Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Ne güzel geri almıyorsan ..

Ben fen bilgisi öğretmenliği okudum eşim Mekatronik üstüne de işletme. Şimdi ben eczacılık istiyorum eşim hukuk.
Dediğin gibi yeni şeyler öğrenmek çok güzeldi. İnsan her zaman yeni şeyler katmanlı kendine. Bazen ben de sıkılıyor gibi oluyorum ama uzak da kalamıyorum.

Bugün kontrole gittik sadece lily ilaçlarını yazdırdıl bir süre daha raporlu sonra Ankaraya gideceğiz.
Gıda testi falan yapılacak bakalım.

Şu an listeye uyuyor musun Lily ?

Hep kontrollu ve dengeli dewam ediyorum almıyorum ondan canım

yaaa bunu ilk defa duyuyorum çok şükür neyse ki bölgesel sorunum yok dağılımım çok orantılı, demek ki oradan kurtarıyorum durumdacım, kilo da alsam zayıfta olsam her zaman basen ve göğüs ölçüm aynıdır hiç sapmaz... bir de kemiklerim iri belki o da etkili... ben şuan 80 lerdeyim herkes bana 70 kg var mısın diye soruyor....

Ne kadar şanslısın sporcular senin gibi besleniyor kas yapmak için şu vucut şişirenlrr varya.

evet aynen öyleyim. sende mi beyaz tenli koyu renk kaşlısın..

sağol canım. haftasonu çocuklardan giremiyorum. geceleri girip yazayım diyorum. yorgunluktan pertim çıktığı için çocukları uyuturken uyuya kalmış oluyorum. bir de pazartesi kabusu var tabi işyerinde. raporlar havada uçuşuyor. öyle işte yaaa.

Yes bebişim bembeyaz kestane saçlıyım.kaşlarımda bir üstüne kalın benden sarışın olmaz galiba:)

Yes bebişim bembeyaz kestane saçlıyım.kaşlarımda bir üstüne kalın benden sarışın olmaz galiba:)

fıstık, saçlarını kızıl yapsana çok severim ben kızılı bana da çok yakıştırırlar bi 15 sene kızılın her tonunu kullandım fakat artık koyu kahve şu an saçlarım ama yakında ben de kızıla geçeceğim beyaz tene çok yakışıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
"Diyette Doğru Bilinen Yanlışlar

• Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır : Yanlış. İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Bu durumda Vücutta enerji elde edebilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depoları kullanılır yani sudan kilo verirsiniz, şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalır. Normal beslenmeye geçtiğinizde iki kat daha fazla kilo alırsınız.
• Protein ağırlıklı yemek çok sağlıklı kilo kaybı sağlar : Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve korener kalp hastalıkları ortaya çıkabilir, Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca, proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve bu da kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirirsiniz.
• Meyva yemekten 2 saat sonra yenir, yoksa bütün yenilenler yağa dönüşür : Yanlış. Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yerine, 1 tane meyva yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olur. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyva yemek daha iyi bir yaklaşımdır.
• Maydanoz suyu zayıflatır : Yanlış. Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder, yoksa kilo kaybına ve yağ dokusu azalmasına hiç bir faydası yoktur.
• Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır : Yanlış. Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir.
• Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır : Yanlış. Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yoktur.
• Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim : Yanlış. Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa, asla tatlı yemeyin, peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır." Dr. Ayça Kaya Sağlıklı Yaşam Merkezi Facebook sayfasından alıntıdır.

eline saglik canim :)

Ne kadar şanslısın sporcular senin gibi besleniyor kas yapmak için şu vucut şişirenlrr varya.

çok şükür tatlım yaaa:nazar::nazar: düşünüyorum da son herhalde 8-9 yıldır hep 80 li kilolardaydım çünkü rahatsızlık vermiyordu kilom bana, kötü hissetmiyordum yani... evlendiğimde bile 80 lerdeydim ben... son 1 yıldır falan 90 ı gördüm hatta geçtim belkide...ama düşününce gerçekten çok şanslı olduğumu anlıyorum.çünkü ben ekmeksiz ve hamurişi olmadan yaşamayan bir insandım bundan 1,5 ay öncesine kadar...sabah poğaçalar börekler, hiç bir şey olmazsa en az 2 simit kahvaltının yanında, hiçbirşey bulamadım mı peynirli makarna yapardım haşlanmasını bile bekleyemezdim o derece yani...öğle menüm ofiste olduğum için mutlaka dışarıda kocaman sandviç ama ne sandviç salamlar sosisler kaşarlar ketçap mayonez doldurulmuş sandviçler, öğleden sonra kekler, kurabiyeler...akşam yemeğinde mutlaka pilav ya da makarna yanında mutlaka kremalı tavuk vb aşırı yüksek kalorili et yemekleri... bir salata yapardım zeytinyağını doldururdum, bir de bunca şeyin yanında ekmek...günde rahat 4000 kalori alıyormuşumdur, inanamazsın.... eşim hep derdi metabolizman şahane çalışıyor başka biri senin gibi beslense 150 kiloya çıkar derdi, hergün mutlaka 1,5 litre kola içerdim...bir de yetmezmiş gibi gece çayın yanına eşimi pastaneye gönderir yaş pasta alırdım... dolmak bilmeyen bir bidon gibiydim.... spordan hiç hoşlanmam heryere araba ile giderdim...buna rağmen herhalde hayatım boyunca tartıda gördüğüm en yüksek rakam 95 falandı...hemen az dikkat eder, koşu bandında yürüyüşe başlar zorla, bir kaç kilo verir ve hayatıma devam ederdim...

şimdi düşünüyorum da resmen hıncımı alıyormuşum yemeklerden...1,5 aydır makarna ve pilav yemiyorum ama hiç yokluğunu hissetmedim, evde makarna var 2 gündür, 1 çatal dahi ağzıma atmadım...ekmek istemiyor bile canım aklıma dahi gelmiyor... anladım ki önemli olan bilinç yapısını değiştirmekmiş...yalnız bu süreçte gördüm ki yapamadığım tek şey proteinsizlik...1 gün protein tüketmeyeyim elim kolum kalkmıyor, gözümün ışığı gidiyor...ve ben de bu şekilde düzenleyerek beslenmemi kilo verebildiğimi gördüm...çok şanslıyım çünkü bunun farkına vardım, artık mutluyum çok şükür....

Son düzenleyen: Moderatör:
çok şükür tatlım yaaa:nazar::nazar: düşünüyorum da son herhalde 8-9 yıldır hep 80 li kilolardaydım çünkü rahatsızlık vermiyordu kilom bana, kötü hissetmiyordum yani... evlendiğimde bile 80 lerdeydim ben... son 1 yıldır falan 90 ı gördüm hatta geçtim belkide...ama düşününce gerçekten çok şanslı olduğumu anlıyorum.çünkü ben ekmeksiz ve hamurişi olmadan yaşamayan bir insandım bundan 1,5 ay öncesine kadar...sabah poğaçalar börekler, hiç bir şey olmazsa en az 2 simit kahvaltının yanında, hiçbirşey bulamadım mı peynirli makarna yapardım haşlanmasını bile bekleyemezdim o derece yani...öğle menüm ofiste olduğum için mutlaka dışarıda kocaman sandviç ama ne sandviç salamlar sosisler kaşarlar ketçap mayonez doldurulmuş sandviçler, öğleden sonra kekler, kurabiyeler...akşam yemeğinde mutlaka pilav ya da makarna yanında mutlaka kremalı tavuk vb aşırı yüksek kalorili et yemekleri... bir salata yapardım zeytinyağını doldururdum, bir de bunca şeyin yanında ekmek...günde rahat 4000 kalori alıyormuşumdur, inanamazsın.... eşim hep derdi metabolizman şahane çalışıyor başka biri senin gibi beslense 150 kiloya çıkar derdi, hergün mutlaka 1,5 litre kola içerdim...bir de yetmezmiş gibi gece çayın yanına eşimi pastaneye gönderir yaş pasta alırdım... dolmak bilmeyen bir bidon gibiydim.... spordan hiç hoşlanmam heryere araba ile giderdim...buna rağmen herhalde hayatım boyunca tartıda gördüğüm en yüksek rakam 95 falandı...hemen az dikkat eder, koşu bandında yürüyüşe başlar zorla, bir kaç kilo verir ve hayatıma devam ederdim...

şimdi düşünüyorum da resmen hıncımı alıyormuşum yemeklerden...1,5 aydır makarna ve pilav yemiyorum ama hiç yokluğunu hissetmedim, evde makarna var 2 gündür, 1 çatal dahi ağzıma atmadım...ekmek istemiyor bile canım aklıma dahi gelmiyor... anladım ki önemli olan bilinç yapısını değiştirmekmiş...yalnız bu süreçte gördüm ki yapamadığım tek şey proteinsizlik...1 gün protein tüketmeyeyim elim kolum kalkmıyor, gözümün ışığı gidiyor...ve ben de bu şekilde düzenleyerek beslenmemi kilo verebildiğimi gördüm...çok şanslıyım çünkü bunun farkına vardım, artık mutluyum çok şükür....

masallah eskiden yediklerin oku oku bitmiyor :D metabolizman cok hizliymis gercekten cunku 90 kilo otuzlarinda bir kadinin normal gunluk metabolizmasi olsa olsa 2400 kalori falan olur.

Kızlar merhaba :(

eşim rahatsız onunla uğraşıyorum dün ofise gelmedim. Bu günde anca işim bitti yazabıldim.

Eşiminde kolestrolü tavan yapmış. 1.70 boyunda ve 108 kilo düşünün :52:

2 dün sağlık ocağında kan tetkitleri yaptırdık benımde koleastrol düşmüş , demir oranım da çok düşükmüş kendıme değilde eşime çok üzüldüm allh korusun daha 26 yaşında . Hiç lafımı dinlemiyor hiç ama ona öle bır mail attım kı emınım okuyunca şaşırmıştır. Güzellikle söylüyorum olmuyor sakin konuşuyorum olmuyor eğer kendıne bakmassa ben ona hiç bakmam dimi ama ya nasıl moralım bozuk nasıl kötüyüm anlatamam size :43::43:
bak ben ona neler yapıyorum varya nefret eder ona ismiyle hitap etmemden en başda onu yapıcam nazi kampına çevircem evı artık yeterr banada günah ya ev evlilik çoçuk iş beynım sulandı iyice :45:

Öncelikle çok çok geçmiş olsun eşine - yaşı çok genç benden bile küçük yani... Bence sen çok üstüne düşme, erkekler üstüne düştükçe nazlanıyorlar o kendimi düşünmüyorsa sen ne yaparsan yap fayda etmez sonra suçlu sen olursun - zaten iş yükün fazla ev iş evlilik falan... Biz çok şeyi dert ediniyoruz kendimizi ihmal ediyoruz bence önce kendi sağlığını düşün
Evde birkaç değişiklikle ona da fayda sağlayabilirsin mesela yemekleri az yağla pişir et koyduğunda yağ koyma, akşamları yürüyüşe çıkın hem sen hem o spor yapmış olursunuz ben akşamları çıkmıyorum dışarı ama bir arkadaşım olsa ya da evli olsam mutlaka yürürdüm-mesela sebzeleri etle tavukla pişir hem sebze yedirmiş olursun hem sen de protein ihtiyacını karşılamış olursun:34:

Luci'nin mutfağı 17:00 itibarıyle kapanmıştır... darısı başınıza kızlaar :):56:

sabah: 07:00

bol marul ve maydanozlu(1/2 domates+1/2 salatalık, bol nane ve isot) ince bulgurlu yağsız tuzsuz salçasız kısır...

öğle: 12:00
3 yk ıspanak
4 yk yoğurt
2 adet ceviz büyüklüğünde ızgara köfte

ara: 15:30
1/2 elma (aslında belki de 10 gündür meyve yemiyorum fakat inanılmaz tatlı krizi gelince yarım elma ile atlattım çok şükür :)

akşam: 17:00
bol marul ve maydanozlu(1/2 domates+1/2 salatalık, bol nane ve isot) ince bulgurlu yağsız tuzsuz salçasız kısır...
1 orta boy kase bol naneli yoğurt

öğleden sonra 1 fincan kiraz saplı çay... akşama 1 fincan sirkeli karışım içeceğim
su: 3 litreyi bulacak yatana kadar
spor: akşam açık havada 1 saat yürüyüş....

menün çok güzel canım öğlen de yoğurdunu sebzeni etini yemişsin afiyet olsun :56:
salça muhabbeti olmuş da ben de şunu demek isterim:
ben kısırı salçasız yiyemem bol salça ve domatesli olması lazım - yağı aramam zaten ha bu arada tuzsuz salça kullanıyorum ben - annem yazın bana tuzsuz yapmıştı çabuk bozulduğundan küçük plastik kaplara koyup buzluğa atıyoruz, hazır konserve salçalar da tuzsuz oluyor ama teneke olanlar kavanozdakiler tuzlu oluyor

Menüm :56::56::56:

Sabah
1,5 kk peynir
1 salatalık
Çeyrek simitin yarısı (yani simiti 8 parçaya göl, minicik tek lokmalık bir şey) :27:

Öğle
1 orta boy tabak pırasa

Ara 2 kuru kayısı + 8 fındık

Akşam
1 tabak pırasa (yağsız pişmiş)
1 kase cacık

Spor: 1 saat açık havada yürüyüş
25 dk. yürüyüş bandında yürüyüş
50 mekik
50 ağırlık kaldırma
1 saat hoca eşliğinde spor

Su: içiyorum ve 3 litreyi geçer (su içmede sıkıntım yok çok şükür) :27:

Dip Not: Arkadaşlar menüm belki az gelicektir gözünüze ama bu sabah tartıldım ve malesef henüz - ye inmemişim, cuma günü mutsuz olmamak için böyle katı davranacağım, haftasonu coztmanın dibine vurmuştum :27: kimse farketmedi, menümü bile paylaşamadım, rezilim ben :26: :27::27: amaaa durmak yok, yola devam :27::27: :28: :33:

.
canım menün az tamam nedenlerini açıklamışsın ama bence daha sık ve doyurucu beslenirsen metabolizmanı hızlandırmış olmaz mısın??? az yiyerek yorgun düşebilirsin Allah korusun:nazar:

kahvalti(09:15)
1 adet nar, 4 yk yulaf ezmesi ve 2 yk tahin (hepsini karistirip yedim)

saat(14:00)
2 yk kisir,
2 catal tramisu

aksam(18:00)
2 tane deniz cipurasi (kücücük oluyorlar 2 si toplam avuc ici kadar büyüklükte, yagda misir unuyla kizardi)
bol eksili ve z.yagli yesil salata (1 tabak)

sporlarim.
jillian 30 days shred level 2nin 7. günü tamam toplamda 17. gün
mekik ve squat in 20 ve mola günüydü
10 dakika zumba,
5 dakika oryantal :9::9::9:

su 1 lt. yatana kadar 1.5 olur hatta gecer bile
ay sabah süpermiş aslında var ya tam detoks öğünü olmuş sabahın:34: bence güzel bir menü herşeyden kararında yiyerek ve sporunu da aksatmadan iyi iş çıkarmışsın:46:

Merhabaaa. Yemeğimi yedim menünü paylaşmaya geldim
Sabah 10 gibi
2 dilim tam tahıllı ekmek
Bir haşlanmış yumurta
1 zeytin
1 fincan şekersiz çay
Maydanoz
Ara 12 gibi
bir elma bir portakal
Bir bardak süt
3.5 gibi öğlen
Bir kase yoğurt
İçinede ekmek kızarttım ekledim 1 dilim tam tahıllı ekmekten
Akşam 7 gibi
Bir kase çorba
3 yemek kaşığı taze fasülye
Salata
Su 2.5 litre
Spor pilates leslie ile 2 mile
Akşam geç oldu bu akşam misafirliğe gittiğimiz için malesef. Birde kalçamı ölçüp bunalıma girdim ya tam tamına 98 cm çıktı ya :(
Menünü beğendim akşam yemeğin de geç olmamış ayrıca:34: basenin 98miş ne güzel ben en çok kendimi sıkı hissettiğimde bile 100ün altına inemiyordum ama kadın dediğin biraz kıvrımlı olur diyerek kendimi motive ediyordum moral bozmak yerine daha da inceleceğini hayal et:34:

hayırlı akşamlar kızlar..

dünün cezası olan menümü yazayım

sabah:1 bardak ayran

öğle:1 kase yoğurt

akşam:3 y.k yulaf ezmesi,3 kaşık yoğurt

spor:100 mekik,yarım saat aerobik egzersizleri
su:1.5 litre

.
bu ne - yoğurt detoksu mu??? acıkmadın mı???

Bugünkü menümü yazayım ..

Sabah :

- 1 dilim kepekli ekmek
- 4 zeytin
- 50 gram kadar lor
- 1 domates

Ara :

- 1 kivi
- 1 bardak süt

Akşam :

- Salata
- 1 dilim kepekli ekmek

Sabah geç kalktığım için sabah öğle bir oldu.

2.5 litre kadar su, 3 fincan da biberiyeli yeşil çay içtim.
Bugün yarın su içmeyeceğim su tutmayayım diye.
Vayyyy :46: harikasın gerçi bence az ama sen doyuyorsan sorun yok

Kizlarr Merhaba

Bugunku menum

Sabah

Ac karnina 9lu cay
1dilim ekmek
1 dilim peynir
1 cay kasigi kahvalti sosu

Oglen
2yk pilav
2yk taze fasulye
salata

Ara Ogun
3 minik galeta kepwkli

Ara Ogun
1 mandalina

Aksam
karnim ac degildi 4yk icine 3 galeta kirdim yedim

Aksamdan sonra 1 sicak cikolata

Spor : yok
Su:1.5 lt yatana kadar 2 ye tamamlicam

Beni yanlis anlamayin ama lutfen ceza olarak kendinize ac kalacak sekilde menuler yapmayin bizim icin herseyden onemlisi saglik sagligini bozulunca kilo vermenin ne anlamı varki

Diyelim ki sagliksiz kilo verdiniz sagliginiz icin ilac kullanacaksiniz ve yine kilo alacaksiniz e ne anlami kaldi. 1 hafta hic kilo vermeyelim ne olmus yani yeterki bize bisey olmasin. bunlr benim dusuncelerim ve burda hepinize deger verdigim icin soylemek zorunda hissettim kendimi

Her zamab dedigim gibi hepimize saglikli kilo vermelerrr
menün güzel - dediklerine de katılıyorum sağlık önemli:34:

masallah eskiden yediklerin oku oku bitmiyor :D metabolizman cok hizliymis gercekten cunku 90 kilo otuzlarinda bir kadinin normal gunluk metabolizmasi olsa olsa 2400 kalori falan olur.

aynen oku oku ye,ye bitmiyordu :) çok şükür kurtuldum o günlerden, o rakamlardan... Allah korumuş vallahi.... :nazar::nazar::nazar:

su içsem yarıyor diyemedim hayatım boyunca, çünkü bunun külliyen yalan olduğunu biliyordum :)

menün çok güzel canım öğlen de yoğurdunu sebzeni etini yemişsin afiyet olsun :56: salça muhabbeti olmuş da ben de şunu demek isterim:
ben kısırı salçasız yiyemem bol salça ve domatesli olması lazım - yağı aramam zaten ha bu arada tuzsuz salça kullanıyorum ben - annem yazın bana tuzsuz yapmıştı çabuk bozulduğundan küçük plastik kaplara koyup buzluğa atıyoruz, hazır konserve salçalar da tuzsuz oluyor ama teneke olanlar kavanozdakiler tuzlu oluyor

teşekkür ederim tatlım, ben kavanozdakilerden aldığım için eve tuzlu olduğunu bildiğimden kullanmak istemedim ama benim için 1 domates oldukça dolduruyor zaten boşluğunu...

Aaa ben hiç beklemezdim. Şimdi ki beslenmeni görünce eskidende buna yakın oalbilir diye düşünüyor insan. hadi biraz fazla olsun ama bu kadar olmasın bencede ne kadar şükretsen yeridir.

Bende yeni evli olduğum için akşam yemeğim hep tam takırdı. Çorba, pilav ,ana yemek,salata,tatlı,çay çayın yanında mutlaka aburcubur....

Bende 1 aya yakındır düzelttim kendimi az yiyordum ama miktarlı değil . Kaç miktar ne bilmiyordum. çok şükür yavaş yavaş öğreniyorum . Evde aynı yemekler pişiyor ama kendim için hep alternatif ayırmaya çalışıyorum ( işten çok yorgun gelmediğim taktirde ) Ve sana kesinlikle katılıyorum herşey beyinde bitiyor. halimize çok şükür diyoruz. :1::1::1:

menün çok güzel canım öğlen de yoğurdunu sebzeni etini yemişsin afiyet olsun :56:
salça muhabbeti olmuş da ben de şunu demek isterim:

canım salçanın içine çok azcık yğ koyarsan çook uzun süre bozulmaz haberin olsun. Banada görümcem söyledi ve yaptı uzun süredir kullanıyorum ne koku nede tadında bi değişikilik var.

Aaa ben hiç beklemezdim. Şimdi ki beslenmeni görünce eskidende buna yakın oalbilir diye düşünüyor insan. hadi biraz fazla olsun ama bu kadar olmasın bencede ne kadar şükretsen yeridir.

Bende yeni evli olduğum için akşam yemeğim hep tam takırdı. Çorba, pilav ,ana yemek,salata,tatlı,çay çayın yanında mutlaka aburcubur....Bende 1 aya yakındır düzelttim kendimi az yiyordum ama miktarlı değil . Kaç miktar ne bilmiyordum. çok şükür yavaş yavaş öğreniyorum . Evde aynı yemekler pişiyor ama kendim için hep alternatif ayırmaya çalışıyorum ( işten çok yorgun gelmediğim taktirde ) Ve sana kesinlikle katılıyorum herşey beyinde bitiyor. halimize çok şükür diyoruz. :1::1::1:

:))) gördüğün gibi eski beslenmemin yanında aslında çok disipline ettim kendimi zeynepcim... bir de yemek benim için tutkuydu güzel pişireyim, lezzetli olsun misafirler gelsin yesin beğensin, eşim beğensin...akşam yemeğindeyken sabah kahvaltıda ne yiyeceğimi düşünürdüm :) sen de yaptıkça, misafir ağırladıkça pratikleşirsin yemek konusunda...

kesinlikle çoook şükürrrrr :):52:

:))) gördüğün gibi eski beslenmemin yanında aslında çok disipline ettim kendimi zeynepcim... bir de yemek benim için tutkuydu güzel pişireyim, lezzetli olsun misafirler gelsin yesin beğensin, eşim beğensin...akşam yemeğindeyken sabah kahvaltıda ne yiyeceğimi düşünürdüm :) sen de yaptıkça, misafir ağırladıkça pratikleşirsin yemek konusunda...

kesinlikle çoook şükürrrrr :):52:

valla canım 2 haftadır burdayım ve farkındaysan benim hiç ama hiç misafirim bitmiyor. Ben misafire bayılıyorum. Onlara hizmet etmek yemek yapmak benim için harika bi duygu. Bunun nedeni uzun süredir kendime ait bir ev ortamının olmaması kaynaklı aynı sekilde eşimde benim gibidir.

Hep söylerim zellkle kahvaltıma gelirler ve gelen kalır akşam yemeğine falan o yüzden Allahıma çok şükür bana yardımcı oluyor. Ama yemek konusunda yavaş yavaş kendimi terbiye ediyorum inşalllah tamamıyla olacak. :1::1::1:

valla canım 2 haftadır burdayım ve farkındaysan benim hiç ama hiç misafirim bitmiyor. Ben misafire bayılıyorum. Onlara hizmet etmek yemek yapmak benim için harika bi duygu. Bunun nedeni uzun süredir kendime ait bir ev ortamının olmaması kaynaklı aynı sekilde eşimde benim gibidir.

Hep söylerim zellkle kahvaltıma gelirler ve gelen kalır akşam yemeğine falan o yüzden Allahıma çok şükür bana yardımcı oluyor. Ama yemek konusunda yavaş yavaş kendimi terbiye ediyorum inşalllah tamamıyla olacak. :1::1::1:

ben bu ara misafir ağırlamaya ve misafirliğe gitmeye henüz hazır hissetmiyorum kendimi, hep erteliyorum ya da dışarıda buluşalım diyorum...evlere gidince fazla ikram ve fazla ısrar oluyor ve şu an hazır değilim buna...önce 75 i göreyim sonra bakacağım artık :)

teşekkür ederim tatlım, ben kavanozdakilerden aldığım için eve tuzlu olduğunu bildiğimden kullanmak istemedim ama benim için 1 domates oldukça dolduruyor zaten boşluğunu...

birde bişey anlatmak istiyorum ben evlendiğimde pilav dahil yapmasını bilmiyordum evlendikten 1 ay içerisinde ramazan girdi ve ben oruçlu oruçlu yemeklerin tadına bakmadan yemek hazırladım bir çok misafir ağırladım. Ve babam dahil yemeklerime bayıldı nasıl böyle yemek yaptıgıma herkes sastı kaldı ben bile kendimden beklemiyordum . Çünkü korkuyordum evlendikten sonra yemek olayını ne yapacagım diye birde eşim yemeğe acayip düşkün. Allahıma şükür bana yardım etti ve hiç bir yemekte sorun yaşamadım.Düşün annem benim şehirden uzakta taa annemi arayıp söylerlermiş :1::1::1: Şimdi görüyorum baze forumlarda yemek yapmasını bilmeyen evlenecek olanları gülüyorum kendimi anımsıyorum. Güzel bir duyguu :1::1:

ben bu ara misafir ağırlamaya ve misafirliğe gitmeye henüz hazır hissetmiyorum kendimi, hep erteliyorum ya da dışarıda buluşalım diyorum...evlere gidince fazla ikram ve fazla ısrar oluyor ve şu an hazır değilim buna...önce 75 i göreyim sonra bakacağım artık :)

ahahaa çok haklısın yavrum kendine misafir gelince iyide misafirliğe gidince olmuyor yavvv sen iisini yapıyorsun kendine güvenmiyorsan şimdilik böle devam ilerisi çok daha ii olacakk :1::1::1:

birde bişey anlatmak istiyorum ben evlendiğimde pilav dahil yapmasını bilmiyordum evlendikten 1 ay içerisinde ramazan girdi ve ben oruçlu oruçlu yemeklerin tadına bakmadan yemek hazırladım bir çok misafir ağırladım. Ve babam dahil yemeklerime bayıldı nasıl böyle yemek yaptıgıma herkes sastı kaldı ben bile kendimden beklemiyordum . Çünkü korkuyordum evlendikten sonra yemek olayını ne yapacagım diye birde eşim yemeğe acayip düşkün. Allahıma şükür bana yardım etti ve hiç bir yemekte sorun yaşamadım.Düşün annem benim şehirden uzakta taa annemi arayıp söylerlermiş :1::1::1: Şimdi görüyorum baze forumlarda yemek yapmasını bilmeyen evlenecek olanları gülüyorum kendimi anımsıyorum. Güzel bir duyguu :1::1:

:)) süpper işte... aslında şimdi çok daha şanslıyız internetin hayatımıza girmesi ile birlikte her yerde tarif dolu ben halen bilmediğim bir yemek yapacağımda hemen açar tarifleri okur, onlara göre yaparım :)

Menünü beğendim akşam yemeğin de geç olmamış ayrıca:34: basenin 98miş ne güzel ben en çok kendimi sıkı hissettiğimde bile 100ün altına inemiyordum ama kadın dediğin biraz kıvrımlı olur diyerek kendimi motive ediyordum moral bozmak yerine daha da inceleceğini hayal et:34:

teşekkür ediyorum akşam yemeğini yalnız olduğumda en geç 5.30 gibi yediğim için 7 geç gelmişti bana :) benimkiler şuana kadar hiç sıkı sıkı olmadılar heralde hep yumuşak :1: sizin sayenizde moralim düzeldi benimde buraya yazmasaydım daha çok bunalıma girerdim belkide çok teşekkkür ediyorum :16: spor yapanların yediklerine dikkat edenenlerin incelmişte benim mi incelmicek :1::1:

Back
X