurma
- yarım pkt süt
Akşam - 19:00 (servis geldi kombi için ondan geç kaldım)
- 1 kutu light ton balığı
- 1 salatalık
Su - 1,5 lt (az oldu)
Spor - spor yok ama temizlik yaptım
Bilanço:
- 6 tahıl
- 3 et
- 1 süt
- 1 meyve
- 1-2 yağ
= 820 kcal...
gayet güzel bir menü bence dengeli.
oyyy oy oy ne çok yazmışsınız kızlar, alttarafı 1,5 saat ayrılmıştım dolmuş taşmış sayfalar... lilycim hoşgeldin canım, dikkat et kendine portein ve vitaminsiz bırakma kendini...
gamze ve sevdacım size bayılıyorum vallahi maaşallah ikinize de:) hep böyle sürsün komşuluk ilişkiniz inşallah...
artık akşam yemeğimi yemeye geldi sıra. saat 15:00 de yiyerek mutfağımı kapatacağım hazır paylaşmışken bugünkü menümü de paylaşayım yorum yaparken lütfen karatay diyeti yaptığımı unutmadan yorumlayınız... öptüm hepinizi
sabah:09:00
uyanınca sirkeli karışım
1 rafadan yumurta
1 avuç içi kadar lor peyniri
1 domates
1 salatalık
yeşilçay
akşamüstü 15:00-15:30 arası (aslında halen acıkmadım bile)
1 tabak marul salata(içine 1/2 domates ve 1 havuç rende 1 tatlı kaşığı nar ekşisi)
üzerine 50 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
3 yk kabak yemeği(çokaz yağ ile pişirilmiş)
2 yk light yoğurt
30 dakika leslie 2 mil
akşama 1 saat açık havada orta tempo yürüyüş
şu ana kadar 3 litre su (seviyorum su içmeyi ne yapayım)
akşama yine yeşilçayyy :)
teşekkür ederim canım inşallah hiç bozulmaz.menün de az gibi sanki .ama karatay sa bilemicem .karatay diyetini hiç okumadım bilmiyorum.
kızlar o bahsettiğiniz videoyu bana da özelden gönderir misiniz?merak ettim - her ne kadar karatay uygulamasam da faydalanabileceğim püf noktaları olabilirevet haftada 1-2 kez en az %70 kakao oranında 2 küçük kare bitter yemek iyiymiş seratonin salgılatıyor diye... Ben de hep kendimi bu düşünceyle teselli etmiştim ama bu yöntemi vermem gereken kilo azaltınca uygulamayı düşünüyorum - iradem biraz güçlensin önce[/COLOR][/SIZE]
bence de az gitsin, yavaş gitsin ama kalıcı olsun yeter ki... sonuçta bu kiloları üç günde almadık ki hemen gitmesini bekleyelim
Gamze açıklamış zaten ama ben alıntılamış bulundum
hoşbulduk
ciğer aslında çok sağlıklı yani tüm besin öğelerini içerir ben normalde sakatat yemiyorum ama dr yılda 1-2 kez ciğer yiyebilirsin dedi
akşam içinse hoşuna gidebilecek şeylerde azar azar al tabağına mesela 2 sarma 1 küçük dilim börek 1 kurabiye - yoğurtlu salatalı birşey varsa onlardan almaya çalış yani hem gözün hem karnın doysun
ben de bayıldım - güzelmiş
ben de kkda bir arkadaşla tanıştık ama öyle iyi arkadaş olduk ki bizim de hayalimiz böyle çat kapı birbirimize gidip gelebilmektr - canımız istedikçe hadi gel kahve içelim karşılıklı diyebilmekinşallah o da atamalarda burayı yazacak inşallah hayalimiz gerçek olursa ev arkadaşı olacağız - o yüzden böyle dostluklara çok özenirim
heee ben ondan sonra zatürre olayım da işe gelemeyim bakacak kimsem de yok :18::18::18: cık ben almayım alana da mani olmayayım 40 kcal yakmak için 10dk yürürüm daha iyi
merak etme doyarsın tabldotlar zaten çok geliyor insana - benm az yediğimi bildiğinden yarım kaşık koyuyor ama o bile çok geliyor
evet ciğer çok faydalıymış, özellikle de kan değerini oldukça yükseltirmiş ,aslında ara sıra yemek lazım.
ciğer aslında çok sağlıklı yani tüm besin öğelerini içerir ben normalde sakatat yemiyorum ama dr yılda 1-2 kez ciğer yiyebilirsin dedi
akşam içinse hoşuna gidebilecek şeylerde azar azar al tabağına mesela 2 sarma 1 küçük dilim börek 1 kurabiye - yoğurtlu salatalı birşey varsa onlardan almaya çalış yani hem gözün hem karnın doysun
sağlıklı evet ama ben ciğeri yemeği bırak kokusuna bile tahammul edemiyorum .
Akşam içinde su ve yeşil cayla karnımı doldurucam ama bakalım benim için hayırlısı olsun
gayet güzel bir fikir tabağına azar azar herşeyden koymak mantıklı yani.
.
80 mekik miiiiiiiiii ???
hey yarabbim şu azmi baaa da verr
80 mekik bir çekişte mi toplam mı sekerim ?
hahahahaha şimdi algıladımm , 1 çekişte canımm.. eliptiğimi yaptım sonra yattım mekiğimi çektim ama sağ sol bacak olarak tam mekik olarak 2 şer sayı olarak bir kerede çektim canım
Seni dinliyor ve görümcemin bu defaki yemeklerinin kötü olduğunu beynime kazıyorummmmm ( ama azıcık tadınada bakımmm ayıpp yazıkkk )
Hey maşallah Allah sağlık versin. Bende çekicem mekiki vurucam kırbacı vurcam kırbacıı bu ne yawww
yat yat nereye kadar
Seni dinliyor ve görümcemin bu defaki yemeklerinin kötü olduğunu beynime kazıyorummmmm ( ama azıcık tadınada bakımmm ayıpp yazıkkk )
elleşmeeeeeeeeeee, edepli durr..bak cumaya tartı günü yazık değil mi bizlere de..asla takım ruhuna ihanet yok..benden sana arkadaş tavsiyesi en sağlıklı olanlardan sace birer çatal al ve mutfağa su içmeye gider gibi yapp.. çaktırmadan imha etttaaaaa bu ne beee, taviz tavizi getiriyor, yeter lannnnnnnnnn
Karatay diyeti konusunda sadece su arama sonuclarindan birkacina bakmak da hepimiz acisindan faydali olacaktir sanirim.
Hanimlar, bu sitede yeni olabilirim ama diyet ve beslenme konusunda inanin eskiyim, daha once baska bir forumda (dogrudan zayiflamaya yonelik bir siteydi, sonra maddi problemler yuzunden degisime gitmek durumunda kaldi) da yer almistim. Cok fazla arastirma yaptim ve cok fazla diyet menusu gordum. Saglikli menu ve sagliksiz menunun ne oldugu konusunda gayet iyi bir fikrim var. Diyet hatalari konusunda da cok bilgim var cunku 1) kendim de yaptim bazi hatalar 2) hata yapanlari gordum, sonuclarini gordum.
En iyi diyet uzun sure saglikli bir sekilde devam ettirebileceginiz diyettir, en iyi spor da duzenli olarak yapabileceginiz spordur. Ac hissetmemeniz yeterince kalori aldiginiz anlamina kesinlikle gelmez. Az yiyerek midenizi kucultmus ve metabolizmanizi yavaslatmissaniz, gunde bir ogun bir dilim kuru ekmekle de kendinizi sismis gibi hissedebilirsiniz.
Uyarilarim sadece iyiliginizi dusundugum icin. Ama moralinizi bozmak, azminizi kirmak da istemiyorum. O yuzden yorumlarimi kendime saklamaya karar verdim.
canım ben sağlıksız olduğunu düşünmüyorum zaten kendime zarar verecek bir şey yapmam da söz konusu bile değil,
bir profesör canan karatay kadın mantığını yazmış ve bence çok da mantıklı..açıklamaları ile vermiş (bu arada menülerimi eşim-ki daha önce belirtmiştim belki sen sonradan katıldığın için farkedemedin yüksek gıda mühendisi günde 15.000 kişilik yemek üretimi yapan bir firmada genel müdür ki hergün diyet menüleri de çıkarıyorlar- o da kontrol ediyor günlük olarak ve annem aerobik ve step hocası şu anda 60 yaşında ve günde 3 seans çalıştırıyor halen o da kontrol altında tutuyor yaptıklarımı) aslına bakarsan onların yanında bu kadar kilolu olmam abes bi durum :)))))
yani şunu demek isterim ki gözüm kapalı körü körüne kendi başıma sağlığıma zarar verecek-aç gezerek bir beslenme uygulamıyorum. sağlıksız bir beslenmeyi uygulamam kimseye de tavsiye etmem...diyetisyene gitmiyorsam, işi bilen insanların kontrolü altında besleniyor olmamdan. sen meraklanma sağlığımdan olmam canım...yine de uyarıların için çok teşekkür ederim.. ama aç kalmıyorum bu benim için çok önemli ve de vücudum için gerekli tüm vitamin ve proteinleri alıyorum.. tek hatam ceviz, badem, fındık yememek şu ana kadar onu da henüz çiğ bulamadım alacağım birkaç güne...
eleştirileriniz benim için önemli ve keyifle okuyorum burada bulunma amacımızda birbirimize doğru bilgileri aktararak destek olabilmek o sebeple yazdıklarımı lütfen yanlış anlama, devam yani eleştiriye :)))
Arkadaşlar
Hepimiz bir birbimize yardımcı olmak için buradayız elbette bazı yorumlar bazılarımıza göre aynı olmayabilir ancak saygı duyarak teşekkür iletmeyi esirgemeyelim.
Birbirimizi kırmaya gerek yok hepimizin amacı aynı birlik olarak zayıflamak
Hepinizi öpüyorum
hepsini birden alıntıladım...
kızlar bu yorumlar nedir ki siz eski 5. takımı görcektiniz ne yorumlar vardı.birbirimizi yerden yere vururduk.hele de bir de cozutmalar varsa tamamdı..herkes tarafından topa tutulurduk resmen birde cezalar verirdik birbirimize.yani biz bir takımsak bütün kötü eleştirilere açık olmamız gerekli .vede bize yanlış gibi görünen herşeyi söylememiz gerkli ...
.
hahahahahahahhaha Grinin Elli Tonu geldi aklımaa
elleşmeeeeeeeeeee, edepli durr..bak cumaya tartı günü yazık değil mi bizlere de..asla takım ruhuna ihanet yok..benden sana arkadaş tavsiyesi en sağlıklı olanlardan sace birer çatal al ve mutfağa su içmeye gider gibi yapp.. çaktırmadan imha etttaaaaa bu ne beee, taviz tavizi getiriyor, yeter lannnnnnnnnn
gamzecim o kitabı çok duydum ama okumak nasip olmadı ama içeriğini az çok bildiğimden suan iyi seyler aklına gelmediğini düşünüyorum
sevdacımm beni nasıl yönlendiriyorsun sen öyle aaaa amaaa
çaktırmadan imha etmek bizim işimizzz
hepsini birden alıntıladım...
kızlar bu yorumlar nedir ki siz eski 5. takımı görcektiniz ne yorumlar vardı.birbirimizi yerden yere vururduk.hele de bir de cozutmalar varsa tamamdı..herkes tarafından topa tutulurduk resmen birde cezalar verirdik birbirimize.yani biz bir takımsak bütün kötü eleştirilere açık olmamız gerekli .vede bize yanlış gibi görünen herşeyi söylememiz gerkli ...
.
gamzeee sen yardımcı olursun bana, ben bugün regl oldum ama çok garip regl olmadan önce mutlaka 2 kilo alırım ve henüz 10 gün var reglime, çok düzenlidir ilk defa böyle bir şey geldi başıma ve sabah tartıda 500 gr eksilmiştim bu nasıl bir durumdur yahu ve hep çok ağrılı gelir bu sefer ağrı vs hiç bir şey yok...
arkadaşlar dünde söylemiştim rahatsızım biraz diye. iyice şifayı kapmışım bençok fena grip oldum sürekli yatıyorum diyet miyet hikaye oldu bişey yiyemiyorum zaten. afınıza sığınarak bugün istirahat etmek istiyorum
hahahahahahahhaha Grinin Elli Tonu geldi aklımaa
gamzecim o kitabı çok duydum ama okumak nasip olmadı ama içeriğini az çok bildiğimden suan iyi seyler aklına gelmediğini düşünüyorum
sevdacımm beni nasıl yönlendiriyorsun sen öyle aaaa amaaa
çaktırmadan imha etmek bizim işimizzz
hahahahaha aynennn, sevişmenin kırbaçla dibine vuruyorlarsevdaaaaaaaaa biplee beniiii
Kesinlikle o cıslarr imhaa edilecekkkk
dalinin yorumlarını asla unutamam hahahahaha git kendini köprüden at yani
Hamilesin balımm
arkadaşlar dünde söylemiştim rahatsızım biraz diye. iyice şifayı kapmışım bençok fena grip oldum sürekli yatıyorum diyet miyet hikaye oldu bişey yiyemiyorum zaten. afınıza sığınarak bugün istirahat etmek istiyorum
gamzeee sen yardımcı olursun bana, ben bugün regl oldum ama çok garip regl olmadan önce mutlaka 2 kilo alırım ve henüz 10 gün var reglime, çok düzenlidir ilk defa böyle bir şey geldi başıma ve sabah tartıda 500 gr eksilmiştim bu nasıl bir durumdur yahu ve hep çok ağrılı gelir bu sefer ağrı vs hiç bir şey yok...
aaaa nasıl yahu, reglim geldi... gerçi çok açık pembe.. üstüne mi görüyorum yani????
hahahahah hamilesinnnnngriple gelirmiş
gamzeeee hatlar karıştı galiba senin... herkese hamile diyorsun(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?