- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #104.781
ellerine sağlık şahnucum gayet güzel olmuş..
bu gün tartıya çıkmadım .inşallah yarın bakalım ne gösterecek.genellikle hafta sonları ve fazla yediğimi düşündüğüm zamanlar hemen tartıya çıkmak istemiyorum.fazlalık görünce motivasyonum ister istemez düşüyor.
sende içinde yaşıyorsun sanırım benim gibi sıkıntını,kimseye hissettirmeden.
aynen çok haklısın o konuda tatlım.sen yalnız yaşadığın için öyle gerçi ama bazen insan evin içinde başkaları olsada kendini yalnız hissedebiliyor.ama artık yalnız hissetmek yok çünkü burası var...
sana katılıyorum herkese de zayıflık yakışmıyor .iskelet gibi duranlar da var çok çirkin bir görüntü bence..
yakışmıştır sana şahnur,biraz kullan daha sonra açtırıp tekrar boyatabilirsin.
.
sabah doyurucu bir kahvaltı olmuş da akşama kadar nasıl durdun öyle üstelik hem spor yapıyorsun hem de akşam kabak+yoğurt yemişsin ekmeksiz - dukan mı yapıyordun???:44: yediklerin sağlıklı tabii ama arttırabilirsin gibime geldi - sporun zaten on numara
Sabah daha çok yiyebilirsin kaptan, ekmek olunca tabi uymuyor karataya, canan hocaya arada yiyebilir miyiz diye soruyorlar. Diyetteyken hayır diyor diyet sonrasın günde 1-2 dilim tam tahıllı ekmek olabilir diyor.
Mercimek yemek şeklinde mi unsuz mu eğer öyle ise tabi ki uygun.
Kuru meyveler biraz tatlı oluyor o yüzden çok sık tavsiye edilmese de diyete aykırı değil.
---------------------
Bence bir diyetisyene gidebilirsin, çünkü geçekten çok az, bu şekilde kilo verirsin vermesine de ne kadar koruyabilirsin bu çok öenmli.
----------------------
Ben bu sene sınava hazırlanıyorum tekrar Lily 2 üniversite için. O bir bitsin o kadar çok şey istiyorum ki, kurs olmasa bile kitap ile kendimi geliştirebilirim diye düşünüyorum.
Hayırlı olsun.
Mesleğinden memnun musun ?
Biz eşimle 2. üniversiteleri okumak istiyoruz. Hoş onun 3 ama teki aöf.
Eşim de hukuk okumak istiyor ne dersin önerir misin ?
Havuç çok şekerli olabilir akşam Lily ama olmaz değil tabi.
Aaa ne güzel, ben öğrenciliğin hiç bitmeyenini seviyorum
Teşekkür ederimBeğendiğine çok sevindim.
Bu arada sizler de katılsanız ya ben çok sevdim bu yarışma olayını çok eğlenceli.
Ben de öğrenciliğin bitmeyenini seviyorum bir yanım sınavlardan ders çalışmaktan bıkmışım ama diğer taraftan da yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum insan her gün birşeyler öğrenmeli, gelişmeli, kendine değer katmalı bence...http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=689001
Bak bu linkte bilgiler var.
Yemeğini tüm yapım aşamaları ile anlatıyor ve fotoğraflıyorsun sonra konu açıyorsun ve katılmış oluyorsun
patatesle bulgur aynı tabakta biraz kh yüklü olmuş ama çok da abartı değil afiyet olsunMenümü yazayım ..
Sabah :
- 1 bıldırcın yumurtası
- 1 portakal
- 2 zeytin
- 2 dilim kepekli ekmek
- 2 yumurta
- 50 gram lor peyniri
- Yarım domates
Akşam :
- Yarım tabak patates yemeği
-3 kaşık bulgur pilavı
- 2 kaşık yoğurt
menün de sporun da suyun da güzel bencebende öyle yaparım ozaman eğer olmazsa. yarışmak isteyenler diye bir konu vardı orayada yazdım zaten ama bakalım. bugünkü menümü yazayım ozaman ben
sabah 1.5 dilim beyaz ekmek
kesikli biber
2 çeri domates
2 fincan şekersiz çay
10 11 gibi falan yedim
2 3 gibi bir bardak süt ve yanında bitter çikolata 2 parça
5.30 gibide akşam yemeği
1 kase çorba 2 kepçe yani
4 yemek kaşığı bamya yemeği
2 3 kaşık yoğurt
bir kasede salata
salatayı tam bitiremedim az önce biraz acıktım kalan kısmını yedim
2 litre su içtim ve spor olarak ta pilatese başladım
nasıl sizce?
ben de geç yeme taraftarı değilim ama bu hayat tarzına göre değişken birşey yani illa şu saat diyemem - kendimce en geç akşam 21:00de acıktıysam 1 ara öğün yaparım o kadar. Tabii o zaman da 11:30-12:00 gibi yatarım yani yatmadan 2-3 saat önce ara öğün yapılabilirAfiyet olsun menü olarak gayet güzel ama ben belli bir saatten sonra salata dahi olsa yenilmemesi taraftarıyım ..
bende normalde yemicektim daha öncede kilo verirken hep aç yattım bu sayede midem küçüldü de çok az kalınca acıkıncada onu yiyim bari dedim..
menü güzel ama az olmamış mı sanki? akşamın özellikle...Ben de menumu yazayim.
Sabah: 1 dilim ekmek, kahvaltilik lor, zeytin ezmesi, bir dilim avokado, bir haslanmis yumurta, maydonozlu, limonlu bir domates
ara: 10 gr badem
ogle: bir kase kuru fasulye, yesil salata
ara: bir buyuk greyfurt
aksam: 2 buyukce domates, bir kase dogal yogurt, bir dikdortgen bitter cikolata
su: 2 litreyi gecmistir
spor: 15 dk yuruyus, 30 dk eliptik.
benim bildiğim de yatmadan en az 2 saat önce yeme işi bitmeliymiş mide dinlensin diye ve rahat bir uyku geçirmek için... okuduğum birçok kaynak bu şekilde tabii net şu saatler denemezcanim uzmanlarin yaptigi bilimsey calismalara gore, bir saatten sonra yemek yememek lazim gibi bir sonuc yok. gunluk kalori miktari ayni kaldigi surece saat kacta yendigi cok farketmiyormus.
o 4 saatte sindirilen bildiğim kadarıyla et - mesela bize okulda hocamız sütü yatmadan önce değil en az 1 saat öncesi için ve o 1 saatte de sabit oturmayın arada gezinin demişti vücudun sütteki D vitamini daha etkin kullanması için. benim elimde doküman çok da şu an şurada bu yazıyor diyemem akşam bakayım emin olmak için ama üstte yazdığım gibi yatmadan en az 2-3 saat önce ara yapılabilirmiş benim diyetisyen listemde akşam yemeği 19:30-20:00 iken son ara öğünüm 22:00deydi ve saat 1 gibi yatıyordum ona göre ayarlanmıştı liste. hem diyetisyen listelerime hem de okuduğum kaynaklara göre hatırımda kalan bu şekilde...Aslında ben bu konuyu gerçekten merak ediyorum, mantıklı olarak düşününce bir besinin sindirilmesi 4 saat kadar sürüyor ortalama o yüzden geç yememek mantıklı geliyor ama başka bir açıklama olduğu durumda düşüncem değişmeye yatkın, sadece nedenini bilmeden içime sinmiyor bilgi. Acaba bu konu ile ilgili bir döküman var mı elinde ?
menü güzel kötü değil de sabah protein eksik gibime geldi o kadrBende yediklerimi paylaşayım arkadaşlar.
Sabah 1 dilim tam buğday ekmeği 1.5 domates 5 zeytin
Öğlen 1 kase nohut yemeği , mısır taneli mantarlı yeşil salata, yoğurt
Ara öğün 1 muz
Akşam 3 kaşık bulgur pilavı , 1 but tavuk.
Su. 2 lt Spor Açık havada 45 dk yürüyüş
kız bu sabah seni göremedim ya canım sıkılıyo he
.
Kızlar Günaydınnn
Dünkü menümü aktarayım hemen sizlere
Ancak öncelikle sunu aktarayım bahsettiğim diyete dün değil bugün başlayabildim. Çünkü dün dışarıdaydım ve mümkün olmadı.
Bugünkü tartım bana çok güzel seyler gözterdi çok şükür. Cumaya kadar tartılmak yok.
Sabah
1 dilim peynir
3 zeytin
1 haşlanmış yumurta
2 salam
1 dilim tam buğday ekmek
1 bardak yeşil çay
Öğlen yemeğim yok
Ara Öğün
4 kare bitter
Ara Öğün
Eti form mısırı
Akşam
2 yk mercimek yemeği
1 yk yogurt
Yarım tam bugday ekmek
Akşam 1 sıcak çikolata içtim
Su : 1 lt
Spor: 1 saat yürüme
saolasın luci cim bakalım sonuçları 3,30 da çıkacak dr a gösterecem
menüme gelince
sabah
1 yumurta az tereyağında yapılmış
accık peynir
2 diş ceviz
2 zeytin
ara
1 pet bardakda kuru üzüm
1 küçük yoğurt
akşam
1 tabak karşık zeytinyağlı yemek (enginar kereviz havuç kabak karışımı)
1 adet derisiz tavuk baget
1 adet meyve
1 küçük kase yoğurt
su
3 lt
spor
45 dk tempolu yürüyüş
karaty cı arkadaşlar pek olmamış heralde benim dünki menüm dimi?
Günaydın 5. takım sakinleri
Gerçi öğlen olacak da ben ancak okuyabildim yazdıklarınızı maşallahepey sohbet etmişsiniz
Ben de sohbetleri okudum alıntıladım ama önce birkaç şey yazıp öyle yorumlara geçmek istedim
Toplight
- Sayın kaptanım ben luci ile birlikte girmiştim gruba hatta bir hafta öncesinin paylaşımlarını okuyup da hakkınızda az çok bilgi sahibi olarak gelmiştim ayrıca hem tarih kontrolü yaptım hem de genel paylaşım topiğine baktım 344. etap listesinde yer almışım - bunu daha yeni fark ettim excele aktarırken
- Oğluşuna da geçmiş olsun inşallah kötü birşey yoktur hemen iyileşir
Lucim hoşgeldin
Dağyolu - listeyi paylaştığın için teşekkürlersen bence yeni listene harfiyen uy çünkü diyetisyenin senin kilona, boyuna, yaşam tarzına ve metabolizmana göre bir liste yapmış ben de diyetisyene gittiğimde kilo vermem durmuştu böyle bir liste verdi 2 gün şunu ye 3 gün bunu ye şeklinde... gece ara öğünlerini de ihmal etme bak o zaman daha kolay kg vereceksin
Gelelim menüme :
Sabah - 08:15
- 1/3 simit
- 3 tatlı kaşığı lor peyniri
- Çay
Ara - 11:00
- 1 tane Eti form kepekli bisküvi
- 1 fincan yeşil çay
Öğle - 12:30
- 1 yumurtadan salçalı omlet (az yağlı)
- 1 domates
- 2 dilim çavdar ekmeği
Ara - 16:30
- 2 tane Eti form
- 1 fincan sütlü Türk kahvesi (şekersiz)
Akşam - 19:00
- 6 yk kıymalı kapuska
- 2 dilim çavdar ekmeği
- 4 yk yoğurt
- 1 bardak su
Su - 1-1,5lt (az oldu dün)
Spor - Yok
Kapuskayı aslında etsiz pişirecektim 1 yk zeytinyağı koymuştum ama tadını bişeye benzetemedim içine 100g kıyma koydum güzel oldu ama sanki yağlı gibi geldi bana halbuki kıyma çok yağlı değildi:44: sanırım az yağlıya alıştığımdan öyle birşey hissettim bir de ben et varsa pek yağ eklemem
kıymayı da poşetlere 100g olacak şekilde tartarak buzluğa atmıştım bu şekilde porsiyon kontrolü daha kolay oluyor
canııım bana da link versene ya da burada paylaşsana gamzeciğimin yazısını merak ediyorummm :)
Şems hanımı ben de çok seviyorum ilk gördüğümde bu hint kökenli heralde demiştim ama İranlıymış çok tatlı bir bayan - bu saç dökülmesi bende de var bunun B grubu vitamin eksikliğinden olduğunu biliyorum bende de kansızlık var onun da etkisi olablrgünaydınnnnnnnnnnnn.....
ben geçen hafta yaptırdım hormon testlerinden bazılarını .troid bezleri normaldi benim.ama her banyodan sonra elime geliyor işte.sanki bu aralar biraz azaldı.geçenlerde birtane kanalda hiç duydunmu bilmiyorum şems arslan diye bir bayan var kimyagermiş galiba.güzel bazı öneriler sundu yaptım iyi geldi gibi sanki.
http://www.seyretr.com/video/doktorum-programi-3-ocak-2014-sems-arslan
.
Lucim canım farkındasın durumun ama bence iyi atlatmışsın tabii ki evdeykenki gibi olamaz ama dışarıda yiyebileceğin en masum şeyleri yemişsin sen bile zorlanmışsın inşallah bugunden itibaren eski düzenine döndüğüne kendini toparlarsnkızlaaar herkese günaydın, nasıl özledim sizleri... amma yazışmışsınız maşallah oku oku bitiremedim başım gözüm karardı... dün akşam otobüste girmeye çalıştım biraz okuyayım dedim ama sinyal çok azdı sürekli koptum yazamadım o yüzden sizlere... dün berbat bi gündü, izmir canıma okudu, uzun zamandır bu kadar yorulduğumu hatırlamıyorum. çok şükür görüşmelerimiz güzel gitti ama ben bitik döndüm... sabah 5 de kalkıp gittim, akşam eve girdiğimde 22:30 falandı... dünkü beslenmemi paylaşayım hemen menü diyemiyorum buna çünkü:
sabah: 06:00
2 fincan nescafe(sade ve şekersiz) 06:00 (yolculuk stresinden acıkmadım bir şey yemek gelmedi içimden)
öğle: 13:00
1/2 adet kumpir ( içerisine yağ,tuz ve kaşar koydurmadım...fırın patates içine haşlanmış tavuk,mantar ve zeytin koydurdum yarısını yiyebildim doydum bıraktım) yanında 1/2 light cola (içemedim, çok şişirdi ama şekerli bir şeye ihtiyaç duymuştum)
gün içerisinde 2 adet şekersiz Türk kahvesi, 3-4 çay-şekersiz (ziyaretlerde mecburen içtim)
akşam: 20:00
otobüste şekersiz sade nescafe ( o kadar yorgundum ki herhangi bir şey yiyemedim eve gelince de direkt duş alıp yattım yiyemedim bir şey)
su: maalesef 1,5 litre anca içebildim wc sıkıntısı yüzünden
spor: her yere yürüyerek gittim, 5 km den fazla bir mesafeyi yürümüşümdür...
dünkü izmir seyahati beni fazla dağıttı, çok şükür diyetimi bozmadım ama çok yoruldum ve sağlıksız beslendim farkındayım ama başka çarem yoktu kısıtlı sürede halletmeliydim her şeyi... şimdi dünkü yazıştıklarınızı okuyayım ki mevzudan kopmayayım, bugün full time buradayım :) bu arada durumdacım komple sarı boyatmaktansa bence de gölge ya da balyaj vs yaptırabilirsin çok daha havalı durur :) okuyup geliyorum öptüm hepiniziiii :)
Sevdacığım bu yazı çok güzelmiş işte burada da gördüğümüz üzere son ara öğün saati duruma göre değişebiliyormuş mesela yazın hipoglisemik kişilere göre yazılmış ben de biraz önce doktor sitesinde araştırdım ara öğünle ilgili makaleler okudum birçoğunda yukarıda yazmış olduğu gibi alternatifler sunulmuş şu linkte ise gece yatmadan 2 saat önce demiş siz de okumak istersinz diye kopyaladım linkini
GECE ARA ÖĞÜNÜ ÖNEMLİ, ÇÜNKÜ
Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, hipoglisemi, bir başka deyişle kan şekeri düşüklüğü sorunu yaşayan kişilerde gece ara öğününün çok önemli olduğuna dikkat çekerek şu bilgileri veriyor: "Hipoglisemi hastalarının bazen uyku sırasında veya sabah uyandıklarında kan şekerleri çok düşük çıkabiliyor. Bunun sonucunda baş ağrısı, halsizlik, huzursuzluk, iç ezilmesi veya saldırır tarzda yemek yeme gibi sorunlar oluşabiliyor. Çünkü gece uzun bir süreç ve bu yüzden gece ara öğün alınması çok önemli. Ancak doğru ara öğünler seçmek şartıyla. Ara öğünün gece yatmadan yarım saat veya 45 dakika önce alınması yeterli geliyor.
SAĞLIKLI ARA ÖĞÜNLER NASIL OLMALI?
Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek kan şekerimizi yavaş yükselten ve belli bir dengede sabit kalmasını sağlayan besinlere "düşük glisemik indeksli" besinler denildiğini belirterek şu noktaya dikkat çekiyor: "Ancak unutmamak gerekir ki böyle belirlenen her besin herkese iyi gelecek diye bir kural yok. Doğruya deneme yanılma yoluyla ulaşmak en mantıklı olanı." diyor.
Doğru ara öğün seçimleri
Yoğurt-süt-ayran
Peynir+ ekmek
Meyve+yoğurt
Kuru meyve +yoğurt
Diyet bisküvi+süt-ayran
Latte veya sütlü filtre kahve
Protein barı ( haftada 2 defa gibi)
10 adeti geçmeyecek şekilde tuzsuz (kavrulmamış) badem
Canıımm başarı hikayemi merak etmiştinal arkadaşımmm
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=37798&page=744.
cannııım süpper bi yazı olmuş, eline yüreğine sağlık...uzun bir süreçmiş seninki de neredeyse 1 yıl sanırım, kaç kilo idim o hafta birinci olduğun hafta ve kaç kilo vermiştin?
Tabi yaaa, kilo az oluncaa
.
Ben pek gece öğünü yapmıyorum daha önceden karatay diyeti yaptığımdan ara öğün kültürüm zayıfladı biraz. Ama gün içinde yapacağım bir ara öğünde bu paylaştıkların faydalı olacak. Bazen ara öğünde ne yesem bulamıyorum. Badem / kuru meyve ve yoğurt seçeneğini kullanacağım. Sütlü filtre kahve de tok tutuyor.Tavsiye ederim
GECE ARA ÖĞÜNÜ ÖNEMLİ, ÇÜNKÜ
Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, hipoglisemi, bir başka deyişle kan şekeri düşüklüğü sorunu yaşayan kişilerde gece ara öğününün çok önemli olduğuna dikkat çekerek şu bilgileri veriyor: "Hipoglisemi hastalarının bazen uyku sırasında veya sabah uyandıklarında kan şekerleri çok düşük çıkabiliyor. Bunun sonucunda baş ağrısı, halsizlik, huzursuzluk, iç ezilmesi veya saldırır tarzda yemek yeme gibi sorunlar oluşabiliyor. Çünkü gece uzun bir süreç ve bu yüzden gece ara öğün alınması çok önemli. Ancak doğru ara öğünler seçmek şartıyla. Ara öğünün gece yatmadan yarım saat veya 45 dakika önce alınması yeterli geliyor.
SAĞLIKLI ARA ÖĞÜNLER NASIL OLMALI?
Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek kan şekerimizi yavaş yükselten ve belli bir dengede sabit kalmasını sağlayan besinlere "düşük glisemik indeksli" besinler denildiğini belirterek şu noktaya dikkat çekiyor: "Ancak unutmamak gerekir ki böyle belirlenen her besin herkese iyi gelecek diye bir kural yok. Doğruya deneme yanılma yoluyla ulaşmak en mantıklı olanı." diyor.
Doğru ara öğün seçimleri
Yoğurt-süt-ayran
Peynir+ ekmek
Meyve+yoğurt
Kuru meyve +yoğurt
Diyet bisküvi+süt-ayran
Latte veya sütlü filtre kahve
Protein barı ( haftada 2 defa gibi)
10 adeti geçmeyecek şekilde tuzsuz (kavrulmamış) badem
Ben pek gece öğünü yapmıyorum daha önceden karatay diyeti yaptığımdan ara öğün kültürüm zayıfladı biraz. Ama gün içinde yapacağım bir ara öğünde bu paylaştıkların faydalı olacak. Bazen ara öğünde ne yesem bulamıyorum. Badem / kuru meyve ve yoğurt seçeneğini kullanacağım. Sütlü filtre kahve de tok tutuyor.Tavsiye ederim
Protein barı hiç denemedim araştıracağım.
valla benim de işte yerim değiştiğinden sabahtan beri bir sürü imza attım hatta arkadaşa diyorum bugun çok yoruldum bol bol imza attımsağol canım. haftasonu çocuklardan giremiyorum. geceleri girip yazayım diyorum. yorgunluktan pertim çıktığı için çocukları uyuturken uyuya kalmış oluyorum. bir de pazartesi kabusu var tabi işyerinde. raporlar havada uçuşuyor. öyle işte yaaa.
ben de bir ara yapıyordum ama videolar sondan başladığından geri saramıyorum bana ilk videonun linkini atar mısın ya da sen nasıl yapıyorsun?Teşekkür ederim zaten genelde sebze hastasıyımdır eti pek aramam :) pilatese evde kendim başladım daha önce de yapmıştım tekrardan ona başladım ebru şallının gün gün yaptrdığı program bugun 2.gün yapıcam. Uzun zamandır hareketsiz kaldığım için bugun her yerim ağrıyor :)
kilon boyuna göre normal aslında... bölgesel sorunun varsa spor ve ona uygun beslenmeyle halledersin benceBekarım öğrenciyim 23 yaşındayım bu sene mezuniyetim var ve ben incecik olmak istiyorum :) 168 boyundayım kiloma gelirse kararsızm az önce tam kilomu öğreneyim dedim tartım bozulmuş sanırım bir yerde 57.8 bir yerde 59.4 çıktım
oyyy maşallahbenimkiler daha 3 yaşında bir kız bir erkek. ikizler. şöyle 6 yaşına gelipte okulla başlamalarını iple çekiyorum valla.
dün çikolata gününmüş galibaKızlar Günaydınnn
Dünkü menümü aktarayım hemen sizlere
Ancak öncelikle sunu aktarayım bahsettiğim diyete dün değil bugün başlayabildim. Çünkü dün dışarıdaydım ve mümkün olmadı.
Bugünkü tartım bana çok güzel seyler gözterdi çok şükür. Cumaya kadar tartılmak yok.
Sabah
1 dilim peynir
3 zeytin
1 haşlanmış yumurta
2 salam
1 dilim tam buğday ekmek
1 bardak yeşil çay
Öğlen yemeğim yok
Ara Öğün
4 kare bitter
Ara Öğün
Eti form mısırı
Akşam
2 yk mercimek yemeği
1 yk yogurt
Yarım tam bugday ekmek
Akşam 1 sıcak çikolata içtim
Su : 1 lt
Spor: 1 saat yürüme
Kızlar benden diyet listesini isteyenler oldu onlar için gönderiyorum.
Saatler ben çalıştığım için bana uyarlı. Ayrıca bana menü fazla geldiğinden hepsini yapamıyorum . Mesela yatmadan önce 2 porsiyon meyve gibi
Eki Görüntüle 972194
ben de dünden bugune okurken yoruldum kaç saattir alıntıla yaz arada işler yoruldum maşallah grubumuzaalıntılamadan yazıyorum yoksa sayfalar çok atıyor:
zeynepcim 7 günlük diyet listenden bahsetmişsin bizimle de paylaşır mısın fikrimiz olsun canım...
lilycim sen de lahana haftasına başlıyormuşsun hadi hayırlısı ama çorba olarak değil yemeğini yapayım demişsin, bence lahananın yarısını kıymalı yarısını tavuklu yap ki sıkılma aynı şeyi yemekten...oldukça doyurucu oluyor lahana yemekleri öneririm canım, zira hafta sonu biraz kaçmış gibi geldi menün makarnalar,pudingler,elmalı kurabiyeler, vay vay vay, afiyetler olsun şekerim :)
-------------------------------------------------------
AYYY BAYILACAYİİİM ŞİMDİ AZ YAVAŞ YAZIŞIN YAHUUU...
sevdacım gamzecim çook teşekkürler tekrardan hoşbuldum vallahi dün sizler olmadan kendimi çok yalnız hissettim, şükür bugün aranızdayım artık. ve evde dinleneceğim haşatım çıkmışşş :)
bana kitabı hediye eden adam fena kafayı takmıştı annemin yaptıklarını yemiyordu bu benm kan grubuma uymuyor falan diye... ama cidden takıntı haline getirmişti o yüzden nedense bi antipati oluşmuştu bende tabii asla olmaz yapılmaz demem hatta fırsat buldukça okumayı düşünüyorum bilgilenmek lazımcanim zeynep hemen üstte paylasti listeyi,
diyetisyene gitmiyorum canim, kan grubuna göre beslenmenin kitabi vardi bende onu okuyarak yapmistim önceden de. bi arastir derim bana oldukca iyi geldi. ama türk olan kitabi arastir, can bogazdan cikar kitabin adi..
benm listemde de meyve arasından 1 saat sonra ayran ondan 1,5 saat sonra meyve sonra 1 saat sonra yine meyve vardı hatta bulabilirsem size o listenin linkini de eklerimyıllar önce diyetisyene gitmiştim. banada ara öğünlerde süt ve meyveyi bir arada veriyordu.
meyvenin özünde şeker vardır. ara öğününü sadece meyve ile yaparsan kan şekerin hızla yükselir. meyvenin yanında süt içersen kan şekerini dengede tutarsın demişti.
aradaki 1 pet kuru üzüm haricinde ben menünü güzel buldum kaptan ama tabii karataya uyumunu bilememsaolasın luci cim bakalım sonuçları 3,30 da çıkacak dr a gösterecem
menüme gelince
sabah
1 yumurta az tereyağında yapılmış
accık peynir
2 diş ceviz
2 zeytin
ara
1 pet bardakda kuru üzüm
1 küçük yoğurt
akşam
1 tabak karşık zeytinyağlı yemek (enginar kereviz havuç kabak karışımı)
1 adet derisiz tavuk baget
1 adet meyve
1 küçük kase yoğurt
su
3 lt
spor
45 dk tempolu yürüyüş
karaty cı arkadaşlar pek olmamış heralde benim dünki menüm dimi?
afedersin dağyolu zeynep'in listesini senin sanmışım:26:
Dağyolu - listeyi paylaştığın için teşekkürlersen bence yeni listene harfiyen uy çünkü diyetisyenin senin kilona, boyuna, yaşam tarzına ve metabolizmana göre bir liste yapmış ben de diyetisyene gittiğimde kilo vermem durmuştu böyle bir liste verdi 2 gün şunu ye 3 gün bunu ye şeklinde... gece ara öğünlerini de ihmal etme bak o zaman daha kolay kg vereceksin
küçük bir lahanaydı atom marul gibi bişey :) 100 g kıyma ile yaptım tam kararında oldu zaten yarın da yerim bitercanıııım hoşbuldum özlemişim mor yazılarını :)
ben bazen sebzeli yapacağım yemeklere dipfrizde daha önceden hazırladığım tavuk suyu bulyonlarımdan koyuyorum lezzet veriyor ve hafif oluyor aklında olsun...tavuk alıp düdüklüde haşlarken içine 1 patates,1 soğan,1 havuç koyuyorum ve karabiber, tuz atıyorum biraz ve hazır tatlı kapları oluyor ya onlara doldurup donduruyorum sonra her birini bir yemekte kullanıp yemekleri sağlıklı lezzetlendiriyorum :)
bir de kapuskaya bence mutlaka 1 avuç pilavlık bulgur at pişirirken prinç yerine kullanmış olursun, bulgur vitamini alırsın ve daaha tok tutar, çok yakışıyor beğendim ben ilk defa yazmama rağmen
mutfağa yorgunken insanın giresi gelmiyor ben yemek yaparken eğer ki işim yoksa zevkle yapıyorum ama yorgunsam uğraşmak zoruma gider sana da maşallah epey iş halletmişsinben de bu yorgunluğa rağmen girdim mutfağa köfte hazırladım, yumurtalı ıspanak yaptım, kalan lahanadan -ne bereketliymiş- kıymalı kapuska yaptım-diyette çook iyi gidiyor, bir de eşim makarna diye dolanıp duruyor ona makarna yaptım 1 tencere, öldüm öldüm ama yaparken içiim gittti, 1 aydan fazladır makarna yemiyorum ve çooook severim ben, kahvaltı da bile makarna yeme potansiyeline sahip bir insanımdırrr((( :) offf yoruldum ama 1 hafta azar azar yerim artık
işte yemek yemedin mi gözünde cısslar canlanırİşim oldumu unutuyorum yemek yemeyi canım burger king çekiyorrrrrr
Hukuk okuması zevkli bölüm gerçi zordurda ben öneririm.bu arada bende çok az yiyerek zayıflıyorum ama almıyorum geri
5 kilo vermişim hiç fena değil:)
doyduysan sorun yokyok canim ben dukan yapmiyorum, sabah cok doyurucu bi kahvalti yapinca aksama kadar acikmiyorum ben ya. kabak yemegi baya coktu ya, doydum yani
"Diyet lezzet olmalı, eziyet değil!" sen bu sloganı benden daha iyi benimsemişsin
72 kiloydum canım ve 69 300 sanırım düştüğüm kiloçok teşekkür ederim canım benimm...ama gerçekten diyet bir işkence şekli değil..ben hala bunu savunuyorum
ben de gece ara öğünü yapmıyorum çünkü 7 gibi yemek yiyorum 11 gibi yatıyorum ama 12-1de yatacak olsam 9 gibi hafif bişeyler atıştırıyorumBen pek gece öğünü yapmıyorum daha önceden karatay diyeti yaptığımdan ara öğün kültürüm zayıfladı biraz. Ama gün içinde yapacağım bir ara öğünde bu paylaştıkların faydalı olacak. Bazen ara öğünde ne yesem bulamıyorum. Badem / kuru meyve ve yoğurt seçeneğini kullanacağım. Sütlü filtre kahve de tok tutuyor.Tavsiye ederim
Protein barı hiç denemedim araştıracağım.
ben de fırsat bulunca izlerim videoyu şimdi iş yeri yoğun ama paylaşım için teşekkürlerProtein barını bende hiç denemedim burda okuyunca araştırdım aşağıdaki videoyu buldum işine yarayabilir diye düşünüyorum
Güzel anlatım olmuş
http://www.youtube.com/watch?v=L5HspSjaV6k
hoşbuldumhoşgeldingruplar içinde kalabalık bir takımız ama paylaşımda bulunabilirsin kendi grup içi listemize ekleriz seni
menün de sporun da suyun da güzel bence
aç yatmanın doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü o zaman mide asit üretirmiş bu da reflüyü tetikler - iş yerinden arkadaşın gastriti var o anlatmıştı mide kazıntısı demek midenin asit üretmesi demekmiş diye... akşam yemeğinden birkaç saat sonra bir ara yapsan yatarken acıkmazsın yanlış hatırlamıyorsam akşam yemeğini 17:30da yapmışsın kaçta yatarsın bilmem ama saat 8 gibi 1 meyve yesen fena olmaz ya da 1 çay bardağı süt ya da her ikisi
aramızda olmana sevindimhoşbuldumpaylaşımda bulunuyorum bende burdayım artık :)
teşekkür ediyorum hep böyle güzel gider inşallah :) hiç duymamıştım dikkat edicem artık buna evet akşam yemeğini 17.30 gibi yiyiyorum saat 11 12 gibide yatıyorum. 8 9 gibi meyve yemek olabilir
mesaj olarak attım umarım yardımcı olabilmişimdir. evet normal ama 55 olursam kendimi daha iyi hissedicem onun için 4 5 kilo versem iyi olucak. bölgesel sorun fazla pilatese başladım umarım o iyi gelir.ben de bir ara yapıyordum ama videolar sondan başladığından geri saramıyorum bana ilk videonun linkini atar mısın ya da sen nasıl yapıyorsun?
kilon boyuna göre normal aslında... bölgesel sorunun varsa spor ve ona uygun beslenmeyle halledersin bence
ben de gece ara öğünü yapmıyorum çünkü 7 gibi yemek yiyorum 11 gibi yatıyorum ama 12-1de yatacak olsam 9 gibi hafif bişeyler atıştırıyorum
ben de fırsat bulunca izlerim videoyu şimdi iş yeri yoğun ama paylaşım için teşekkürler
Zeynepciğim yazıyı kopyalamışsın senin de ellerine sağlık böyle daha iyi olmuş herkes okur
ben de duruma göre 1 ya da 2 çeşit ara yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?